vondt i visdomstann

Vis som: | |
12

Huff fikk vondt i en tann i dag som alt er stengt. Har tatt pinex,det hjelper den verste smerten. Må vel trekke hele tanna kanskje. Noen som har trekt visdomstenner?

Av hrauste den 27/08/2005 - 17:17
3

Har nettopp trekt den siste visdommen min for noen uker siden. De som sitter i overkjeven er ikke så ille å trekke. Det er værre med dem som er nede. De har mye større og krokete røtter. Sånn har det i hvertfall vært på meg. Så de som var nede måtte jeg opperer ut. Første gang jeg gjorde det, var det tannlegen min som utførte oppr. Jeg trodde min siste time var kommet. Satt en time og gapa, helt gåen i kjeven.
Ikke det at det gjorde vondt der og da, hele trynet var jo bedøvet. Men det er jo litt vemmelige lyder da.. Og så om noen timer, så går bedøvelsen ut, og da begynner du å kjenne at det er vondt ja...
Jeg hadde en siste visdom igjen, og tannlegen min sa at jeg måtte ta den før jeg fylte 30. "Jada jada jada", svarte jeg hver gang. Grudde meg sååå fælt.
Men så flytta jeg, og måtte bytte tannlege. Hun sa også at jeg måtte trekke den. Jeg fortalte at jeg grudde meg så fælt til det. Så hun sendte meg til en spesialist. Og det skal jeg si det var noe annet ja. Hele greia var over på ett kvarter!
Så min annbefaling til deg er, be tannlegen din om å sende deg til en spesialist. De driver med detta til daglig. Vondt var det etterpå denne gange også, men ikke på langt nær så lenge.
Det er ikke meninga og skremme vette av deg altså. Er nok ikke alle som opplever det likt.
Og det fine med å trekke ei visdomstann, er jo at du får igjen penger på trygdekontoret ;o)
Så jeg ønsker deg lykke til! Det går nok bra skal du se :o) det gjorde jeg.
Hilsen ei med tannlegeskrekk.

Av Lurifaxa den 28/08/2005 - 00:44
4

Noen ganger ma de knuse tanna p.g.a lange røtter og da plukker de den ut bit for bit og røttene er ganske lange.

Av tjukka- den 28/08/2005 - 13:33
3

Takk for råd. Jeg tror ikke det blir så ille, selv om jeg ikke liker tannleger.Har fortsatt vondt,så jeg MÅ bare få det gjort.

Av jente17 den 04/09/2005 - 00:51
12

jeg skal trekke begge visdoms tenner'n mine :( gruer meg fælt. skal få full bedøvelse hos spesialtis fordi de lå så knotete til (de nedre). Men hva er dette jeg hører om penger på trygden? ;o)

Av hrauste den 13/09/2005 - 12:24
4

Du får igjen penger på trygdekontoret når du trekker en visomstann. Mulig det gjelder andre tenner også, det veit jeg ikke. Men jeg fikk i hvertfall igjen 1000 kr. fra trygdekontoret. Det hjelper i hvartfall litt. Er dyrt nok som det er å gå til tannlegen.....
Tannlegen skriver ut en lapp som du skal levere på tryg.kont. og så går det noen dager, så får du dem tilbake.
Lykke til :o)

Av -Stine den 13/09/2005 - 14:18
10

Hm, var det i et "vanlig" tilfelle du fikk penger refundert eller var det etter et besøk hos spesialist? Da jeg undersøkte i dag var det ikke vanlig praksis på trygdekontoret her hos oss.. Det var rart.. Men uansett må jeg fjerne den tanna.. Koste hva det koste vil:)

Av Sirius den 29/06/2006 - 22:17
3

Du som er under 18 år får jo gratis tannlegebehandling uansett..

Av Bergen den 26/05/2007 - 23:42
4

Jeg tok min nedre høyre visdomstann igår. Gikk til spesialist (kirurg) og ble kjempeimponert over hvor flinke de var. Fikk på meg fullt "kirurgantrekk", dvs hette, forkle og skopose, av hygienegrunner. Så mens en haug tannlegestudenter og et par, tre sykepleiere fulgte med, gikk to tannlegekirurger løs på tannen.

Først fikk jeg et par stikk med bedøvelse, noe som er ekkelt, men ikke vondere enn når du klyper deg i armen. Min største skrekk var å ikke bli bedøvet nok, men jeg tror jeg fikk nok til å avlive et lite dyr, for halve tungen dovnet av, sammen med hele nedre høyre leppe og høyre kjeve. Etter å ha kuttet opp tannkjøttet som lå delvis over tannen, delte kirurgen tannen i to (eller flere!) med en "sag". Det er ubehagelig, siden du hører niiiiiu niiiiiiiiu niiiiiiiiiiiiiuuuu inni hodet mens det foregår, men det gjør ikke vondt. Etter at tannen var delt i biter, prøvde de å trekke de forskjellige tannbitene. Ikke bli sjokkert om de står og bruker masse kraft for å få dem ut, visdomstennene er noen jævler av noen tenner med kjempelange røtter som nekter å gå ut.

Etterpå sydde de en vel tre sting, jeg måtte sitte stille i 20 min, fikk noen paracet og resept på tannskyllevann, smertestillende og antibiotika og en ispose.

Bortsett fra at det var litt vanskelig å tygge første kvelden, har jeg ikke være videre plaget. Idag, dagen etterpå operasjonen, har jeg spist vanlig (unngått veldig varm, hard, seig eller spiss mat) og har ikke vondt i det hele tatt. Det verste er stingene som må være der i en uke.

Så ikke vær redd for å ta visdomstennene, men jeg slutter meg til en av de andre innsenderne når det gjelder å gå til spesialist. Tannlegen min er flink, men jeg foretrekker noen som tar visdomstenner på daglig basis... :)

Av Nina den 11/04/2008 - 19:27
14

Bare trekk visdomstennene dine ut før du har fylt 30 år.
Jeg anbefaler deg går til Tannlege Soltani. han er jo en dyktig tannlege som er ekspert i å trekke visdomstenner.
telf: 22 17 65 66

Av visdomstann på hamar den 02/05/2008 - 10:14
3

hei jeg har også trekt visdomstann.
det var den nedre til venstre.
han brukte litt tid og er som beskrevet ovenfor.
men jeg har veldig vondt ennå etter 5 dager spist 2 pakker tabeletter paracet og ibuprofen blander 1+1 vær 3 eller 4 time så tar jeg paralgin forte + ibuprofen til kvelden da får jeg sove.
lurer på om mann skal ha så lenge vodnt????

jaja har flere som skal trekes så gruer meg fælt men klart er bedre dette enn ha vondt og få infeksjoner

Av Anonym den 15/05/2008 - 00:51
10

Ta en tur til tannlegen din du.

Opererte vekk en visdomstann for 2 år siden, der det ble sydd 1 sting, og jeg fikk beskjed om at jeg skulle ordne ett eller annet med det selv (husker ikke helt hva).
Endte med at jeg spiste ibux 600 mg som snop, men etter en tur til tannlegen, der ho rotet litt inni der, fjernet stinget som ble sydd og puttet oppi noe desinfiserende eller noe i den duren, var all smerte borte (:

Av Swiff den 27/05/2008 - 12:47
9

var og fjernet en visdomstann i underkjeven i går, den lå på tvers, så han skar opp tannkjøttet og delte den i to før han brukte noe som lignet på en syl til å knekke den ut og plukket ut resten av røttene.. var ikke vondt i det hele tatt og jeg har veldig tannlegeskrekk, så jeg gråt fra jeg kom inn... i går puttet jeg i meg litt piller for å slippe å ha vondt og siden kroppen min reagerer veldig på smertestillende sov jeg hele dagen.. i dag har jeg tatt en pinex 500 g, mest fordi jeg er redd for at det skal gjøre vondt, men tror ikke egentlig det er nødvendig... så er det bare å vente på at stingene skal tas om 5 dager... forresten fått anbefalt av legen å heller ta smertestillende som inneholder paracetamol istede for ibuprofen fordi ibuprofen øker evt blødninger og jeg blør mye når jeg først begynner å blø...

Av Titten Tei den 07/08/2008 - 12:42
6

Hei,
Jeg var å trakk en visdomstann i dag. Oppe til venstre. Jeg hadde fått hull i den, og da anbefalte tannlegen å trekke den, siden jeg ikke har noen visdomstann nede. Grunnen til at det ble hull, var nok at tannen sitter så langt bak at den er vanskelig å rengjøre.

Hvis du er så heldig at tannen har vokst helt ut, så trenges det bare vanlig trekking, ikke noe operasjon eller noe annet.

Først tok tannlegen et røntgenbilde, for å se hvordan det så ut.
Deretter fikk jeg to sprøyter med bedøvelse. En på hver side av tannen. Sprøytene var ikke vonde engang.
Selve trekkingen var over på... tja. ca. 15-20 sekunder? Det føltes hvertfall slik.
Tannlegen tok frem et intstrument(tang?) og bare "riklet" litt på den ene siden av tannen, og deretter på den andre. Og så var tanna plutselig ute.
Ikke vondt i det hele tatt, og VELDIG mye raskere og lettere enn jeg kunne forestille meg.

HELE tannlegebesøket var over på 15-20 minutter, inkludert alt. Jeg hadde ikke trodd det var mulig at å trekke en visdomstann kunne gå så kjapt.

Jeg fikk med noen Ibux, og 3 paralgin forte. Jeg tok en Ibux etter en time, for sikkerhets skyld, siden bedøvelsen gikk ut da.
Men jeg har ikke kjent noe vondt i det hele tatt i ettertid.
Det begynte å blø litt etter en time, men det har gitt seg nå.

Nå har det gått 4,5 timer siden trekkingen, og det er for øyeblikket null smerte. (har dog en hel :-) Ibux innabords)

Jeg har utsatt trekkingen noen måneder, siden jeg trodde det skulle bli en ubehagelig affære. Hadde jeg visst hvor fint det skulle gå, hadde jeg trekt tanna tidligere.

Så... Trekking av visdomstenner _kan_ gå lett som en lek. (HVIS du er så heldig at tanna har vokst helt ut. Hvis tannen ligger under tannkjøttet med betennelser og sånt som man hører om, så tør jeg ikke å si noen ting, siden jeg ikke har erfaring med det)

mvh,
Mann 34 år.

Av Vegard den 18/09/2008 - 16:26
0

Jeg trakk en tann for tre timer. Gjorde ikke vondt, og var over på 1-3 minutter. den var utvokst, visdomstanna mi var heller ikke krokete og hadde bare en "tagg". Men nå vil jeg ikke slutte å blø og det har blitt sykt vondt å svelge. Dette er fordi at betennelsen jeg hadde på halsen har fått et oppspring igjen. Jeg var hos tannlegen sist uke og da sa han at jeg måtte komme tilbake etter over ei uke, fordi at jeg var for betent og fikk sendt meg meg masse antibiotika. Smerten jeg hadde da var mye værre enn den smerten jeg fikk i forbindelse med trekkingen og etter. Om jeg nå ikke bare blir mega betent igjen så tror jeg dette skal gå veldig bra. men anbefaler alle å trekke visdomstennene før de blir betent. Den smerten jeg hadde da er den verste jeg har opplevd i hele mitt liv. Sykt sykt vondt. trekkinga av visdomstanna var easy:)

Av Anonym den 30/09/2008 - 21:23
1

Enig med deg ovenfor her ;) Smerten etter trekking er verdt det i forhold til smerten FØR trekking... har ikkje fått sove fleire netter på rad, men etter at eg trakk tannai i går (nede venstre side) , så har eg sovet kjempe godt i natt.... etter en paraset så klart:)

Av Gøran den 30/10/2008 - 16:25
1

Jeg trakk visdomstanna nede til høyre akkurat. Det var en 45 mins økt med oppdeling og drit.
Fikk masse bedøvelse så det gjorde ikke spesielt vondt. Jeg var så "susen" i hue da jeg gikk ut
at jeg glemte lappen jeg hadde fått hvor det sto hva jeg måtte passe på den nærmeste tiden.

Er det noen som vet? Fikk med meg at jeg må bite sammen i minst tre timer. Pluss noe greier om corsodyl.
Resten husker jeg ikke, og helvete at jeg glemte den lappen! Så er det noen som vet? :-)

Av Anonym den 08/11/2008 - 11:55
1

man sitter vel i en vanlig tannlegestol, selv om man er hos en spesialist, kjevekirurg?
og man har vel ikke på seg sånne klær som de bruker på operasjonssalen?

Av amanda den 27/12/2008 - 22:01
0

Nettopp svelget mine appocilin tabl...
sitter med en helvetes tannverk ..ska ete 8 pencelin tabl daglig i 3 døgn...
eneste som hjelper mot smerten er voltaren ...
gleder meg te å fjerne visdommen min... selv om jeg har tannlege skrekk...
hva er værre enn tannverk lissom...
ikkenoooooooooooooooooo :-)

Av amanda den 27/12/2008 - 22:01
0

Nettopp svelget mine appocilin tabl...
sitter med en helvetes tannverk ..ska ete 8 pencelin tabl daglig i 3 døgn...
eneste som hjelper mot smerten er voltaren ...
gleder meg te å fjerne visdommen min... selv om jeg har tannlege skrekk...
hva er værre enn tannverk lissom...
ikkenoooooooooooooooooo :-)

Av Hanswh den 25/02/2009 - 17:48
2

Første gang tok jeg den nede til høyre, da sto tannlegen å jekket, skjærte, dro, halte, hamret, borte og trakk i 2 timer. Det er lydene som plaget meg den gangen, smertene var minimale under inngrepet. Var vel sprøyta med bedøvelsen som var verst! Selvsagt blir man ganske sliten i kjeften da, hvis det tar så lang tid.

Så, senest idag morges, tok jeg den nede til venstre. Da opplevde jeg marerittet...jeg ble enig med tannlegen å redusere bedøvelsen i forhold til sist gang, da den hadde god effekt å vel så det. Vi testa bedøvelsen, og alt gikk fint, helt til han dro fram den greia som brekker tanna løs. Smerten var intens da det brakk, og jeg klykna som en liten, redd gris. Fikk påfyll av bedøvelse x 2, så gikk resten fint.
Kun 30 min tok hele inngrepet, og i timene etter har jeg fundert på hva som er mest effektivt til smertestillende, ibuprofen eller parlagin forte? Etter det første inngrepet var jeg så "smart" at jeg tok et par fine slurker baileys til ibuprofen, veldig effektivt såklart, men ikke særlig smart(fikk reaksjoner fra magen!).
Nå etter det andre inngrepet tar jeg litt parlagin forte, men det har hjulpet fint lite...

Iallefall trenger ingen å være redd for et slikt inngrep. Man burde heller bekymre seg for smertene i etterpå, men de går jo uansett over samme dagen.

Av Anonym den 02/03/2009 - 10:03
1

Jeg har planer om å trekke alle sammen, og jeg har kommet til den tredje som var nederst til høyre. Alle har gått kjempefint. Nå har jeg gjort det i Sverige da, så det er nok litt annerledes enn Norge. Jeg fikk først røntgen av en helt ny maskin som snurrer rundt hodet ditt, og lager lyder som R2-D2 hahaha.
Så trakk de den øverst til høyre. Den var enkel. Tre sprøyter (de gjorde sinnsykt vondt), og alt var over på ett kvarter. Så tok de den nederst til venstre. Også enkelt, og denne gangen fikk jeg bedøvende salve på huden så jeg ikke kjente sprøytene. Over på ett kvarter. Den nederst til høyre som jeg trakk for noen dager siden, var litt verre. Den lå litt under en flik av tannkjøtt, så de måtte kutte. Tror tannlegen var litt dårlig. Hun satte først bare to sprøyter, så jeg kjente når de begynte å kutte. Var ikke verre enn et papirkutt, men alikevel. :-(
Så de satte en sprøyte til. Dette var også over ganske fort. Men har vondt i kjeften. Stingene har også løsnet, så her blir det vel litt fiksings tenker jeg. Får vel en dott eller noe med noe desinfiserende så det blir bra. Må ta to ulike smertestillende et par tre ganger om dagen for at det ikke skal gjøre vondt. Men jeg skal straks tilbake og fikse dette.
Mine visdomstenner var egentlig helt fine. Fine røtter og alt. Men jeg ville trekke de, for jeg kommer ikke til med tannbørsten. Og da er det bare snakk om tid før de blir et problem.
Betalte vel rundt 700 SEK for hver tann. Ikke verst med tanke på hva man betaler i Norge.

Av Anonym den 11/03/2009 - 23:53
2

Opererte ut en visdomstann nede i tidligere i dag, og nå ser det ut som om stingene har løsnet. Må jeg da dra tilbake for å sette nye sting eller? noen som har opplevd dette? :S

Av Anonym den 10/05/2009 - 15:31
0

du burde gå til tannlegen: p

ikke bra om stingene har gått opp!!

Av Ave den 12/06/2009 - 11:36
0

Hei!

Jeg er nå så heldig at jeg må til tannlegen å operere ut hvertfall en visdomstann.. Var hos tannlegen på onsdag,og fikk da beskjed om at hun aldri hadde sett maken da hun tok røntgenbilder av visdomstennene mine;jeg har fått to cyster på baksiden av begge to..! Fikk betennelse i den ene forrige uke og har gått på Appocilin for å bli kvitt den og trodde at tanna skulle trekkes når jeg kom dit, men nei..videre til spesialist! Kirurgi og hele dr*ten.. :( Gruer meg masse...
Skal til Tannlege Soltani, så det var godt å se at det var en anbefaling her! :) Har veldig tannlegeskrekk, og er veldig skeptisk til nye tannleger som skal rote rundt i munnen min.. Men han var hyggelig og flink? :)

Av Tannværk den 25/06/2009 - 08:15
0

Jeg trakk ei visdomstann oppe til høgre, gjorde ikke noe vondt å trekke, men etter bedøvelsen hadde gått ut så kjente jeg en stor smerte, og nå har det gått 3 dager, og jeg har enda vondt, sitter i senga om natta og gynger tilbake som en psychopat, ikke mye gøy, vil bare si: pass på hva du spiser, suppe etc er ikke så bra som mange tror, når du drikker suppa, så går det i hele munnen, som å drikke vann. jeg har 3 visdomstenner igjen. gruer meg som bare det!!

Av Anonym den 11/09/2009 - 16:25
2

Jeg trakk to tenner i går formiddag, og er utrolig lettet!
Til alle dere som sprer skrekkhistorier: idioter!
Jeg sa til tannlegen at jeg var nervøs, fikk derfor komme 1/2 time før og få beroligende. Vet ikke om de hjalp så mye, men så vet jeg jo ikke heller hvordan jeg hadde vært uten pillene... Så fikk jeg bedøvelse som kanskje ikke var behagelig, men absolutt utholdelig! og trekkingen gikk kjempefint! null problemer!
Så er ingenting å grue seg til!

Av Lært ei lekse. den 11/09/2009 - 23:28
0

Jeg startet å bli plagende med tanne for 14 dager siden. Smertene bare økte og økte, og jeg dro i desperasjon opp til næreste by, midt på natten. Det var fordi jeg hadde ikke Ibux, og jeg skjønte at jeg måtte til tannlegen den dagen.
Kjørte i vannvittig smerte, kjøpte Ibux og alle smertene forsvant på 15 min. steike for en lettelse!! Jeg tok med meg pledd, så jeg lå å sov i bilen. Da tannlegekontoret åpent, ringte jeg og fortalte hvordan ting sto til.
Fikk komme inn etter en par timer. Der ble det boret/renset ut nerven, så jeg fikk roet ned tannpinen ihvertfall. Ble satt på antibiotika, da jeg hadde hatt feber og det var infisert irundt tanna.

Jeg ble henvist til en spesialist i 3 1/2 t en vei unna. Men fikk egentlig ikke time før ein mnd.

MEN, etter tre dager startet smertene igjen. Og den fjerde dagen måtte jeg ringe tannlegen igjen. Ære være naboen som hadde ibux og voltaren å låne bort den morgenen!!
Jeg fikk beskjed om å reise opp til tannlegen, men halveis i turen fikk jeg en tlf i fra tannlegen om at jeg skulle til spesialisten dagen etter!

Så i dag var jeg hos speisalisten!

Kontoret var greit, det eneste var at de ville at pasientene hadde på seg plastikk sokker på skoene.

Men de hadde et mer avansert røntgenapparat, som snurret rundt.

Spesialisten satte bedøvelse, det eneste som gjorde vondt var første stikket. Etter 5-10 min var jeg fullstendig bedøvd.
Siden det allerede var blitt boret i tanna, brukte han ikke så lang tid på å splitte den.
Men det var virkelig rå makt som ble brukt for å få den ut!!!. Jeg fryktet at det kom til å bli "knake" lyder, som jeg hater, men det ble det ikke.

Selve uttrekkingen tok max et kvarter!!
Han la ned i hullet et gas med antibiotika, som hindrer betennelse.
Sydde vel 3-4 sting. Disse forsvinner av seg selv sa tannlegen, men jeg må opp til den vanlige tannlegen for å fjernet gaset som ligger i hullet.

Jeg spurte om å få noe sterkere smertestillende enn ibux, men det ville han ikke gi meg.. ja vel tenkte jeg..

Ble sent hjem med papir om informasjon om hva jeg kan vente meg framover.

MEN så ble det en time med venting ti bussen gikk, og turen var på 3 1/2 time. Etter 1 1/2 ut i bussturen slapp bedøvelsen.. og han steike det ble vondt!!!!!!!
Problemet var jo at jeg satt på en buss med masse rystelser og støy. Jeg hadde tatt Ibux og voltaren en halvtime etter inngrepet, som tannlegen sa.
Men det hjalp lite. Jeg hadde så vondt at jeg begynte å kaldsvette og bli kvalm. Jeg var sikker på at jeg kom til å kaste opp.

Angret veldig på at jeg ikke insisterte på å få noe Forte preparat i tilfelle veldige smerter.

Men jeg kom endelig hjem, fikk roet meg ned, og en engel av en søster gav meg to paragin Forte. De virket.
Så hvordan det blir i morgen blir spennende. Hjelper ikke ibux, får jeg ringe legevakta og kreve sterkere smertestillende. EN SKAL IKKE TRENGE Å GÅ MED STERKE SMERTER!!!

Så jeg har tre råd:
* Gjør noe med visdomtanna FØR den blir betent!!!
* Gå til spesialist
* Krev at du får noe sterkere smertestillende med deg, i tilfelle du får veldige smerter når bedøvelsen går ut.

For min del har det nok ikke vært så vondt viss jeg har kunnet gått rett hjem og slappet av.

Nå går øynene i kryss pga den deilige avslappningen en får når en endelig ikke har så vondt.. Så Jeg skal rett i seng.

Rekner ikke med at de første dagene nå kommer til å være gode, men om Ibux holder det i sjakk er det greit.

Av Anonym den 16/06/2010 - 14:39
1

fikk du ikke hevelser i annsiktet etter operasjonen? Annsiktet mitt ser ut som en tennisball og jeg har store smerter etter operasjonen..... var hos spesials også - tok en halvtime, hadde veldig krokete røtter.Nå er det dagen etter og jeg orker ikke spise annet enn supe, og gapeevnen er svært dårlig også. Opplevde ikke du noen av disse symptomene?

Av Anonym den 24/06/2010 - 09:00
0

Det er nå 2 dager siden jeg fikk trukket ut min visdomstann - og har holdt smerten nede med Ibux 600mg - ca hver 6-8 time. Fikk også med meg Paradin? forte - men har ikke brukt de ennå. Men i guder hvor ser jeg ut. Er fullstendig hoven i ansiktet og ja - det ligner på en halv tennisball. Min visdomstann lå veldig langt bak i munden. For godt og vel 20 år siden (jeg er 40 år nå) skar tannlegen visdomstannen fri for tannkjøtt, men det blev aldri noen god løsning. Har altid slitet med mat som sitter seg fast mellom tannen og tannkjøttet. Så da jeg fikk konstatert et digert hull i tannen fremom - ja så mente jeg selv at NÅ var det slutten for den visdomstann. Men røttene var krokete - så det blev henvisning til spesialist. Selve inngrepet tok vel 20-25 min - men jeg gråt så tårene randt ned i ørene. Ikke noe hyggelig. Dette er ikke for at fortelle en skrekkhistorie - men vi har veldig ulike smerteterskler og når det kommer til mine tenner, så takler jeg ikke mye. Jeg har/hadde bare EN visdomstann - og det er jeg glad for. For denne tannuttrekning er det verste jeg har vært med på.
Jeg fikk desværre ingen informasjon om at jeg skulle skylle munnen med noe spesielt - så jeg har bare pusst tenner som vanleg og skyllet munnen med lunken vann. Og da jeg har vært og er så hoven i ansiktet har det vært veldig vanskelig for meg og tygge - så jeg har satt meg selv på flytende kost - men tenker at jeg i kveld må prøve så smått.
Ja - og så jeg syt sammen med 3-4 sting i tillegg. Disse kunne jeg gå til min egen tannleg og fjerne etter en 8-10 dager.
Uansett lykke til ... til de som må igjennom det sammen.

Av Anonym den 24/09/2010 - 10:07
5

Han er en fantastisk tanntrekker!!! Kjenner ingenting! Har derimot flere andre jeg ville frarådet på det sterkeste!

Av Cecilie den 11/11/2010 - 10:47
0

Alle opplever dette ulikt. Har hørt skrekkhistorier og rosenrøde historier.

I går opererte jeg ut venstre visdomstann nede. Og det var virkelig en traumatisk og grusom opplevelse. Det er faktisk smerter til tross for bedøvelse. Årsaken er at tannlegen har så mange instrumenter i munnen din og drar til sidene hele tiden. De bruker mye krefter på å dra og kutte osv og presser ihjel både kinn og lepper. Jeg har flere sår på leppene etter igår. Og for noen grusommer lyder. Og så jævelig vondt der er nå. Klarer nesten ikke åpne munnen. Er veldig sulten men orker ikke tanken på smertene ved å tygge. Nei, dette var helt jævelig.

Av Erik T den 04/12/2010 - 01:44
0

Må innrømme at jeg ble skremt da jeg hørte om skrekkhistoriene før jeg dro til tannlegen i dag, men ble ferdig med operasjonen, som varte rundt 15-20 min ca 15:15 og har enda ikke opplevd egentlige smerter sånn ca 10 timer etterpå. Nå har jeg gnasket Ibux+Paracet for sikkerhets skyld, men dog:). Eneste er at blødningene fortsetter, men hvis det er alt som skjer i fremtida(som ikke er en selvfølge), så må jeg si meg fornøyd.

Egentlig overrasket, for logikken sier at jeg skulle slite veldig etterpå.. Er mann, over 25, tok den nederste tanna, har kraftig kjeve etc.

Av Anonym den 06/12/2010 - 03:33
4

Jeg opererte ut 1 visdomstann nede for 1 uke sia. Den lå inne i tannkjøttet og var ikke synlig. Fikk resept på ibux 600 mg. De første 3 dagene var ganske ok. Så¨begynte marerittet. Hadde 2 døgn der jeg knaska det som er tilgjengelig av reseptfrie smertestillende, ibux og paracet. Gikk så på legevakta. Han mente jeg hadde betennelse. Så jeg fikk antibiotika og paralgin forte. Nå har jeg knaska det i 2 døgn uten særlig effekt. Jeg kan nesten ikke åpne munnen. Må bruke sugerør for å få i meg mat og drikke. Sover lite. Så idag må jeg oppsøke lege igjen. Dette er det verste jeg har opplevd i mitt liv!! Igår fikk jeg høre om noen andre som hadde operert visdomstann samtidig som meg, men på et annet sykehus. Denne personen hadde fått antibiotika i forbindelse med operasjonen. Kan tro det gjorde meg sint!! Viss min tannlege hadde gjort det så hadde kanskje jeg vært spart for dette marerittet som jeg har hatt i 4 døgn nå.......

Av Anonym den 04/07/2011 - 14:37
0

Før fylte 30?!? Det har jeg aldri hørt før!
Vet ikke engang om jeg hadde alle innen 30!
Det verste er kanskje at hvis det er slik, at det er merkverdig og ille at ingen tannlege jeg har vært hos har sagt fra om det.
Bare sagt at "de ser bra ut og ingen hull" - selv om jeg har vært langt over 30!
Hvorfor må de trekkes før fylte 30?

Av Anonym den 14/07/2011 - 19:42
2

Hva om tannlegen ikke får ut alle bitene av tanna?? Kommer evt den biten han ikke får ut ut av seg selv ettervært??

Av Anonym den 15/07/2011 - 22:59
0

Gubban æ hadd tannpin i går...
Ble 3 tima søvn før æ ringte tannlegen, fikk komme timen etter..
2 bedøvelsesprøyter og 2-3 minutter etter var visdomstanna ute gitt...
Og ALL tannpine BORTE!!!
LYKKELIG!!!
Satt jo på denne sida i går å leste alt fra solskinnshistorier til skrekkhistorier..
Så er veldig glad for at alt gikk så greit og flott til meg...
Å i natt skal jeg sove i MANGE timer!!!!

Av Pinsel den 19/08/2011 - 19:30
0

Trakk to visdomstenner samtidig, oppe og nede, selve trekkingen var ikke så smertefull, bare akuratt i det han rykket de løs fra kjevebenet med et lite spett =) De satt som bare det og tannlegen ble faktisk svett, assistenten måtte holde hodet mitt stødig og da klarte de å få de ut. tok vel 20 min eller noe slikt og han sa han ikke hadde vært borti maken. De satt dønn. Jeg har enda vondt i tannkjøtt og vev rundt i munnen en uke etter operasjonen så røttene var nok ikke helt rette og fine for å si det sånn. Knasker ibux og paracet enda. Håper det går over i løpet av 2. uka. =)

Av Anonym den 13/09/2011 - 10:50
0

Jeg trakk visdomstanna, ned til venstre i går. (Trondheim,Dine Tenner)
Tannlegen med en assistent holdte på i 1 t og 10 min.Fikk 2 paracet,og 3 sprøytestikk. Tannlegen hadde masse instrument inn i munnen,og var utrolig hardhendt, trodde jeg skulle bli helt blå etterrpå. Fikk med meg munnskyllemiddel, 8 paracetter og en filtbit. Nå har jeg hovnet opp , har en tennisball på nedre del av haka, ingen gapeevnne..Er kjempesulten, og klarer ikke å få inn en spiseskje engang.Måtte ringe jobben og si jeg måtte bli hjemme, da jeg har en jobb der jeg står med masse kunder. Hadde jeg visst dette på forhånd,hadde jeg gjort dette på en Fred.og hadd hele helgen på å komme meg. Trakk en visdomstann for ca 11 år siden også,uten problem, 10 min, og rett på jobb..Da kostet det 500,-kr .Nå betalte jeg 1800,-Vokser røttene med årene? Gruer meg til neste gang!

Av Anonym den 17/10/2011 - 15:28
0

akkurat samme skjedde med meg nå! kjempekjekt.......

Av Anonym den 25/11/2011 - 02:34
0

Jeg var inne å fikk operert ut en visdomstann for snart 2 uker siden. (nede på venstre side)
Har tannlegeskrekk og kjeveproblemer, så jeg så ikke akkurat fram til det. Tannlegen min sendte meg til en spessialist, fikk en liten tablett ca 30 min før timen som skulle gjøre at man slappet av. Den fungerte utmerket, gikk fra å grue meg så jeg følte jeg kom til å spy, til å bare dilte litt sånn små fnisete etter tannlegen når det var min tur.
Fra jeg kom inn til tannlegen til siste stinget ble sydd gikk det ikke mer enn ca 20 min. Under selve operasjonen kjente jeg ikke noe smerte, bare en del lyder som hørtes ganske brutale ut. De deler tanna i biter og fisker den ut liksom. Ble en del hevelse i området etter inngrepet, enda jeg fløy rundt med ispose til å begynne med, og etter noen dager så hadde jeg et lekkert stort grønt merke på kjeven. Var ikke kjempe vondt eller noe, bare ømt, hovent og grønt, og hadde problemer med å gape noen dager. Spiste ibux med jevne mellomrom døgnet etter inngrepet, de fikk jeg med meg fra tannlegen. Nå snart 2 uker etter er d i grunn stingene som er mest irriterende. De skal gå ut av seg selv, og det har delvis løsnet så jeg har noen lengre tråder hengende rundt, som sitter fast i ene enden liksom. Vurderer å stikke innom tannlegen min og høre om han kan ta de ut hvis de ikke løsner snart.

Av Anonym den 02/12/2011 - 16:41
0

Virker som nellik kan hjelpe mot tannverk, men det gjelder vel ikke visdomstenner.

http://sites.google.com/site/tannlegeskrekk/home/tannverk