SOL spør: Skole deler elevene etter etnisitet

Vis som: | |
2

Bjerke videregående skole i Oslo deler elevene inn i klasser etter etnisk bakgrunn. Skoleledelsen har samlet de etnisk norske elevene i to klasser for å hindre at de bytter skole. Det skriver Dagsavisen.

- Beslutningen om å holde de etnisk norske elevene mer samlet, var et vanskelig, men bevisst valg, forteller avdelingsleder Hanna Norum Eliassen ved linje for studiespesialisering på Bjerke videregående.

Tidligere år har etnisk norske elever sluttet og søkte seg til andre skoler. - Noen ga uttrykk for at de følte seg ensomme som «hvite» nordmenn, forklarer Eliassen.

Dagsavisen har snakket med flere elever og minoritetsforeldre som føler seg diskriminert. De får støtte av jussprofessor Henning Jakhelln som kaller praksisen «sjokkerende».

- Dette er den reneste apartheid. Det er ikke anledning til å legge etniske kriterier til grunn for hvilken klasse elevene skal gå i. Om dette ikke er et direkte brudd på Opplæringsloven, er det brudd på andre og mer overordnede lover, for eksempel diskrimineringsloven og rasediskrimineringskonvensjonen, sier han.

Er det riktig av skolen å dele elevene inn etter etnisk bakgrunn for å beholde de «hvite» elevene, eller ikke? Diskutér saken.

Siste: Adressa.no melder nå at skolen gjør om på ordningen. Les mer her.

Av KNUT den 24/11/2011 - 08:55
102

Hvite mann har tapt. Vi er jo snart i mindretall i Oslo. Amundsen har jo helt rett. ER DET SÅ JÆVLIG VANSKELIG Å SE DETTE!!!
Ta frem kuleramma !!!

Av Anonym den 24/11/2011 - 09:10
117

De foreldre som har råd og muligheter, flytter ut av byen, selvsagt gjør dem det. Ikke noe særlig å sitte i en klasse med 25 elever som knapt nok behersker norsk. Hvilken læresituasjon er dette for etniske norske ? Kjenner flere norske familier som har flyttet pga dette, og dem våger engang ikke fortelle hvorfor, bare ting som ny jobb, dyrt å bo inne i byen, osv osv. Så langt er det kommet allerede. Tenk 20 år fram i tid. . . .skrekk og gru. . .

Av Anonym den 24/11/2011 - 09:12
22

å bråke om? Hva med å vente og se hvordan det går og så foreta en evaluering før man skriker om apartheid?

Av Anonym den 24/11/2011 - 09:14
85

Det er flott at noen innser at blandede etniske klasser skaper vanskeligheter for norske elever til å få godt nok utbytte av undervisningen. Jeg er glad for å se at de forstår dette, og gjør noe aktivt med saken.

Av Anonym den 24/11/2011 - 09:37
78

mine unger er ferdig på skolen for lenge siden. Det er jo en håpløs situasjon for norske unger når de er alene i klassen. De får ordne med norske klasser å innvandrer klasser. Stem FRP-Høyre å få sendt flere hjem.

Av Anonym den 24/11/2011 - 09:45
34

Hjelper ikke å stemme FRP lenger, det toget er gått forlengs. Hadde vi sørget for at dem fikk makt for 20 år siden, kunne mye vært anderledes.

Av Steinen den 24/11/2011 - 09:47
76

Stem FRP,- så er problemet løst!

Hvis løsningen er å dele inn klasser, slik at de"hvite" blir,- SÅ GJØR DET DA!
VI BLIR JO SNART SKVISET UT AV HOVEDSTADEN OG FRA EGET LAND!

Av Anonym den 24/11/2011 - 10:01
7

Vanskelig sak dette. På den ene siden synes jeg det er riktigst å ha blandingsklasser, men på den annen side tror jeg at jeg også hadde forsøkt å flytte barnet mitt til en annen skole hvis han måtte gå i en klasse der majoriteten av medelevene snakker dårlig norsk. Å beherske sitt eget morsmål godt er en forutsetning for å bli god i andre språk, og i dag kommer man ikke langt med bare norsk. Her jeg bor har vi ikke dette dilemmaet, så jeg må si at jeg ikke helt forstår om det er etnisiteten eller språkforståelsen som er det største problemet, eller om det er en kombinasjon. Det har jo bodd innvandrere i Norge i veldig mange år nå, og jeg ville tro at mange av barna med en annen etnisitet snakker like bra norsk som etnisk norske barn. Trodde vi var over den tiden at mor og barn ble holdt "fanget" i hjemmet og ikke fikk lære norsk. Er det virkelig sånn enda?

Men hva med å gjøre en vri, og ha flere blandingsklasser med f.eks. 50-50 norske og "andre" elever? Eller er det sånn de har gjort det allerede; det fremgår ikke av teksten om det er rene norske klasser, eller om det også er andre elever i disse klassene. Uansett er det opp til politikerne å lage lover som påbyr tvungen norskopplæring av innvandrere som har tenkt å bosette seg i Norge, og ikke minst av barna deres. Dette kan rett og slett ikke være frivillig! Det er alt for sent å begynne å lære norsk i første klasse, når man har bodd i Norge (nesten) hele livet.

Av Anonym den 24/11/2011 - 10:04
50

Hørte på nyhetan i morges at i Sverige er allerede 20 prosent av befolkningen ikke etnisk svensk, og det gjaldt ikke barte Stockholm. Du skal ikke kunne mye matte for å regne ut hvordan det går videre, heller ikke vanskelig å se at vi kommer hakk i hæl. . . . .

Av Anonym den 24/11/2011 - 10:47
36

Dette måtte komme. Synes det er merkelig at ikke politikerne ser dette, her går det bare en vei og det er at vi etnisk norske er i mindretall om ikke så lenge på alle plan her i samfunnet. Ser på andre ting også de kommer seg inn i styre å stell. Snaert sitter vi og blir styrt av en gjeng muslimer . Da er det for sent å gjøre noe som helst. Det er blitt et klasseskille i Norge og det vil bare øke. De etnisk norske som har penger å mulighet de flytter i hvertfall ut av Oslo.

Av Martin Kolberg den 24/11/2011 - 11:06
16

Dette er rasisme, jeg forlanger en unnskyldning fra Siv jensen, det er FRP sin skyld. Hvis islam skal ovrta som statsrelegion mens jeg lever, kan vi ikke ha slike forsinkende utspill fra mennesker som ikke skjønner sitt eget beste, ikke glem at det er MEG og det norske arbeiderparti som står for den eneste og riktige sannhet. Hill meg!!!

Av Anonym den 24/11/2011 - 11:11
22

det gikk kjapt..hehe. Hyl og skrik og fy-fy satte en stopper for eksperimentet. Til neste år er det kun brune elever der.

Av Anonym den 24/11/2011 - 11:30
7

Hva skal vi gjøre med alle disse hvite skolene på vestkanten? Vil tro at det færre minoriteter som går der? For best mulig integrering så burde minoritene blitt skysset til disse skolene, for blendahvite skoler er jo ikke bra. Det vil jo bare være hemmende for integreringen. Men hvorfor tas det ikke tak i dette.

Av Anonym den 24/11/2011 - 11:37
48

av en regjering som har "stukket hode i sanden"
og ikke har vert villig til å se på den feilslåtte innvandrins- og intigreringspolitikken sin.

"Hvite" elever blir ikke tatt på alvor og er blitt fremmed i sitt eget land.
De har blitt presset inn i en form de ikke er komfortabel i.

Av Anonym den 24/11/2011 - 11:39
21

Dette er jo nesten en selvfølge, og å kalle det apartheid går litt langt.

Det handler jo om at elevene skal ha mest mulig utbytte av undervisning og læring, og er det enkelt når flertallet snakker et annet språk enn norsk?

Jeg tenker ikke på vestlige elever som har innvandra, men på dem som overhodet ikke er i Norge for å integreres i det hele tatt. Det er jo ikke nødvendig, iflg dem sjøl, de får jo alt de trenger uten å stilles krav til uansett!

Apartheid er noe helt annet, der skiller man kun ut fra hudfarge. Her handler det om læring, og at begge grupper skal få mest mulig ut av skolesituasjonen.Noe må man jo gjøre for å få tatt tak i de problema som ukontrollert ikke-vestlig innvandring har ført til. Så hva er så galt med dette?

Av Anonym den 24/11/2011 - 11:44
26

de ikke orker dette diktaturet mer,
"demokratiet" Stoltenberg elsker å snakke om,
gjelder jo bare de som er lydige mot han og hans diktatur.

Det er ikke de "fremmede" han bryr seg om men stemmene deres,
det er jo under to år til neste valg.

Av Kjell En Mann den 24/11/2011 - 11:53
47

Var dette egentlig noen overraskelse? Dette er bare toppen av et gigantisk isfjell AP og Sv har skapt med sine naive holdninger gjennom mange år. Fortsetter denne utviklingen, så vil denne problemstillingen dukke opp mange andre steder også. Vi har advart mot det i mange år - nå er det en realitet! For de hjernevaskede, politisk korrekte kommunistene som gir bort en liten bit av Norge hver dag, er dette enda et steg i retning av at vi må flykte fra små områder i vårt eget land. Klasser med flertall av ikke-vestlige barn og ungdommer sliter fordi det er enormt ressurskrevende å måtte undervise elever med språkvansker og særhensyn. Nå sist, var det et helvetes bråk fordi de ville (muslimene) tvinge seg til egne bønnerom på skolen.
Hele bydeler styres nå mer eller mindre av innvandrere, og folk av norsk hærkomst flytter.Vi må betale en dyr og uavklart pris i lengden for den slepphendte asyl, flyktninge og asylpolitikken vi har ført. Den er både usunn og farlig. Flere slike tilfeller vil dukke opp som paddehatter i fremtiden, og skulle du ha sett: Nå er vi rasister igjen fordi vi vil ha egne klasser med nordmenn som virkelig ønsker å lære noe på et høyere nivå. Det er faen ikke til å tro. Vi får vel et nytt forbud her også da, slik at utlendingene ikke føler seg fornærmet - for de må de for guds skyld ikke bli. Tenk når hele stortingsgrupper og regjeringen består av en slik konstellasjon. Det er slik AP og SV vil ha det.
Jeg er vel rasist igjen jeg nå da? Vel, i såfall er jeg stolt av det!! Hvis det er slik at jeg skal skamme meg over å mene noe i mitt eget hjemland, så får det bare være sånn.

Av Anonym den 24/11/2011 - 11:56
18

Hvorfor ikke bare sende dem tilbake til Pakistan, der de hører hjemme, så slipper vi hele problemstillingen?

Av Gro Gorm den 24/11/2011 - 12:02
35

Dette har jeg ventet på lenge. Vi kan ikke blande olje og vann sånn uten videre selv om intensjonen er god. Her har regjeringen tatt seg vann over hodet. Vi står, og har stått overfor et kjempeproblem i mange år uten at AP har gjort annet enn å slippe inn flere og flere asylsøkere. Vi må nødvendigvis få en gedigen hop med utenlandske nyinnflyttere med både sosiale, språkmessige og kulturelle problemer. Vi må ta særhensyn og lide under dette. Likevel ser sosialistene udelt positivt på at vi lager et farlig politisk dilemma i vårt eget land. Jeg skal ha meg frabedt å bli kalt rasist fordi jeg har en meneing om dette. sist jeg sjekket, skattet jeg en liten formue og har bidratt med en stor sum til fellesskapet. Det gir meg rett til å mene noe om barna mine i skolepliktig alder!

Av Anonym den 24/11/2011 - 12:05
29

Dette er et resultat av at folk putter feil stemmeseddel i urnen ved valget. Så enkelt er det. Fortsett slik, så blir det flott i fremtiden.

Av Anonym den 24/11/2011 - 12:07
3

skape enda mindre intergrering og kanskje flere lovbrytere? Mange hyler jo om at nettopp integreringspolitikken er feilslått og tipper mange av dem er også de som ønsker flere lovbrytere med dette.

Hva med 60-40 %? ville jo vært en mulighet, eller hva?

Av Anonym den 24/11/2011 - 12:08
23

Mange av politikerne, statsvitere og journalister synser og mener mye i denne forbindelse, og ser ikke problemer som vi som bor midt oppi dette. Mange av dem bor jo i strøk med få, eller ingen, ikke-vestlige innvandrere. Stoltenberg og Støre har sikkert ikke vært bekymret for om sine barn begynner å snakke gebrokkent, blir sinket i norskundervisning og hengende etter andre strøk i Norge? Og så kommer journalistene til igjen da, og forteller hele Norge hvor dårlig det står til med norsken til de som bor i Groruddalen.

Av Anonym den 24/11/2011 - 12:09
4

Jeg trudde debattsidene skulle vere litt mer seriøse,kanskje det er flere som heter det samme,men tviler på at du er den Kolberg jeg tenker på...

Av Anonym den 24/11/2011 - 12:13
29

Hold nå kjeft om rasimse i denne saken! Norske etniske barn har krav på god undervisning. Undervisningen blir ikke god der de må sitte ved unger som knapt kan norsk, hvor de etniske norske barna som er i mindretall er nødt å være tolker for innvandrerungene for at de skal få med seg alt. Norske etniske barn skal selv lære og få full kvalitet på undervisningen. Det får de ikke når de må være støttelærere for innvandrerbarn i tillegg, for at innvandrerunger skal henge med i undervisningen.

Denne ukontrollerte innvandringen har ikke det etniske norske folk bedt om, og de har i mange år protestert. Likevel kjører denne regjeringen på med enda flere innvandrere av slik "kasus". Denne regjeringen avler rasisme slik de turer frem overfor det norske folk i Oslo.

Slik disse rasismestemplene deles ut så er det etterhvert blitt en hedersbetegnelse å bli kalt rasist i dette landet. Da vet man at man har et menneske foran seg som er villig til å sloss for norske verdier og interesser.

Av Anonym den 24/11/2011 - 12:22
2

over å være rasist Anonym den 24/11/2011 - 12:13. Det er faktisk mange invandrer barn som snakker godt norsk, det selv om du ikke tror det.

Av Anonym den 24/11/2011 - 12:25
19

Du er et eksempel som faktisk burde se på din egen norsk. Det heter "innvandrerbarn", i ett ord! Du hadde vel likt at alle snakket kebab-norsk?

Av Dagenborg den 24/11/2011 - 12:29
22

Det var på tide at noen tok et skikkelig grep angående dette.Selvsagt vil dette utspillet få venstresiden til å rope, diskriminering og rassime,men det får en bare lukke ørene for.Vedtaket om å skjerme etniske norske elever fra disse massive innvandrergruppene er et meget fornuftig vedtak.

Av Anonym den 24/11/2011 - 12:33
1

Ja, og du burde forstå alvoret her
Av Anonym den 24/11/2011 - 12:25
1

Du er et eksempel som faktisk burde se på din egen norsk. Det heter "innvandrerbarn", i ett ord! Du hadde vel likt at alle snakket kebab-norsk?

Ikke uventet heller..

Av Dagenborg den 24/11/2011 - 12:33
0

Dette er direkte sprøyt

Av Anonym den 24/11/2011 - 12:47
0

...............

Av Anonym den 24/11/2011 - 12:53
9

Kaller man et menneske; svarting, da er man rassist.

Kaller noen et menneske bleikfis: Hva er man da?

Av unni den 24/11/2011 - 13:10
40

En liten historie om hva som skjedde på en barneskole i Røyken. Muslimske barn (7-8 år) mobbet ( skremte) sine medelever med at de kom til helvete hvor djevelen ville brenne dem, fordi de spiser svinekjøtt. Ingen kunne redde dem. En av pikene ble fulstendig vettskremt. Det ble byttet skole umidelbart. Helt utrolig at noen fortsatt tror på fred og fordraglighet. Skulle aldri vært blandet. Kulturene er totalt forskjellig! La muslimer holde seg i muslimske land. De har plass nok her i verden, men fred og respekt vet de ikke hva er.

Av Stolt EN Berg ? den 24/11/2011 - 13:17
41

Vi etniske Norske er trolig de mest NAIVE på kloden.
Vi har penger på bok, men har ikke råd til å ruste opp helsevesenet, skoler, veier, infrastruktur, der skal det spares.
Vi offrer unge kjekke Norske Gutter i Afganistan til INGEN NYTTE.
Vi sender penger til korrupte statsledere.
Vi ser Norske jenter blir voldtatt av personer med en SYK religion, uten respekt for kvinner.
Vi har 10 års ventetid på rekonstruksjon av brystkreft opererte.
MEN til våre nye landsmenn da har vi til og med RÅD til å bruke mer ressurser for at de skal slippe å bli integrert.
Nevn 1 muslimsk land som er bygd på demokratiske verdier?,
Det finnes IKKE. De er grunnleggende bygd på en religion som undertrykker kvinner og annerledes troende / ikke troende.

MEN OLA DUNK fortsetter og støtte de RØD / GRØNNE. DET ER SKREMMENDE.
Hvis ikke vi snur FORT, så vil vi bli Europas første Islamske stat. For å regne ut det, er enkel matematikk, men tror regneferdighetene hos våre styrende er på et lavmål, eller de vil ikke SE realiteten før det er for sent, men da blir sikkert Støre, Stoltenberg, Eskil og de andre konvertert til ISLAM

Av Anonym den 24/11/2011 - 13:44
26

Dette er bare rett og slett fakta, og det må det skinnhellige Arbeiderpartiet tåle å høre.

Av Anonym den 24/11/2011 - 13:48
14

Men hadde det vært motsatt, hadde det blitt skreket opp. Stakkars små innvandrerbarn som blir skremt av etniske hvite, dette må foreldrene med sine holdninger ta ansvaret for osv osv i det uendelige. . .

Av Anonym den 24/11/2011 - 13:59
4

Ja, her ser vi tydelig resultatet av Frp sin hets mot invandrere. Hittil har invandrere vært i mindretall i Norske skoler uten å klage. Men når de blir likeverdige og tallmessig lik, da skriker Frp mobben opp om urett og vil dele skoler: FY FY. Samme saken som i 30 årene der jødene ikke skulle blandes med ARISKE rene personer. Ble sendt i gjettoer osv. Skremmende å se at noen ikke har lært. Men heldigvis har vi disse sider, slik at folk ser hva slags grums Frp forfekter. Når skal vi ha egne klaser for fuksjonshemmede , lamme, blinde osv. De er vel neste mobbeofre?Trist

Av Gina Vulgaris den 24/11/2011 - 14:21
34

Her har en den perfekte illustrasjon på hvor vellykket integreringspolitikken er blitt gjennomført. En føler seg som en minoritet i eget fedreland, og tar en til motmæle får en øyeblikkelig rasiststempelet smelt i pannen. Takk våre kjære ultrasosialistiske politikere med hjernevaskede tilhengere uten evne til å stille spørsmål. Og til alle de ultrasosialistiske debattantene som mener seg mer opplyst enn den gemene hop en mener å ha rundt seg; VÅKN OPP!!!! En behøver verken stemme Frp, være rasist eller mangelfullt utviklet for å skjønne at nasjonen er inne på et galt spor. At enkelte går for langt gjør ikke alle meningsfeller til høyreekstreme. Det gjør heller ikke den ultrasosialistiske fundamentalisme som rår grunnen i Norge til noen god retning.Kos Dykk!

Av Anonym den 24/11/2011 - 14:24
18

at folk ikke har evne til å tenke selv?
Jeg er ikke Frp'er, ikke hører jeg noe særlig på dem heller,
men jeg er ikke det minste i tvil om at det som skjer nå,
er ene og alene Jens Stoltenber & cos'
politikk som er ansvarlig for.

J.S. pisser våre nye landsmenn opp etter ryggen, kun for å få deres stemmer,
ellers bryr han seg ikke en millimeter om dem.

Av Anonym den 24/11/2011 - 14:27
14

på landsbygda, for der vil ikke de nye borgerne bo,
men når jeg har meg en tur til byen, da skjønner jeg veldig godt hva du snakker om :S

Av Anonym den 24/11/2011 - 14:30
13

Kan de da ikke se å få disse svartingene på egne skoler slik at etniske norske barn får være sammen, ellers så kan de sende dem dit de kom fra. Takket være denne regjeringen skal jo Norge få disse problemene tredd nedover hodene på seg. Denne innvandrerpolitikken er rene forbannelsen. Og ikke kan man få si sin mening om dem før enn det blir galt. Da jeg vokste opp, så lærte vi på skolen navnet på de forskjellige folkeslag, blant annet negere, men prøv å si det i dag så holder de på å ete hue av deg. Til og med sanger av gode gamle Alf Prøysen og Torbjørn Egner må gjøres om fordi det er nevnt negergutter. Fy til rakkern for noen kronidioter sier jeg bare. Hvorfor er det lov å kalle en tater for en tater ? Disse kloke hodene er faen i meg mye mere barnslig enn en liten unge. Jøje meg for et fedreland vi har fått, det er til å spy av.

Av stemmer ikke frp den 24/11/2011 - 14:34
21

Jeg og min lille familie med barn under skolealder fikk nok, pakka sammen, sa opp gode jobber og flytta fra oslo i sommer. Tok en råsjans og flytta ut i distriktene uten å ha nye jobber å gå til. Orka bare ikke mere av den utviklinga det går mot i Oslo. Datra mi lærte å snakke "kebab norsk" i barnehagen!!! Visst finnes det hyggelige, flinke og ordentlige innvandrere, MEN overvekt av invandrere med en i BESTE fall uakseptabel oppførsel ble rett og slett for mye. Bor på nytt lite sted, ordna jobber og allt er på plass. de få med flerkulturell bakgrunn her er godt integrert og fantastiske mennesker. Konklusjonen er at så lenge vi bare tar imot, uten sjans til å følge opp med integrering og stille krav til de som kommer MÅ galskapen stoppe! Er det ingen andre en den håpløse snille naive regjeringen vår som ser det???

Av Anonym den 24/11/2011 - 14:36
1

du må ikke glemme at mange mørkhudede er adoptert
og har etnisk norske foreldre,
men det bor vel kanskje ikke så mange av dem nær desse områdene :p

Av Anonym den 24/11/2011 - 14:40
12

Så skal ihvertfall ikke mine norske barn begynne der eller på noen annen skole der utlendinger er i flertall!

Av Anonym den 24/11/2011 - 14:41
23

Og for å si det sånn: hadde jeg hatt unger så hadde jeg flyttet ut av dette hølet umiddelbart. Det hadde vært helt uaktuelt å la ungene mine gå på en skole med 90% innvandrere, og der de fleste snakker urdu og knapt nok gidder å lære seg norsk. Jeg vil nesten påstå at det er uansvarlig av norske foreldre å la ungene sine vokse opp i en slik ghetto. I Oslo er nordmenn i ferd med å bli en minoritet i sitt eget land, takket være alle de tullingene som stemmer AP ved hvert valg. (Og jo flere innvandrere vi slipper inn, desto flere stemmer får sosialistene.)

Av Anonym den 24/11/2011 - 14:50
5

styring eller mangel på sådan i innvandringspolitikken,
skal forårsake slikt som dette.
Dette rammer jo også dem som er godt intigrert i det norske samfunn,
og som respekterer de lover og regler som gjelder
og er noen flotte medmennesker.

Ikke Frp'er

Av Brunhåret arier den 24/11/2011 - 14:51
21

Hva er det som gjør at vi er mer opptatt av en ubetydelig laksestamme i et ubetydelig vassdrag enn av vår egen rase?
Det blir stadig lengre mellom hver gang en ser en ekte blondine eller andre representanter med typiske trekk fra vår egen rase. Hvorfor? Rasen vår tynnes ut. Integrering, sier noen.
Vi må snart starte oppdrett av "White Caucasian", ellers forsvinner den vel i likhet med andre utrydningstruede arter. Uten at noen har løftet en finger for å gjøre noe med det. Sørgelig.

Av Anonym den 24/11/2011 - 14:59
4

Var det tvang på denne skolen da; måtte muslimene (for det er vel de som føler seg krenket som vanlig?) gå i egen klasse? Og måtte må etniske norske kun gå i sin egen klasse? Eller var dette frivillige valg? Hva vil muslimene si om ingen etnisk norske søker seg til skolen noe mere?

Av Anonym den 24/11/2011 - 15:04
22

Fy faen... Nå har en skole tatt ansvar og prøver en løsning som kanskje skal kunne funke, og så blir de stoppet av folk som ikke forstår hverken grunn eller virkning...

Jeg har en datter som blir mer og mer negative til mørke personer. Ho går på barneskolen og jeg har måtte forklre ho at hva mennesker gjør ikke har noe med fargen på huden og gjøre... Dette er hverken min eller hennes feil; men de utlendingene som går på skolen hennes er frekke, slemme og rett og slett motbydelige... Det er ikke rart at ho blir skeptisk, for det er kanskje EN av utlendingene der som ikke holder på på den måten og han er psykisk utviklingshemmed...

Det som er helt grusomt er at de hele tiden blir unnskyldt... Han ene stod og kastet stein på en av de hvite fordi han holdt opp døra for meg da jeg kom... han fikk beskjed om og slutte; og det gjorde han, så fløy han på gutten med nevene isteden... Og de voksene? Joda, de tok han med bort og sa at det ikke var så lett når han ikke kunne språket...
Så om norske barn kaster stein på utlendinger er det bare fordi de ikke forstår språket, og altså ikke noe og gjøre med..

Hadde min datter hatt slike barn i sin klasse så hadde jeg forlanget og bytte klasse, eller skole... Av den enkle grunn at ho antageligvis kommer til og få rasistiske tendenser av adferden...

Av Anonym den 24/11/2011 - 15:28
22

Ekstrem økning kun på 20 år. Gi det 20 år til så tipper jeg Oslo har ca 90% utenlandsk oprinnelse på skolen.

Det er AP som må ta ansvar for feilslått innvandringspolitikk.

Vi er naive idioter, en dag så må alle damer gå med burka og blir pisket for å drikke alkohol, utroskap og for å vise hud.

Av Amen den 24/11/2011 - 15:41
13

Vi har fått det inn med teskje hvor vondt og trist det er å tilhøre en minoritet.
Og her har etnisk norsk ungdom havnet akkurat der. Det er det som er saken!
Men den triste leie båsen minoritet er tydeligvis kun forbeholdt svartinger.
Når en nordmann havner der, så er det plutselig forvandlet til en slem rasistisk
holdning.
Hva med alle utestedene som er tatt over av våre brune landsmenn.
Om det er apartheid,segregerte samfunn eller annen form for rasistiske ideologier får andre
bedømme. Det eneste som er sikkert er at det IKKE er nordmenn som fører politikken!
For å trekke seg tilbake er ikke et punkt i diskrimineringsloven...Eller kanskje det er det.
For denne loven er tydeligvis ikke lik for svart og hvit.