Psykopat offer

Vis som: | |
3

Hei.
Rekner med at det er endel her inne, som har blitt trakket ned av psykpater.

Det er ikke rett, at psykpater skal tutle videre, uten at de får noen straff, og det vil være en belastning for offeret, at den som har gjort en urett, ikke skal få noen straff.

Men å ta opp en kamp mot en psykopat, f.eks vha rettsapparetet, trenger nødvendigvis ikke å være trygt.

Når en kutter kontakten med psykopaten, så setter en personen kraftig til sides. Det blir på en måte som en kontinuerlig kritiserer psykopaten, ved at en bryter kontakten med han. Dette vil være en viss straff for psykopaten..

Til alle de som er kristne. Ikke bruk tid og krefter på å f.eks kjøre rettsaker etc med psykopater, for å få de i fengsel, for å få rettferdighet (så sant det ikke er andre grunner for rettsakene etc), og ikke føl noen belastning, for at rettferdighet ikke skal skje:

Romerene 12,19: "Dere kjære, ta ikke hevn, men gi heller rom for vreden! For det står skrevet: "Hevnen er Min, Jeg vil gjengjelde", sier Herren""

Alle psykpater, vil få sin straff, slik at rettferdighet oppstår. Enten det gjelder straff her på jord, økt straff i helvete, eller redusert lønn i himmelen.

Og til slutt, ikke hat psykopaten, bare ta legg opp til avstand, og lev et selvstendig liv. Straffen tar Gud seg av.

Av Psykopatobservatør den 01/11/2010 - 00:36
2

Det er bare 2 gode måter å takle en psykopat på.
Enten ved å være sterkere enn psykopaten eller sørge for å ikke være der hvor psykopaten er.

Ta tapet og stikk av, er mitt råd. Hvis det er mulig, da...

Du kan jo søke trøst i skriften naturligvis men i virkelighetens verden så vil ikke psykopaten bli straffet. Han vil vinne, han vil utkonkurrere de andre, han vil tjene mest penger og sole seg i glansen. Han vil fremstå som vinneren på slagmarken. De som stikker av blir tapere.

Av Anonym den 01/11/2010 - 00:57
3

Nei, de som stikker av, blir ikke tapere, men det er personer som velger å sette psykopaten til sides i sitt liv (f.eks ved å bryte kontakten med partner, en av foreldrene etc). Da vinner en over psykopaten, ved at en sitter psykopaten til sides. Da får ikke psykopaten makt over personen lenger, og en har satt psykopaten til sides. Da har en komt ut av maktgrepet, og en har vunnet kampen.

Nei, han vil ikke altdi vinne på slagmarken. Det sitter mange psykopater i fengsel for forskjellige ting.

Av og til vinner psykopaten, av og til vinner de andre. Dette varierer.

Når det gjelder fortiden, så kan det ligge tap tilbake i tid. Jeg vil ikke kalle det trøst at Gud skal hevne ting. For trøst er noe en får når en er lei seg. Men det er en fredsfølelse, over at personen får den straffen som han skal ha.

Av Anonym den 01/11/2010 - 01:38
5

Å stikke av, blir nok feil ord å bruke. En stikker ikke av ifra noe, for det er ikke naturlig med nær kontakt til en psykpat.
Å stikke av, er noe en gjør, hvis en egentlig kunne tenkt seg å være et sted, men blir redd og flykter. Noen kommer nok i slike situasjoner også, men de fleste slipper nok å "stikke av".

Bortsett ifra det, sier all sunn fornuft, at en velger seg gode venner. Det er det triveligste etc. Enten det gjelder jobb, partner, i hvilken som helst situasjon...
Jo sterkere psykopatiske trekk, jo mindre grunn til å ha kontakt med den aktuelle personene.

Av kjellf den 01/11/2010 - 09:53
4

Herved oppfordrer jeg alle som har kontakt med noen som er psykopater, og bryte all kontakt la det bli en landsomfattende aksjon, slik att alle psykopater til slutt blir alene igjen i hele Norge.
Tok den avgjørelsen når det gjaldt min søster og har ikke angret på det. 

Av Mynken37 den 01/11/2010 - 20:36
3

En oppfordring om å boikotte alle psykopater, vil selvsagt også bli bruk at psykopater som påskudd for å boikotte andre som de stempler som... psykopater.
"They know the game"
Slik jeg ser det er ikke det viktigste straff. Jeg har faktisk lest at straff virker svært dårlig på ekte psykopater. For meg er det viktigste å finne dem identifisere dem og nøytralisere deres mulighet til å forsure andres liv.

Av Anonym den 01/11/2010 - 22:37
5

Dette er tull alt sammen. Skal man straffe folk fordi de er psykopater? Skal man f.eks. straffe folk fordi de har bipolar lidelse eller er schizofren? Er det ikke slik at folk skal straffes fordi de har brutt loven? Det virker som det er veldig lett å dra frem "psykopaten" straks noen har gjort noe en ikke liker. Psykopati er en samlebetegnelse for forskjellige typer avvikende karaktertrekk. Jeg antar det mest korrekte her ville være å bruke sosiopat, selv om det ikke går klart fram hva disse "psykopatene" egentlig har gjort. Når det gjelder å isolere psykopater og la de sitte alene, så er det faktisk det beste enkelte typer psykopater kan tenke seg.
Og til deg som blander Gud inn i dette; Tror du at Gud vil straffe noen som er født med den sårbarheten som gjør at de utvikler psykopat i(takket være andre menneskers uvitende eller onde gjerninger)? De er jo også født i Guds bilde, liksom du(?)

Av Anonym den 02/11/2010 - 01:19
3

Hei. Psykopati er bare et annet ord for stor manglende respekt for andre mennesker. Egoisme, eller ondskap om en vil. Psykopater er strafferettslig tilregnelig. Det sitter en stor gjeng av dem i fengsel.
Nei, en skal ikke straffe folk fordi de er psykopater, men pga at overgrepene deres (mord, tyverier, trakasering / psykisk vold etc, fysisk vold etc etc). Det skal koste mer enn det smaker, sliker at de tenker seg om flere ganger, før de eventuelt gjør nye overgrep imot samfunnet, og slik at de får "rett" tilbakemelding på det de gjør imot andre.

Ja, Gud vil straffe dem. Det er ikke en sykdom, men ondskap.

Ondskap finnes. Vi har fått våre frie vilje. Hvis en gjør en gal handling, og ikke korrigerer seg selv i etterkant (hvor en vet at en har gjort noe galt etc) så gjør en sitt hjerte hardt. På den måten, kan en bli et mer eller mindre ondt menneske....et menneske mer redusert respekt for andre.
Men en kan også bli for snill (vise for mye respekt for andre). En skal kjøre en balansert linje, der en respekterer seg selv og andre like mye.
Se f.eks boken "Sjarmør og Tyrann av professoer Alv A Dahl". Her er det tegnet inn en graf, som viser den naturlige fordelingene av for snille og for harde mennesker. Bare noe ytterst få (men forøvrig den største gruppen), klarer å kjøre en fin balansegang mellom å respektere seg selv og andre likt. Helt i ytterkanten av grafene, finner en mennesker som er "selvutslettende / altfor snille", og i den andre enden finner en psykopatene.

Av Anonym den 03/11/2010 - 16:31
2

Jeg tok igjen med akkurat samme mynt. Og jeg latet som om jeg ikke hørte alle de nedsettende kommentarene og lot de passere.
Jeg "sakk ned på hans nivå"

Og jeg gikk seirende ut av det.....

Da og med, det er veldig slitsomt og har også en tendens til og bli fysisk, så ikke gå inn for det om vedkommende er farlig.

Av Naturlig utvalg den 13/11/2010 - 08:58
2

(Ja, Gud vil straffe dem)

Noen tror jo paa Julenissen oxo.

Av Sofii den 02/12/2010 - 18:23
4

 Uff,jeg er et psykopatoffer!

Er ute nå,,,men vet Gud vil ta seg av den saken.

Av Anonym den 19/12/2010 - 08:36
0

orket ikke lese alle trådene nedover, men hvilket syn har dere på en Psykopat? leser stadigvekk den gale mannen min må være psykopat han slår meg" etc.
jeg vil egentlig ikke betegne det som psykopat, greit nok han slår kona (ikke at det er bra!) men skal man da gå og betegne alle som gjør enn noe vondt som psykopater?

og det med "gud vil straffe de" ol. er jo helt bak mål! faen hvis det skal være gud som har skapt oss så lagde han jo Psykopati kun av en grunn, plage de når de er døde. ser også at noen skriver noe lignende "man har kontroll over egen handling, og fult klar over hva man gjør". JA han er klar over hva han gjør, men i hans syn er det greit, han ser ikke noe galt i det han gjør. hvorfor skal en gud straffe noen for måten han skapte dem på?

til dere som faktisk har levd livet eller deler av livet med en psykopat, det er for all del ikke meningen og såre dere på noen måte eller ta psykopatens parti, jeg ser at det er galt å slå kona, voldta en unge eller hva det måtte være men det gjør IKKE han.

Av Anonym den 14/01/2011 - 17:49
1

Jeg vil tro at det å være psykopat er straff nok. Ikke at jeg er noen ekspert på temaet, men å leve hele livet med et hjerte av stein må være noe av det værste jeg kan tenke meg. Jeg skjønner at dette kanskje vil såre noen, men jeg tror kanskje at psykopaten i mange tilfeller har det værre enn sine ofre.

Av Anonym den 15/01/2011 - 04:05
5

Jeg har levd med en psykopat i flere år, fikk to barn og etter 10 år kom jeg ut av det. Jeg levde i den villfarelse at jeg syntes synd på ham som kunne finne på alt ham gjorde av grov psykisk vold. Jeg tenke at jeg er sterkere enn ham, for det er den myke kvisten som er sterkest, det knekker ikke. Jeg tok feil. Jeg, som den myke kvisten ble så bøyd at jeg ikke kom meg opp igjen. Jeg mistet i en periode mistet jeg både følelsene i beina slik at jeg ikke kunne gå, og noen ganger fungerte ikke armene så jeg måtte tvilholde på barnevogna med albuene. En kveld dro jeg til legevakten og fikk hjelp. Jeg innså at jeg måtte gjøre noe selv. Bli hard og sterk og ikke tenke på noen annen enn meg selv. Det innebar at jeg fra da av ikke skulle tro på noe av det han sa. Kun stole på meg selv.
Jeg ble tryggere på meg selv og sterkere. Han satte opp feller for meg under middagen, i selskaper og andre steder hvor han håpet jeg skulle si noe han kunne ydmyke meg. Jeg var i noen selskaper med han,men gikk tidlig hjem. Jeg ble derfor lite populær i hans omgangskrets. Vi jobbet sammen, men kom til forskjellige tider og avtalte ikke middager da ham hadde begynt å spise middag ute eller å dra til utlandet for å spise.. Jeg leverte barna i barnehage og skole og isolerte meg fra ham. Han var mye ute på reise og jeg spurte bare om han hadde hatt det fint. Da han etter en stund så forandringen hos meg begynte truslene igjen. Jeg pakket koffertene hans og satte de på trappen. Han voldtok meg på gulvet og dro avgårde. Det ble rettsaker over flere år med fordeling av eiendeler og barneordelingssak. Jeg fikk ikke noe bidrag og da jeg fikk overgangsstønad fikk han stoppet det. Da jeg dro opp til hans bolig for å hente barna nekte han å levere yttertøyet eller han slo meg overende og sparket med over hele kroppen. Jeg tok med meg barna og flyttet i all hemmelighet. Jeg fikk god hjelp av leger og støtteapparat, men det tok lang tid og jeg vet ennå ikke om jeg har kommet over det. Men, det er 3 ting en ting å gjøre, 1) ikke tro at du kan takle en psykopat, 2) ikke tro på ham og 3) stikk unna ved første anledning. 4) ikke føl deg som en taper, men en vinner!

Av Jente 95 den 11/06/2011 - 13:24
3

Jeg har vokst opp med en mor som er psykopat. Det kan nesten ikke beskrives hvor jævlig det er! Har flytta fra hun nå, men sliter med psykiske problemer, og går i terapi 2 ganger i uka.. De fortjener å straffes!!

Av Anonym den 13/09/2011 - 18:43
1

Psykopati skyldes en defekt i hjernen. Det er ikke selvvalgt.

Finnes Gud, og er Gud skaperen slik som du tror, så har også Gud skapt psykopatene, det må du bare erkjenne.

Jeg synes det er helt på viddene å skal utsette folk for lidelse pga. en sykdom som er den uforskyldt. Da kan man dra alle under en kam og fryse ut mennesker med down syndrom feks.

Tankeløs og lite menneskelig verdifullt syn du har.

Av Anonym den 13/09/2011 - 18:46
2

Noen takler psykopater, men det krever sitt.

Av Anonym den 13/01/2012 - 14:48
7

Dere som ikke har blitt utsatt for psykisk eller fysisk vold av en psykopat har virkelig ingen ide om hva det egetlig innebærer.
Dere har ingen ide om hvordan det føles når en psykopat tar all styrke, livsglede og livsgnist ut av en som luft i en ballong. Dere har ingen ide om hvordan det er å kjempe seg bort fra psykopater med minimalt med styrke og livsgnist. Dere ingen ide om hvor mange innvendig arr mennesker som har blitt utsatt for dette har.

Mennesker som klarer å komme seg bort fra psykopater er HELTER og har en så stor styrke som andre mennesker ikke aner fins engang.

Til dere som tror dere kan være utsatt for dette, vær så snill å prøv å få hjelp for deres egen del.
Jeg har selv vært utsatt for det i 23 år( jeg er 24 år nå. Hatt en forelder som utsatte meg for det hele livet frem til nå for 1 år tid siden. Og ble sammen med en som jeg har kommet meg bort fra) .
Nå har jeg kommet meg bort, etter år med MANGE kamper og tøffe tak. Trodde aldri det skulle ende, men til slutt så gjorde det det. Og det var så verdt det, endelig har jeg det trygt, godt, er meg selv, har selvtillitt, fungerer utmerket i hverdagen, og er sterkere en noen gang.
Psykopaten har gått over til et nytt offer (det som er så forferdelig er at en kan ikke redde de nye ofrene, fordi de ville aldri trodd på det en sier siden psykopaten er så god til å snakke for seg og lyve. Så det nye offeret tror at det gamle offeret er gal i hode. Så da må det nye offeret desverre erfare og gå igjenom det samme en selv)

En ting eks samboeren min gjorde var å true med å ta livet sitt hvis jeg reiste. Da turte jeg ikke. Har lært i ettertid av psykolgen at psykopater hadde aldri tatt sitt eget liv. De er egoistiske og ville ikke skadet seg selv.

Ønsker alle som har vært utsatt, er utsatt nå og de som kommer til å bli det all lykke til. Ønsker dere alt godt, og at dere klarer og komme dere bort.

Her kan dere som ikke vet så mye om psykopater lese litt om det:

Psykopati er en spalting mellom "HJERNE og HJERTE", som gir seg utslag i egoisme, selvsentrering, følelseskulde, manglende skyldfølelse, maktsyke, manglende evne til å forstå andre, hensynsløshet for å nå sine mål, og i noen tilfelle voldelig atferd. Psykopati er arvelig. Medisinsk er det en defekt i hjernebarken, som hindrer utvikling av et normalt følelsesliv. Defekten kan påvises ved test, og diagnostiseres av psykiatere og kliniske psykologer. Men ikke alle av dem vil anerkjenne at psykopatien eksisterer, kanskje fordi en del psykopater har latt seg friste av makt i disse yrker? De som best forstår hva psykopati er, er mennesker som har vært utsatt for den.

Den medisinske definisjon av psykopater er:

Mennesker med avvikende atferdsmønster basert på et psykopati er arvelig betinget, men milljøavhengig for utvikling.

Internasjonale kjennetegn og definisjoner for psykopater. (Wels 1988).

A . Ekstrem egosentrisitet. (det sentrele kjennetegn) Konkurrerende, aggressive og fiendtlige.

B. Overveldende behov for å styre andre.

C. Behov for å ydmyke andre og sette dem i forlegenhet, særlig i andres nærvær.

D . Bare ren nytteinteresse av andre. Ikke anvendelige mennesker ignoreres.

E. Storhetsfølelse som viser seg ved:

Total mangel på kjaerlighet til andre.

Et absolutt behov for å dominere i alle forhold.

F. Fanatisk behov for å "gi igjen". Planlegger nøye og gjennomfører hevnaksjoner mot "fiender".

G . Behov for hele tiden å ha kontroll over sine omgivelser. Dominere og tvinge igjennom sin mening og sin vilje. Koste hva det koste vil.

H. Lyver systematisk og bryter regler og normer.

Psykopati utvikles i de første 20 leveår, og kan ikke helbredes. Psykopater forstår ikke selv at de er unormale, fordi en del menneskelige karaktertrekk ikke er utviklet hos dem. Psykopati har intet med intelligens å gjøre, den finnes i alle lag av folket, og er jevnt fordelt mellom menn og kvinner. Antakelig er ca. 4 % av befolkningen psykopater. Det kan tenkes at denne prosentdel er større eller mindre i forskjellige strøk av landet, på grunn av at psykopati er ervelig. Psykopater er en mennesketype for seg, som vi gjerne kunne ha vxrt foruten. Det er de som står for nesten all strid og ondskap mellom mennesker, og i deres fotspor er det mange ødelagte liv. "De usynlige mordere" kalles de. De dreper livsgnisten hos sine ofre, og "myrder" dem langsomt innefra.

Psykopatenes sykelige egoisme må ikke forveksles med normal egoisme, som er menneskets middel til å ta vare på seg selv. De er egosentriske, selvopptatte og selvsentrerte i en grad, som er ufattelig for vanlige mennesker. Alt vurderes bare ut fra nytteverdien for dem selv. I deres verden er de selv sentrum. De gjør intet, som ikke er til nytte for dem selv. Gjør de noe for andre, er det bare for å dra fordel av det siden. De er flinke til å forstille seg, og først etter nxrmere bekjentskap skjønner man dette, men de er det ofte for sent. De er mistenksomme og avventende overfor fremmede, for å se om de kan bli nyttige. Hvis ikke er de likegyldige. De har behov for å pine og ydmyke andre med hån, logn og intriger.

Psykopater har ikke evnen til å føle kjårlighet, ikke til egne barn engang, eller å ha positive følelser for noen. Men de viser ofte hengivenhet, som imidlertid er styrt av deres egne behov for andres godhet. I en psykopats narhet blir alle styrt av psykopatens avvikende følelsesliv. Sinne og glede bestemmes av deres reaksjoner, og alle må godta deres dominans og vekslende sinnestemninger. Psykopater godtar bare mennesker som finner seg i dette, og aksepterer deres innbilte rett til å ha rett i alt. Denne "rettighet" medfører et de ikke føler ansvar for hva de gjør. Gjør de noe galt får omgivelsene skyld for å ha provosert det frem. De som ikke godtar alt dette, vil psykopeten ikke ha noe med å gjøre.

Psykopater føler seg sviktet hvis man ikke tilpasser seg deres "rettigheter". I egne eyne gjør de alltid det riktige, og kritisk holdning mot dem utløser hevnaksjoner, dels av ren ondskap, dela for å isolere og utmenøvrere "fienden", og dela for å skremme andre fra å sette seg opp imot dem, konkurrere med dem eller frigjøre seg fra dem. Fysisk vold er en brukt som hevn, og de kan drive den mest djevelske psykiske terror for å knekke motstanderen. Hevn og terror kan fortsette etter at offeret har frigjørt seg, og kontakten er brutt.

Psykopater danner seg sin egen virkelighet basert på et det som er best for dem er rett og sant. De tror på den, og handler og snakker ut fra den. Normale mennesker skjønner ikke dette. De tror at psykopeten snakker sant som de selv, og forholder seg til det, og de blir det psykopetens motpart som henges ut som løgner. Psykopater tror alle er like store egoiater og løgnere som de selv, og skjønner ikke at andre mennesker snakker sant, og mener det de sier.

De er som regel sykelig misunnelige og sjalu. Disse egenskaper sammen med deres hevnlyst, maktsyke, trang til å dominere og nedverdige andre, følelseskulde, og vold i noen tilfelle, gjør et samliv med en psykopat umulig i det lange løp. Man blir knust og nmrmest utslettet som et selvstendig menneske. i verste fall kan psykopaten drive sitt offer til selvmord, eller til mord på psykopaten. Det er bare å bryte samlivet straks man ser sennheten, for psykopaten endrer seg ikke. Ikke mer enn en måned eller to i alle fall. Ved samlivsbrudd bør psykopater av begge kjønn ikke få omsorg for barn. Det er fare for vold og incest, og de vil underlegge seg barna, dominere, underkue og hjernevaske dem, så de får psykiske pleger, og hemmes i sin utvikling, samt at de kan utvikle psykopati, eller psykopatiske trekk. En familiepsykopat kan utenfor hjemmet vare sjarmerende, snill og grei mot alle, og bli tett for en god familiefar eller mor, men hjemme er de tyranner.

Psykopater søker makt i politikk, organisasioner og offentlig virksomhet, hvor de manipulerer seg frem i ledende verv. På veien frem gjør de seg først populære, og skaffer seg en liten flokk trofaste hjelpere, som de er greie mot og prioriterer så lenge de har bruk for dem. Deretter startes undergravning av alle konkurrenter ved hjelp av løgn, bakvaskelse og intriger, til de når sitt mål. Så kommer utrenskinger og "reformer" for å stoppe all opposisjon, bl.a.ved hjelp av "splitt og hersk" metoden. De hater kreative mennesker, som de ser på som farlige konkurrenter. Gode ideer, velmente tiltak og positive tanker blir mott med mistro og avvist. Det må ligge noe lureri bak, tror psykopatene, men når de ikke finner noe, fremmer de gjerne det samme som sitt eget verk. De tar gjerne åren for andres innsats. De klarer å innbille seg selv og andre, at det virkelig er deres fortjeneste, og de får tillit, som de vet å utnytte. Regler, normer, avtaler og vedtak brytes som det passer best, i formelt korrekte former. Går det bra tar de åren alene, går det galt er det felles ansvar, hvis de da ikke finner en syndebukk. Det er bare egen makt og posisjon som teller.

Når psykopaten har nådd sitt mål, skjer det uunngåelige, at de ødelegger det de har erobret. Forskjell i evner, behov, kapasitet og interesser avgjør hvor langt de kommer. De flinkeste kan nä toppene i samfunnet. Noen har nok i å herske i familien, andre har høgere mäl, men de er ganske like i sitt vesen og sine metoder på alle plan, og selv de enkle og primitive har en enorm sluhet, og en utrolig evne til å bli trodd. Det eneste middel man har mot dem, er avsløre dem og kvitte seg med dem ved å stemme dem ut. Men dessverre tar det ofte sä lang tid for sannheten gär opp for flertallet, at alt er ødelagt eller sterkt redusert i mellomtiden. I privat naringsliv og organisasjoner kan men å kvitte seg med dem. Får de makt i det offentlige, slipper men ikke av med dem. Mange offentlige instanser fungerer därlig på grunn av det.

Det er ikke lett kjempe mot en psykopat i familien. Om et psykopatoffer søker hjelp hos sosialomsorg, barnevern, politi eller helsevesen, sä har psykopaten vart der forst med sin versjon av saken, og da møter men veggen, for folk tror det de hører først. De fleste som arbeider slike steder er bra folk, men det er ogsä en del psykopater, som har søkt seg dit, for å fä makt over andre i stillinger som jurister, psykologer, barnevernsarbeidere, sosionomer, sakkyndige, dommere o.l. Selv om de ikke er klar over sin psykopati, og ikke er seg bevisat noe fellesskap, så tenker de dog i de samme baner, og psykopaten utenfor skranken blir godtatt. Og da kan men fä de utroligste avgjørelser til fordel for psykopaten. De kan samarbeide godt negativt mot noe, men ikke positivt for noe. Anstendighet finnes ikke. Rettsvesenet er ikke til å stole på. De kan under pävirkning av psykopati drive rene hekseprosessen mot feil part, og domme sä det strir på det groveste mot normal rettsoppfatning. Om man bestemmer seg for å søke hjelp i det offentlige mot en psykopat, må man trø varsomt og vare uhyre forsiktig med hva men sier. Treffer man på en psykopat eller to i systemet, kan saken bli snudd totalt på hodet, og man er prisgitt. På grunn av kameraderi og prestisje beskytter de profesjonelle menneskevenner og forstäsegpäere hverandre. När de gjør feil, lar de gjerne offeret gå til grunne for å skjule feilen. Da er sporet borte, og de selv er berget. Få hjelp av en advokat, som skjønner hva psykopati er.