To jobber

Vis som: | |
27

Har jobbet 1 år i en deltidsjobb og tjener ca 50-60 tusen pr år. Nå har jeg også fått en annen deltidsjobb. Til sammen kommer jeg til å jobbe ca samme antall timer pr uke på de to jobbene. ca 15-20 timer. alstå ca 10+10. Jeg lurer på hvem av arbeidsgiverne som jeg skal ha som hovedarbeidsgiver? har det egentlig noe å si hvem som er hoved eller bi-arbeidsgiver når lønnen er ca den samme pr uke/år? La merke til at med skattekortet jeg fikk så hadde hovedarbeidgiver 10% trekk mens bi var satt til 36%. Er ikke 36% litt mye? Bør jeg spørre om nytt skattekort? Prøv å forklare litt grundig for skatt er ikke noe jeg har mye peil på.
Takk for hjelpen

Hilsen meg.

Av Voksen den 08/08/2007 - 02:10
24

blir igrunnen det samme hvem som er hovedarbeidsgiver og hvem som er biarbeidsgiver her. Når det gjelder det lave skattetrekket på 10 %, så er det basert på at de 50-60 tusen er hele din årsinntekt, mens det andre ligger på hele 36 % for å sikre at de faktisk får inn det de skal i skatt dersom du tjener mer enn de 50-60 tusen. De trekker alltid en del ekstra for at du skal slippe å få restskatt. Dersom du synes trekket er for høyt, kan du be om at skattemyndighetene gir deg nytt skattekort,- da vil du sannsynligvis få mer trekk enn 10 % på den ene og mindre enn 36 % på den andre, så det kan godt være du kommer ut temmelig likt netto da.
Det de eventuelt trekker for mye i skatt, vil du få igjen i juni mnd, så det er en grei måte å spare penger på da :-) De betaler også renter.