Når far truer med å ikke levere barnet til avtalt tid og sted

Vis som: | |
1

Faren til barnet mitt truer meg gang på gang med at jeg må komme å hente barnet mitt på helt andre steder en det som står i samværsavtalen vår. Han mener jeg har plikt til å møte han halvveis selv om jeg ikke har sertifikat. Vi har en samværsavtale som sier at jeg skal møte han på veien, men det er ikke riktig halvveis. Han truer med at jeg ikke vil få barnet mitt hjem om jeg ikke gjør som han sier. .Jeg er redd for å ikke levere barnet mitt til han til avtalt tid fordi jeg har hørt at spolering av samvær vil være ris på egen bak i en evnt rettsak. Men hvordan stiller det seg når far ikke retter seg etter den avtalen vi har, men følger sine egne regler? Vi var forresten på familievern kontoret for ikke så lenge siden og diskuterte dette med leverings/hentepungt uten at vi ble enige. og da sa hun på familievern kontoret av vi ikke hadde noen avtale så lenge far ikke var enig i avtalen.. Er det virkelig så enkelt? At hvis ene parten er uenige i noe i avtalen, så er den ikke gyldig selv om man begge har signert den??

Av Anonym den 07/09/2008 - 00:52
2

meklingsmannen i kommunen og si dere trenger å mekle fram ny avtale, for dette er jo bare tøv og faenskap på faren til barnet. Kontakt gjerne en advokat og la ham ordne jobben for deg med bestilling av time hos meklingsmannen, så ser den dustete gjøken av en far at du ikke lar deg pelle på nesen. Da har du også faglig hjelp om det blir mer krøll. Har du dårlig råd, får du fri rettshjelp, så ikke tenk penger ang advokaten. Advokaten kan også bidra med hjelp på andre områder om faren nekter å bidra til en fornuftig samværsavtale.

Av Anonym den 07/09/2008 - 00:57
1

dersom du har det skriftlig fra familievernkontoret om at avtalen ikke gjelder fordi far er uenig, så er det han som ikke har avtale om samvær med barnet,-dermed kan du i teorien holde ungen hjemme. Men det ser jo mindre bra ut for barnets del,- derfor viktig å forhandle frem ny avtale, og tar du initiativ til det, er det et pluss for deg. Egentlig skulle han gjøre det, siden han er uenig, men..ofte må mor gjøre det fornuftige. Det som ikke er ok, er at han truer med å ikke levere barnet , og derfor skal du la advokat ta hånd om dette. Advokat kan også få barnevernet til å spille på lag. Går du alene til barnevernet, vet du ikke om du får en ræva saksbehandler som bare velger å lage kvalm for deg, eller om du får en oppegående, ok kurator.

Av Anonym-mamma den 07/09/2008 - 02:41
1

Takk for svar.. Vi fikk ingen skriftlig dokument fra familievernkontoret om at vi ikke har noen samværsavtale. Det var bare noe hun sa at vi i teorien hadde siden han ikke var enig. .men nå blir det vel ny mekling (har bare vært på 2 allerede lissom.....! pluss en hel haug med ganger på familievernkontoret, men vi blir aldri enige fordi han er så sta og vanskelig og det støtt kommer opp nye ting han skal forandre på) Så spørs om jeg ikke nå kommer til å kontakte fylkesmannen for å få en retslig dokumentert samværs avtale...