Noen som har vært i Tunisia?

Vis som: | |
1

Hei! Jeg og kjæresten min (25 år) har tenkt oss til Tunisia til sommeren.
Noen som har vært der som kan fortelle litt om det? Hvilken by burde man bo i? Prisnivå? Strender?

Ønsker en romantisk ferie med mulighet for å gå ut å spise god mat, ta seg et glass vin, shoppe og bade..

Blir lykkelig for alle svar! Smask til alle!

Av Sparby den 04/01/2006 - 22:04
2

Hei du..
Vi var i Tunisia juli 2005.
Vi var i en by som heter Yasmin, Hammamet.
Hotellet heter Sandra club.
Dette kan vi anbefales på det meste!
Det var billig, en kjempe fin og koselig resturant rett ved hjørnet, ellers mange i selve byen.
Med KJEMPE fine sand strender.
25-30 varmegrader i vannet.
Reisa med hotellet og alt var kjempe billig.
vi har tenkt å ta oss flere turer dit :)
Eneste minus, som du nok får høre av de fleste, som er overalt i Tunisia, er de slitsomme selgerne...
Håper dere får en fin tur, for det hadde vi... :)

Av Newborn den 05/01/2006 - 17:59
2

hei. Vi var der i desember 2004 og det var RÅKALDT. Sitter derfor igjen med en kaldt minne. Men, nå skal jo dere reise om sommeren og da er det jo godt og varmt der. Pass på at dere får et godt hotell med mange "stjerner", for vi bodde på et 2-stjerners hotell der ytterdøra blåste opp i vindkastene. Ikke la dere friste av billige spa-behandlinger. Fysj så muggent og kvalmt det var der vi var!Selgerene var helt pyton, og det er det som er synd med å reise til Afrika. Synes ikke det var mye spennende å handle, kanskje krydder....Tenåringene vi hadde med ble nokså skuffet og hadde iallefall håpet å kunne finne noen "fake-merke-klær". Men, de endte opp med noen tromme-suvenirer som forlengst har havnet på loftet. Maten er som som så, men du kan finne en og annen bra restaurant.

Hadde jeg vært dere hadde jeg mye heller reist på en "all-inclusive" tur til f.eks Egypt. Dette er jo mulig sikkert i Tunisia også....
Forresten, det var OK utflukter i Tunisia. Vi var, pga kulde, på utflukter nesten hver dag. Hadde en lang tur med overnatting til Sahara og red på kameler i solnedgang. Ganske romantisk hadde vi ikke havnet i forskjellig følge...

Ellers er den typiske Tunisiske maten smakløs og består av masse couscos og lamme kjøtt. Ellers har de noen søte kaker som blir servert i hytt og pine og som man bare spiser fordi man er sulten.

Det er ellers et lukket samfunn, så vi fant ikke vestlige aviser. Tsunamikatastrofen fikk vi høre om når vi kom hjem.

Ja, nå høretes jeg vel veldig negativ ut, og det er jeg. For det finnes så mange andre steder å reise til enn Tunisia dersom man vil ha romantikk og shopping. Tyrkia er også å anbefale!!

Uansett, God tur!

Av aldri mer den 05/01/2006 - 20:13
2

Vi var i tunis for 2år siden og aldri mer.Her var det møkkete og udelikat. Kloakken renner åpen og lukten var ubeskivelig.Vi lå på et 4 stjernes hotel og ikke en gang der var renseligheten noe og skryte av.Husk du skal til et arabisk land hvor de ikke har noe til overs for oss jenter. Hadde med datteren vår på 21 og når vi var ute på kvelden måtte vi slå ring rundt henne ellers slet de henne i biter.Alkohol finnes det heller ikke noe serlig av,så det må du ta med deg fra norge.Nei jeg har vært mye ute og reist og selv om det er billig og reise til Tunis ville jeg reist et helt annet sted hold deg langt unna arabiske land.Det er jo en grunn til at det er billig og reise dit.Legg heller litt mere penger i en annen tur om du har råd til det.

Av oss den 05/01/2006 - 20:32
1

Tunisia er veldig billig å reise til ,men der stopper det positive med reisemålet. Vi er en familie på 6 som reiste dit på våren 2001,og så fram til en forsmak på sommeren.I stedet ble vi regelrett overfalt av selgere overalt hvor typiske turister ferdes.Salg av alkohol var veldig begrenset(verre enn i Norge)og veldig dyrt.Skittne strender og vann (i Sousse)og mye søppel og en trafikk kultur verre enn i andre syden-land.Aldri mer Tunisia på oss.

Av Reiseglad den 06/01/2006 - 14:20
1

Vi reiste til Sousse med dEtour slutten av august 2004 og vi hadde en SUPER ferie. Jeg har selv reist en hel del i midtøsten og jeg ble positivt overasket! Jeg og min kone bodde på Kaiser hotell. En helt grei hotel, ikke noe spesiell luksus. Grei mat til frokost, men vi spiste for det meste på resturantene i nærheten. Merk: Le Esacargot, en fransk/tunisisk rresturant med fantastisk biff med bearnet saus. Vi var der i en uke og hotellet ligger ca 10min gange fra stranden. Det en pen bydel og mange begjelpelige mennesker der. En må selfølgelig ta hensyn til at det et fattig land og mange vil tjene en slant eller to. Av den grunn kan du forvente at mange unge gutter vil selge krims krams, men de tar et nei for et nei. Skal du imidlertid til sentrum(basarene) kan du forvente enda mere innpåslitne selgere. Men her er den en redning. Det ligger et kjøpesenter der, som har faste priser på en del suvenirer og klær. Du finner det samme i basarene. Da kan du dermed prute på samme vare som du så på kjøpesenteret...:) Ellers gjelder samme regel, hvor man enn er; vær varsom og hold godt på lommeboken. Men jeg fant tunisia, som meget rent, hyggelige mennsker og svært billig. Utesteder vet jeg ikke så mye om. Vi drakk for det meste på hotellet eller på resturantene vi var på. Ypperlig lokal vin. Stranden var også bra, bare en gang hvor noen lokale gutter ertet litt, men det var ingenting. Ørkenturen som detour arrangerte, var fantastisk. Em liten detalj, hold dere unna bønnestuingen som blir servert på overnattings stedet. Har aldre hatt så vondt imagen etterpå...:)
Noe mer du/dere lurer på ta kontakt......
Lykke til

Av hater selgere den 06/01/2006 - 17:31
2

Min mann og jeg har vært i Hammamet i Tunis to ganger. Den første gangen, iapril 1999 bodde vi på et hotell som var 3+. Det varav meget høy standard, nesten snobbete. Vi opplevde at det var rent og god service på horellet. I -99 var selgerne veldig slitsomme, det samme var oppmerksomheten fra de tunesiske mennene. Været var passe varmt.Fant ikke fake merkeklær.
Vi dro tilbake i juni 2005. Da bestilte vi rom på et 4 stjerners hotell.Standarden på dette
hotellet var merkbart dårligere, i hagen var huskestativet i ferd med å falle sammen. Toalettene som hørte til hage/uteservering var revet(!) vekk.
Rommene var slitte, men store og rene. ( Jeg har hørt av folk at i Egypt er det veldig møkkete). Servicen på hotellet var bra.I 2005 var det faktisk blitt mye billigere i Tunis.
Dette skjønte ikke vi . Hadde med vår datter på 4 år, og oppmerksomheten fra mennene var
mye hyggeligere denne gangen. Alt i alt erHammamet et greit sted og feriere, man bør
ha kjennskap til hotellene på forhånd. Det er kun et hotell med leiligheter, det var der vi var første gangen i -99.(Husker ikke hva det heter)
Det regnet noen ganger i juni 2005. Maten i Hammamet er helt grei. Det eneste som er vanskelig å få tak i er pølser.. Vin og øl er så billig på hoteller og resturanger at å stresse til utsalget( vet ikke hva de kaller det) er helt unødvendig.
Vi var en tur i Sousse i 2005, og jeg likte meg ikke der. Møkkete, masete, og utrivelig,men mye spennende i basarene. OG DENNE GANGEN var det masse billig fake og få tak i, men dritt
kvalitet da.
Har vært i Tyrkia også, og det er det mest vennlige og koselige landet jeg har vært i, men mye dyrere enn i Tunis. Lykke til, og god ferie.

Av tone den 06/01/2006 - 20:16
0

Liker du store stinkende søppelberg? Overkjørte katter som ligger i solsteika i gatene? Magre og plagede hester som kjører turister og får solstikk i varmen? Hunder og katter som halter og blir sparket etter av lokalbefolkningen? Liker du å ligge på stranda mens søppelet flyter rundt deg? Isåfall er Tunisia perfekt! Jeg og min familie har vært der, og vi reiser ALDRI dit igjen. Vi har vært veldig mange steder i Middelhavet og Tunisia er det værste sted vi har vært og anbefales ikke. Strendene er nydelige, vannet er skjønt, men hva hjelper det, når søppelet hvirvler rundt deg og det lukter vondt. Prøv noe annet, det er mange fine steder å reise til. Lykke til. Vennlig hilsen Tone

Av Reiseglad den 06/01/2006 - 23:04
0

Vel, jeg har selv bod en del steder i midøsten og bodd mange år i Tyrkia, så jeg kan være enig i at det er flott der, men jeg forventer ikke å finne pølse når jeg reiser til et land som Tunisa. Det kan jeg heller spise her. Det er vel kanskje derfor en reiser? Det å oppleve noe annet mener jeg?
Vel alt i alt var jeg veldig fornøyd med oppholdet i Sousse. Vårt reise følge også. Det er kanskje viktig å tenke at man drar til et annet kultur og man ter seg etter det. Det er jo det vi forvetner av utlendinger når de kommer hit?
Håper du ombestemmer deg angående Tunisia! Lykke til!

Av aselje2@hotmail.com den 07/01/2006 - 09:02
1

Hei
Har vert i Tunisia *Sosse* en gang , flott men dyrt og ja mye uvant her også.
Skal dere ha en Romantisk Ferie så anbefaler jeg Malta .Har vert på Malta 2 ganger og Øya er Fasinerende, Vennlige folk og God mat (drikke )Billig
Valetta er en opplevelse!

Av Velg Malta den 07/01/2006 - 09:03
0

Hei
Har vert i Tunisia *Sosse* en gang , flott men dyrt og ja mye uvant her også.
Skal dere ha en Romantisk Ferie så anbefaler jeg Malta .Har vert på Malta 2 ganger og Øya er Fasinerende, Vennlige folk og God mat (drikke )Billig
Valetta er en opplevelse!

Av kjejkri@online.no den 07/01/2006 - 10:37
0

Hallo,
Jeg har vært mange ganger i Tunis,har reist med DETUR som har avganger på lørdager.
Og jeg har reist med STARTOUR som har avganger på onsdager. Detur kan være ekstremt billige.
har reist 2 uker for under 1500.- uspesifisert. Star tour har nok bedre hoteller men standaren til Detur er helt greit.
Jeg har bodd flere ganger i Hammamet og Sosse,og Monastir har besøkt hovedstaden Tunis. Tunis er veldig bra. Hammamet er et mindre sted, Monastir også. Sosse er mye større.Alle tre steder har flotte sandstrender. Jeg foretrekker Sosse. Hammamet og Monastir er typiske turistmål, stedene er bygget opp for turisme og er helt ok om det er første gang men er i Tunisien. Befolkningen kan være noe pågående i forhold til å ville bli kjent med Deg, sex må man betale for. Om du godtar å bli kjent med lokalbefolkningen må du regne med at du må betale for alt de vil ha av drikke, mat etc. kan fort bli dyrt. Ellers er prisnivået der nede meget lavt, 1 dinar er ca 5.- kr. Kjøper man suvernier , klær etc, så gjør dette i medinaene, der kan og skal man prute. akseptabel pris for ett produkt er minimum 50% under det de sier de skal ha. Ellers kan jeg trygt nbefale å reise til Tunisien, har alltid følt meg trygg og velkommen. God tur.

Av stavangerjenta den 07/01/2006 - 20:29
1

heisann! er noen jenter her som har tenkt å dra til tunisia. hvilken plass er å anbefales til ungdom? er det bra festmuligheter på noen plasser? og hvordan er prisene?

Av Snuppa den 09/01/2006 - 10:32
0

Tusen takk for svar! Har nå ombestemt meg ang. Tunisia i hvertfall!

Så da blir spørsmålet; hvor skal vi nå reise? hmm...

Av hello den 09/01/2006 - 16:26
1

Dere ungdommer som vil ha fest og morro kan jo reise til Store, kjendte øyer som Mallorka, Kreta osv, Golden Sans/Sunny beach eller rett og slett til Bali:p
Dere som vil oppdage en sjønn natur og et sjønt land, uten å være omgitt av nordiske turister, kan reise til:
Greske, litt ukjende øyer som Chios, Lesvos osv
Sjekk ut i en reisekatalog da vel, ellers søk på nettet!

Av Mars/April den 10/01/2006 - 09:07
0

Når er det best å reise til Tunisia. Vurderer å reise dit i mars/april. Blir dette litt for tidlig, så det er for kaldt der til å sole og bade da tro? I så fall kan noen anbefale andre steder å dra til i mars/april???

Av Snuppa den 10/01/2006 - 10:01
1

Var der i midten av april i fjor! Kjempe varm og deilig! utolig billig der også..5 kr. for ølen....

Av meg den 16/01/2006 - 19:38
0

Har ikke spesielt mye positivt å si om Tunisia etter en ferie der i 2004. Slitsomt og utrivelig..

Men...Jeg håper virkelig du snakker fransk!! Det gjorde ikke vi, og dette vanskeliggjorde det å få bestille mat - og faktisk få det vi bestillte... Ikke noe greit å være kresen i Tunisia, men var i det minste en effektiv slankekur!!

Av anonym den 22/01/2006 - 16:38
0

bare tull der nede... værste feriestedet ever!

Av Pia den 08/02/2006 - 11:15
2

Heisann!
Mannen min og jeg var i Sousse i fjor sommer i 2 uker, og har bare positivt og si om stedet. Bodde på Kaiser hotell i Sousse, et helt greit og ok hotell. Landet er helt klart annerledes enn det vi er vant til, men det er vel noe av poenget når man reiser - og oppleve noe annet..?? Vi hadde ihvertfall en kjemperomantisk og fin tur. Vi begge syntes det var et spennende land å ferdes i. Vi var også med på noen utflukter til blant annet Sahara ørkenen og red på dromedarer. Morsomt! Dro også en dag til Tunis. Hvis man er ute etter sol, sommer, bading og avslapning og opplevelser, er Sousse stedet. Billig og bra. Dro til Monastir en dag for å se, men der virket det ganske kjedelig. Typisk turiststed. Mer og oppleve i Sousse. Anbefales!

Av Anne:) den 15/02/2006 - 23:00
4

Ja, jeg har vært i Tunisia og har bare positivt å si!
Er du vant til vandlige charterreiser, kan du bli litt skuffet. For hit drar du ikke for "syden turens" skyld, men for å oppleve noe litt annerledes enn den vanlige dankinga på skandinaviske restauranter. Noen tar seg jo nær av innpåslitne selgere og mannfolk. Men kan de ikke si nei, er det jo deres problem. Og er de så innpåslitne som mange sier må man kontakte politiet med en gang! Tror ikke det blir nødvendig:) Ikke la dette ødelegge en nydelig tur til et eksotisk land!

Av audarora den 06/02/2007 - 22:01
0

Jeg og familien min har tenkt å reise til Tunisia, til Sousse.
Det er sønnen min på 8 og datteren min på 13. Jeg er enslig selv.
Har lest masse om det, og jeg har fått et godt inntrykk.
Jeg skjønner ikke helt hvorfor mange av dere sier det er så møkkete osv??

-Hilsner. (Håper på svar)

Av M & J den 02/05/2007 - 21:38
0

Fordi der er møkkete osv... Var sjeleglad når jeg kom meg hjem derfra!

Av Dame den 05/05/2007 - 18:15
0

Var i tunisia ifjor sommer med min familie, og har ikke noe positivt å si..!!
Vemmelige mannfolk og ekkelt hotell med dårlig standard. Det er en grunn til at mange andre mener det samme. Reis heller til hellas, frankrike eller spania f.eks :)

Av Anonym den 23/09/2009 - 22:30
0

Positivt overaska :) Jeg har reist til tunisia/sousse 19 ganger elsker plassen beligenheten og folkene .. kan nok virke litt skummelt i begynelsen(Afrika, skummle folk, men nei det er ikke slik) men gi folk tid til og bli kjent .. Har aldri truffet snillere folkeslag .. anbefaler tunisia .. folk er hysteriske som skriver slik om dette landet.. Resturantene er bra diskoene mat (DRIKKE) dem som sier det ikke er bra drikke her, hehe.. kanskje om man ikke gir en sjans til og se seg rundt.. landet er flott!!
Ambefaler og dra rundt mai / Septemer ..

Av Anonym den 08/01/2010 - 16:29
0

Jeg oh kjæresten min har tenkt å reise til tunesia i sommeren for 2 uker, men jeg har hørt om det er vanskelig å bade der siden det er et muslimsk land.
Kan dette stemme??Det er ikke sånn at vi må ha hijab når vi går ut??
Kan noen hjelpe meg som har bedre erfaringer.??
takk