Slankesuppe fra Rikshospitalet

Vis som: | |
447

Hei!

Jeg er begynt på en slankekur med en suppe som enkelte påstår at rikshospitalet gir til pasienter som må raskt ned i vekt før operasjonen.Er det noen som har hørt om den? Erfaringer? Suppen består av purreløk, knuste tomater, bønnespirer, buljong, grønn paprika og gulerøtter.

Enkelte mener en kan gå ned fra 2 til 7 kilo per uke..!- er sagt at det er sammensetningen i suppen som gjør til at en får enorm forbrenning.

Noen som vet noe?

Av hmmm den 19/02/2007 - 22:13
53

hvert fall sikkert - vekta kommer til å øke dobbelt så fort så snart du begynner å spise vanlig mat igjen. Sånne kurer er snarveien til et helt liv på slankern og jo-jo vekt... Legg heller om kostholdet på en sånn måte at du kan leve med det resten av livet. Langsomt og varig vekttap er det eneste som virker. Alle hurtigkurer fører til at du legger på deg igjen så snart kuren er over. Og faren for at du ødelegger forbrenningen din er stor.

Av Hmm den 19/02/2007 - 22:22
28

suppe vil få ned vekten med noen kilo fort, ja, fordi overvektige ofte har ganske mye væske i kroppen, og den fyker først ved suppediett. Mange grønnsaker er nemlig vanndrivende. Fettet går ikke av så fort. Men en høygravid kvinne kan ha f.eks 10 kilo vann i kroppen som går av innen få dager etter fødselen. Da kan du selv tenke deg hva svært overvektige kan ha av væske.

Av Linaline den 20/02/2007 - 12:01
49

Ja er redd for at en går fort opp igjen ja..Jeg er ikke noe særlig overvektig, å har aldri slanket meg.Er helt ening med at en bør ha et sunt kosthold og det har jeg, men ønsker å gå ned 4-5 kilo å det virker nesten umulig å da er jeg i tillegg treningsnarkoman..Ser slank ut men har litt høy fett prosent.Men tror du denne vil være med på å ødelegge forbrenningen? Jeg tenker om en tar den et par-tre ganger i året, som en renselsekur?

Av Meg den 20/02/2007 - 14:14
30

den er for å minske megsekken for folk som er dødelig overvektig:)

Av Line den 20/03/2007 - 15:49
40

Hei, har du denne oppskriften? Har prøvd ALLE slankekurer som finnes, men jeg sprekker på ALLE.

Av Linaline den 13/04/2007 - 12:10
203

Her er den.

2 bokser tomat
2 bokser brekk bønner
2,5 l vann
2 grønne paprika
3 store purreløker
1 kilo gullerøtter
1 halv hodekål
16 terninger Toro buljongterninger
2 ts. salt
1 ts pepper

La suppen småkoke i ca 1 time til grønnskaene er møre. Avkjøl og ha suppen i en beholder. Suppen holder seg i kjøleskapet i en uke. Den kan også fryses. Denne suppen kan spises når som helst, og så mye du bare vil. Jo mer suppe du spiser, -desto større vekttap. Er du ute hele dagen, kan du ta med deg suppe på termos.

Dag 1
All frukt untatt bananer. Spis bare frukt og suppe.

Dag 2
Alle grønnsaker. Spis deg mett på all slags friske, rå eller boksgrønnsaker. Prøv å spise mest bladgrønnsaker, og hold deg unna bønner, erter og mais. Alt sammen spises sammen med suppen. Til middag unner du deg en bakt potet med smør.

Dag 3
Spis all den suppe frukt og grønnsaker du ønsker.

Dag 4
Bananer og skummet melk. Spis så mye som 3 bananer, drikk så mye skummet melk du kan klare, sammen med suppen. Bananer er rike på kalorier og karbohydrater, det samme gjelder melk. Men akkurat i dag trenger kroppen din kalium, karbohydrater, proteiner og kalsium for å minske din trang til sukkertøy.

Dag 5
Biff og tomater. Du kan spise ca 300 gram biff og en boks tomater, evt 6 ferske. Prøv å drikke minst 6-8 glass vann i dag for å skylle vekk urinsyren i kroppen din. Spis suppen minst en gang i dag.

Dag 6
Biff og grønnsaker. Spis etter hjertet. Du kan tom spise 2-3 biffer med bladgrønmnsaker. Vær sikker på å få spist suppen minst en gang i dag.

Dag 7
Brun ris. Usukret frukt juice og grønnsaker. Igjen spis deg mett. Suppen bør spises minst en gang i dag også.

* * *

Etter 7 dager skal du ha mistet 5-8 kg. Hvis du har mistet mer, avstå fra dietten i 2 dager før du begynner igjen. Denne 7-dagersdietten kan brukes så ofte du vil. Hvis den blir fulgt korrekt vil den rense kroppen din for slaggstoffer og gi deg en mer behagelig følelse. Dietter er raskt fettforbrennende, og hemmeligheten er at du vil forbrenne mer kalorier enn du tar inn.

Definitivt NEI-mat: brød, alkohol og kullsyreholdig drikke. Hold deg til vann, the uten sukker, svart kaffe, fruktjuice uten sukker og skummet melk. Har du bestemt deg for å drikke alkohol, hold deg unna dietten i minst 24 timer først.

Du kan spise kokt eller bakt kylling uten skinn i stedet for kjøtt. Du kan også bytte ut kjøtt med kokt fisk, men da kun en av dagene. Dette fordi du trenger det høye proteininnholdet i biffen en av dagene.

Bruk urtesalt som erstatning for vanlig salt.

Av Anonym den 14/03/2008 - 06:52
37

leser at det skal være 16 buljongterninger,men det skal vel være 6

Av Anonym den 14/04/2008 - 10:10
15

Suppa er ihvertfall kjempegod !!

Av Anonym den 25/04/2008 - 12:33
10

Hei,

jer er nå på 5 dagen på suppedietten. Leser flere steder at man skal gå ned alt fra 2-8 kilo, men jeg har bare mistet 1 kilo.... har fulgt oppskriften tiil punkt og prikke. Er ikke store jenta, men det stod at den ville virke på alle... Hadde som mål å gå ned 2-3 kilo. Er det noen som har samme erfaring?

Håper på svar :-)

milla

Av Anonym den 02/05/2008 - 10:47
6

jeg har brukt en annen oppskrift
tror det viktigste som sagt er å legge om kostholdet
om man tar kuren først, og så skifter på kostholdet, vil man ikke sprette opp i vekt til den gamle vekten, men kanskje gå opp litt igjen.
det er fordi at kroppen tilpasser seg det man spiser, går du på med bare junkfood etter en slik kur, vil du legge på deg mye, like kjapt som du gikk ned.
men tar man kuren, for så å skifte kosthold vil man kanskje gå opp litt i vekt. en viktig huskeregel er: går man fort ned i vekt, kan man også gå fort opp igjen, så for de som bruker lang tid på å gå ned i vekt, kan trøste seg med det at det også kan ta lenger tid å gå opp igjen i vekt.. men allt dette kommer jo an på hva man spiser.

suppen er i allefall veldig god, til grønnsakssuppe å være, man trenger ikke følge kuren for å få virkning av suppen.
om man vil ha virkning av suppen uten å følge kuren, kan man jo innføre en grønsakssuppedag i uken
spise suppen på onsdager for eksempel.
om man vil ha den sterkere kan man skifte ut paprikaen med grønn chilli

det jeg kan si om kuren, selv om jeg ikke har prøvd den er at
man får i seg alle vitaminene man trenger
alle proteinene man trenger
du vil føle deg bedre allerede etter tre dager

viktig å passe på er sukkerkicket (frukt og grønt, ikke smågodt å cola)
pass på å ha ingrediensene i huset (som man trenger)
og å ha frukt som man liker å spise (untatt de fruktene som ikke er tillatt)
man kan bli litt grinete, men da må man passe på å spise av suppen, husk den kan spises hele tiden, og den er lett å forbrenne
til dere som sier at denne kuren kan ødelegge forbrenningen, om man følger kuren, så skal den jo være med på å øke forbrenningen, så for de aller fleste som prøver den, vil nok få økt forbrenning av kuren, og ikke svekket.

det viktigste jeg kan si til alle dere som prøver å gå ned i vekt er, finn et opplegg som fungerer for deg, er du allergisk mot frukt og grønnsaker, er kanskje ikke dette kuren som passer for deg, slev om det finnes alternativer. det viktigste av alt er innstillingen din. hvorfor vil du gå ned i vekt?
ta vare på kroppen din.

hilsen tidligere cocacoliker

Av Anonym den 23/06/2008 - 01:56
10

med denne spiser du deg sulten,har aldri fordøyd maten så fort.et tips kast alle godsakene i skapet før du begyner

Av Gerd den 21/07/2008 - 11:51
13

Har brukt suppen nå i 3 dager og har kun gått ned 1 kg. Har fulgt den helt, har spist den 4 - 5 ganger pr dag. Har kun spist det som er anbefalt til, men er det viktig å spise de grønnsakene og frukten som anbefales?? Drikker jo vanligvis ikke juice og melk, men gjør det gjerne om det er viktig for vekttapet.. Har motivert meg i 2 mnd. for å starte på en skikkelig kur som skulle ta vekk 10 kg. Er veldig skuffet til nå, for det er jo bare vann som har forlatt min kropp. Skal det vi kan spist ekstra tas til, eller kan man spise det som mellommåltid??

Av Lene Elisabeth den 10/08/2008 - 15:26
10

Hei.
Jeg er på 4 dagen av suppedietten og har allerede gått ned 3 kg. Men jeg har en god del og ta av. Tror at dersom du ikke har så mye fett som må forbrennes vil kroppen din spare på de reservene du har. Siden du ikke er veldig overvektig tror jeg du heller bør avbryte den, spise sunt og trene heller litt ekstra.
Lykke til:-)

Av Anonym den 28/08/2008 - 19:14
3

Hvorfor snakker alle om at det er bare vann som blir borte?? Hvis man drikker 15 glass vann om dagen, så kommer det da vann inn også. Er grønnsaker vanndrivende? Inntar man mindre energi om dagen enn man får i seg, så går man jo ned i vekt..muskler og fett selvfølgelig.. tror neppe det er bare vann som forsvinner.

Av anonym den 15/11/2008 - 14:10
5

Jeg har laget mye av denne suppen for ca 1 1/2 år siden. Fulgte hele opplegget slavisk først, men gikk ikke ned mer enn et par kilo. Siden laget jeg den rett og slett fordi den er veldig god. Men dessverre etter dette har bare vekten gått opp, så jeg anbefaler ikke noen å følge denne eller lignende dietter. (uten at det er for å gå ned før en operasjon da)

Av Anonym den 07/12/2008 - 23:48
7

Er det noen som kan fortelle om hvordan magen reagerer på denne suppekuren?? noen som har prøvd den som fikk mye vondt i magen?? eller kan man fungere som normalt?

Av Anonym den 20/01/2009 - 12:53
7

Jeg forsøkte denne suppekuren for et års tid siden, og ja..det fungerer jo som bare det, gikk nok ned 5 kg på et par uker. Jeg fulgte ikke kuren til punkt og prikke, tok en brødskive i ny og ne, øl drakk jeg også inimellom. Det som til syvende og sist gjør at en går ned, er jo at en inntar mindre kalorier enn det man forbruker. Men jeg tror at sammensetningen av ingrediensene i suppen setter en pangstart på forbrenningen. Vær obs på at etter 3-4 dager begynner den å smake viskelær, så da er det på tide å lage en ny suppe.

Magen min var ikke helt fornøyd de første dagene, hade endel luft i magen, og du blir jo dritsulten i begynnelsen, selv om du spiser mye suppe. Men er målet feks å komme inn i en kjole om 1-2 uker, kan denne kuren være et godt hjelpemiddel. MEN--ingen god varig løsning.

Har selv et par irriterende kilo fra jula nå, så tenkte jeg skulle ta suppekuren en ukes tid.

Lykke til!

Av Anonym den 12/03/2009 - 00:50
4

det er feil å si at man får i seg alle nødvendige vitaminer, mineraler og spesielt proteiner med denne suppen. man blir faktisk underernært ved å holde seg primært til den over tid.

har selv sett en variant av oppskriften som inneholder chili, en til to stk. på ti liter ferdig suppe. dette gir økt forbrenning, men kun i en periode, ettersom kroppen venner seg til capsaicinet i chilien, og større dose trengs for å opprettholde effekten.

suppe med grønnsaker som virker vanndrivende, mangelfull næring over tid pluss økt forbrenning, alt dette gjør at man går ned i vekt, ja, men poenget på sykehuset er jo at suppen er myntet på pasianter som fort må ned i vekt før operasjon, den er ikke en erstatning for trening og riktig kosthold. selvfølgelig er den jo et sunt supplement til et ellers fullverdig kosthold som inneholder mer proteiner enn det jeg ser nevnt i ukeplanene ovenfor.

Av Maga'n den 16/04/2009 - 13:16
5

Har noen prøvd suppa og trening samtidig? Helst da over en 2 ukers periode med tanke på et noenlunde pålitelig resultat.

Av Hegs den 03/05/2009 - 09:50
3

Hello Everyone

Jeg hadde en kunde inne i butikken og hadde prøvd denne dietten, den funket kjempe bra for henne, både hud, hår og øynene så flotte. Jeg ble så inspirert at jeg beynner denne kuren i morgen, desverre er idag Søndag, så jeg får ikke handlet inn råvarene. Jeg gleder meg veldig. Lykke til til dere andre som også har bestemt dere for å prøve den.

Av Anonym den 18/05/2009 - 07:17
8

hei alle sammen.

jeg har gått på denne suppa i ca. ett år ,men ikke slavisk. har nå gått ned 35 kilo og har vært stabil siden aug 08
det er viktig å være i aktivitet i tillegg.
lykke til alle sammen

Av Anonym den 30/07/2009 - 23:44
8

Jeg har gått på denne suppa i 3 dager. jeg ser synlig resultat, og er storfornøyd me både smak og effekt. nå er det slik at jeg har valgt å prøve denne suppen. Tilfeldigvis er jeg nysgjerrig på hvilke erfaringer folk har med denne dietten, som jeg også ser andre er. Jeg har tatt det valget å prøve. Jeg trenger ikke råd om hvorvidt trening og bedre kosthold fungerer , noe jeg er sikker på at de andre som søkte hit ikke lette etter de heller. Jeg ville vite hvorvidt denne suppen hadde effekt for andre. Jeg har prøvd trening i alle mulige former over mange år, kombinert med steinalderkost, uten å bli kvitt de ekstra 5-7 kiloene. Til dere som ønsker å brette ut deres kunskap om kosthold og trening: Feil forum.

Det er nevnt at over at det er bare vann som skilles fra kroppen under denne kuren, uten fett tap. Dette er det vannet som skilles ut når fett og karbohydrater løser seg ut. Jeg har erfart dette mange ganger i sammenheng med steinalderkost prosjektene mine. Så til dere som tror dere mister bare vann, det er feil. det er en grunn til at vannet faller ut.

Denne dietten er også med på å skyte fart i forbrenningen. Det er meningen du skal spise hele tiden, så det er ingen tvil om at det er meningen forbrenningen skal jobbe på spreng. Du har i tillegg innført tilskudd av frukt, banan, potet, biff, etc. som gjør at du ikke skulle kunne ta skade av dette på noen måte. sett i gang å test.

Av lurer-- den 12/08/2009 - 13:09
1

Det står 2 bokser tomat. er det hermetiske tomater?

Av Anonym den 16/08/2009 - 20:29
2

ja

Av Anonym den 18/08/2009 - 21:06
3

Jeg gikk på denne suppen i to omganger for ca 1 år siden,og tok av ca 6 kg. At man fort går opp i vekt etter kuren stemmer ikke for meg. Vekten min har vært stabil det siste året.+ - 0,5 kg. Jeg har i dag begynt på den igjen for å ta av de 4-5 siste kg som jeg ønsker. Tror dette er en fin kick-start til et sunnere kosthold, og her får man jo i seg alt man trenger. Et stort pluss er jo at suppen er god.
Argumenter som at dette ikke funker og at det umulig kan være sunt tror jeg ikke på. Her er det både melk, grønnsaker,frukt, kjøtt, ris,potet.
Nå skal jeg ta på meg joggeskoene og komme meg ut på en gåtur.
Ønsker alle som vil ha et litt lettere liv, lykke til.For meg har det fungert:-)

Av Siw Merethe Srøm den 21/08/2009 - 11:15
4

Hei.
JEg er på 5 dagen med suppe. Hvor mye jeg har gått ned i vekt vet jeg ikke, men noe positivt har skjedd. Det er heller ikke viktig for meg å vite, jeg skal bare få igjen knappen på buksene mine.....
Jeg har trent 3 ganger i uken, både lengre og korte løpeturer. Har også trent styrketrening. Jeg føler at jeg har masse energi, og svetter utrolig mye.
Jeg etterlyser informasjon om hva som er smart å spise til neste uke, siden jeg ikke har tenkt å spise suppe før om noen dager igjen.
Suppen er knall god, og har ikke vært sulten siden jeg startet. Kan nevne at jeg er ca 10 kg overvektig, og har tenkt å ta det pent og rolig videre....

Av Helene. den 20/10/2009 - 16:39
1

Denne suppen skal jeg prøve! Skal holde deg også, helt til jeg har gått ned ca 10 kilo! Går tur annenhver dag i ca en halv time, turn-trening i gang i uka, og styrketrening en gang i uka. Har holdt på med pilates , for og gå ned i vekt. Men det funket ikke noe bra for meg. Hvis ikke denne suppen gir noe resultat, skal jeg begynne på SlimMax eller 30 DAYS. Takk for oppskrift! Klem Helene.

Av Anonym den 05/03/2010 - 14:57
4

Hva har du gjort for å gå ned de kg??
Har like mange kg selv som må bort. Går nå på selve dietten, men den er ferdig om noen dager. Begynner da å spise "vanlig" sunn mat..
trenger virkelig å komme meg ned i vekt.

Av frøkenfryd den 21/03/2010 - 23:05
9

har en annen oppskrift :
2 bx hakkete tomater
3 store purre
kylling eller kjøttbuljong
4 liter vann
1 pk mr.lee nudler
1 klase stangselleri
2 store bx grønne bønner
2 grønne paprika
0,8 kg gulerot

resten av dagene med tilleggsmaten er like :

Er denne suppen bedre/ verre enn den som er her , med tanke på resultatet ???

Noen som vet?

Av Anonym den 08/05/2010 - 14:08
2

Heihei, Jeg er på dag 3 faktisk! å spiser massee suppe! Jeg lagde en på dag en å den var tom på dag 2! spiste flere ganger om dagen, å drakk MASSE vann, er på dag 3 nå, å lagde meg suppe for en time siden, sitter her å spiser. Men jeg har gått masse på do, men lagt merke til INGEN forskjell, er helt forvirret.. vet ikke hva som går galt. Håper jeg får resultat etter noen dager da.

Av Anonym den 23/05/2010 - 13:09
2

Hei "lurer"!
Tomater på boks er selvfølgelig hermetisk....
Jeg bruker moste tomater, fordi det gjør suppen fyldig og ekstra smakfull.
Safari-butikkene har noen italienske fra Mutti- POLPA.
Hermetiske tomater i biter gir liten smak, men samme effekt på kuren.

Lykke til, kuren virker ekstra godt med raske turer og jogging i tillegg.

Av Anonym den 23/05/2010 - 13:15
2

Suppekuren!
Suppekuren virker godt. Har prøvd 2 uker med 5 dagers mellomrom. Jeg gikk mer ned 2. uken med mosjon i tillegg. Lett å gå opp igjen om en ikke legger om kostholdet og suppen innimellom i tillegg til å fortsette trimmen. Magen, humøret, energien og arbeidet fungerte helt fint. Greit å ikke avtale festligheter osv....
Lykke til

Av Anonym den 01/06/2010 - 11:27
3

Hei, jeg er på dag tre og har gått ned en hel størrelse i klær, ser det godt på overkroppen og i ansiktet. Jeg spiser masse hele dagen, og magen lager masse lyd siden jeg spiser stort sett rå grønnsaker og frukt.
Her er et lite tips for å gjøre suppen ordentlig god:
Jeg droppet tomatene i suppen og erstattet de med en tomme fersk, skrellet ingefær, + pluss to fedd med fersk hvitløk. En fersk rød eller frønn chili gjør også susen. Denne suppen skal jeg fortsette å lage og spise etter dietten. Nam!
Lykke til!

Av Anonym den 16/07/2010 - 07:48
1

Man er på dag tre og merker ingen forskjell, da fr man holde seg slavisk til den dietten man satser på og se om man får virkningen etter noen dager til. Selv har jeg prøvd lavkarbodiett, ikke karbofri, og spiser meg mett mange ganger daglig, er aldri sulten, og gikk ned 2.5 kg første uken, og fortsetter...

Av Anonym den 26/07/2010 - 18:31
1

hei.
har tenkt til å starte på denne dietten jeg også, men fordra ikke tomater. noen som har tips til hva jeg kan i istede for tomater??

Av Anonym den 26/07/2010 - 18:33
4

rettelse: kan ikke fordra tomater.

Av ompalompa den 02/08/2010 - 14:35
3

Jeg gikk først på 30 days i fjor, da helt uten trening. Gikk ned nesten 2 kjolestørrelser.
Jeg skal til Milano om en måned og kunne fint tenkt meg en 5 kg - på vekta.
Noen som har gått på 30 days samtidig som de hr gått på denne kuren? Eller er det bare uff-uff?

Av Anonym den 11/08/2010 - 13:47
3

kan man skjøpe det på butiken eller må man lage det selv..jeg hater grønsaker, men jeg har lyst å gå ned i vekt...

Av Anonym den 28/08/2010 - 10:46
4

Har prøvt suppen. Gikk på den i 6 uker og tok av 12 kg. Har bare gått opp 2 kg igjen. Og så er den kjempegod. Hadde den med chili i. Lykke til.

Av Fatty den 21/09/2010 - 19:32
6

er på uke to av denne dietten. Første uka gikk jeg ned nesten 8 kilo. Da trente jeg samtidig. Har fått masse energi, og føler meg virkelig bra. Begynte å trene før jeg begynte med dietten, og gikk ned 4 kilo i forkant av starten av dietten. Er spent på hvor mye jeg tar av i uke to nå. Men som dere kanskje skjønner, jeg har masse å ta av.

Av Anonym den 06/10/2010 - 21:37
0

30 days burde ikke blandes med andre dietter , men helles tas etter den 30 days kuren..jobber i en butikk hvor vi selger dette og er ikke anbefalt av forbukerne og tas med andre ting..bare heller spise sunnere og drikke mye vann...

Av Anonym den 21/11/2010 - 17:18
1

Hvordam buljong bruker man? Kjøtt/kylling buljong, eller ggrønnsaksbuljong? Har det noen betydning?

Av Anonym den 21/11/2010 - 17:49
1

hvorfor er det sånn at jo mer suppe man spiser jo større vekttap får man?

Av Anonym den 29/11/2010 - 10:29
0

jeg lager suppen nå..der står buljongterninger av toro men fant kun hønsbuljong..tekte å hive nedi 6 stk å 2 box hermetiske tomater men der var litt oregano og basilikum i dei boxene..håper ikkje dette jør at kuren ikkje fungerer=/ usikker=/ noen som vet om dette ølegger kuren pga litt oregano å bsilikum ?

Av Kjenner maaaange som har gått ... den 17/01/2011 - 18:58
1

Jeg kjenner ganske mange som har gått ¨på akkurat denne "Rikshospital"-suppen. Jeg skulle egentlig gå på den selv, men jeg fikk ikke lov av foreldrene. Vil ikke nevne alder på meg eller de jeg kjenner som har tatt den, men kan si at vi er i ung alder til en slik suppe..
Uansett, suppen er ikke farlig å gå på, men det stemmer som en tidligere nevnte, man kan gå ned opp til 8 kilo på en uke, og det er drastiske endringer for kroppen! Men alikevel så har de jeg kjenner likevel gått opp 2 kilo igjen etter å ha vært ferdig med den. Det er ikke ille å gå opp 2-3 kilo etter å ha gått ned 5-8 kilo. Poenget er ikke borte, men husk at denne suppen egentlig ikke er lagd for at vi mennesker i Norge som er ufornøyd med kroppene våres gå på den for å bli tynn og ha fin kropp, men for at det ikke skal skje noen komplikasjoner under en operasjon for en f.eks. dødelig overvektig person..
Noe å tenke over dere.
Også har jeg en ting å si: man har en sunnere kropp om man trener lite og spiser sunt, enn en som trener mye og spiser litt mindre sunt.
Håper noen fikk noe svar :)

Av Anonym den 31/01/2011 - 16:29
0

http://blogsoft.no/index.bd?fa=article.edit&ar_id=25199343

vi prøver suppen! sjekk dag for dag hvordan det går for oss! :D

Av Anonym den 31/01/2011 - 16:29
0

http://thesoup.blogg.no/

Av Anonym den 19/02/2011 - 10:47
1

Denne suppen har ingenting med Rikshospitalet eller noe annet sykehus å gjøre.
Navnet er ren svindel for å late som det er en seriøs kur.
Den er ikke laget for å få pasienter ned i vekt før operasjon, siden leger aldri ville utsatt behandlingstrengende pasienter for en slik usunn påkjenning.
Ingen leger ville anbefalt noe sånt til noen som var syke og trengte en operasjon.
I virkeligheten er dette en variant av ekstremslanking med suppekur som finnes i alle land.
Grunnen til at de som bruker den blir tynne er fordi den inneholder lite energi og virker vanndrivende.
Derfor vil man også gå raskt opp igjen i vekt etter å ha brukt den.
Det er ikke spesielt sunt heller.
(Man blir like slank av å underernære seg på andre typer supper...)

Å slanke seg på denne måten er å drive rovdrift på kroppen og ødelegge forbrenningen, som vil instille seg på sparebluss.
Sterkt overvektige som går raskt ned vil i tillegg få mye løs hud på kroppen.

Det er bedre å slanke seg med å lære å spise riktig og trene. Da er det jo bedre sjanse for å holde vekten etterpå, også...
Men det er så klart mer fristende med enkle, raske løsninger. Selv om disse ikke virker på sikt.

Av Anonym den 20/02/2011 - 20:02
0

ville bare si at jeg har prøvd 30 days,skjedde ingenting.. Har prøvd flere sånne tab.kure,Ingen har fungert!! Men blir spennans og prøve denne suppe kuren :)

Av JTRH den 12/03/2011 - 17:47
10

Jeg har selv utført "suppe-kuren" 3 ganger, også i forkant av operasjon. Den blir brukt på sykehus verden over, så det med at det ikke er en helsevennlig sykehusoppskrift, er bare tullprat! Selv har min mor jobbet på sykehuset, der suppa ble brukt titt og ofte. Så den er helt trygg, og ingenting farlig ved å bruke denne dietten for permanent slanking, eller bare jojo-slanking/innvendig dusj, for å bli kvitt avfallsstoffer i kroppen.
Man trenger heller ikke være overvektig for å gjennomføre denne kuren, men er du relativt tynn og/eller småspist fra før av, bør du passe på å få i deg litt mer av både suppa, fruktene og grønnsakene, så ikke kroppen blir gående på "sparebluss" Da dette kan føre til slapphet, hodepine og generelt føre kroppen inn i en ubehagelig tilstand.
Dere som sier at mye fysisk aktivitet vil ha en heldig effekt i kombinasjon med dietten, hvor får dere alt fra? Jeg har gådd på suppe-kuren samtidig som at jeg var på trening hver dag, og det er ikke til å anbefale. Suppa er relativt fattig på det meste, og skal kroppen utsettes for fysisk aktivitet og trening i store doser, SKAL kroppen ha noe å jobbe med. I form av fettholdig, og energirik mat. Så for en person som trener aktivt, bør treninga faktisk legges litt på hylla, tildels ihvertfall, om man skal gjennomføre kuren. Holdt selv på å gå i bakken, av utmattelse, etter 4-5 dager med suppe og trening. Men litt fysisk aktivitet er jo selvfølgelig en bra ting, på diett eller ei. For som sagt er jo denne kuren mynta på overvektige, som ikke er særlig aktive, som må bli kvitt fett, avfallsstoffer og vann i kroppen på en annen måte.
Som noen har nevnt lengere opp her, er ikke dette noe form for kosthold, og heller ingenting å basere seg på å leve av i det lange løp. Det er rett og slett mer en innvendig dusj, enn en diett. En diett er jo noe man kan leve på, og da er en "LCHF"diett veien å gå. For det går på å legge om hele kostholdet, permanent. Low on carb, high on fat. Dette kan googles, og leses mer om.
Ang. det med vektoppgang etter endt kur, SÅKLART vil man gå hurtig opp i vekt, om man går tilbake til det samme gamle kostholdet. Enhver person med litt sunt vett, forstår det. Men regulerer man inntaket av mat generelt, og fjerner visse NEI-ting fra kosten, vil det alene ha heldige utfall ifht vekt. Konsumerer man mat og drikke, snacks og godterier med høyt karbohydrat-innhold, vil man raskt legge på seg. Jeg gjorde selv det, og gikk opp 7 kg. og har nå gådd ned 3 kg. etter snart 3 dager på suppa, da mesteparten av dette er selvsagt avfallsstoffer, vann og andre slaggstoffer. Men fettholdig mat er så ABSOLUTT IKKE det værste, så lenge at dette blir "gjort riktig" i moderate mengder, og i form av et STABILT KOSTHOLD, med færrest mulig utskeielser. Fysisk aktivitet vil også være et stort pluss i hverdagen, på alle måter. Selv om det er mange av de som ikke er fysisk aktive, men som har et godt og balansert kosthold, som går ned i vekt, eller rett og slett bare stabiliserer vekta, ved å legge om kosthold. Og dette går igjen tilbake til det med LCHF, og jeg anbefaler alle og enhver å lese litt om dette. Starter selv opp med det, etter endt kur nå.

Kunne skrevet i lange baner om dette, men kort oppsummert, SUPPA ER IKKE FARLIG FOR NOEN. Med sunt folkevett, og "alt med måte"forståelse, kommer man langt. Lykke til :-)