Roaccutane, hvilke bivirkninger?

Vis som: | |
68

jeg har et spørsmål til alle dere som har prøvd roaccutane, hvilket er følgende:
Hvilke bivirkninger opplevde dere og i hvor stor grad?

Av Sonata arctica den 26/11/2005 - 19:14
46

Jeg har gjennomført en roaccutanekur og jeg ble omtrent kvitt kvisene fullstendig.
MEN og et stort MEN, hadde noen spurt meg om jeg ville ha brukt roaccutane NÅ hvis jeg hadde uren hud, tror jeg nok jeg hadde sagt nei.

Roaccutane er den verste giften du kan putte i deg. Den inneholder et slags stoff som er beslektet til A-vitamin (isotretoin eller noe), og dette stoffet er alt annet enn bra for deg. Den virker på huden og du vil mest sannsynlig bli ganske bra etterpå (slik som meg), men dette stoffet virker på hele systemet ditt. Du får tørre øyne som er en ganske så rar og ekkel følelse. Du får veldig tørr hud, noe som medfører at den sprekker veldig lett og du må påføre fuktighetskrem ganske ofte. Du får tørre lepper, og du kan begynne å blø neseblod. Det sistnevnte gjorde jeg ganske ofte, og på skolen begynte jeg å blø sånn plutselig midt i en time. Så en periode var jeg også forkjølet og tett i nesen, og du kan jo tenke deg hva for et helvete det gjør når du nyser og du blør!!

Roaccutane tærer også på leveren (det er grunnen til at du skal spise et måltid mens du tar tablettene). Det finnes flust av mennesker som sliter med bivirkninger av roaccutane 5-6 år etter avsluttet kur, og de har problemer med at de fort blir utslitte, at de har null energi. Mange av de har også mistet en del hår. Noen blir også depressive av disse tablettene, og det har vært en del dødsfall (suicides) pga roaccutane.
Søk på accutane (det engelske navnet på dette legemiddelet) og accutane survivors. Dette er mange mange tusen mennesker som har disse problemene pga roaccutane og rochè, de som lager denne medisinen har blitt saksøkt utallige ganger.

Jeg personlig mener og tror (selv om jeg ikke har bevis) at jeg har mindre energi enn før, og at jeg blir fortere mer sliten enda det er 3 år siden jeg var ferdig. Jeg har også fått eksem, noe som er nesten mer slitsomt enn kvisene, noe som jeg ikke overhodet hadde før. Jeg har også fått noen arr (accutane gjør huden din veldig tynn og du blir mer utsatt for faren for arrdannelse).

Roaccutane er rett og slett GIFT for kroppen din. Min hudlege sa at det ikke var noe å bekymre seg over (noe som din hudlege helt sikkert også vil si), men de vet ikke alle sidene i denne historien. Det er DIN kropp, og jeg vil anbefale deg å oppsøke alternative behandlinger før dette.
Kviser er noe som normalt sett skal gå over av seg selv, men sliter du mye er det viktig å få hjelp. Prøv absolutt alt annet enn roaccutane. Det finnes så mange forskjellige behandlinger der ute som ikke ødelegger kroppen din.

Lykke til!

Av Medico den 26/11/2005 - 19:29
9

Amerikanske nettsteder sammenligner stoffet med insektsgift!

Medico

Av g16 den 26/11/2005 - 22:43
21

Jeg har vært gjennom en Roaccutankur, og vil anbefale det. Bivirkningene kan være plagsomme, men det er verdt det. Ble kvitt alle kvisene...

Av snart good to go:) den 26/11/2005 - 22:53
14

Tror altså at dette med bivirkninger og utmattelse som du skrive om er meget individuelt.
Har lest så mye positivt om det at jeg så og si ikke bryr meg om det negative...

Av thomas den 28/11/2005 - 00:52
11

Jeg har tatt denne kuren to ganger og vært gjennom det helvettet som beskrives i første svar. Er enda ikke kvitt faenskapet (kviser). Sliter nå i enda større grad med konsentrasjonsvansker, depresjoner og slikt snadder. Tenk litt på det før du setter i gang.

Av snart good to go den 28/11/2005 - 12:21
8

Har null tro på at det er så ille som dere påstår, veikinger :P
Og det skal jeg bevise for megselv nå...

Av gutt15;) den 03/01/2006 - 03:46
11

jeg har gått på kuren i snart 3 uker... blit J**** MYE bedre i ansiktet:D ryggen og brystet er fortsatt ille,men det er begynt å "tørke" inn:D Måtte bare si det:p hehe. ser det er mange som er negative til dette!

jeg personlig tror det sliter mer psykisk MED kvisene enn under/etter en ruaccutan kur!

Av anonym den 04/03/2006 - 01:54
4

Når du bare fnyser av de som sier de har fått bivirkninger?

Forsøk Tetracyclin el først i det minste, mindre bivirkninger…

Av Meg den 23/07/2006 - 15:37
7

Når har jeg rundet 400 tabletter i min kur.. begynnte i november 2005..
Jeg og legen ble enig om å fortsette til 500 tabletter, hvor de 100 siste skulle økes i dose i lag med kortizone..
men nå har jeg funnet ut at det gidder jeg ikke...

jeg har mange grunner til dette:

Huden er sykt tynn, en tynn lefse..
leppene er så tørr at de sprikker ofte.
jeg er aldri uthvilt, aldri skikkelig i form..
Blir irritert på den minste bagatell.. humøret er skikkelig langt nede..

Virkningz messig kan det anbefales, men forbered deg på et helvette i den tiden du holder på.. Lykke til

Jeg er iaffal ferdig med det.. jeg kaster inn håndklede på 400 tabletter, og sier meg fornøyd med resultatet selvom jeg fortsatt har mye på ryggen og bryste enda..

Av x-kvisa den 14/08/2006 - 20:13
4

hei du!
anbefaler deg å få en roaccutanekur dersom du er plaget av acne.
gikk på en slik kur for noen år siden, og er så godt som kvisefri nå!
bivirkningene jeg fikk var tørre lepper og tørr hud i ansiktet. men det var bare å bruke krem og lipsyl så gikk det bra.
var ikke veldig plagsomt.
men mens man går på kuren skal man helst unngå å være i sola, men på slutten av kuren min så dro jeg til hellas.
det var ikke så lurt :) har fått pigmentflekker nedover ene armen... det er noen år siden, men de er der fortsatt...
men jeg anbefaler kuren uansett... lykke til

Av LHH den 07/02/2007 - 22:24
6

Alle steroidepreparater og reseptbelagte stoffer mot acne har en bivirkning ved at de nedsetter hele immunforsvaret ditt slik at du blir mer mottakelig for andre bakterier og virus... Det som skjer er at preparatene har normaliserende effekt på hormonet Dihydrotestosteron som avgjør mengden talgproduksjon. I motsetning skjer det ikke noe positivt utover dette, og medikamentene kan kun taes over en viss tid. Har du hørt om Roaccutane? -Et sterkt middel mot acne- som f.eks en ung gutt for en tid siden døde av, her i Norge. (Han tok selvmord- og det debatteres hvorvidt roaccutane har selvmord som en bivirkning...)Dette er kompliserte kjemiske reaksjoner i kroppen. Dessuten er det slik at de fleste med acne PROBLEMER er genetisk disponert, og det betyr at man mer eller mindre vil ha det hele livet- så det er begrenset hva man kan trylle frem av resultater. En annen ting er: Bruk skikkelig renseprodukt, ikke bare vann-det inneholder salt og klor-som tørker ut huden og får talgkjertlene til å produsere ENDA mer talg (immunforsvarsreaksjon) for å kompansere for fukt/talg-tapet som vaskes vekk. (Talg er opprinnelig til for å smøre hudoverflaten og bevare fuktnivået). Ta kontakt med en hudterapeut for veiledning av riktige produkter- vi er alle forskjellige med ulike behov! Dernest må man også inkludere hva man spiser...det er ikke bevist at "man blir hva man spiser"- men jeg mener at alt henger sammen... Så får medikamenter bli en last resort- spør du meg... men jeg er ingen tilhenger av medisinering av acne- selv om det hjelper godt for enkelte. Det er så lett å skrive ut en resept istedenfor å behandle hele enkeltmenneskets behov!-å se på alle faktorer!

LH

Av angi den 14/02/2007 - 16:03
4

Jeg er ferdig med 400 tbl men jeg mistet så mye hår at det er nesten ikke vard.
Kvisene er kommet tilbake etter et år, så jeg har ikke kommet langt det hele tatt. Bare kastet bort pengene! Men nå har jeg lært. Ikke gjør som meg!!! Prøv Tetracyklin i 3 mnd og har du nesten samme effect, minus bivirkningene.

Av ..... den 04/07/2007 - 15:38
10

Tetracyclin virker, men det tar laang tid før det virker og man blir ikke kvitt alle kvisene. Dessuten kommer kvisene tilbake like jævlig når man slutter med kuren.. Dette vet jeg fordi jeg selv har spist tetracyclin i snart 1,5 år! har hatt to pauser for å se om det holdt seg, men NEI! 2uker og man er tilbake til start:(

Av Kjelli den 18/11/2007 - 18:55
9

At personer får selvmordstanker av Roaccutan er ikke bevist. Det er tilogmed større sjanse for dem som ikke får behandling utvikler selvmordstanker, fordi de ikke får hjelp. Roaccutan er siste utvei for behandling av kviser, og bivirkningene som følger med er ofte bare tørr hud, tørre lepper, tørr nese, tørre øyne og muligens litt muskel/leddsmerter. Men så klart, så er det noen som opplever verre bivirkninger, og det varierer jo fra person til person.

Så jeg synes det er dumt å prate så mye dritt om Roaccutan, bare pga enkelte har opplevd noe negativt med det. Men tenk på alle de som blir kvitt sine kviser, og lever et lykkelig liv etter? Snakk med hudlege og få råd hos han, og ikke la folk på i denne debatten bestemme for dere!

Av iglo den 18/11/2007 - 19:32
3

funket ikke på meg da

Av jadda den 20/11/2007 - 20:43
13

Jeg er i en roaccutan kur for tiden, eneste bivirkningene jeg har merket er litt tørr hud og mer tørre lepper, men det går bra. Og jeg må si jeg er utrolig fornøyd! Helt ærlig før jeg begynte med roaccutankuren såg jeg ut som et rent helvete. Jeg ble borte fra skolen i mer enn 2 måneder, og min far måtte nærmest dra meg til legen. Jeg turte ikke å gå ut av døra. Jeg var skikkelig deprimert og noen ganger knakk jeg helt sammen og grein. Men den dag i dag, er jeg såå mye bedre og jeg er så evig takknemmelig for roaccutan, når ingen andre ting funket.

Av kvisete den 03/12/2007 - 07:42
32

Jeg har brukt tetracyclin etc. i snart ti år.... og skal nå begynne på Roaccutane. Jeg er forberedt på bivirkninger, men prøver å ikke ta inn over meg alle skremselshistoriene. Uansett får jeg ta det som det kommer.
Å skrive til folk som har brukt Roaccutane og andre reseptbelagte midler at de må "rense med noe annet enn vann" og "tenke hva de spiser", blir som å si til en som sitter i rullestol at han må "tenke positive tanker, så kan du nok snart gå igjen". Det er en grunn til at folk tyr til Roaccutane, Tetracyclin og andre ting. Tro meg: renseprodukter og grønnsaker hjelper ikke. Huden min er syk, og trenger behandling, ikke en hudterapeut.

Jeg er også innstilt på å gjøre nesten hva som helst for å bli kvitt kvisehelvetet. For det er et helvete, som jeg tror er vanskelig å forestille seg for dem som har 3-4 kviser i året. Om jeg så får varige men etter kuren, men blir kvisefri, så tenker jeg at det er verdt det.... Og jeg tror også man er mer selvmordstruet med kviseplager....

Av Anonym den 07/02/2008 - 00:25
0

Gå inn på http://www.freewebs.com/roaccutan og følg med etter oppdateringer. Der får man følge en person som prøver roaccutan, spennende.

Av Potet den 07/02/2008 - 23:30
4

Ville ikke brukt roaccutan, vet jo ikke hva som skjer. Spis poteter heller.

Av Anonym den 10/02/2008 - 15:37
2

hei, driver også med disse medisinene nå, har jo så fått alle bivirkninger som er nevnt som, veldig tørre lepper, tørr hud, fått noe sår pga tør hup på hånda, men har også begynt og få vondt i ryggen, var hos legen og spurte om det med ryggen og han sa det er en bivirkning det også. er jo enig med noen at det er litt for mye og ofre for disse medisinene. men har lyst til og gi dem en sjans, sliter jo veldig med kviser og har noen venner som også har gått på dette og de er helt fine :) også blitt kvitt alt av bivirkninger :) men får jo bare vente og se hvordan det går da :)

Av Anonym den 10/02/2008 - 16:40
4

ååååå, ble glad av og lese dette :) endelig en som forstår :) har også tetracyclin, men ble ikke noe bedre jeg heller av den :S har også starte på roaccutane nå, så nå venter jeg i spenning om det skal funke.
håper du blir kvitt dine plager og lykke til med roaccutane :)

Av kvisefri den 11/02/2008 - 01:35
1

hei..
jeg er en kvisefri person som synes dette er veldig intressant å lese om..
grunnen til dette er fordi min forlovede har ganske mye kviser, og når jeg sier ganske mye, mener jeg ganske mye...
han har på ryggen, brystet, ansiktet og i hodebunnen, han kan også til tider få på de stedene mennesker flest blir veldig fort klam/svett, som f.eks armhuler, kjønnsorganer o.l. så de som sliter med masse kviser og som trener daglig skjønner nok hva jeg mener...

en annen ting jeg lurer veldig på bortsett fra roaccutane og tetracyclin, er det noen som har prøvd laserbehandlig for å få fjernet acne (kviser)?
jeg er veldig på utkikk etter ting som kan hjelpe min forlovede, jeg er ikke flau for at han har det, jeg syns ikke det er ekkelt, jeg ser ikke ned på andre som har det, men så klart, jeg misunner dere ikke.. jeg syns dette er et intressant "vesen" og liker å hjelpe han med å "tømme/klemme" de.. alle steder er ikke like lette å komme frem til på egen hånd som dere med acn sikkert selv vet ;)

men tilbake til laserbehandling, veldig fint om det er noen som har fått en slik behandling kan skrive noe om det og fortelle litt om hvordan huden er, om ting gikk bra, om acne er vekk og om det har kommet tilbake eller ikke..
jeg har lest litt på denne siden om laserbehandling http://laserklinikken.no/cosmet.shtml#acne , men den gir ikke så mange svar på om dette VIRKELIG hjelper..

mvh jente fra fredrikstad (lykkelig forlovet:)

Av Anonym den 14/02/2008 - 23:12
2

Man kan ikke bruke laser på betent hud.. altså kviser... bare på arr. så man bør være kvisefri før man bruker laser.

Av mumle den 14/02/2008 - 23:13
2

Tetracyclin gjorde meg bare enda værre så det gikk ikke, ery-max virka bedre en stund, men nå går jeg på roaccutane, har gått på det en måned, og føler meg bedre, litt tørr hud og muskelsmerter men det er ikke noe jeg bryr meg om.
Har blitt mye mer positiv også, merkelig nok.

Av nikken den 23/02/2008 - 11:56
10

nå har jeg hatt problemer med acne i en del år,hørt masse om roaccutane og tro meg jeg har hatt lyst til og starte en kur for mange år siden, og ENDELIG fikk jeg det etter ca 2 år med tetrasyklin og ery max. disse tablettene har virket i en periode men så har jeg blitt like ille igjen.
Nå har jeg gått på Roaccutane i ca 2 månder og JA de første ukene var utrolig tøffe!!!! jeg fikk så utrolig tørr på leppene,hadde veldig humørsvingninger og ble litt deppa. men jeg hadde bestemt meg er dette siste løsning så er det verdt det! roaccutane er jo siste løsning for meg,jeg har prøvd ALT!! vær hos masse leger osv.. men er glad jeg startet på kuren. men så klart er bivirkninger tøffe men nå når jeg ser resultater blir jeg så sinnsykt glad! jeg er nå 23år... og vil ikke leve hele min ungdom tid med dårlig minner av acne!
Jeg vil anbefale alle som har hatt det som meg,jeg følte meg så jævlig at jeg gråt når jeg så meg i speilet,nå man titter ned fordi man går forbi noen sånn at de ikke skal se på deg... jeg bruker fortsatt sminke for og dekke meg litt til,jeg vil også passe på og anbefale et nytt make up merke som har kommet på markede det heter ID..FANTASTIK sminke om man sliter med huden,bra dekk evne og helt naturlig laget,huden puster og er mineral sminke! ABOSLUT EN ANBEFALNING!
vet det er tøft for alle der ut som har det som meg,men om man har prøvd alt,så er roaccutane en bra løsning! ok det gir mye bivirkninger,men det er verdt det. så opp med hode,og gled deg til en acne fri sommer:)

Av Jente25 lurer på noe den 20/03/2008 - 01:32
1

Hei alle dere der ute med hud plager og ikke-hud plager...

Selv er jeg plaget av kviser som jeg fikk i en litt sein alder, fra etter 21 faktisk! Rart, synes jeg! Etter å ha lest det dere skrev, lurer jeg på om dere som allerede har prøvd roaccutanekuren , vil bli kvitt bivirkningene og at de vil forsvinne av seg selv etter at en er ferdig med kuren?? Eller vil de være varige for alltid?!!! Eventuelt hvilken av dem vil mest sannsynlig være varig?

Fint om flere svarer meg!

Av Jente25 lurer på noe den 20/03/2008 - 01:45
0

Hei.. meg igjen.. :-)
Jeg lurer også på noe... er det noen av dere som har prøvd Tetracyclin?! Jeg bruker Tetracyclin nå, snart i 3 måneder. Jeg opplever en del symptomer som slapphet og andre type symptomer, men jeg er usikker på de er bivirkninger av Tetracyclin eller ikke! Hva er de mest vanlige bivirkningene dere har opplevd da dere brukte Tetracyclin?? :)

Det er veldig kjedelig med maten, må tenke mye på forhånd om hva og når jeg spiser, spesielt det med å unngå melk og jern-rik mat.. mye begrensninger.. men men... håper det virker, men det ser ikke sånt ut da!

Av Anonym den 13/05/2008 - 19:54
7

Denne nettsiden er mitt første søk på "roaccutan". Og dette er et svar på det første innlegget jeg leste. Innlegget beskrev akkurat hvordan jeg har det. Og det føles både bra og skremmende å få bekreftet at flere har det som meg.

Etter flere år med plager av å være mye sliten og ha veldig sår og følsom hud etter behandling med Roaccutan har jeg begynt å tro på det jeg har følt på lenge: at plagene mine henger sammen med Roaccutan kuren jeg tok i 2001.

Jeg hadde ikke engang alvorlige kviseplager, men legen min, en veldig kjent hudlege tilknyttet Rikshospitalet syntes det var uproblematisk at jeg tok kuren. Hadde noen i det minste hintet til de plagene jeg har i dag ville jeg ALDRI ha gjort det igjen UANSETT!!! Om du så har byller så er ikke det du får av problemer senere noe bedre. Jeg kan ikke sitte på kafe i sola selv med solfaktor 20 og jeg blir sår i huden i ansiktet bare jeg lener ansiktet i hånden. Jeg har også store problemer med utmattelse og muskelplager. Da jeg kom tilbake til legen min med bekymringer om bivirkninger var han totalt avvisende, så ikke ta for gitt at legen din har tatt inn over seg alvoret av bivirkningene fra dette grusomme produktet!!!

Hilsen en som er redd for å ha disse plagene for livet:-(

Av Anonym den 16/05/2008 - 21:54
8

har tatt roaccutan to ganger og har fått strålende resultater på huden min.Men sliter nå fryktelig med bivirkningene,har fått konstant øresus og er deppressiv.sliter med selvmordstanker omtrent hver dag.Livskvaliteten min er ødelagt og ser ingen grunn til å leve lenger.Jeg hadde det bedre når jeg hadde kviser før jeg tok kuren.

Av Anonym den 28/05/2008 - 20:51
1

Hei!
Tenkte jeg skulle skrive et svar på innlegget ditt, da jeg selv har forsøkt laser for å bli kvitt kvisene mine. Selv har jeg vært på tre forskjellinge laserklinikker: Ellipse klinikken i oslo (her har de N-lite laser), Bellefontaine i Drammen (gult lys+blått lys) og Laserklinikken i Drammen (gult lys+blått lys). Jeg sliter selv med alvorlig acne, som det høres ut som også forloveden din gjør, og har gjord dette siden jeg var 13. Jeg vet at kvisene mine er hormonelt betinget, for de blir helt fullstendig borte når jeg bruker p-piller med antiandogen effekt (undertrykker testosteron). Slike p-piller gjør meg desverre deprimert, og det er derfor jeg er desperat etter å finne andre løsninger på mitt problem.

Etter en mislykket roaccutankur bestemte jeg meg tilslutt for å forsøke laser. Som sagt var jeg flere steder, og brukte ulike behandlingsmetoder, men INGEN av disse hadde noe som helst effekt på meg:( Det eneste jeg sitter igjen med nå er en overbehandlet hud med mye arr etter utbruddene jeg fikk gjennom laserbruken. Jeg ble fortalt i etterkant, at dersom det er en svært hormonell underliggende årsak til at man har kviser, vil ikke laser kunne helbrede kvisene fordi den ikke tar problemet ved "rota". Nå vet jeg ikke grunnen til hvorfor din forlovede har hudproblemer, men dersom dere tror det er hormonelt betinget, så ville jeg ikke prøvd laser hvis jeg var dere. Alt det gjorde var å gjøre meg ca 15 000 kroner fattigere og veldig skuffa... Men alle er forskjellige, og det er visstnok svært mange ulike grunner til hvorfor man har kviser, så hvis dere føler at dere ikke har noe å tape, kan det kanskje være værdt forsøket..? Men personlig ville jeg ikke anbefalt det til noen..

Hvis dere likevel bestemmer dere for å prøve kan jeg ihvertfall anbefale Laserklinikken i Drammen. Der var de veldig hyggelige, og jeg følte at jeg fikk veldig god forståelse for mitt proble. Der er de også ærlige, og sier rett ut til dere dersom de ser at behandlingen ikke har noen virkning (i motsetning til Bellfontaine!!).

Håper dere har bedre hell enn meg. Lykke lykke til:)

Av Anonym den 01/10/2008 - 21:58
4

har gått på roaccutan i 5 uker nå, og huden har blitt myyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyye verre:p Håper de snart tørker inn og forsvinner:)

Av GT den 08/10/2008 - 20:23
5

Jeg har vært i gjennom roaccutankuren to ganger, og er nå helt kvisefri (var virkelig ille betent før jeg begynnte på kurene). Bivirkningene jeg hadde under behandlingene var veldig tørr hud på leppene og i ansiktet, tørre øyne og muskelsmerter + at jeg merket at jeg ble fortere irritert over småting og av og til litt mer depressiv enn jeg normalt ville blitt. Men straks etter jeg avsluttet kuren, forsvant alle bivirkningene fort. Følte nesten at jeg fikk mer energi etter endt kur, driver aktivt med idrett. Så jeg skjønner ikke de som sier de sliter med bivirkninger etter endt kur, dette har ikke jeg, eller noen av de jeg kjenner som har gått på roaccutan merket noe til.

Så derfor er mitt råd til alle som virkelig sliter med mye kviser og vurderer roaccutan kur:

Prøv den! Anbefales på det sterkeste! Kvisene har forsvunnet helt, har ikke hatt en eneste kvise på mange år. Og jeg så VIRKELIG ille ut før roaccutanen kom inn i bildet. Det er verdt å gå igjennom 4 - 5 harde måneder for å bli kvitt kvisene, synest jeg personlig. Men rådfør deg godt med legen din før du begir deg ut på kuren, for det er en alvorlig kur, men med gode resultater.

Av Anonym den 10/10/2008 - 16:55
0

Har noen av dere med acneproblemer prøvd easy phytic og eller easy peel? Behandlinger man får gjort hos hudterapeuter. Man følger også en medisinsk kremkur før, under og etter behandlingene. For mange hjelper dette mye. Disse behandlingene er uten bivirkninger.

Av Acne-fri:) den 24/10/2008 - 10:57
6

jeg har prøvd easy peel. Det har bare en midlertidig virkning fordi det kun virker i hudlagene. Om en er veldig plaget med acne skyldes det hormonubalanse og må bekjempes innenifra. det er også ektremt dyrt å måtte gå til hudterapaut flere ganger i året for et middelmådig resultat. Ikke verdt pengene i det hele tatt.

Jeg var meget plager med acne, noe som virkelig påvirket hverdagen og selvfølelsen. Jeg hadde mye på skuldre, rygg, bryst og ansikt og bare de som har hatt dette kan forstå hva det gjør med psyken. En av bivirkningene med medisinen er at man kan oppleve å bli deprimert, men det var jeg jo alt pga kvisene. Jeg hadde bivirkninger som tørre flekker på huden, ekstremt tørre lepper og jeg ble litt asosial. MEN det var verdt dette for min del, da resultatet ble over all forventning! jeg har fått porselenhud, og ikke et eneste arr er å finne etter mine tidligere plager. Det er helt fantastisk å bli kvitt kvisene, og for en gang skyld kan jeg droppe å alltid måtte gå med heldekkende gensere, kvie meg for badestranden ogfor ikke å snakke om hvor liten tid det tar foran speiletom morgenen. Huden min er så bra nå at jeg skjeldent bruker noe form for fondation eller pudder. Litt rouge i kinnene er alt som skal til:)

Men for all del, det er et alvorlig medikament, og skal ikke tas så lett på. En må virkelig overveie for seg selv hvor plaget man føler seg av acnene. Jeg gikk foresten ett år på tetresyclin, men de funket heller dårlig, og alt kom tilbake etter jeg avsluttet kuren.

Av Anonym den 06/11/2008 - 18:07
2

Sikkert på at din forlovede ikke bruker preparater som steroider feks?

Av Anonym den 11/11/2008 - 21:07
0

Nå er jeg akkurat ferdig med min kur roaccutane på 400tbl. Er blitt helt fri for kviser! Gikk på tetracyclin i over 2 år med liten effekt. prøvde også erymax som virka litt bedre enn tetracyclin, men ikke bra nok for meg.
fikk så roaccutane av hudlege. Etter en ca en mnd begynte det å bli gradvis bedre til det plutselig ikke kom flere kviser=)

Bivirkninger som jeg fikk er: Tørre lepper, litt tørre øyne (ble bedre etterhvert), tørr hud, utslett på armene som kom og gikk, tørr nese, mye neseblod, lysskyhet (vanlig dagslys blir skarpt, mulig dårlig nattsyn, stiv/vond rygg.

Legen sier alle bivirkninger skal forvinne etter endt kur så det vil tiden vise.
Er veldig fornøyd med roaccutane!

Av Aleksandergutt den 07/12/2008 - 17:38
0

Hei!

Jeg har vært igjennom både Tetracyclin-behandling og Roaccutane-behandling.
Tetracyclinbehandlingen var relativt dårlig på meg, da jeg i min tid som 14-16 åring var alvorlig plaget av småkviser og såkalte "acner".
Roaccutane-behandling ga en relativt bra effekt. Jeg mistet acnene og kvisene ble borte i løpet av et par måneder, men det jeg har sliti litt med de siste par årene, er arrdannelser i ansiktet. Har en del i pannen og under ved haka, men er bare såvidt man ser det. Allikevel så kan det føles ubekvemt å tusle rundt på kjøpesentre og rundt i offentlighet. Det er vel noe jeg må leve med livet ut, og ikke noe jeg sliter med akkurat nå.
Alt i alt så funket Roaccutane bra på meg, og jeg har ikke hatt kviser siden jeg avsluttet behandlingen for et par år tilbake :)

Av Vanessa den 15/12/2008 - 20:36
14

Ikke skrem bort menneskene da!

Jeg sier ikke at alt det negative folk sier om Roche, er bullshit. -Men herre min gud!
Er så lei av at folk som er interessert i å begynne å Roa, eller som TRENGER å starte på Roa blir skremt vettet av hver gang de vil ha litt info om det. "Roaccutane er GIFT!" Neineinei. Mange som sier at dette medikamentet er gift, er gjerne folk som synes at medisinering generelt ikke er bra for deg. Alt fra å ta Paracet til ADHD medisiner. Utallige mennesker starter på Roa hvert år, men det eneste som blir publisert er de som har reagert negativt. Noe som er svært sjeldent. (At det går alvorlig galt, that is.)

"Det har vært en del dødsfall". Det har vært NOEN, ikke en del. Det er ikke engang sikkert at dette er pga Roaccutane. Du kan tenke deg mennesker som er så sterkt plaget at de går til psykologer og får anti depressiva etc. Roa skal ikke blandes med en masse andre greier. DA kan du begynne å snakke om gift i kroppen. Etter at folk hadde pest ned hodet mitt med skumle tanker før jeg startet, begynte jeg bevisst å lete etter de med positive virkninger, og de fleste ble mere glad enn deppa. Personlig ble jeg raskt overlykkelig av å se at huden ble bedre. Er bare om å gjøre å holde bena på bakken, og som noen her sier: Ikke ble helt satt ut og få hypokonder-tendenser. Ja, man kan få hårtap. Jeg merker/-et ikke noe spesielt til det, men ja, et par nye hårfjoner her og der ser jeg, som tyder på at den erstatter et annet hårstrå. Håret vil uansett komme tilbake. Vi snakker ikke om en ekstrem cellegift kur her.

Selvfølgelig har folk forskjellig "smerteterskel" på hva de orker og tåler. Utstyr deg med Oljenesespray, øyedråper, 1, 2 eller 10 lypsyl og en god fuktighetskrem, og you are ready to go. Noe jeg også gjorde fordi var så vettaskremt var å lage meg "en strek". Jeg fant ut hvor mange av bivirkningene jeg kunne klare å tåle før jeg valgte å kaste inn håndkle. Mitt håndkle blir altså kastet om jeg får kronisk vondt i ryggen eller ekstremt dårlig kondis. Det har noe med danseyrket å gjøre, men da jeg så hvor bra Roa fungerte, satt jeg denne streken enda lenger. For om jeg måtte gi opp dansen og treningen, så var det faktisk verdt det. Så lenge du tar den dosen du får beskjed om, møter opp til mnd blodprøver og ikke bestiller noe dritt fra Tyrkia etc og doserer selv, så skal alt gå veldig greit. Og ikke minst det å skaffe seg en hudlege man stoler på og som virker oppriktig.

Har ikke vært meningen å gjøre noen provosert eller forbanna, men jeg syntes bare at de som synes de trenger det, ikke skal bli skremt vettet av, for det finnes så mye negativt på nettet man helst vil slippe å tenke på. Trolig har de desverre ikke gjort som de skulle.. ELLER hvert uhyre uheldige.

Av Vanessa den 15/12/2008 - 20:43
7

Jeg leste flere innlegg nå, og jeg sender en unnskyldning til de som forteller at de sliter med deprissivitet og selvmordstanker. Har selv vært der, men av andre grunner. Er det slemt å si at du/dere da er de som har vært veldig uheldig, eller at legen din/deres har dosert feil eller at dere ikke har fått nok oppfølging? Min lege er i hælene på meg heletiden.

Grunnen til hvorfor jeg blir deppa i Roaccutansammenheng er fordi jeg er livredd for å slutte og ikke vil få tilbakefall.

Enda en unnskyldning og en God Bedring fra meg.

Av Superstar den 09/02/2009 - 00:56
0

Hei hei :-)
Jeg har akkurat begynt på en Roaccutane kur for 6 dager siden.
Jeg er utrolig spent og er forberedt på det værste ang bivirkninger.
Legen min fortale meg jo om bivirkningene, de vanligste. Men hjelp og skremmende det var og lese om alle de andre:-p
Men dette skjer jo med de færreste, og som sagt, så forsvinner jo bivirkningene etter behandlingen.
Jeg har faktisk allerede merket bivirkninger! :-p Det er litt morro. For da vet jeg at det virker. Jeg har syyyykt tørr hud i ansiktet og leppene. Føler leppene må smører heeeele tiden!:-p Hendene mine begynner også å bli tørre nå.
Ellers har jeg også merket smerter i ryggen, men hallo, alle får slikt. Så hva det skyldes? Vet ikke jeg;)

Jeg opplevde også i ca 2 dager smerter i buken min, og tenkte på noe jeg leste at enten så var det levra eller nyrene som det kunne skje no galt med under behandling og at man da måtte kontakte legen og sjekke om man ikke tålte kuren. Men dette gikk over. Så regner med det ikke var no galt da? Hmm:-p

Det kjipeste for meg er jo det å ikke kunne drikke alkohol i litt store mengder. Man kunne ha et glass eller to av og til. Men det ser jeg liten vits i.
Jeg gjør rett og slett slit at jeg skal være kliiiin edru i heeele behanflings perioden!;-) Hehe

Men nå er jeg da godt igang (1 uke på vei:-p), og er både spent og klar for det endelige reslutatet. Jeg er godt forberedt på bivirkninger, og har informert venner og familie om hva som kan skje med meg slik at de sier ifra hvis de føler jeg forandrer meg;-)

Av ¨Lille mia den 14/02/2009 - 13:15
1

Jeg har nå tatt 250 tabletter.. Jeg skal totalt ta ca 400.. Jeg har hatt utrolig mye bivirknger, så jeg har gått på veldig lav dose (i følge legen er alle bivirkninger doseavhengige, så jeg har fått beskjed om å justere selv, etter hvor plagsomme bivirkningene er). Jeg skal klare å takle tørr hud, tørre lepper, blødende og sår nese og eksem på hendene. Men når jeg for 4 uker siden fikk senebetennelse i begge skuldrene og begger håndleddene samtidig, og i tillegg fikk ekstremt vondt i alle andre ledd og muskler, var helt utmattet og hadde utrolig vondt i ryggen, da lurte jeg på om jeg kom til å klare å gjennomføre kuren. JA - senebetennelse kan en også få som bivirkning av roaccutan. For min del er det heller ikke bare snakk om 4-5 eller 6 måneder med dette helvetet, men faktisk totalt 10 mnd - dersom jeg klarer å opprettholde dosen jeg går på nå. Jeg har allerede vært sykemeldt fra jobben i 1 måned, og vet ikke om jeg klarer å gå tilbake når sykemeldingen går ut om en uke.

Men når det er sagt, så vil jeg strekke meg utrolig langt for å bli kvitt kviseproblemet. Jeg har prøvd ALT. Tetracyckliner hadde ingen virkning, utenom at rommet spant hver morgen når jeg våknet (øynene mine gikk automatisk frem og tilbake, hadde ingen kontroll på det - svimmelhet). Laserbehandling - joda det hadde litt effekt, men siden problemet mitt er hormonelt, varte det ikke. Det var dessuten utrolig smertefullt og dyrt. Diane hjalp bra, men hver gang jeg hadde pillefri uke, fikk jeg store utbrudd. Og dersom jeg hoppet over den pillefrie uken fikk jeg utbrudd i hytt og vær... Jeg la dessuten på meg av dem, så jeg hadde ikke noe lyst til å fortsette med dem.

Jeg er 23 år, og har slitt med kviser siden jeg var 13. Jeg har ingen utbrudd nå når jeg går på kuren, men jeg har mye arr i ansiktet. hudlegen min sier at jeg kan få dekket lasebehandling ved sykehuset etter endt roaccutan-kur. Så på tross av mange og plagsomme bivirknger har jeg ennå ikke gitt opp. Jeg har heldigvis ikke hatt noen psykiske bivirknger, utenom at jeg har vært litt nedfor nå når jeg har vært sykemeldt. Men det kommer nok like mye av betennelsen i kroppen og det å bare gå hjemme..

Av littlesecret den 15/02/2009 - 13:24
4

Hei!
Jeg er en kvinne på 29 år, jeg har hatt kviser fra puberten og prøvd som mange andre "alt" jeg kunne komme over. Til tross for at jeg er sykepleier og VELDIG skeptisk til medikamentet jeg har hørt så mye negativt om ble jeg overtalt til å begynne på Roacctane av hudlegen. Ett av hans argumenter var at det blir gitt til over 300 000 amerianske kvinner hvert år. Det ble foretatt generisk bytte fra apoteket til Isotretinoin, fra Orifarm. Jeg veier 65 kg, og tar 40 mg hver dag (lavdose). Har gått på kapslene i 2 1/2 måned, ifølge legen skal jeg gå 6 mnd.

De første 2 ukene hadde jeg fryktelig hodepine, men dette gav seg etterhvert. Tror dette kan unngås ved å begynne med lavere dose. Fikk så mer acne før det begynte å tørke ut igjen, får fortsatt noen og da mest på halsen. Ansiktet begynner faktisk å bli ganske bra, men får noen utbrudd. De konstante bivirkningene for meg er tørre øyne og slimhinner generelt, blø neseblod og tett nese, vondt i ledd, vondt i korsrygg og hofte, er utrolig trøtt (må sove i minst 9- 10 timer hver dag, gjerne mer). Huden blir veldig tynn (hendene og ansiktet mest) så den revner om man kommer borti noe og det tar mye lengre tid før huden heles igjen enn normalt. Øresus, nedsatt syn (særlig om kvelden/ natten), hard i magen. Har fått mer mareritt den siste tiden, men vet ikke om det kan relateres til medisinene. Har ikke hatt selvmordstanker, men har blitt mer trist, kan gråte veldig lett samt bli irritabel enn vanlig. Leppene blir veldig tørre og jeg påfører fet leppomade minst en gang i timen. Har ennå ikke mistet mye hår som noen her sier de har. Jeg har heller ikke utsatt meg for sol da jeg har pigmentflekker fra tidligere.

Blodprøver må tas for å forsikres om at leveren tåler dette, samt at fertile kvinner må levere urinprøve for å utelukke graviditet fordi dette medikamentet skaper store misdannelser hos foster. Det står noen steder at man kan bli gravid ca 1 måned etter kuren- men sev kommer jeg til å vente mindt 6 mnd og mest sannsynlig lengre. Så bruk sikker prevensjon! Grunnet at dette er en veldig påkjenning for lever skal man ikke innta mer en en enhet alkohol i uken. Drikk mye vann når du er på kuren. et kan være lurt å ta bilder fra før du begynner og utover for å motivere deg selv til å fortsette samt å skrive opp forandringer du merker samt bivirkninger.

Lykke til uansett hva du bestemmer deg for...

Av roaccutan for ti år siden den 16/02/2009 - 21:07
3

Jeg gikk på Roaccutan for ti år siden, fikk middelet uten at jeg hadde store problemer med kviser. Ble skremt da jeg måtte gå på p-piller, for om jeg skulle blitt gravid er det stor sansynlighet for fosterskade.. Det viser jo at middelet er sterkt. Hadde bare de vanlige plagene da jeg gikk på preparatet. Jeg ble kvitt kvisene i noen år, men har fått noe tilbake nå. Det jeg også har fått er fordøyelsesplager, svakere lever, lavere energi og "kort lunte". Jeg kan ikke bevise at dette kommer fra Roaccutan, men alle plager har kommet etter jeg gikk på det. Vet dere noe om bivirkninger som svakere lever?

Av Gutt --21 den 25/02/2009 - 17:26
1

Jeg har også vært plaget med kviser opp igjennom årene siden ungdomsskolen og siden det aldri tok slutt måtte jeg gjøre noe. Jeg hadde ikke råd til å gå til alskens hudpleie butikker og lignende for å prøve ditt å prøve datt og ikke få det dekt av staten så jeg gikk rett til hudlegen og fikk resept på antibiotika. Det dempet det litt men så snart jeg slutta med det begynte det å blusse opp igjen. Så fikk jeg roaccutan og siden har jeg ikke sett meg tilbake, går på en kraftig kur med 4 tabletter hver dag så merker utrolig mye forskjell. Noen utbrudd er det enda men kvisene er innholdsløse på en måte, er ikke mye talg som kommer ut men mest verk. Av bivirkninger er ekstremt tørre lepper, tørr hud og siden jeg går mye med t-skjorte på jobben har jeg fått litt utslett på armene, har også merket litt vond rygg vist jeg skal løfte tungt men ingen av disse bivirkningene skremmer meg fra å fortsette. Noen ganger må man bare bite tenna sammen og vente tålmodig, roaccutan er en av de gangene :)

Av Gutt 18år ='( den 14/03/2009 - 01:44
4

Jeg må bare si ifra til alle som velger å bruke Tetracyclin eller Roaccutane så påvirker begge disse stoffene hormonene dine, og kan som i mitt tilfelle gjøre at du stopper veksten av penisen din eller at den krymper min var 18cm stiv og nå er den 12cm slapp og 14cm stiv. Heller kviser en liten PIKK =@ FUCK disse pillene =@

Vask deg grunndig morgen og kveld, også bruk kremer istedet. Jeg vet at kremer funker VELDIG DÅRLIG, men bruk det til å dempe det også vil kvisene for håpentligvis forsvinne med årene.

Føler med alle dere med kviser! RESPECT! =D

Av Anonym den 14/03/2009 - 13:10
2

Hei.

Jeg er ei jente på 27 år som har gått på Roaccutane i overkant av en uke. Det jeg lurer på, er hvor raskt dere opplevde bivirkningene??? Jeg har kjent at leppene mine blir raskere tørre enn vanlig, og at hendene mine er ganske tørre. Ellers kan jeg ikke si at jeg merker noen endring. Er takknemmelig for svar ;)

Av Anonym den 27/03/2009 - 01:45
3

Jeg personlig tror ikke at roaccutan i seg selv kan lede til selvmord og selvmordstanker. Jeg har slitt veldig med dette selv, og har til og med forsøkt å ta livet av meg. Dette er snart et år siden. Nå har det seg slik at jeg har gått på roaccutan i 2 mnd, og har absolutt ingen problemer med depresjon eller selvmordstanker. Det at man lemper skylden over selvmordstanker og depresjon på pillene, mener jeg bare er en dårlig løsning, for dette betyr at du ikke innser at det er deg selv som må ta hånd om dette. Du må motvirke tanker om selvmord, og du må ha hjelp, for dette kan være vanskelig å klare på egenhånd. En psykriater kan hjelpe deg ved å fortelle deg hvordan du kan motvirke disse tankene. Depresjon er også noe man må jobbe med, kanskje har pillene en liten effekt på psyken, men det er din egen psyke du må ta et grep om, og slutt å vær så lat å legge skylden på pillene alene.

Jeg lever nå i dag et fantastisk liv, noe som er en stor motsetning fra i fjor, og i dag går jeg faktisk i dette skrivende sekund på roaccutan.

Av Anonym den 04/04/2009 - 09:37
0

Jeg personlig, tror heller ikke at det er ROA som medfører depresjonen, eller selvmordstankene. Jeg forestiller meg at dette er noe som ligger latent hos personen selv, og at det er medisinen som får skylden. Det har ikke blitt bevist at det er ROA som forårsaker det, men det er klart at legemiddelfirmaet må ta denne problematikken på alvor, og gjøre det de kan i forkant og underveis i behandlingen for å ha sitt på det rene..

Jeg har nå gått 4 uker på ROA, og tørrheten og bivirkningene har gått litt tilbake:) Skal øke til 3 tab fra mandag da, så da kommer det sikkert tilbake:P MEN, dersom det gjør meg kvisefri så skal jeg klare det ;) Er det noen som kan si meg hvor raskt de opplevde bedring på huden? Jeg opplever at det har blusset litt opp hos meg, men håper det avtar ganske snart!

Av S den 04/05/2009 - 00:39
8

Seriøst! Disse pillene er farlige for deg. Rene giften. Kjæresten min har blitt skikkelig dårlige av disse, og har nylig blitt lagt inn på sykehuset. Hudleger osv sier nok ikke alle bivirkningene som dette fører med seg. Etter at hun har gått på disse pillene i snart 8 måneder ble det bråstopp. Man blir rett å slett gal av å gå på disse pillene. Kjæresten min slier nå med tvangshandlinger. Altså at hun kan stå i dusjen å vaske jeg i mange mange minutter. Helt til det ikke er mer varmt vann igjen. Vasker hender godt over 100 ganger per dag. Sjekker at dører osv er låst mange ganger. Nevte her nå bare litt av det hun har slitt/sliter med. OBS OBS DETTE ER IKKE Å SPØKE MED. ROCCUTAN ER GIFT FOR KROPPEN. . PASS PÅ DEG SELV, OG TENKT SEG OM 3 GANGER FØR DU VIRKELIG VIL STARTE PÅ DISSE PILLENE.

Av Anonym den 17/05/2009 - 20:47
3

Hei,
Jeg er en mann på 40 år som gjevnlig har vært plaget av acner, dog i mindre grad siden puberteten. Har lest om vidundermiddlet, roaccutane. Etter det jeg kan forstå, er dette medikamentet rene rottegiften, og det er faktisk ingen som virkelig vet eller vil fortelle f.eks hvor lenge bivirkingene vil vare etter endt kur.Roche er da også kjent over hele verden for å produsere jævelskap Medikamentet virker manipulerende på hormoner. det vil i realiteten si at man foretar varige endringer i hormonproduksjonen. Dersom ikke denne hormon endringen er varig, vil det igjen bety at du vil få tilbakefall. Er der virkelig noen som tør å gå til så drastiske tiltak som å endre på sin egen hormonproduksjon?for alltid??
Der finnes andre mer ¨snille¨utgaver av denne typen medikamenter, som også inneholder virkestoffet calciumpantothenat, men da i kombinasjon med andre vitaminer og mineraler, som f. eks zink, ascobinsyre, folsyre og biotin som også har en bevist virkning på acneutbrudd
Disse medikamentene er billige i innkjøp, og en kan også kombinere dette med rimelige hudpleieprodukter. Ikke kjøp dette i Norge, da det er svært dyrt her. Her er noen linker: http://www.bli-kvitt-akner-og-kviser.com/shop_pages.php?pages_id=938 for piller med nevnte innhold og http://www.exposedskincare.com/cgi-bin/Make-a-Store.c for hudpleie.