Streptokokkinfeksjon i hals (har gått på 2 antibiotikakurer)

Vis som: | |
12

Hei.
For ca 3-4 uker siden gikk jeg for første gang til legen med min vonde hals, og magekramper. Jeg fikk en antibiotikakur (amoxillin) som jeg skulle ta i 10 dager. Etter endt kur gikk det 1-3 dager så var halsen like dårlig igjen. Jeg dro til legen på ny, og jeg hadde fortsatt kraftig streptokokkinfeksjon. Fikk da en ny antibiotikakur (apoxillin 1 g tablett) Vet ikke om det skrives sånn. Og nå to dager etter nok en endt kur er halsen like så vond.
Noen som har erfaring på dette området? Og hva kan det ha seg? Begynner å bli veldig lei av å gå å være dårlig, og en veldig nedsatt almenntilstand.
Bør jeg dra til legen? eller bør jeg vente å se ? Mektig lei nå:/ både av sykdom og antibiotika.

Av BlessItBe den 20/02/2009 - 22:26
2

Kanskje dumt av meg å ikke skrive symptomene mine:P
Kjennes ut som jeg har en ball i halsen, plutselige magekniper, akutte hodepine og til tider nakke smerter. Feber og ellers dårlig almenntilstand.

Av Anonym den 20/02/2009 - 22:31
1

Du må selvsagt gå til legen igjen, du har nok fått feil type antibiotikakur. Eller det kan være at det er 2 forskjellige typer bakterier i halsen din, som de antibiotikakurene du har fått ikke virker på. Dette skjedde med meg en gang. Lykke til.

Av BlessItBe den 20/02/2009 - 22:33
1

Ja, jeg tror jeg rett og slett må ha meg til legen igjen. Tok jo også kyssesyketest sist, men den var jo negativ. Men har hørt at den ikke trenger å vise positivt før etter en stund.

Av Anonym den 20/02/2009 - 23:10
1

er det slik at streptokokker blir mer og mer motstandsdyktige mot antibiotika, og når sykdommen blusser opp etter hver kur, er det nettopp slike "kokker" du har fått. Kontakt legen igjen. Kjenner flere som har måttet gå på opp til 3 kurer for å bli kvitt lungebetennelse, halsbetennelse.

Ofte vil kroppen ordne opp i streptokokkinfeksjon selv, men problemet er at det trigger immunforsvaret senere,- kroppen min takler streptokokker uten medisiner fordi jeg en gang var cirka dausjuk av en slik halsinfeksjon og lot kroppen ta det på egen hånd uten antibiotika (det er jo sånt legene anbefaler nå for tiden,- jeg gjør ikke pga mine gamle erfaringer), men hele lymfekjertelsystemet reagerer med store smerter om jeg får streptokokker nå, og så får jeg kraftig psoriasisutbrudd etter noen dager. Jeg trenger altså ikke medisiner mot streptokokker lenger, men til gjengjeld får jeg et smertehelvete pga superhovne lymfekjertler overalt i kroppen, ikke bare halsen ( smertene er så sterke at jeg ikke kan røre meg i sengen), og turbo-psoriasisutbrudd som varer noen mnd. Derfor har jeg streptokokk-skrekk :-)

Av Anonym den 27/02/2009 - 12:49
3

Jeg fikk streptokokkinfeksjoner og måtte gå på 2-3 kurer hver gang før jeg ble kvitt det også gikk det en liten stund så var det på igjen. Så leste jeg en plass at dersom magen og tarmfloraen var i ubalanse, så var det lettere for å få slike infeksjoner og bli kvitt dem.Jeg var plaget med magen,men det var liksom ikke noe jeg hadde tatt tak i og prøvd å gjøre noe med før. Men nå tenkte jeg at det var verdt et forsøk. Kjøpte produkt på helsekost,og fikk balanse i tarmfloraen og har ikke hatt slike infeksjoner på kjempelenge :> Håper dette kan vere til hjelp for andre også...........

Av Anonym den 08/05/2009 - 17:22
1

Kyssesyke varer ikke så lenge med betennelser.

Jeg mistenker at du har fått Clamydia i halsen. Clamydia kan angripe alle slimhinner i kroppen. Be legen ta en Clamydiatest på deg du, med prøver fra halsen.