stønad ved tilnærmet delt omsorg

Vis som: | |
1

Hei!
Jeg og samboeren min har nå gjort det slutt og han flytter ut snarlig.Sammen har vi en datter på 2,5 år som vi naturligvis begge ønsker mye kontakt med.Jeg vet at støtteordningene(med unntak av barnetrygden) fra trygdekontoret faller bort ved lovfestet delt omsorg. Er det noen som vet hvilke samværsordninger man kan etablere og samtidig ha rett på f.eks. overgangsstønad, stønad til utdanning, barnetilsyn, etc?Dersom jeg har henne 60% av tiden er jo jeg pr.definisjon hovedforsørger.Kvalifiserer det til disse støtteordninger?
Håper på svar.Ettersom både samboeren min og jeg studerer ser jeg ikke hvordan vi skal klare oss økonomisk uten ekstra bistand i en viss periode fremover.

Av KISSE den 15/08/2006 - 10:54
2

Finn deg en jobb, eller JOBB MER NED FORHOLDET DERES!!!!!!!!!!
Det trenger ikke bli slutt. Samtidig høres det fryktelig kynisk ut at du tenker mest på penger i en sånn situasjon. Tenk på ungen din. Alle får så de klarer ser her i landet.
Jeg er alene med et barn selv, og får så det holder. Det er bare det med og lære og omstille seg etter det man får av penger.

Av Helen den 15/08/2006 - 10:56
2

Jeg tror ikke du skal stresse over for lite støtte. Jeg er i same situasjon, og jeg klarer meg veldig bra. Jeg jobber ved siden av studeringen, er så heldig at jeg kan jobbe hjemme.

Av Karl den 15/08/2006 - 10:58
1

skole og barn er egentlig en håpløs situasjon i seg selv, særlig når en er alene om barnet!!
Jeg hadde kuttet ut skolegangen for noen år tror jeg. Sats heller på jobb. Barnehage får du støtte for, men kanskje værre med plass...

Av lurer den 15/08/2006 - 11:32
1

Hei!
Det er klart penger ikke er det eneste jeg tenker på i denne situasjonen, men i møtet med realitetene har jeg skjønt at man også må gripe fatt i de praktiske dimensjonene av dette. Jeg har lyst til å fortsette å studere og jobber også litt ved siden av. Det er imidlertid ikke lett å finne jobber som har så fleksibel arbeidstid som det jeg trenger som student og periodevis alenemor på sikt. Så det jeg lurer på er om 60-70% samvær med datteren min gjør at jeg kvalifiserer som aleneforsørger og kan motta støtte. Dersom jeg kvalifiserer kan jeg også benytte den stønaden til å hjelpe ut min samboer som også går en tøff tid i møte.

Av Per Olav den 17/08/2006 - 12:53
1

Hei

Jeg var jo gift. Når man skal separeres (og har barn) er man nødt til å møte til megling. Hos megleren får man masse praktisk informasjon om alt fra juss til stønader og annet. Har man spørsmål kan man bare spørre også.

Jeg tror ikke det er noe i veien for at dere også kan gå til megling selv om dere ikke trenger det. Det er ikke du og jeg som har laget reglene - vi ønsker bare å følge dem. Men det er ikke lett å finne frem i "regeljungelen". Min ex-kone er student og vi har delt ungene 50-50 og 60-40 (yngstejenta er altså litt mer sammen med mor enn med meg). Alt dette fikk vi foreslått av meglings-dama etter at hun hadde funnet ut hvordan vi ville ha det med bosted og unger. Hun fordelte også ungene (bostedsadressen) på meg og ex-kona slik at en bor hos meg og en hos henne.

Som sagt tror jeg slike meglere er "åpne" for alle. Ta kontakt med familiekontoret i kommunen der du bor og spør etter skilsmisse-megleren. Så får du snakke men han/ hun og høre om dere kan få en time med veiledning i regelverket.

Av millemo den 18/08/2006 - 08:31
2

begynner å bli svært vanlig å fordele et barn hos hver slik at begge får trygd og kan melke dette landet selv om de ikke er aleneforsørgere men har delt omsogr,50% hver,annenhver uke oscv.hele alenemorstøtten burde forsvunnet,og det vil nok skje slik som dere drittunger utnytter!!!!kom dere i jobb!

Av Per Olav den 18/08/2006 - 14:43
1

Nå er det slik i Norge at det ikke er du eller jeg som lager reglene. Vi har et demokratisk system der reglene blir til. Du liker ikke stønads-reglene. Det er greit, det har du lov til, men reglene er slik de er. Da må man forholde seg til dem. Da er det jo selvsagt slik at man innretter seg slik som reglene tilsier at man skal gjøre det. Jeg har IKKE laget reglene, jeg innretter meg etter dem.

Tenk deg at du skal ta bussen - sjåføren forteller deg at du kan velge hvilken bilett du vil ha. Enten koster det 20 kroner eler så koster det 50 kroner. Du kan velge selv. Er du da en buss-snylter dersom du kjøper en 20-kroners bilett? Burde du betalt 50 kroner dersom du hadde muligheten? Selvsagt ikke - politikerne styrer vha. "økonomiske intensiver". De reglene de har laget er der fordi de ønsker at vi skal velge på en spesiell måte. En familie-megler er ansatt av det offentlige for å informere om hvordan politikerne ønsker at vi skal velge (altså hvilke samværsformer etc. som gir mest stønad).

Det er idioti å ikke benytte de tilbudene som det offentlige Norge har laget.

Men du lever i et demokrati og får lov til å stemme FrP ved neste valg - ikke umulig at jeg gjør det samme. Det er IKKE dobbeltmoral å motta stønader som man er imot. Like lite som det er umoralsk å betale skatter, avgifter og bompenger som man er imot. I et demokrati kan vi ha meninger, men det er flertallet som bestemmer og det må vi rette oss inn etter.

Det var dagens filosofibetraktning fra Per Olav

Av millemo den 21/08/2006 - 14:05
1

jeg har stemt på Frp i mang år! Rett og slett for at jeg kjenner for mange som springer som gale på tredemøllen mens de samtidig er uføretrygdet før de er 30 år for de klarer ikke jobbe!!!og dette med alenemorstøtten som alle tilpasser seg og skal benytte seg av ansett sivilstatus