ADD

Vis som: | |
22

Jeg snublet over et dokument hvor det står om symptomer på ADD og ADHD... Til en forskrekkelse så jeg at disse symptomene har jeg vært plaget med i MANGE år..ikke alle på en gang.. men mer og mer etter hvert... nå begynner jeg å lure på om jeg har ADD..men jeg veit ikke om det som står i det dokumentet i det hele tatt er sant... derfor spør jeg dere med ADD/ADHD om dette er sant...
her er en del av det som stod :

Kjennetegn på ADD og AD/HD.

Når de kommer seg på skolen vil det være flere synlige bekreftelser på symptomer, vage eller sterke som kan vise forstyrrelser som kjennetegner et ADD/ ADHD – barn:
Lese- og skrivevansker, - dårlige karakterer og problemer med å fullføre oppgaver, glemmer hjemmearbeid, mister ting, drømmer seg bort, lager uro. Disse hendelsene vil gjøre at de faller ut av undervisningsopplegget og vil etter hvert føre til at kamerater skyver bort slike barn og de føler seg deprimerte, ensomme, misforstått og ikke satt pris på. Utvikler dette seg i denne alderen vil en kunne oppleve at barnet kan bli ”lystløgnere”, stjeler og nasker, kanskje i et forsøk på å hevde seg (8).

Disse barna er ikke bare umulige men kan også være oppvakte og sjarmerende. De kan være følsomme, spontane og morsomme og de blir oppriktig lei seg når de forstår at de har gjort noe galt, og gjort foreldre eller lærere triste, oppgitte eller sinte. De er ofte svært kreative drømmere. Med kyndig hjelp kan drømmene bli til virkelighet (10).

Når barna kommer over i ungdomsalderen uten at de har blitt tatt alvorlig eller har fått noen form for behandling, kan livet deres bli enda vanskeligere. Dårlig selvbilde kan føre til depresjon, destruktiv adferd og kraftig temperament. En kan regne med at de tidlig vil prøve ut alkohol og andre kunstige stimuli som kompensering for det de ikke oppnår sosialt eller familiært. Om ungdommen i tillegg fungerer dårlig i sportlig aktivitet på grunn av sin dårlige koordinering, oppleves nok tilværelsen som enda tyngre og selvbildet blir enda dårligere. Problemene til disse personene vil trolig forfølge dem videre ut i et arbeidsliv hvor de vil møte mye motbør. Dårlige sosiale antenner, lavt selvbilde, depresjon, konsentrasjonsvansker, dagdrømming, glemsomhet, frustrasjon og behov for stimulans, anerkjennelse og belønning, passer dårlig inn på de fleste arbeidsplasser(11).

Av Ras Arius den 10/11/2005 - 21:41
9

Akkuratt sånn er det ja... Er 21 nå , nett fått diagnosen ADD.

Av jente 16 den 25/11/2007 - 19:53
7

hei. jeg er en jente på 16 år. i det siste har jeg begynt å lurt på om jeg har enten add, eller adhd.. siden jeg var lita jente, har jeg alltid vært vimsete, dårlig på skolen, ( egentlig ikke dårlig, men på grunn av at jeg alltid glemte lekser å muntlige beskjeder å slikt..) å velldig rastløs. merker at jeg ike klarer å sittei ro over lang tid. og glemmer tinga mine overalt, å mister dem.. jeg hater å stå i kø, å vente på ting.. det er helt umulig å lese på prøver, det blir fort kjedelig og uintresant. jeg forsover meg ofte på skolen, å dette har begynt å gå utover karakterene. men det jeg lurer på, er hvor skal jeg finne ut av dette? å hvis jeg begnner på medisiner, forandrer det måten jeg er på? jeg er velldig livsglad, å litt "vill". så jeg er redd for at hvis jeg begynner på medisiner mot dette, så blir jeg en kjedelig person..:S er det slik? hvis det er noen som vet, så vil jeg velldig gjerne ha svar. er velldig forvirret, så det hadde jeg satt pris på...

Av J18 den 25/11/2007 - 22:51
4

Du må gå til legen først og si det du skrev her og så blir du isåfall henvist videre til bup til utredning. Ellers vet jeg ikke så mye, jeg lurer på om jeg har det selv... Lykke til:-)

Av O.o den 26/02/2008 - 20:44
3

Hei=) jeg er en jente på 16 som har add..
jeg lurer på om det er flere med samme diagnose som føler at de er trøtte hele tia?:S

jeg tar medisin men hvis jeg glemmer den en dag, da kan jeg sove hele dagen++..
det er ganske slitsomt egentlig:(

Av Anonym den 04/12/2008 - 05:02
1

Jeg tror jeg har enten adhd eller add om det er add er jeg litt småflau for jeg har lest at det er nesten bare jenter som har den versjonen av adhd.
Du som sier du føler deg trøtt hele tiden, jeg har det gangske likt.
Men jeg føler meg ikke sove trøtt, bare slapp, sitter foran tven eller spiller hele dagen. Fikk sparken fra jobb for et halvt år siden pga. latskap, treg jobbing og forseint komming.
Jeg har ikke vært hos noe psycolog eller noe, men er veldig sikker på at jeg har en av delene.
Kjenner meg igjenn i så å si alle symptomer for adhd, kjenner meg vel igjenn i alt untatt hyperaktiviteten som jeg er stikk motsatt av.

Av Anonym den 04/12/2008 - 05:08
1

Gikk ikke å redigere så skriver nytt inlegg for jeg må bare spørre om noe.

For de som er trøtte/slappe som har adhd eller add. Fungerer medisinene bra? blir du mere konsentrert eller litt mere i stand til å være aktiv?

Av ungmann25hotmail.com den 13/07/2009 - 23:23
3

hei, jeg har hatt add hele livet og først funnet det ut når jeg va 25år
har vært veldig slitsomt egentlig men enelig har jeg funnet en forklarning hvorfor det er slik.
jeg lurer på hva jeg skal gjøre nå, har alle symptomene som står, deprimert arbeidsledig, prblemer me enn masse.
noen som har noen tips om hvordan jeg skal komme på banen og få et normalt liv?

Av ungmann25hotmail.com den 13/07/2009 - 23:23
3

hei, jeg har hatt add hele livet og først funnet det ut når jeg va 25år
har vært veldig slitsomt egentlig men enelig har jeg funnet en forklarning hvorfor det er slik.
jeg lurer på hva jeg skal gjøre nå, har alle symptomene som står, deprimert arbeidsledig, prblemer me enn masse.
noen som har noen tips om hvordan jeg skal komme på banen og få et normalt liv?

Av Anonym den 19/11/2009 - 12:07
5

hei.ser dere har noen spørsmpl ang, add, og tenkte eg kunne prøve å svare det jeg vet ang. har selv fått diagnosen add, og tror eg har noen svar på spm. vet ikke hvor nyttige svarene er, men håper det kan være litt hjelp :)
medisinene til add/adhd gjør deg nødvendig viss ikke til en "annen" person. jeg vill heller beskrive de som det "sparkt i ræva" som du trenger for å få komme i gang med ting. De hjelper på konsentrasjonen, ikke 100%, men nok til at iallefall jeg klarer å følle mer med og forså mer som blir sagt og gjort på blandt anna skolen. ( gikk fra 3 til 6 i enne faget på skolen, så det sier jo litt om at de hjelper!) Jeg ble mer motiver til å gjøre ulike opgaver på jobben, som jeg vanlig viss ville utsatt eller latt være å gjøre viss de ikke var så veldig viktige. Sliter masse med at jeg er trøtt og slapp, men etter eg brgynte på medesiner for add/adhd, ble jeg mer våken og opplagt. dette er noe av fordelene jeg fikk av å bruke medisin. medesinen virker ikke hele dagen, så nå virkningen går ut, blir mann "den samme gammle".
etter slik jeg har forstått det er add, nesten det samme som adhd, bortsett fra at men ikke har den samme hyperaktiviteten. de som har add, blir ovfte beskrevet som stile og sjenert (i allefall overnfor folk de ikke kjenner så godt) og er derfor ikke alltid like lett å diagnotisere, sammeliktnet med adhd.

vis dere har spørsmål eller lurer på om dere har det, så kan dere høre med lege, eller evnt. med bup, de har (forhåpentligvis) svar på det dere lurer på ;)

Av Gutt 20 den 30/12/2009 - 03:50
4

Ville bare takke for denne artikkelen, skal til legen så fort som mulig, er ennå ikke diagnotisert ADD men er 100% sikker på at jeg har d nå, etter å ha lest denne artikkelen og disse innleggene og diverse andre undersøkelser jeg har gjort. Har aldri klart å fullført noe, har ingen systematikk i livet. Må ha minst ett heftig komplemang daglig for å ikke gå helt i kjelleren. Men har også i tillegg noen store oppturer, Har prøvd ut steroider, og det skal gi ekstrem selvtillit og selv det har ført meg ennå mer i kjelleren, slik at jeg ikke har klart å dratt på treninningstudio engang for å trene! Har trent vekter i flere år nå, og har antageligvis gått opp 20-30kg over en periode på 4 år,men bare det har gjort meg mer usikker på meg selv, og mer innadvendt. men har aldri blitt fornøyd ellervar på rampen til å gi opp, men tar kontakt med legen i morgen, for å få diagnosen og medisinering. Jeg føler med dere har det akkurat slikt selv . Har selv fått sparken pga forseintkomming og for dårlig uvikling i faget, har bare såvidt ståkarakterer i alle fag, både gjennom ungddomsskolen, vgs osv.. Går nå påbygg, startet med 100% motivasjon til å lære, men har etterhvert følt at alt bare hopet seg opp med lekser og klarte ikke fullføre prosjekter innlevering etc og det har endt opp med att je har skulket de 2 siste ukene av skolen.. Har selv prøvd ritalin,, men er d slik man skal føle seg til vanlig for de som ikke har ADD? Slik som jeg har det på ritalin? å det ville gjort ting så mye lettere, med kommunikasjon til andre, danne egne meninger og føre samtaler se større sammenhenger og mer energi. Men har generellt sett bare følt meg dum hele livet. Men har tilgang på Ritalin, uten resept.. burde jeg vente til jeg får av legen eller skal jeg skaffe det på eget ansvar? Og hva vil så doseringene være på?

!

Av Anonym den 26/02/2010 - 11:21
8

Det er jo faktisk noe av dette jeg leser som er ganske normalt. Mange tror de har problemer, men som kan¨å bare være helt vanlig. Det noen av dere sier er noe som en helt vanlig ungdom gjør.
Jeg har hadd diagnosen ADD sia jeg var 5 år. Det er stor forskjell på hva jeg leser her nå, og hva jeg har.

Av noop den 11/04/2010 - 10:46
2

haha æ trur å æ har add :P men veta faen. giidder ikke å spøre noen leger

Av ><jente 22 den 25/05/2010 - 01:14
2

Jeg har sliti i hele livet mitt. men konsentrasjon.. bare det å snakke med folk helt vanlig så detter jeg plutselig ut å tenker på noe som er helt noe annet enn det vi snakker om dette skjer hver dag med alt å alle. jeg fikk venner i barnehagen når jeg var liten. men jeg var sikker på at de mobba meg når jeg ikke var der så da turte jeg ikke å være med de lengere... jeg har aldri lest en eneste bok jeg har ikke evnen til og følle med på hva det handler om.. ikke engang filmer får jeg med meg.. det er utrolig slitsomt. er dette add?

Av Magnus Kildal den 25/05/2010 - 16:19
2

Kan man gå til hvilken som helst lege for å finne ut om man har add?

Av Anonym den 24/06/2010 - 14:47
2

Di som er trøtte/slappe har nok ADD, men ja. For min del hjalp det, jeg gidda og gjøre ting :).

Av Anonym den 02/01/2011 - 01:21
4

Jeg har add , gjør det veldig bra på skolen , har jeg alltid gjort .. og fikk ikke vite at jeg hadde add, fikk vite det for en måned siden.. jeg lager ikke uro i timene osv. det er viss du har ADHD.. men jeg klarer ikke å følge helt med men har alltid lugget på 5-6 karakter og det gjør jeg enda , tabelettene får meg bare til å følge mer med, eller "medisinen" da.. det er ikke noe problem , men sitter å fikler på ting i timene osv. men får med meg litt. og leser om kvelden (viss du har ADD eller ADHD har du bedre for å huske viss du pugger om kvelden...) men nattesøvnen er irriterende viss jeg ikke får tabeletter ligger lysvåken! :( men det er litt digg å ha det også (A)

Av anonym den 25/02/2011 - 21:11
2

Jeg har alltid lurt på dette jeg også ser spesielt på syntomene som ungdomm har egentlig opplevd disse ymtomene og nesten opplever de daglig alt stemmer med syntomene untatt lesing og skrivevansker

Av anonym den 12/05/2011 - 22:16
2

jeg er en gutt på 14 år, og tror at hvis jeg har adhd hadde det forklart en del, og håper egentlig på hjelp uansett. jeg har drevet mye med harde krevende sporter får å få ut energi. har lest at det og bytte fra ting til og stil mye er typisk for folk med adhd eller add er typisk, noe som jeg gjør ofte. skolen trodde jeg hadde dysleksi i fjerde klasse, men det gikk ikke videre. jeg glemmer ting fort, er veldig dårlig med navn, geografi og tid. begynte med beroligende stoffer og festing tilig, noe som jeg leste også var typisk. jeg folosoferer gjerne i timene eller tegner, det førte til nedsatt ordenskarakter. jeg ble mye mer agresiv på ungdomskolen, mest hjemme og i diskusjoner, er skjelden noe jeg klarer å kontrolere. har alltid hvert kreativ med fortellinger, figurer og musikk, men det blander seg inn med andre ting og kommer i veien for meg. har ikke noen voksene til å hjelpe meg med noe folk kaller drittunge fakter, så jeg har måtte prøve å tillpasse meg miljøet rund, noe som ikke går veldig bra. håper å ikke at jeg har adhd, men håper å få hjelp, noe jeg tror er lettere med en diagnoese.