vond i livmora

Vis som: | |
0

Jeg fikk på torsdagen litt stikkende smerter i livmoren som kom og gikk, i går ble det mer sammenhengende smerter. Det er veldig ømt og sårt, og stikker en gang i blant. Det er vondt bare midt på, og det kjennes ut som jeg har mensen. Jeg tenkte først PMS-smerter da jeg pleier å ha det. Men i dag er det 8-9 dager til jeg får mensen, det er jo litt lenge til! Jeg har googlet "infeksjon i livmora" og det kommer opp symptomer som feber, men det har jeg ikke. Jeg er usikker på om jeg skal ringe legevakta eller vente til mandag, jeg har tilfeldigvis en legetime da ang noe annet. Det er ikke forferdelige smerter, så blir det ikke værre så holder jeg ut til mandag. Har en følelse av at legevakta kommer til å avvise meg hvis jeg forklarer at det ikke er veldig vondt, jeg har hørt fra andre at de er "flinke" til å avvise folk her i byen.

Når jeg googlet smerter i livmor så kom det opp masse info om voksesmerter når man er gravid, nesten ikke annen info. Men jeg er ikke gravid, bruker p-piller. Jeg var gravid for 3 år siden, og etter 2 mnd endte det i en spontanabort. Jeg hadde ikke voksesmerter da, og spontanaborten var ikke som nå, så det er ikke det som skjer heller, jeg blør ikke.

Hva syns dere om å ringe legevakten? Noen har som har hatt infeksjon i livmora? Hvordan var det?

Ja jeg vet at dere ikke kan sette en diagnose på meg, men takk for særiøse svar!

Av Anonym den 26/03/2011 - 09:49
2

Du bør absolutt dra til legevakta for en undersøkelse. Debattforumet her er ikke stedet der diagnoser skal stilles, det er direkte uforsvarlig.

Av Anonym den 26/03/2011 - 09:53
0

Jeg har ikke bedt om en diagnose her, bare tips. Jeg er ganske sikker på at legevakta vil avvise meg, jeg har blitt avvist når jeg har vært i værre form, andre jeg kjenner og.

Av Anonym den 26/03/2011 - 13:26
0

...er å ta kontant med en lege, selv om det er fare for at de vil avvise deg. Hvorfor? Fordi de ikke kan avvise deg, hvis det er noe akutt og farlig. Så hovedkonklusjonen er og blir, ta kontakt med en lege.

Du beskriver smertene som mensenaktige, uten at du har mensen. Graviditet må alltid utelukkes. Selv om du går på p-piller, så kan man fortsatt bli gravid (f. eks. hvis man ikke husker å ta dem regelmessig, inntak av antibiotika, de svikter etc.). PID (altså infeksjon i livmora) gir nokså ømhet, med feber, smerter ved samleie etc. Uten om det kan du ha ruptert eggcyste, lett vridning etc. Det er mange ting som kan være årsaken, og det kan til og med hende at plagene ikke skyldes livmoren, men f. eks. tarm, urinblære etc. Uten mer detaljert sykehistorie og undersøkelse, er det vanskelig å si noe som helst.

Så konklusjonen er: ta kontakt med en lege. Ikke unngå å ta kontakt med legevakten, hvis det bare er fordi du er rett for å bli avslått.

Av Anonym den 26/03/2011 - 22:09
1

kan du være så sikker på at det er livmora som gjør vondt? Det er jo mange muligheter for smerter ellers også. Feks nyrestein som har satt seg fast i nærheten av blæra kan også gi stikkende smerter. Uansett burde du forsøke legevakta. Du kan jo ikke bli annet enn avvist i alle fall.

Av Lily_88 den 26/03/2011 - 22:50
0

 Jeg håper du ringer legevakten,for de smertene du snakker om kan være alt mulig!  Nyrestein,eggstokkene kan være noe gærent med, infeksjon av noe slag osv.

Det er bedre å ringe en gang for å få en sjekk for mye enn å ikke sjekke i det hele tatt. Smerter og ømhet i magen er ikke normalt.

Av Anonym den 27/03/2011 - 00:51
0

Jeg kjenner kroppen min ganske bra. Har feks hatt kraftig urinveisinfeksjon før, så jeg vet at det ikke er vondt i blæra, urinveier el nyrene, dette er livmora. Ikke eggstokkene fordi dette er midt i. Dette kjennes ut som menssmerter. Smertene er mindre enn tidligere i dag, og jeg har snakket med ei jeg kjenner som er sykepleier og hun sier at hvis det ikke blir værre el at jeg ikke får feber så kan jeg vente til mandag. Hun trur at jeg er gravid, siden noen får voksesmerter i livmora da. Små smerter er ikke noe legevakta bryr seg om, det vet jeg alt om fra tidligere erfaringer med vondt andre plasser.

Men takk for svar!

Av nille4 den 28/03/2011 - 01:03
0

Jeg hadde egglederbetennelse for mange år siden. Det kjentes ut som sterke menssmerter, og de satt midt på, ikke på sidene, som man kanskje skulle tro. Det er jo en mulighet for at det kan være det. Det er lett å behandle med antibiotika, men det er viktig at det blir behandlet, da man visstnok kan blil steril hvis man går lenge med det.

Av Anonym den 28/03/2011 - 08:18
0

Jeg var mye bedre i går når jeg våknet, og i dag og. Men har jo uansett legetime i dag så skal nevne dette, er jo litt ekkelt å ikke vite hva det var.

Av Anonym den 28/03/2011 - 13:56
0

Hvis noen lurer så var det bare sopp, har hatt det før men aldri hatt smerter. Så ikke noe alvorlig! Men det betyr kke at hvis noen leser detta og har samme plagene kan selvdiagnostisere seg, dra til legen!