masse kalorier i rosiner?

Vis som: | |
24

jeg bare lurte på om det er masse kalorier i rosiner..
Sånne små esker, er det sant at det 130kacl i de?
Men det er vel bare sunt å spise rosiner, siden det bare er druer?
Og druer også er jo sunt, det er ikke mye kacl der?

Av Soljenta den 19/05/2005 - 19:24
4

Rosiner er jo tørkede druer, så mange vil påstå å si at de er sunne (f. eks. meg). De inneholder rundt 300 kcal per 100 gr. og ca. 130 kcal per lille eske. Rosiner har større energitetthet enn druer, fordi de er tørkede å inneholder mindre vann... En rosin gir like mange kalorier som en drue.
Rosiner inneholder en god del antioksidanter som hindrer dannelsen av frie radikaler i kroppen og minsker risikoen for kreft. I tillegg til dette innholder de fiber, som også er bra for deg.
Mange vil si at rosiner ikke er sundt fordi at de inneholder en god del druesukker, som får blodsukkere til å stige raskt. Jeg ser på dette som en fordel, særlig hvis man trenger noe til å fylle opp lagrene etter trening.
Rosiner er sundt syns jeg hvertfall, kommer ann på hvem du spør. De inneholder foressten ikke vitamin C, pga. at de er tørket.

Av carmatica den 19/05/2005 - 22:16
3

og rosiner er raske karbohydrater som øker insulinutsondringen i kroppen og gir derfor økt fettlagring. slanker du deg skal slike raske karbohydrater kun inntas rett etter trening for å beholde muskelmassen.

Av koseli den 21/05/2005 - 16:24
2

Jeg leste in avisen at rosiner har mug i seg.Jeg vet ikke om det er farlig,men jeg spiser bare lite av det for sikerhets skyld.Derimot spiser jeg mye druer.De mørkere druene er sunere en de grøne.

Av Anonym den 15/08/2008 - 18:04
3

grønne druer er sunnere, de er ikke like "søte" og innholder dermed mindre druesukker

Av Anonym den 04/02/2009 - 19:56
0

Det er sant at man ikke skal ha i seg for mye karbohydrater hvis man slanker seg. Hvis man vil senke kolesterolet derimot, så er rosiner svært bra. Har man høyt kolesterol, så skal man ha i seg masse karbohydrater og antioksidanter, som er i f.eks. nettopp rosiner =)

Av Anonym den 19/10/2010 - 15:23
0

"Jeg leste in avisen at rosiner har mug i seg.Jeg vet ikke om det er farlig,men jeg spiser bare lite av det for sikerhets skyld.Derimot spiser jeg mye druer.De mørkere druene er sunere en de grøne."

farlig for barn i store mengder. Ikke farlig for voksne med mindre du hiver i det veeeldig mye i deg

rosiner er sunt ja. Men som all mat gjelder det å spise variert!