Nettverks hastighet ?

Vis som: | |
4

Har et 10/100 nettverk som overfører mesteparten med en hastighet på 17% av tilgjengelige ressurser. Noen få ganger går det opp i ca 50%. Bruker WinXP Pro og 2000 server. Flere av mine venner har det samme "problemet". Noen som vet hva dette skyldes, evt. hva som kan gjøres ?

Takker for alle svar :-)

Av Canorit den 01/11/2004 - 23:17
4

Det finnes mange potensielle flaskehalser i et nettverk. Ofte kan billige switcher gi dårlig ytelse. Det kan du teste ved å koble to PC'er direkte sammen med krysset kabel uten switch/hub.

Noen switcher går dårlig sammen med enkelte nettverkskort. Dette kan gi seg utslag i at dersom både switchen og NIC'et er satt til å detektere automatisk om de skal bruke 10mbps eller 100mbps, så blir de liksom ikke ferdie med det. De blir enige om 100, og to sekunder etter, begynner de på ny runde for å finne ut hvilke fart som er beste. Sett derfor nettverkskortet fast til 100mbps for å unngå dette.

Eldre PC'er klarer kanskje ikke å hente data ut av harddisk og levere dem til nettverket raskt nok, eller ta i mot raskt nok. Følg med på CPU-belastning og harddisk-belastning for å få en pekepinn om det.

Dårlige kabler kan være et problem. Hvis noen har laget kabler selv, kan det hende at de ikke er 100% riktig koblet.

Kan også ha noe med hvilken nettverksprotokoll man bruker. Det er heller ikke alltid noen fordel å ha flere protokoller installert(f.eks. TCP/IP, NetBEUI og IPX/SPX), fordi det kan være at systemet sløser bort en del tid på protokoller som ikke er i bruk.

Det kan være at det er PC'er i nettverket som har defekt nettverkskort, eller av annen grunn pøser ut mye søppel p ånettverket som stjeler kapasiteti nettet.

Audun
http://www.canorit.no

Av NoWiSee den 07/01/2005 - 18:48
3

Og du vil mest sannsynligvis aldri oppleve å få mer ut av linjen en 50%. For det som er 100% er en teoretisk topp av hva det linjen kan gi deg hvis det ikke er noen hensyn å ta, som f.eks. Operativsystem, router, harddisk.. etc etc.. du får bare leve med at du ikke får 100% noen gang. Det skjer ikke.