Noen som har erfaring med circadin( melatonin ) ????

Vis som: | |
63

Jeg har slitt med søvn i snart 10 år. Sover 2-3 timer hver natt og i perioder mindre.
Bruker lang tid på å sovne, har mange oppvåkninger og våkner midt i natta og ligger våken til klokka ringer.
Har 100 % jobb og dette går så klart ut over hverdagen min. Har lest alt om søvn, prøvd alt av piller og går til psykolog. Ingenting hjelper.
Før jul var jeg så ferdig at jeg dro til legen for å få hjelp. Han gav meg Circadin og sa at dette ville hjelpe raskt. ( vil ikke ha sovepiller som jeg blir avhengig av )
Tok pillene i ca to uker og gav opp. Søvnen ble ikke bedre i det hele tatt og våknet kl 0400 hver natt.
Har vært til psykologen i dag og hun sier " kanskje man må ta disse over lengre tid og regelmessig "
Da skjønner jeg egentlig ikke hvorfor legen bare gav meg for 3 uker...
Jeg har lest på nettet om Melatonin og det er både for og i mot. Men tydeligvis ingen studier på at dette faktisk virker.
Og hva bør jeg unngå når jeg går på disse? Vitaminer/mineraler, Johannesurt, alkohol ect.
Håper noen med erfaring kan gi meg et svar.

Av Anonyminsomnia den 19/01/2010 - 23:55
10

Jeg har også gått noen år uten søvn, og fortalte legen at jeg ikke ønsket piller. Han foreslo circadin, som jo inneholder melatonin (naturlig hormon). Dette gikk greit første uke, men jeg fikk aldri den dype søvnen. Dessuten sluttet denne å virke i de påfølgende ukene. Jeg sluttet etter en måneds bruk kanskje, da medisinene kun ga meg motsatt effekt.
Men legen skulle i grunnen ha meg til å gå på circadin lengre enn 3 uker. Jeg mener han foreslo 6-8 uker.
Det som funket for innsovningen min var iallefall at jeg tok melatoninen en time før leggetid, slo av tv og PC og alt av lys, og hadde det mørkt rundt meg. Da, om man har naturlig melatoninproduksjon, blir denne effekten forsterket.

Men som sagt orket jeg ikke disse hormonene lengre, og fortsatte å gå søvnløs et år etter. For en måned siden knekte jeg sammen av for lite søvn, og forsto alvoret av det. Jeg gikk til det steget og fikk innsovningsmedisin hos legen, noe som faktisk hjalp (zopiclone). Men jeg tar kun en pille dersom jeg er virkelig ute av meg, og MÅ ha søvnen. Selvsagt skulle jeg gjerne sovet hver natt, men å gå på piller hver dag er ikke ønskelig for meg iallefall.

Nå har vi litt ulikt problem da jeg kun sliter med innsovning. Jeg sliter normalt ikke med oppvåkning, det var kun under melatoninprøvetiden jeg opplevde dette. Jeg aner rett og slett ikke hva mer du kan gjøre, da du faktisk går til både psykolog og lege med dette - som jo i grunnen burde kunne hjelpe deg.
Råd har jeg ikke å gi dessverre, annet enn at du ikke må ty til alkohol som sovemiddel. Den fella gikk jeg i...

Av Anonym den 20/01/2010 - 17:22
5

Begynte på nye 3 uker på mandag. Eneste resultat er dårligere søvn og " bakrus".
Men skal på oppfølgingstime hos legen så føler jeg må ta pillene regelmessig nå.
Circadin skal liksom hjelpe på søvn. Men under bivirkninger står da blant annet søvnløshet!!??
Men noterer meg ned zopiclone. Regner med det blir noe det samme som Imovane.
Kan iallefall ikke fortsette slik.
Og jada har prøvd alkohol som virkemiddel også...

Av Anonym den 23/01/2010 - 17:40
6

Ligger du i senga all den tiden du er våken? I såfall: Har du prøvd søvnrestriksjon?

Av Anonym den 24/01/2010 - 11:34
4

Kan alt om søvn og går til psykolog.
Har en jobb hvor jeg er mye ute, trener regelmessig, drikker ikke kaffe etter kl 13.00, sover ikke på dagen og kommer meg opp tidlig i helgene.
Er vel det du mener med søvnrestriksjon?
Psykologen har sagt jeg skal stå opp og gjøre andre ting når jeg ikke får sove. Prøver, men ikke så lett når man skal opp kl 06.00. Men blir gjerne tv de timene jeg ligger våken.
Har kuttet ut circadin nok en gang pga "hangover" hele dagen. Da er det bedre å bare være trøtt og utslitt.
Har vel kommet til det punkt hvor jeg har innsett at jeg bare må leve med dette problemet.
Er helt rådvill....Er asosial og får ikke forhold til å fungere.
Er 34 og vil ikke ha det sånn:(

Av Anonym den 16/03/2010 - 17:48
17

Hei. Jeg har hatt store søvnproblemer o over 20 år. På søvnsenteret i Bergen fikk jeg endelig hjelp. Jeg fikk diagnosen forsinket søvnfasesyndrom. Med melatonin om kvelden og lysbehandling om morgenen sover jeg endelig godt.

Av Anonym den 03/05/2010 - 23:44
1

Hei, har gått til søvnutredning på A-hus, uten at det har ført til noenting... Er opplegget i bergen bra?

Av stardust89 den 13/05/2010 - 21:50
1

Heisann! Er ei jente på 21 som har slitet med søvn i ca ti år nå. Går på Dps og har prøvd zopiclone alt fra 5 mg til 10 mg + at jeg har prøvd med truxal i tillegg, men ingenting funker, og hvertfall ikke vallergan. Det er det eneste man får på legevakta vist.

For noen dager siden var jeg så trøtt at jeg nesten ikke kom opp fra senga og jeg sjangla bortover så jeg måtte bare legge meg ned igjen.
Går på attføringspenger og de fra Nav sier jeg bare må skjerpe meg og dra på jobb.
Jobber 3 dager i uka 5 timer om dagen og jeg klarer nesten ikke det en gang.

Overlegen på Dps sier at vi har prøvd alle medisiner, men jeg vet jo at det finnes andre sovemedisiner, men de sier at man går opp i vekt av disse, men kan man da gå kraftig opp i vekt?

Jeg sliter også av og til med psykose symptomer selv om psykologen min mener at det ikke er det.

Symptomene er altså:
føler meg forfult, tror noen spionerer på meg, hører stemmer, ser skygger, tror folk snakker stygt om meg, kan lukte brent til tider.
Hun mener at dette bare er redsel og ikke psykose. Er dette riktig?
Jeg er klar over at det ikke er fullt psykose, men hva med paranoide vrangforestillinger eller hva jeg skal si.

Jeg sitter oppe hver natt og er så trøtt på jobb. Legger meg i senga med en gang jeg kommer hjem, selv om jeg ikke får sove da heller.
Noen ganger sover jeg en time om natta, men max 2-3 timer.

Jeg sier ikke dette for å "klage" men er for at noen av dere kanskje kan fortelle meg om en sovemedisin/antipsykotika eller annen behandling som virker.
Takk

Av Sleepless den 04/06/2010 - 22:06
1

Jeg har kun forsøkt 14 dager, men i følge han spesialisten som jeg var til var det ikke tilstrekkelig.Jeg merket ingen endring, men dette er jo selvsagt individuelt som det er med alle medikamenter.
Når tar du melatoninen? Han som anbefalte det til meg forsker nå på søvn og søvnrelaterte sykdommer, og han sier det skal taes 12 timer før man skal våkne. Eller tolv timer før jeg skal ta lysbehandling i mitt tilfelle da, men det varierer jo etter hvordan problemet arter seg om man skal ta lysbehandling om morgenen eller ikke.

Har du forsøkt flere ganger?Eller funnet en annen metode som fungerer for deg?

Av Anonym den 01/10/2010 - 05:46
1

hei kjære deg :)
jeg har gått på melatonin flere ganger over lengere perioder.
melatonin er ikke som en vanelig sove pille som du tar og så føler du deg trøtt å sovner.
melatoninen skal hjelpe deg å få inn en døgn rytme,så det er viktig at du tar den regelmessig!
jeg har både negative og positive erfaringer med melatonin,for det første så syns jeg den har funger bra MEN i perioder fungerer den ikke.
dette kan jo selvfølgelig ha sammenheng med psyken så jeg velger og ikke si noe spesielt mer om det.
har prøvd både circadin og 3 mg tablettene,vet ikke hva de 3 mg tabelettene heter anet enn att det er melatonin.
av dem to så anbefaler jeg 3 mg ,jeg veier da sån ca 85 kg å tok da 3-4 stk.
har også drukket alkohol med disse å har ikke merket noenting,melatonin er jo et naturlig stoff som kroppen også produserer selv,så vil ikke tro det er noe du må holde deg unna.
håper melatonin funker for deg : ) lykke til :)
mvh thomas

Av Anonym den 25/10/2010 - 08:51
6

Hei! Det finnes noe som kalles hypokonderi, og det kan selvsagt være tett knyttet til redsel. Tror det er lurt å høre på både leger og psykologer altså. Lykke til! :)

Av Jabba den 10/11/2010 - 14:39
1

Jeg har røyka mj i snart ti år, og for meg og mange jeg kjenner er noe av baksiden med dette stoffet at man mister døgn rytme å sliter med å sovne. Det finnes en sammenheng mellom melatonin produksjon og thc inntak, å kronisk cannabis bruk kan derfor ødelegge døgnrytme å gjøre deg insensitiv for melatonin. Sa legen min, jeg tror han kan være inne på noe. Det er først etter mange år med tungt bruk at dette skjer med meg.

Av Anonym den 15/11/2010 - 17:37
1

Broren min går på disse, og de hjelper han.
Ofte skriver leger ut medisiner i bare noen få uker i tilfelle du skulle være allergisk mot dem eller få mye bivirkninger. Men mye medisiner må brukes i minst 2-3 uker før de starter å fungere.
Ofte må også dosen økes, noe jeg tror passer i ditt tilfelle.

Av Anonym den 21/11/2010 - 09:06
0

Jeg sliter også slik du beskriver. Føler meg forlfulgt og at noen spionerer på meg. Samtidig hører jeg stemmer. Dette er spesielt når jeg skal sove. Jeg har prøvd alt av medisiner. Nå prøver jeg ut melatonin et helt ufarlig stof fsammen med noe som heter phenegran så får vi håpe dette kan hjelpe. Andre typer medisiner slik som antideprisiva de kan du få sove på. Gikk på dette et år men la på meg 30 kg så det er ikke noen jeg vil andbefale, da dukker det jo bare opp et nytt problem. Min psykolog sier også at det er redselen min som gjør at jeg har det slik. Og i mitt tilfelle stemmer nok dette. Men du kan jo prøve circadin sammen med phenegram dette er en type som er sterkere enn vallergan.

Av Anonym den 01/12/2010 - 14:13
4

Jeg har også hatt problemer med søvnen i flere år, men da jeg ikke er glad i piller prøvde jeg cannabis, og dette fungerer veldig bra.
Bruker det kun for å få sove, og ikke hver kveld. Jeg sover godt hele natta og er uthvilt om morgenen, med mindre jeg har røyka mye.

For dere som virkelig sliter: det er vel verdt et forsøk?

Av fredrik 14 den 03/04/2011 - 22:57
0

lurte på om det er noen som har noen gode råd om hva slags andre type måter man kan få hjelp med dette ?? gått på circadin i halvt år nå , men funker ikke :S blir nesten mere våken av det :S

Av Bjørn E den 04/05/2011 - 19:20
1

Jeg har selv slitt med søvn problemer i mange år.

Innsovningstabletter som stilnoct, imovane har for meg, som andre, kun skapt avhengighet og effekten har avtatt. Disse pillene skal ikke taes over lang tid, da de kan forårsake hukommelsestap og det som verre er.

Men hos min nye fastlege fikk jeg denne Circadinen i kombinasjon med en mer tradisjonell sovemedisin som heter Vallergan. Vallerganen fungerer bedre enn innsovningspillene i seg selv for meg, og søvnene har ikke vært bedre på mange år enn den er nå.

Legen anbefalte to Vallergan og en circadin, men da fikk jeg veldig hangover, så jeg prøvde med kun én Vallergan og én Circadin.

Anbefaler dere å prøve dette i tillegg til fysisk trening, riktig kosthold og søvnhygiene.

Av trenger å sove den 29/05/2011 - 02:48
0

Hjelp! Snart en uke uten søvn. Gikk tidligere på imovane og sov bra. Men så fant legen ut at jeg ikke skulle få det og ga meg circadin. Og etter det har jeg ikke sovet. Circadin gjør ikke annet enn at jeg blir kvalm av den. Får ikke sove av den, selv om jeg har fulgt alle anbefalinger om å ha det mørkt mm. Kjenner at hodet holder på å klikke. Jeg trenger seriøst å få sove. Hva skal jeg gjøre?
Leste noen fagartikler om circadin, og det ser ut til at dette preparatet ikke har den store effekten, og den er heller ikke testet ut for langtidsbruk over 3uker og for ulike kreftformer...skjønner ikke helt at det er lov gi ut dette preparatet, men det er en annen sak.

Av Linda (medlem) den 05/06/2011 - 21:12
0

Jeg har hatt søvnproblemer omtrent hele livet (er 23 nå), og har brukt Cirkadin på og av det siste året. Jeg synes det fungerer stort sett veldig godt, men jeg har mye rare drømmer og våkner veldig tidlig om morgenen (type før seks). Heldigvis får jeg som regel sove igjen, og det er uansett bedre enn å ikke sove i det hele tatt.

Men de siste gangene jeg har brukt Circadin i lengre perioder har jeg mistet matlysten veldig - jeg må tvinge i meg mat bare for å få i meg nok, og det er ikke vanlig for meg. Står ikke noe om det under vanlige bivirkninger, og det kan jo være tilfeldig, men det har vært ganske påfallende ved de siste to-tre brettene jeg har brukt (med jevne mellomrom.) Er det andre som har hatt slike bivirkninger?

Av Anonym den 07/12/2011 - 10:00
0

Jeg har en mor som er på sykehjem. Fordi hun snur døgnet på vinterstid er hun satt på Circadin.
Hun ahr stått på denne ca 1 måneds tid nå. I begynnelsen gikk det bra, og hun ble mer våken om morgenen.
Men hun har mistet matlysten og blitt skjev nå..
Dvs. hun heller så mye til siden at hun ofte må ha støtte når hun skal gå. Har hørt at flere av de eldre kan bli slik ved bruk av Circadin..
Men jeg ser at man reagerer ulikt på medikamentet.
Lurer på hvor lenge det har vært på markedet? Noen som vet det? Kan det være at det ikke har vært lenge nok på markedet til at det er blitt skikkelig utredet for bivirkninger?

Av Anonym den 20/01/2012 - 00:39
4

Hei.Jeg slet også veldig med søvnen min,forsøkte alt som var,men ingen ting hjalp.
Snakket så med min bestevenninne som slet med det samme som meg.Hun fortalte meg at hun nettopp hadde fått circadin av legen sin,med beskjed om å prøve i en måned.

Jeg gikk da rett til legen min og fortalte henne hva jeg hadde fått høre av min venninne.
Legen tok en del tester på meg og bad meg så om å skrive en søvndagbok som jeg skulle skrive i 2 uker og så ta med tilbake.Dette gjorde jeg og fikk så circadin for en måneds bruk.
Tok 2 tabletter 1 time før leggetid(som det stod på esken) og begynte etter en stund å merke at jeg ble trøttere.

Må innrømme en ting,jeg hadde jo ikke trua på at det ville funke,men den natten sov jeg som ett lite barn og våknet opp etter 10 timer,skikkelig godt utvilt for første gang på lenge.Følte meg nærsagt som ett nytt menneske.

Jeg har nå gått på circadin i snart 1 år og er kjempefornøyd.
Kommer ikke til å bytte til noe annet merke.

Håper du finner ut av søvnen din.Enten kan det være at du ikke har prøvd det lenge nok,eller at du fikk for svak dose.
Det at legene stort sett bare skriver ut for 3-4 uker,er fordi de er redde for at folk kan få allergiske reaksjoner eller bivirkninger.

Til dere som skriver om alkohol-/dopbruk i forbindelse med at man går på circadin:
Jeg har ingen egne erfaringer med dop,men når det gjelder alkohol fikk jeg streng beskjed av legen min om å vente minst 1 time etter siste inntak av alkohol før inntak av circadin.

En fordi man lett kan bli kvalm og kaste opp,slik at circadinen ikke vil funke og to fordi det ikke er bra å blande tabletter og alkohol,da tablettene kan virke feil eller miste sin effekt helt.

Håper dette var til hjelp.

Av Anonym den 26/01/2012 - 17:36
0

Jeg vet ikke hvor gammel du er men det skal ikke gies til personer over 55 år... Felleskatalogen.no

Jeg har fått resept på circadin (melatonin) nå, av psykologen/legen der. Men vet ikke om dette er noe jeg "gidder" å prøve engang.

Har gått på stilnoct i over et år og jeg er helt lamma i hodet. Jeg klarer ikke huske noen verdens ting. Husker ikke en gang hvor jeg legger huskelappene mine.

Stilnoct dere, det er farlig. Om du får forskrevet det, ikke begynn, man blir akutt forelska og det er helt jævlig. Jeg trener masse, spiser sunt og står opp tidlig, men får fortsatt ikke sove, og det er helt jævlig. Soverommet og leiligheten er rasert om morgenen uten at jeg helt husker hva som skjedde. Jeg husker ikke hva som har skjedd i fortia mi, klarer aldri plassere hvilken dag det er eller dato, husker aldri sånne ting. Må skrive huskelapper på mobilen om ALT.

Apodorm har jeg også fått, men det...fungerer ikke så bra på meg. Det gir ikke den "rusen" man blir så forbanna avhengig av. Det er helt jævlig å gå av. Klarte å stå av 10 dager nå i desember, så sprakk jeg og alt ble bare værre. Tar flere om dagen. Nå har jeg vært av tre dager og har hatt syke mental breakdowns.

Av Anonym den 26/01/2012 - 17:37
0

moren din*

Av Anonym den 28/01/2012 - 14:34
2

Magnesium (helsekost) og Cellesalt kombinasjon B (apotek).

Av Anonym den 28/01/2012 - 15:16
0

Magnesium.

http://nhi.no/livsstil/helsetjenesten/alternativ-komplementer-medisin/magnesium-terapi-34136.html

Cellesalter.

http://www.nn-s.no/pdf/Cellesaltene_Kombinasjoner.pdf

Av Anonym den 29/02/2012 - 18:22
0

Jeg er en mann på 55 år som en del år nå har slitt med søvnproblemer. Jeg legger meg ca. 23.30 hver kveld uansett om jeg er trøtt eller ei, men våkner alltid ca. kl. 03.00 - med hodepine. Noen ganger sovner jeg igjen etter ca. 1/2 time men sover da veldig lett og drømmer, andre ganger blir jeg bare liggende og døse - med hodepine. Pleier å stå opp 06.45. Når jeg står opp har jeg fortsatt hodepine og føler meg også svimmel. Dagene blir et helvete med hodepine og svimmelhet. Noen som har vettuge tips ? ( ikke sovepiller ).

Av Anonym den 02/03/2012 - 08:42
3

Du mener vel "under 55 år"?