Smerter i brystet..

Vis som: | |
18

Hei. Jeg er ei jente på 17. Helt normal, ikke overvektig, har en bmi på 18.

For ett år siden begynte jeg å få endel vondt i brystet. Det var en stikkende smerkte som plutselig kom og gikk hele tiden. (Da var smerten sentrert mest under venstre bryst) Dette har jeg hørt at bare kommer fra muskler i den regionen så jeg brydde meg ikke så mye om det.
Men i januar dette året flyttet smerten seg til midten av brystet og istedte for at det på en måte stakk, så ble smerten mer klemmende. Hvis dere skjønner.
Etter dette begynte jeg å få noe smerter rundt hals, i ørene og for en eller annen grunn i armen. Mest venstre. (det har sikkert ikke noe å gjøre med dette, men nevner det uansett.)
Dette har jeg bare oversett, men for en månde siden begynte hjeret mitt å slå noe så ekstremt hardt. Hvis jeg bare gikk sakte opp en liten trapp dunket det så ekstremt hardt og raskt . (De som kjente på det sa, de kunne fysisk kjenne hjertet i hånda) Denne dunkingen har jeg fortsatt. Og dunkingen når jeg er helt avslappet er nå mye raskere enn det den var målt før.
Dette har gjort at mye fysisk aktivitet er litt smertefullt (Dunker så hardt at det gjør vondt) og noen ganger når jeg bare puster kan jeg få vond. Men ikke så mye at det gjør noe.

Merker også en ganske rar ubehagelig følelse i midten av brystet nå, men klarer ikke å forklare det helt.

Siden jeg har vondt tenkte jeg det kanskje kunne ha noe med hjertet, men siden jeg er så ung vet jeg ikke. Bør jeg dra til lege, eller er dette noe jeg bare kan overse?
Takk for svar:)

Av Anonym den 10/05/2009 - 17:50
3

Rettelse:
Siden jeg har denne typen smerte tenkte jeg kanskje det kunne ha noe med hjertet å gjøre. Uansett om det sikkert ikke har det:)

Og det er ikke mye fysisk aktivitet før det dunker så hardt at det gjør vondt. Kanskje 50meter med vandlig gange.

Av Anonym den 10/05/2009 - 17:59
3

en tur til legen og få sjekket hjerte/lunger. Han sender deg videre til EKG om nødvendig.

Av Anonym den 10/05/2009 - 18:14
1

Hovedgrunnen til at jeg spør er fordi jeg er så lei av at jeg må ta pause etter å ha gått bare 20meter, og blir så ille at jeg ikke kan prate til andre mens jeg går. Får ikke ut et ord, bare pesing. Må bare konsentrere meg om å puste fort nok. haha
Kjedelig at det føles ut som jeg har løpt 500 metern på 4sekunder når jeg tross alt bare går fra bussen og opp til skolen.
Men også fordi bekymrer meg over smerten som jeg også har.

Egentlig vil jeg ikke til legen, så er ingen som bare har noen tips om hvordan man kan dempe dette?
Kosttilskudd, trening eller?

Av Sussebass den 12/05/2009 - 12:36
2

lite intelligent av deg å ikke få dette grundig sjekket hos legen. Det er litt seint når du plutselig ligger med nesen i været.

Av Anonym den 06/06/2009 - 10:02
2

Heihei!

Dette minnes mistenkelig ut om noe jeg og min søster hadde for noen år tilbake. Et virus kalt "bornholm syken" eller "devils grip"
Hadde flere mnd med smerter og hjerteklapp og dovnet bort i venstre arm, hals og ansikt.
Ble også ekstremt andpusten etter å gå opp trappa f.eks. Hang i i flere mnd!

Men det er viktig å gå til legen uansett. Better safe then sorry liksom.

Av Anonym den 27/01/2010 - 14:47
5

Heisann

Jeg er en jente på snart 25 år.
Skjønner godt at du er bekymret.
Leste det du hadde skrevet da jeg googlet smerter i brystet siden jeg har det selv. Det du har skrevet var som om jeg skulle skrevet det selv.
Det med at du har smerter i armen tror jeg kan ha en sammen heng har prikking og store smerter selv i høyre arm vondt i venstre bryst og puster og peser for ingenting sånn var det ikke for litt siden...Kjæresten min synes hjerte mitt dunker utrolig fort og hardt til tider å sier at det kjennes ut som det spretter ut og at hele kroppen min dunker...Jeg har også svimt av og i tilegg sliter jeg med en syste dem ikke helt finner ut av...
Ønsker deg masse tvi tvi og håper at dem finner ut av det...

Vennlig hilsen meg ^^

Av OleJakobH den 17/01/2012 - 08:50
0

Ja, jeg vet hvordan det er fordi jeg har det samme smertene som du har hatt/har eg sliter fysisk enda med det fordi eg ikke vet hvordan eg skal stoppe det.
Jeg har slitt veldig lenge med dunking i brystkassa og store smerter i venstre side. Stikking og det i armen har eg også.

Eg lure på om du har den dag i dag vært til legen og funne ut hva det er ?

Har du slitt med hoste ?

Med store kramper i venstre sider?

Med vennlig hilsen Ole Jakob 18 år !