Hund i Spania ?!

Vis som: | |
4

Hei:)
Er ei jentepå 16 år, som har ganske mye fritid og ønsker meg fælt en hund. Problemet er at jeg bor i Spania og kommer ikke til og flytte tilbake til Norge før om iallefall ett år. Jeg bor her sammens med min lillesøster som også er veldig intresserti hund, og min far.
Det jeg lurer på da, er hvor jeg isåfall burde kjøpe hund. På dyrebutikk eller ?
Og hva slags papirer jeg må ha? Og hva jeg må ha for å få med meg hunden hjem igjen om et år. ?
Noen som vet litt om dette som gidder og forklare meg litt? Hadde blitt veldig glad for svar! Dette er forester en også min første hund, selv om jeg mange ganger har passet hunder lenge, mange ganger flere måndeder om gangen , så føler jeg vet hva jeg går til. Familien vår har hatt katt før, men han døde nesten 18 år gammel. Noen forslag til første gangs rase? Har veldig lyst på en litt liten hund da :)
Håper på svar !! :):)
KlemMeg :)

Av Valpefabrikk den 07/08/2002 - 12:59
2

Jeg anbefaler deg å IKKE kjøpr fra dyrebutikk hvertfall. Søk opp og finn seriøse oppdrettere. Da vet du at valpen er frisk,både psykisk og fysisk. Valper fra dyrebutikker kommer i nesten alle tilfeller fra valpefabrikker som bare avler opp valp på valp for pengenes skyld.De har det grusomt både tispene som føder og valpene.Ved å kjøpe i butikk støtter man opp til at det kan fortsette. Men ellers tror jeg ikke det vil være problem at den er kjøpt i Spania,så lenge papirene er i orden og du sørger for de rette vaksinen for å komme inn i Norge. Står en god del på sidene til mattilsynet om hva som trengs.

Av MEG16 den 17/09/2007 - 07:17
2

At det finnes ingen "orentlige" oppdrettere. Det ganske få av de her i Spania. Iallefall som er oppdrettet ett ordentlig firma. En jeg kjenner her nede, skal kjøpe seg Chihuahua nå i Oktober på en dyre butikk. Hun anbefalte det og sa at den butikken hun skulle på var det ikke snakk om noe valpe fabrikk. Det er vel kanskje noen som ikke driver med sånt?
Hun jeg kjenner, har vært borte på den dyre butikken det er snakk om , og det er sånn "kombi-sak" med vetrinær der også, der man kan ta alle vaksiner ol.
Burde jeg fremdeles ikke satse på det?
Eller?

Av hmm den 17/09/2007 - 11:12
2

Hmm det er vanskelig å si da,men så lenge du sjekker opp nøye og de er seriøse så skulle det vel gå bra! liker bare ikke måten med å ha dyr,spesielt hunder og katter på utstlling i butikker. Bare sjekk nøye slik at det er en seriøs oppdretter som selger via butikken da, men vill prøvd å søke på nett først å funnet en opdretter som ikke selger vi a n\butikk. Men dette er min mening da og jeg vet ikke hvordan det er i Spania med tanke på å få tak i de utenom butikkene. Viktigste er ihvertfall å spørre og grave nøye slik at du får en frisk valp som du skal tilbringe mange år sammen med:)
Lykke til!!!!

Av anita den 17/09/2007 - 21:18
2

http://perritos.tradentia.com/

kjenner nok til flere seriøse kenneler osv

Av anita den 17/09/2007 - 21:33
4

kan nok sakene sine og vet om hunder der nede som er seriøse
http://perritos.tradentia.com/

Av MEG16 den 18/09/2007 - 23:56
2

Takker for svar alle sammen ! Så litt på den siden som ble anbefalt over. Virker veldig bra! De virker særiøse, samtidlig som de var svanske. Sikkert litt enklere og få samorden på papirer og liknende da=) Tenkte og sende mail evetuelt besøke dem i nærmeste framtid ! :) Kanskje det blir hund på meg uansett ! ;)
Takk igjen for svar!:)

Av ridgeback13 den 22/09/2007 - 12:37
2

UANSETT HVA DU GJØR, IKKE KJØP HUND PÅ DYREBUTIKK!

Av annonym den 25/09/2007 - 15:44
2

Du sier det berre er eit år til du kommer til norge og hadde eg vært deg så hadde eg ventet. for då konne du fonne noen seriøse i norge som du konne hatt kontakt med heile livet til hunden, men eg vett ikkje så mye om det og det er jo berre eg som sier att du burde vente så, det går vel kanskje ant å vente eit år. mitt råd vent til du kommer til norge!