Å LEVE MED GALLESTEIN:(

Vis som: | |
168

Trenger litt hjelp jeg. Har i ung alder fått gallestein. Smertene dette medbringer er uutholdelig.Har pr i dag et helt normalt norsk kosthold, men har funnet ut at her er mye jeg må kutte. All fettrik mat må kuttes, kjøttprodukter, melkeprodukter, kaffe, sjokolade...vrææææl:( Nå må jeg prioritere fiber rik kost med frukt, grønnsaker, ris, pasta.
Forhåpentligvis får jeg opperasjon snart, der galleblæra fjernes. Jeg tar forhåndsreglene å forandrer kosten med det samme, da jeg alikevell må gjøre det etter endt operasjon. Jeg har fått pratet lite med min stressende lege å har derfor kun lett på internett for å finne ut av dette. Har noen erfaring med gallestein? Overdriver jeg i forhold til kosten? Er liveredd for å få et nytt anfall, jeg føder heller på ny:) Hvordan blir livet nå? Ikke det, det kunne vært værre:):) Håper på seriøse tilbakemeldinger:) Tusen takk:)

Av Lilletrille den 14/03/2006 - 11:05
31

Hei på deg.Jeg er ei jente på 30 år som var ille plaget med gallestein for et par år siden. Etter gjentatte anfall som de kaller det, ble jeg operert, og problemene er nå over.I forhold til kosthold, det eneste du egentlig trenger å ligge helt unna er veldig fet mat.Bacon og lettsalta flesk er ikke akkurat det du bør spise mest av.Sykehuset opererer sjelden bort galleblære dersom du ikke har hatt gjentatte anfall, og du bør derfor dra til legevakt(ikke egen lege) når du har anfall.Det er enklere for dem å legge deg inn.Vet selv hvor vondt det er.Som du sa at du heller føder barn? Ja jeg hadde også født igjen om det gjorde at jeg hadde sluppet de smertene en gallestein medfører.Arrene etter operasjonen er minimale, og du er 100% bedre rett etterpå. Jeg ønsker deg lykke til og husk; Dra på legevakt, ikke til egen lege, og klag som faen!!! Si au uansett.Bedre å klage og få det gjort;-) Med hilsen ei jente med samme erfaringer som deg:-)

Av Meg den 14/03/2006 - 11:19
16

Har hadt flere anfall, derav 2 der jeg ble henta i ambulanse. Har fått medikamenter, morfin lignende, som jeg skal ta ved anfall. Ventetidn er rundt 2 mnd her hvor jeg bor så operasjon blir det:) Har du lagt noe om på kosten??? Spiser i utgangspunktet lite skikkelig fet mat. Siste anfall ble utløst av pizza og en sjokolade. Har fullstendig hetta for hva jeg putter i munnen.

Av tuja den 14/03/2006 - 11:23
13

Jeg hadde gallestenanfall en gang, og det holder! Jeg passet ikke inn i det som ofte kjennetegner en gallestenspasient: 3 f. Det betyr female, fat and 4o. Jeg var 30 og slank, men female passer jo. Jeg hadde spist masssse nøtter. Har holdt meg unna nøtter og veldig fet mat og har aldri hatt anfall siden. Bank i bordet.

Av Meg den 14/03/2006 - 11:35
12

Samme her, er 30, slank å kvinne:) Er ikke fanatisk når det gjelder mat, spiser det meste men prøver å være normal sunn i kosten. Siste anfall var for 5 dager siden. 40 intense minutter. Fikk ikke puste, kasta opp...trodde min siste time var kommet:) Med tanke på de anfallene jeg har hadt og mengden sten de har funnet blir nok blæra fjerna,håper jeg. Er helt jævli:)

Av Vekt75 den 14/03/2006 - 16:21
11

og har fjerna galleblæra... Og det var pizza som utløste hele greia.
MEN jeg hadde ikke hatt det tidligere, så jeg dro på legevakta, fikk Voltaren stikkpille, og dro hjem. To timer senere ble jeg henta med ambulanse:)
Kom på sykehuset og tok masse prøver og greier, og masse smertestillende.
Dagen etter jeg ble innlagt hadde jeg smerter men fikk lov å spise. For det skulle ikke bli noen operasjon sa de. Så plutselig kommer en sykepleier løpende og river fra meg maten og sier at jeg har fått infeksjon i blæra, så jeg måtte rett inn til operasjon.

Jeg har et synlig arr, og det er midt på magen, de handre ser man nesten ikke.
Hadde endel smerter i ryggen og i nakken pga lufta måtte ut, og endel øreverk, men det må man bare leve med i et døgn. Etterpå operasjonen var det ca en mnd med hyppige dobesøk, og kiloene raste av;) Noen melkeprodukter, egg, noen grønnsaker ++++ fikk jeg veldig vondt i magen av, men nå har dette gitt seg. Merker det bare engang innimellom, og da helst ved inntak av ost, egg, og grønnsaker? blir mere oppblåst og får mageknip om jeg spiser brød?

Prata med en lege om dette med grønnsakene fordi jeg trodde det bare var av fet mat man ble dårlig, og da sa han at det var veldig individuelt fra person til person hva de tålte etterpå. Så man måtte igrunnen bare prøve seg fram.

Må si jeg lever ganske så normalt og merker ikke at jeg er uten et organ for å si det sånn:)
Mine stener var på størrelsen med moreller, og var to stykker, men grunnen til at jeg fikk infeksjon var pga at ene hadde satt seg fast i røret. Uten at den hadde gjort det, hadde jeg sikkert levd uvitende om det ennå:)

Men ja... Smertene var så voldsome, at jeg en liten stund lurte på om jeg holdt på å dø, rett og slett!

Av lilletrille den 14/03/2006 - 20:42
24

Nå spiser jeg akkurat det jeg vil ha jeg:-) Det er ingenting som er verre enn gallestein så jeg føler med deg.. Du får prøve å få så mange anfall du kan på kortest mulig tid for da kan de legge deg akutt inn!Må vite triks for å komme noen vei i helsenorge...Lykke til!!!

Av Kyle_Troy den 23/04/2006 - 03:31
13

Jeg er en 33 år gamel gutt, som har hatt 5 anfall på 2 uker (Er det mye?). I går natt kl 3 hadde jeg et som var så ille at jeg tok drosje til legevakta. Hadde på forhånd tatt 1 stk Pinex Forte. På legevakta tok de EKG og urinprøver, og injekterte Voltarèn. Ingenting hjalp. Da jeg var i anfallets tredje time og fremdeles krøp rundt på legevaktgulvet, gav de meg et morfinlignende greie som hjalp etter bare 10 min. Ble sendt hjem. Nå i kveld igjen er klokka 4, og jeg har nettopp vært gjennom et 2-timers anfall. Har snart klort hull i lakenet etter all skrapinga. Hva skal jeg gjøre? Kan jo ikke gå til legevakta i et bankende kjør, kosta meg over 600 kroner i går, 370 på legevakta og 250 i taxi. Og kjenner jeg fastlegen min rett, blir jeg ikke tatt på alvor der heller. DETTE GJØR VONDT!

Av Karen Margrete den 28/04/2006 - 18:27
12

Hei du.
Jeg er en jente på 23 år som er gravid i 23. uke. Fikk gallestein i påska men trudde det var "bare" luftsmerter. Det var ikkje bare bare. Samboeren min ringte til lege, men fikk ikkje komme. Ej ringte sjølv oppi smerteriene å fikk komme ut. Legen konkluderte det med at ej hadde omgangssjuke, derfor sendte meg heim. Fikk med ett ark som ej skulle ha med til hospitsen, om ej måtte dit. Kom heim, enda verre, dette gikk ikkje over å det var vel der ej innsåg at det ikkje var bare luftsmerte, noe verre har ej aldri vert med på. Smertehelvete forsatte. Til slutt klarte ej ikkje meir, var også veldig bekymra over den lille som skulle kjenne alt det der. Var igrunn overbevist at det ikkje var barnet. Det var der galleblæra var.
Kjørt i hui og hast på sjukehuset. Fikk konstatert at barnet hadde det bra ved ultralyd. Dagen etter fikk ej konstatert gallestein å betennelse. følte meg bra. Reiste heim på perm. men fikk samme smertene natten etter å kjørte til sjukehuset atter en gang i hui å hast. Snakka med legen utpå dagen å fikk nok en gang perm, men måtte komme å ta nye prøver dagen etter. Det gikk bra denne natte, selv om ej var øm å sliten. Tok nye prøver som så ut til at det hvite blodlegemene hadde sunket. Skal operere når svangerskapet er over om fire mnd.
Dette har vert en opplevning som ej ikkje vil oppleve en gang til . Å ej unne ikkje min verste fiende å få de smartene her.
Takk

Av Kate, 56 den 23/10/2006 - 20:29
28

Jeg oppdaget min gallestein da jeg var 28 år,så jeg har levd med den halve livet mitt.Jeg var svært plaget i noen år, men jeg har operasjonsangst, så jeg nektet å operere. Måtte bare lære meg å leve med denne steinen. Det handler om tre ting, har jeg funnet ut: Kosthold, aktivitet og sinnsro.Ikke spis animalsk fett, vegetabilsk fett går bra.Ikke spis deg kjempemett, spis lite men ofte.Ikke spis varme hveteboller eller en feit nystekt pizza,f.eks. Tunge hvetedeiger er ikke menneskemat. Ikke spis for mye reker eller scampi, de inneholder masse kolesterol,(som er et av de stoffene galleblæra skal skille ut, og som de fleste gallesteiner består av.) Blåskjell kan også være leit. Epler er heller ikke bra for meg. Multekrem er døden(syre/basekombinasjon)Melk og ost skal nytes med måte,helst lett,men helst ikke i det hele tatt, (animalsk fett). Og du må ikke krangle med din mor! Sinnsbevegelse og stress kan føre til anfall, vet ikke hvorfor, men slik er det.Hvis du er fysisk aktiv, fungerer magen bedre, stå gjerne på hodet hver dag, sykle, løp, gå fort,hopp og dans! Spis masse fiber, frukt og grønt. Du blir hva du spiser, med eller uten gallestein. Jeg er glad i gallesteinen min i dag, jeg er venner med den.Den har sørget for at jeg er en slank og veltrent 56-åring. Jeg har ingen stygge operasjonsarr, og med en balansert diett gir den meg veldig sjelden smerter. Legen min er enig med meg. For du trenger ikke bli symptomfri hvis du opererer bort galleblæren, jeg har en venninne som har problemer mange år etter operasjonen. Man kan leve med mange defekter, hvis man bare vet hvordan. Du er ung, tenk over din situasjon. Du kan bli smertefri ved å forholde deg til din situasjon,spise riktig, leve riktig. Snakk med legen din og hør hva hun/han mener. Mange hilsener fra Kate

Av Susann den 07/10/2007 - 11:55
18

hei der...jeg er bare 21 år gammel og jeg har levd med gallestein i 2 år nå, å ja det er helt forferdelig når man får anfall!!! jeg var og livredd for all fet mat, kaffe, koffin,sjokolade osv..som du sier...det er sant de gjør alt bare værre...jeg levde i et halvt år bare på brødskiv med lett ost og syltetøy...dette tilsvarte at jeg gikk ned 12 kg og klarte ikke å gjøre en drit, ble jo helt slapp og sov bare...så kom jeg til en ernæringsfysiolog i tromsø og hun sa at jeg måtte ha et variert kosthold, og hun anbefalte meg til å prøve vita hjertegod sine produkter. Og de spiser jeg av hver dag nå de funker utmerket!! men så måtte jeg innlegges her på tirsdag p.g.a store smerter og jeg ble operert på torsdag morgen...mine galle steiner var på størrelse med helpepper!!! helt sykt...operasjon tar ca 1 time og gikk som en drøm! etterpå fikk jeg beholde gallesteinene mine...litt sykt egentlig..de ser ut som små hasselnøtter....juck!! men som legen sa, mange har gallestein og lever med det uten å vite det, men er du en av de som plages med smerter og anfall er det ingen sjangse for at det vil gå over av seg selv...det lureste du gjør er å operere den bort!!!! du må være forsiktig med fet mat de første månedene etter operasjonen men etter det trur jeg du kan spise nesten hva du vil...men det aller beste er at du slipper smertene... de plagene du kan få etter operasjonen er at du kan få litt tregere mage...men hvis du tar tran og drikker mye vann så skal det gå helt fint!!!
håper jeg kunne hjelpe litt:):)

m.v.h

susann

Av KH den 07/11/2007 - 15:17
4

har akkurat vært på ultralyd, og fikk påvist to gallesteiner. legen sa at disse kom ikke til å forsvinne av seg selv, og om jeg hadde store plager burde jeg ta en operasjon.
litt lettere å se at det er flere som har hatt akkurat samme symptomene som meg, og særlig etter pizza! har hatt anfallene oftere og oftere det siste halve året, å sist gang var d så ille at jeg måtte dra på legevakta, midt på natta! Unner ingen de smertene!
Skal kontakte fastlegen min imårra, sånn at jeg kanskje får operert så fort som mulig... ikke morsomt å ha disse plagene under eksamenslesinga, og så er d jo snart jul :D

K 23år

Av lille my den 16/11/2007 - 12:05
13

Så rart - har lest gjennom alle innleggene, og det virker som om Pizza er døden om man har gallestein. Mitt siste anfall fikk jeg etter et besøk på Peppes. Og det varte i 4 døgn (fikk betennelse i galleblæren) Ble innlagt på sykehus, og fikk morfin. Til slutt var det til med antibiotika. Nå, 2 mnd. etter har jeg operert bort galleblæra - det er ei uke siden inngrepet, og sliter litt med fordøyelsen (magen er ikke helt seg selv enda...) men føler meg bedre for hver dag. Er sååååååå spent på hvordan kroppen skal reagere på vanlig mat (nå lever jeg så fettfattig jeg bare kan - mye suppe til middag)... På sykehuset ble jeg anbefalt å vente 2 uker med å begynne å teste ut hva jeg kan og ikke kan spise. De fleste jeg kjenner spiser som før etter ei stund.

Vil ikke anbefale deg å leve med gallesteinen, ser at noen er redd for operasjon og synes det er bedre å ha et helt (for meg) sinnsykt opplegg der man ikke kan spise ditt, ikke kan spise datt. Operasjonen er enkel, men kommer seg fort, og man får smertestillende - heller 2 uker med lette smerter enn vissheten om man kan få helt ulidelige smerter ved et evt. kommende anfall..... Nei, få en operasjon. De ALLER ALLER fleste lever et helt normalt liv etterpå (bare minus smertene!!)

Lykke til!

Av Maja den 26/11/2007 - 13:50
6

Hei. Jeg er ei 22 år gammel jente og ble skrevet ut av sykehuset på fredag (mandag i dag) etter to overnattinger. Ikke snakk om at de ville fjerne galleblæra mi nei, fikk såvidt se legen jeg hadde.Jeg hadde mitt første anfall i juni og hadde tre i løpet av sommeren, og før jeg ble innlagt hadde jeg to på under ei uke. Den siste natta før innleggelsen var jeg på legevakta TO ganger til og med!!!! Men likevel nekta de å gjøre noe nå, antibiotikakur ble det på meg slik at gallelærebetennelsen skulle gi seg, og da mente de at smertene ville gi seg. De smertene er noe av det verste jeg har vært med på; krampe i rygg og ubeskrivelig smerte i magen, og oppkast oppi dette, men likevel ble jeg sendt hjem med antibiotika og smertestillende!! Jeg er nå så livende redd for å få disse smertene igjen at jeg helelr går sulten enn å spise, og spiser en bitteliten yoghurt, mandarin eller banan i ny å ne... Var til fastlegen i dag, og som han sier, bedre å få operasjonen enn å ødelegge livskvaliteten!!!

Av Anonym den 02/01/2008 - 11:02
6

har gallesteiner som plager en del å gir magesmarte øverst i magen, hvordan hadde dere andre det når dere hadde vondt hver dag? klarte dere gå på jobb som normalt? jeg har ganske fysiskt arbeid å sliter med å gå på jobb. har vært hos legen å påvist at det er gallesteiner mest sansynligt , jeg ga klar beskjed om at det var vondt å smertefullt men han ga meg ikke sykemelding men sa at jeg skulle prøve å spise sunt og ta kontakt hvis det ble værre om 1ukes tid eller no. jeg har idag tatt 1sykedag på jobb får det er dønn vondt, men må nok gå på jobb imorgen sukk

mvh gutt 23

Av Lille meg den 18/02/2008 - 15:29
5

Jeg har vært hos legen i dag, etter at jeg over en to-ukers periode har hatt veldig vondt i øvre del av magen.
Fastlegen min kunne med en gang si at hun antok det var snakk om gallestein.
Jeg har fått smertestillende på resept, og sykemelding for ei uke. Venter nå på henvisning til ultralyd.
Eneste jeg fikk beskjed om var at jg skulle ta kontakt om jeg skulle få feber eller værre anfall i løpet av nærmeste tiden.

Rart legen din bare sendte deg hjem igjen da....

K 23

Av Anonym den 23/02/2008 - 12:55
9

Jeg er en jente på 25år,har slitt med kraftige magesmerter som gir utslag i rygg og avogtil pustebesvær,i mange år,første gangen jeg husker jeg var til legen med dette var jeg rundt 15-16år..Fikk beskjed om at smertene bare var innbildning..Men me ny fastlege,var jeg på ultralyd for 2uker siden,og har en skrumpa galleblære full av stein..Har blitt sendt henvisning og krysser fingra for at d blir operasjon veldig snart..Har anfall nesten daglig og har fått morfinprep. av legen..makter snart ikke mere.. :(

Av Anonym den 25/02/2008 - 23:56
17

Jeg er ei jente på 33 år som fikk fjerna galleblæra mi her i høst. Fikk store smerter under mitt siste svangerskap, og endte opp med å bli sendt ut og inn av sykehuset i den tro at det var svangerskapsforgiftning. 4 dager før termin, etter å blitt innlagt på nytt, falt jeg sammen på sykehuset og da først fant de ut hva det var!! Dermed fikk de satt i gang fødselen og fikk ut en nydelig lita jente:) Etter 20 dager fikk jeg fjerne et helt "gruslass" med steiner fra galleganger og fra ei kjempe betennt galleblære. Helt fantastisk. Pga amming ventet de et halvt år med å fjerne selve galleblæra, hadde en del vont i mellomtiden, men trøsta meg med at det snart var over. Har hatt det helt fortreffelig etterpå!! Anbefaler alle å stå på kravet om å få den fjernet, det er ikke noe å vente med!! Og vil bare si at også jeg skulle heller født flere ganger, enn å ha så vont igjen;)

Av Anonym den 22/04/2008 - 22:19
23

Jeg har fått påvist gallestein med ultralyd. Har ikke hatt anfall slik at jeg kaster opp, men har vondt omtrent hver dag og føler meg som en rastløs vandrer. Spiser lite og ofte. Jeg har nå søkt litt på nettet og kom over en engelsk side som viste effektiv fjerning av gallestein ved hjelp av en renselserkur som ble kalt "Dr. Hulda", eller noe lignende. Fikk se bilder av sinnsykt store og mange steiner som kom ut "naturlig" ved hjelp av en renselseskur som varer ca. ett døgn. Noen som har erfaring, evt. både positivt og negativt? Min stein er ganske stor og jeg er livredd for at den skal kile seg fast. Men vil prøve noe alternativt før jeg vurderer operasjon. Føler at jeg går som en tikkende bombe, spesielt når jeg leser her at et skikkelig anfall er skrekkelig smertefult.

Av Anonym den 14/07/2008 - 19:48
8

Eg gjekk i 2 år uten å veta kva som var gale når eg fekk desse anfalla. Dei blei gradevis verre og varte lengre for kva gong. For 3 år siden fekk eg eit skikkelig anfall som varte i 16timer og blei kjørt til akutten i ein vill fart. Der trudde dei først det var blindtarmen, men etter at ein spesialist kom inn så fekk eg endelig svar på kva det var. Etter ein ultralyd fant dei 6 store steinar på størrelse med moreller. Og etter 2 veker med fettfri mat blei galleblæra og steina fjerna for godt. Har berre fire små arr på magen som så vidt synes. Dei fleste trur eg har hatt piercing i navelen! :)

I ettertid slite eg med litt treg mage og litt luftsmerter. Eg passe meg for feit og sterk mat, egg, smør, feit melk (drikke ekstra lettmelk), dressing, paprika og slike ting tåler eg ikkje i det heile tatt. Sjølv om det er litt å passe på er eg uendelig glad for å ha fjerna galleblæra/stein. Da der nekte eg å oppleva igjen. Eg har vert borti mykje smerter men da der må vera det verste! Ser og har høyrt frå fleire hold at dei vil heller ta ein ny fødsel enn ha eit sånt anfall igjen! Seie det meste! :) Så ver skikkelig på'an med å få dei fjerna!!

Av Anonym den 05/08/2008 - 13:33
4

Sliter også med mye magesmerter, er nå 35 år og har siden 15-16 år alderen hatt mye smerter. Tidligere var det så vondt at jeg holdtpå å besvime. Magen blir oppblåst og hard og det er vondt lang oppi magen. Har født 3 barn og smertene kan sammenlignes med rier som ikke har noen pauser. Legger jeg meg ned og retter meg ut, så kjenner jeg nesten i smertene. Hjelper ikke med paracet, og tar derfor noen ganger paralgin forte. Kan dette være gallestein, eller er det sånn at gallastein blir værre og værre for hver gang??

Av erikbra den 18/08/2008 - 23:08
7

Er en en få menn (25 år) som har gallestein. Fikk mitt første gallesteinsanfall sommeren 2007. Husker at jeg spiste masse kjeks med brie på kvelden. Den natten var et helvete for å si det sånn. Tenkte ikke noe over. Dro senere på høsten på utveksling i Canada. Fikk et nytt anfall etter å ha spist en fet canadisk frokost. Da oppsøkte jeg lege og fikk påvist gallestein tre uker senere - ble jo testa i hode og ræva fordi jeg ikke er den typiske gallestens-pasienten 3F. Siden den gang hadde jeg nok et våren 2008. Da stakk jeg til fastlegen og tok en prat og fikk senere påvist et gruslass med mange små stener. Fikk noen voltaren og ble sendt hjem med melding om å komme tilbake dersom anfallene kom hyppigere. Siden den gang har jeg hatt 5-6 anfall uten å gå til lege. Har innbilt meg at det går an å gå av seg smertene - eksempelsvis gikk derfor i byen fra 22:00 til 01:00 i håp om at smertene skulle gi seg. Har funket noen ganger, men når det gjelder de siste gangene, seneste natt til mandag (etter å ha spist en bedre søndagsmiddag med en uvanlig fet saus) så har smertene vart i 24 timer. På morgenen var jeg også kvalm for første gang. I dag er det mandag og stikker til fastlegen i morgen tidlig for å ta en prat om hva som bør gjøres. Denne smerten er helt syk. Av og til før man lyst til å ta en kniv og fjerne greia selv. At det går an å ha det sååååå vondt. Anyways. Både morsomt og hjelpsomt å lese alle innleggene deres. Som mann finner jeg det fasinerende at dere sammenligner det med å føde. Hørt et sted at på smerteskalaen ligger gallestensanfallsmerter på 6 på en skala fra 1-6!

Av Anonym den 29/08/2008 - 13:08
4

Er en jente på 17 år som fikk påvist gallestein for ca tre uker siden. Fikk mitt første gallesteinsanfall høsten 2007, og fra da av har jeg hatt det av og til.
I starten ville ikke legen min henvise meg til sykehus for ultralyd, siden han mente det var såpass unormalt at ei jente på 17 hadde gallestein. Har hørt at grunner til folk får dette kan være mange, men at det vanligste er at man enten er godt oppi årene, eller er overvektig. Ettersom jeg ikke er noen av delene, lurer jeg også på hvorfor jeg har fått det. Men hvertfall, Når jeg hadde hatt to anfall til, sendte legen min meg til sjekk til ultralyd på sykehuset. Der fikk jeg vite at jeg hadde en rekke steiner i galleblæra. Jeg er veldig redd for å få betennelse i tillegg, ettersom jeg har hørt at det vil være verre, og mer alvorlig.

Akkurat idag har jeg også vært hjemme fra skolen, ettersom jeg har hatt konstant vondt i magen i tre dager nå. Hadde et skikkelig anfall i en god del timer på Onsdagskvelden, og kastet opp flere ganger. I går hadde jeg også ett anfall, og mye vondt i magen. Da er det ikke like vondt som et smerteanfall, men jeg klarer ikke annet enn å ligge i ro, og det gjør kjempevondt dersom jeg bare puster tungt inn og ut. Idag har jeg hatt like vondt, så ligger bare i senga, idag også. Begynner bli temmelig lei av det her, og av å ha så vondt. Det går jo utover skolen også.

Jeg blir operert i midten av Desember. Hva skal til for at det kan bli betennelse innen den tid? Er det noe jeg burde være ekstra oppmerkson på å ikke spise?
Jeg tar tabletter, sånn tilskudd med Artisjokk tror jeg det var. Det skal være bra for gallen, visstnok. Ingefær også. Men er det andre ting i tillegg?
Lurer også på om det går lang tid etter operasjonen før man kan trene igjen?

Mvh jente 17.

Av Anonym den 29/08/2008 - 13:10
4

Er en jente på 17 år som fikk påvist gallestein for ca tre uker siden. Fikk mitt første gallesteinsanfall høsten 2007, og fra da av har jeg hatt det av og til.
I starten ville ikke legen min henvise meg til sykehus for ultralyd, siden han mente det var såpass unormalt at ei jente på 17 hadde gallestein. Har hørt at grunner til folk får dette kan være mange, men at det vanligste er at man enten er godt oppi årene, eller er overvektig. Ettersom jeg ikke er noen av delene, lurer jeg også på hvorfor jeg har fått det. Men hvertfall, Når jeg hadde hatt to anfall til, sendte legen min meg til sjekk til ultralyd på sykehuset. Der fikk jeg vite at jeg hadde en rekke steiner i galleblæra. Jeg er veldig redd for å få betennelse i tillegg, ettersom jeg har hørt at det vil være verre, og mer alvorlig.

Akkurat idag har jeg også vært hjemme fra skolen, ettersom jeg har hatt konstant vondt i magen i tre dager nå. Hadde et skikkelig anfall i en god del timer på Onsdagskvelden, og kastet opp flere ganger. I går hadde jeg også ett anfall, og mye vondt i magen. Da er det ikke like vondt som et smerteanfall, men jeg klarer ikke annet enn å ligge i ro, og det gjør kjempevondt dersom jeg bare puster tungt inn og ut. Idag har jeg hatt like vondt, så ligger bare i senga, idag også. Begynner bli temmelig lei av det her, og av å ha så vondt. Det går jo utover skolen også.

Jeg blir operert i midten av Desember. Hva skal til for at det kan bli betennelse innen den tid? Er det noe jeg burde være ekstra oppmerkson på å ikke spise?
Jeg tar tabletter, sånn tilskudd med Artisjokk tror jeg det var. Det skal være bra for gallen, visstnok. Ingefær også. Men er det andre ting i tillegg?
Lurer også på om det går lang tid etter operasjonen før man kan trene igjen?

Mvh jente 17.

Av Anonym den 14/09/2008 - 23:05
3

det med gallastein, i 6 mnd under graviditeten såble det påvist gallastein gjenom ultralyd, men de kunne ikke gjøre ingenting p.g.av svangerskapet. har født en sønn i august men nå anfallene blir bare vere og vere. fikk fra fast legen henvisning til kirurgisk pollikliniken men når blir jeg innkalt det for tiden vise. nå har jeg hypige anfall nesten hver dag, i tre netter på rad så har jeg vært hos legevakten bare gitt meg voltaren stikkpiller uten at det virker, i går så fikk jen paralgin forte stikkpiller det har vist at det hjlper litt. men lurer på selve inngrepet hvordan den er, blir det laser behandling eller operasjon, er litt redd.
håper at noen kan fortele litt mer,
dame på 33 år

Av Anonym den 17/10/2008 - 00:12
6

Ung mann på 23 år som ble operert i vår.

Selve inngrepet er ingen stor prosedyre, og heller ikke noe å grue seg til.
Jeg fikk fjernet galleblæren ved hjelm av lapraskopi, hvor de åpnet 4 små hull på magen (via navlen, like over blindtarmen, nedrekanten av ribbeina på høyre side og siste hullet midt på magen like under ribbeinsbuen.)
Selve operasjonen var unnagjort på en times tid, og hadde minimalt med smerter i etterkant.
For mindel var narksen det "værste", da jeg fikk en reaksjon og ble veldig kvalm og uvell da jeg våknet opp.

Har aldri tenkt på hva jeg spiser tidligere, men etter inngrepet har jeg måtte endre på matvanene.
Jeg kan ikke spise brunost eller fløteprodukter. Hvitost og melk går greit.
Jeg kan heller ikke spise sterk krydret mat. Dersom jeg gjør det blir magen veldig urolig etter kort tid.

Legen sa at dette kunne skje, men hver enkelt reagerer på hver sin måte etter inngrepet. Noen kan fortsette som før, mens andre må ta litt hensyn til hva de spiser.

Av kristin den 22/11/2008 - 19:59
7

er en jente på 27 år..har vært plaget med gallesteins anfall i snart 1 år..prøver og følge med på hva mat som gir meg anfallet men er så masse spesielt hvitost....er litt overvektig etter fødselen.. venter på operasjon og det skal bli "deiligt" og få vekk hele greiene..ingen smertestillende som hjelper har 10 forskjellige tab i skapet men hvor av ingen av de hjelper når jeg får et kraftig anfall men vist jeg tar paragin forte så blir jeg helt ned dopet og sovner som oftest..går veldig mye ut over jobben min pga må gå hjem med sterke smerter av og til...så jeg hadde ikke unnet min verste fiende denne smerten en gang...får operere innen februar..jippi........................

Av jente24 den 03/12/2008 - 22:11
4

vel ikke rart du ble sent hjem. Har hatt små annfall siden i sommer jeg, men har ikke tenkt over det da det har gått over etter en noen timer. For to dager siden kom det tilbake, jeg tenkte jaja får prøve å sove, men neida det gav seg ikke. Begynte ca kl 20.00 og fortsatte utover natten. Kl 8 dagen etter ringte jeg fast legen min, men der var det ikke ledig tid for meg, jeg måtte bare prøve dagen etter sa de. Jeg ringte på øyeblikkelig hjelp telefonen deres men fortsatt samme svaret. Når lege vakten åpnet ringte jeg dit, hun fikk meg inn til kl halv 5. kl 5 kom jeg inn etter smerter i 18 timer, og han kunne med en gang se at det var gallestein. hadde en hellvettes runde på sykehuset, og ble til slutt lagt inn, og ultralyd dagen etter. Joda det var gallestein og han ville sette meg opp til operasjon like over jul. Dette siden jeg var så ung (24år) og siden det hadde pågått så lenge. så nå er det vel bare og forberede seg på lite fett:P

Av Anonym den 08/12/2008 - 12:06
7

Jeg er en jente på 29 år, opr vekk galleblæren for ca 1 år siden. I natt har jeg hatt omgangssyken, og i tillegg hatt gallestensanfall. Har hatt etpar anfall etter opr, men ikkje så sterke. Men i nått var det ganske så gale, va skikkele vondt. Trudde at siden eg har opr, at eg ikkje kunne få slke anfall???? Noen som har svar...??

Av Anonym den 05/01/2009 - 13:18
13

Hei!

Har ikke fått konstantert at jeg har gallestein, men får fryktelig vondt spesielt hver jul. Har hatt mye vondt ellers også men ikke skjønt hva det er.
Lurer på om noen reagerer på røkelaks, gravlaks etc.? Og hva med vin-alkohol i kombinasjon med fet mat?
Mvh
Trine

Av Anonym den 05/01/2009 - 13:24
6

Hei!

Jeg har ikke fått bekreftet at jeg har gallestein, men har alle symptomene. Får veldig vondt i jula.

Lurer på om noen om noen reagerer på røkelaks, gravlaks etc. Evnt i kombinasjon med vin- alkohol.
Bruker linser på øynene- de blir da ofte belagt av en hinne- er det noen som kjenner seg igjen.
Trine

Av HannePanne88 den 31/01/2009 - 21:12
2

Hei..

Er ei jente på 20 år, på julaften midt under middagen så fikk jeg plutselig noen
voldsomme magesmerter som varte i rundt ett kvarters tid.
jeg trodde at det var luft som satt fast i magen eller noe krampe greier.

Ett par dager senere skjer det samme igjenn, men denne gangen går det ikke over like fort.
Jeg får naboen til og kjøre meg til legevakta.
Men som alle vet i romjula er det kø på legevakta.
Jeg satt i fire timer og venta før jeg kom inn til legen!
Og en halvtimes tid før han kom ut gikk smertene over.

Det legen på legevakta sa når jeg forklarte hvor vondt jeg hadde hatt det
og i hvilket område så sa han at jeg skulle bynne med pilates øvelser.. bortkasta 200 kr.
Det var bare muskel smerter

Jeg dro hjem igjenn med en følelse av at legen ikke trodde på meg.
en times tid etter at jeg hadde kommet hjem så bynte samme greia på nytt..
Jeg ville ikke dra til lege vakta en gang til så jeg heiv i meg smertestillende og beit tenna sammen til de delvis funka.

Noen daer etter det igjenn skjer samme greia igjenn, ille ikke dra på legevakta da heller
men samboern min tvingte meg til og dra.
da satt jeg riktignok bare en time og venta men selfølgelig gikk smertene over da å..
Men legen jeg kom til denne gangen skjønte at jeg hadde hatt vondt, jeg kald svetta enda.
Legen ga meg noen stikkpiller med voltaren. de hjalp mer enn vanlig paracet.

For to uker sidenvar jeg hos fastlegen min han var veldig sikker på at det var galle stein
nå på fredag var jeg på ultralyds undersøkelse på sykehuset.
Der fant de ut at jeg har en eller flere gallesteiner de er veldig usikre for galle steinen/e min har gjemt
seg halveis bak tolv finger tarmen og når jeg var på sykehuset var galleblæra mi tom sa legen..

og nå sitter jeg her livredd for og få ett sånn anfall igjen så jeg nærmest spiser smerte
stillende for og ikke få vondt.
og holder meg unna mat med mye fett i!

noen som har vert borti det at gallesteinen "gjemmer" seg og at galleblæra er tom?

Hanne

Av Anonym den 27/05/2009 - 00:20
13

http://www.rolv.no/urtemedisin/sykdommer/gallestein.htm

Ta en titt her. :) Det sto mye bra info der.

Av Anonym den 28/05/2009 - 07:48
3

Hei.
Jeg va plaget med skikkelige smerter i ett halvt års tid. For 2 uker siden sendte legen meg til ultralyd og det ble påvist gallestein. Stod på jobb en dag å kjente jeg gikk mot et nytt anfall. Etter mye om og men,kom jeg til legevakten.(dette var 4 dager etter ultralyden) Ble sendt rett til mottakelsen på sykehuset der te dok en rekke prøver. Overlegen ville ikke operere meg med en gang siden jeg var så ung og slank.(24 år). Så dro hjem,men skulle komme tilbake dagen etterpå for nye prøver for å se om de hadde forandret seg noe. Dagen etter fikk jeg smerter på vei til sykehuset. Ble sendt til mottakelsen igjen og nye prøver ble tatt. Etter noen timer fant overlegen ut at jeg skulle opereres,og da dagen etterpå! Gikk utrolig fort fra det ble oppdaget til operasjonen var over. Ble operert for 8 dager siden. De opererte bort gallesteinen og 3 store steiner. Dette med kikhullskirurgi. Jeg har 4 "hull" på magen og tilsammen 9 sting. Da jeg våknet opp fra narkosen,var jeg veldig trett og ville bare sove. Uansett,lå på sykehuset i 4 dager før jeg kunne reise hjem. Var svært plaget med luftsmerter som forekommer etter den type operasjon. Det pågikk i 5 dager og var grusomt vondt. Men smertene før operasjonen var verre!! Skal ta stingene i morgen,så da får jeg kanskje se hvordan arrene blir å se ut. Men det blir jo bedre etter som tiden går:)

Jeg vil anbefale alle som har gallestein om å få operert den bort. Siden galleblæra mi var helt full,hadde ikke galleblæra fungert som den skulle på lenge. Så jeg kan spise akkurat det jeg vil nå etter operasjonen som før.

Jente-24

Av Anonym den 19/06/2009 - 17:39
8

Jeg har nettopp fått påvist gallesten etter en tur til legevakta i ambulanse med sinnsyke smerter, jeg klarte ikke å gjøre rede for meg. Jeg ville ikke ha smertestillende men fikk påvist høye leververdier ved blodprøve og flere cm stor gallesten på ultralyd i forrige uke.

Jeg har googlet meg frem til dette:

IKKE spis egg, i noen form, egg er synderen i 95% av tilfellene før et anfall
Unngå fet mat, oljer (vegetabilske) går bra
Unngå rødt kjøtt og kolesterolrik mat som skalldyr/skjell etc.
Unngå kaffe/Colaprodukter
Unngå meieriprodukter, spesielt de fete

Jeg forsøker meg stadig frem og tåler det meste, men jeg sover mye, magen føles øm og 'rar', jeg tror levra er overarbeidet. Jeg blir dårlig av å trene og lurer på om noen har samme erfaring som meg? Hvor lang tid bør jeg unngå trening? (Jeg trener ganske hardt.)

Banan, annen frukt og grønnsaker går bra, men jeg spiser lite og ofte.

Jeg har hørt om en annen 'kur' som består av en blanding av linfrøolje, sitron og rødbeter som skal 'smøre' galleblæra og får den på bena igjen. Jeg har ikke prøvd den.

Dr. Huldas kur har ingen dokumentert effekt, det sies at stenene man får ut lages av oljen og sitronen som kuren består av. Ultralydlegen sa at det ikke er sjans i havet for at min gallesten kommer ut på normal måte, så da må jeg enten leve med den, eller opereres.

Av Anonym den 09/07/2009 - 19:27
3

Merkelig at ikke legene kan mer om dette...?
Jeg fikk også påvist gallesteiner i dag etter 7 måneder med vanvittige smerter på nettene. Fødte for 6 uker siden.
Har vært utallige ganger hos forskjellige leger, men de var alle enige om at dette var sure oppstøt i forbidelse med svangerskapet og de ba meg ta Gaviscon og sa at dette ville gi seg så snart lillegutt var ute. Stemte jo ikke...

Av Anonym den 20/08/2009 - 14:24
2

Kom hjem fra sykehuset igår etter å ha hatt ett mega gallesteinsanfall.
Jeg ble innlagt 1 gang den 1 mai pga gallestein.Sommeren har stort sett vært smertefri bortsett fra litt kvalme innimellom.
De siste 14 dagene derimot har vært et smertehelvete. 5-6 mega anfall hvorav det siste førte til innleggelse.
Fikk jo resept på Confortid stikkpiller første gangen jeg var innlagt, men hva hjelper det når man er så dårlig at man kaster opp og springer på do?
I epikrisen jeg fikk ved utskrivelsen står det at jeg har kroniske betennelsesforandringer i blæra og endelig er jeg søkt inn til operasjon.
Jeg håper virkelig det skjer snart for nå lever jeg ikke.. eksisterer bare.
Anfallene kommer som regel om natta, så det er jo blitt sånn at man kvier seg for å krype i seng.
Vet jo ikke hva som utløser anfallene heller. Jeg har omentrent kuttet ut kaffe, feit mat og krydra mat.
Spiser mye frukt og grønt + masse vann.

Hilsen en som håper på å bli frisk. SNAREST!

Av jente16år den 17/11/2009 - 00:08
3

Hei! Jeg har tilbrunget kvelden min på legevakten siden jeg begynte tidligere idag med magesmerter og utover kvelden ble det bare værre og værre. Spesielt etter jeg hadde spist. Jeg greide ikke å ligge rolig fordi jeg hadde vondt uansett hva jeg gjorde, så jeg bare lå å vrei på meg. Moren min kjente igjen symptomene med engang siden både hun, broren min og faren min har blitt operert for gallestein. Jeg ble kjørt på legevakta hvor det ble tatt urinprøver og blodprøver, og legen kjente på magen min, noe som var utrolig vondt. En annen itng hun gjorde var også å slå på magen min! Bokstavelig talt, hun slo meg i magen ved å legge håndflaten hvor galleblæren ligger og slo med knyttneven på den. Det var så utrlolig vondt at jeg var sikker på at jeg skulle dø. Etter dette fikk jeg voltarensprøyte og smertene ble borte etter ca. 15 min. Det er den mest deilige følelsen jeg har hatt i hele mitt liv! Var så sliten og glad og letta på en gang når smertene avtok! Etter dette fikk jeg beskjed av legen min at jeg hadde gallestein. Anfallet brøyt vistnok ut pga. jeg hadde spist ribbe dagen før. Men, jeg føler meg liksom så.. gammel. Jeg er bare 16 år og jeg har hørt at de fleste får dette i 30-40 års alderen. hehe. Jeg er nok litt overvektig, men uansett? Nå sitter jeg er sulten som fy, men tør ikke spise for er redd for å få enda ett anfall! Enda en grunn til jeg tror kan ha gjort at jeg fikk dette anfallet er at jeg har gått på Atkins-dietten de siste ukene for å gå ned i vekt og på denne dietten er jo målet å spise minst mulig karbohydrater, men spiller ingen rolle hvor mye fett du spiser, altså blir det mye fettrik mat! Men, dette er den eneste dietten jeg har greid å gå ned i vekt av. Jeg gikk ned 6 kg på en og en halv uke, så nå lurer jeg på hva i all verden jeg skal gjøre??

Av Anonym den 19/12/2009 - 21:24
2

Hei, synd å høre at du som 16-åring må igjennom dette. For dette er skikkelig vondt!

Men jeg tenkte at jeg kanskje kan gi deg en liten oppmuntring.. :)

Du sier at du er litt overvektig.. nå vet jeg ikke hva det er, er det 5-10-20 osv kilo? Men jeg veier veeeldig mye for mye .. og er 44 år så jeg kan skjønner at du føler deg "gammel", bare ikke glem at dette er ingen "gammel-mann-sykdom". Jeg har levd med gallestein i 2 år nå. Det som var dumt var at jeg hele tiden lette etter ting jeg kunne erstatte "den gode maten" med.. Fant blandt annet ut at jeg kan spise potetløv med solsikkeolje, peanøtter osv. og gikk dermed ikke ned i vekt.. :( noe jeg trodde jeg ville gjøre siden jeg ikke kunne spise "fett"... :?

I høst ble jeg kjempelur.. jeg tenkte at hvorfor ikke benytte sjansen siden jeg ikke tåler animalsk fett til å gå ned noen kilo...!? Og kuttet ut sukker-godteri + potetløv med solsikkeolje, peanøtter osv..

Siden jeg nå vet hva jeg ikke tåler så holder jeg meg unna det, som animalsk fett som margarin, fløte, fett i kjøtt osv og har gått ned 9,5 kg på ca 4 mnd uten å gjøre noen ting.. Har ikke trimmet noe ekstra, selv om jeg burde!! Jeg sluttet med sukker-godteri og potetløv (og selvfølgelig fett siden jeg får anfall av det - tåler oljer, og lager gode dressinger med det), og dermed så var jeg i en vinn-vinn situasjon..

Jeg tror ikke Atkinson dietten er bra..! Har prøvd den flere ganger før jeg fikk gallestein og gikk ned masse på det - og gikk opp igjen + flere kilo.. (det er det som er så innmari dumt med å "slanke" seg, er at etter en er "ferdig" med å slanke seg så legger en på seg det man har tatt av + 5 kilo...) spis heller 3-4 helt vanlige måltider om dagen (uten fett), + på noen lett drops som Lacryl eller tyggegummi Extra, + en finner ut at gulerøtter er egentlig godt! og vips så forsvinner kiloene..

Synes ikke at julen er helt den samme.. Ribbe er liksom "et must"..! må hele tiden tenke på hva jeg kan spise, Men nå har jeg har innfunnet meg med situasjonen, og prøver heller å finne en positiv gevinst, så går det veldig greit.. har faktisk bestilt en kotelett istedenfor ribbe hos søsteren min, noe jeg tåler.. (når jeg skjærer bort fettet) men jeg vet at jeg slipper anfall + jeg går ned noen kilo :) Det viktigste er å holde deg unna animalsk fett (fett som kommer kommer fra dyr), fløte (som kommer fra kua) osv..

Ønsker deg lykke til!

Hører gjerne fra deg om hvordan det går med deg :)

Klem fra Anka

Av Anonym den 24/02/2010 - 22:44
2

Jeg er ei jente på 28år og har levd med gallestein i 12år nå, har funnet ut litt om det...
pinex forte x 2 funker ikke....
ved graviditet er det lettere å få anfall, holdt på å måtte ta ut babyen min i uke 33 pga anfall, hadde da gallestein med betennelse til bukkspyttkjertelen, ennå har de ikke gjort noe, dette er 5 år siden,
var til ny ultralyd i dag, for legen min fant ikke noe bekreftelse på at jeg har gallestein......
Til nå har jeg ikke sett noen sammenheng med mat som utløser det... har prøvd litt, men har kommet frem til at for meg må det være ekstrem fet mat, eller flere måltid over en periode som utløser det... og stress faktisk.... du kan stresse på deg et anfall, har klart det et par ganger... smerteanfallene varierer i lengde, og av ogtil kan de være over innen jeg kommer meg til legevakta, meget frustrerende... å kaste opp eller gå på do kan faktisk lette trykket litt... Og ja det er verre enn å føde uten medikamenter..............

på søndag hadde jeg vist i galleveien sa legen på legevakta, dro etter 13 timer hjemme med smerter, det jeg fikk der etter ei stund er det beste jeg har vært med på...funket utrolig raskt, og fikk med sterke voltaren stikkpiller jeg skulle ta hjemme vær 6 time til det var tomt. Men det har ikke funket før, men skal ta med brevet fra legen der og ressultatet fra ultralyden i dag til fastlegen min å se om jeg får gjort noe da... blir jo helt kake av å få sånne anfall...
har i hvertfall en hel haug og de er ca.4mm store.....håper det er noe å gjøre med det....

får jeg ikke operasjon skal jeg ha det jeg fikk på legevakta så jeg kan ta det uten å måtte til legevakt hver bidige gang,,,,
For det er skummelt å være aleneforelder og få anfall, blir så fokusert på smertene og ikke noe hjelper.. det som har hat bittelitt effekt, er mye smertestillende og ei varmeflaske mot høyreside...

men men...håper jeg unngår flere anfall....
men tviler....

Av Anonym den 19/03/2010 - 10:04
2

Etter fødsel i januar 2009 har jeg hatt flere gallesteinsanfall. Jeg er 32 år. Kunne med fordel veid noen kilo mindre, men klassifiserer meg ikke som noe veldig overvektig. Etter fødsel gik jeg ned ca 10 kg mer enn jeg gikk opp :-)
Den første tiden forsto verken jeg eller legevakt hvorfor jeg hadde magesmerter. Tror jeg aldri har hatt så store smerter tidligere. Starter øverst i magen, og utvikler seg raskt til krampelignende tak som gir meg smerter i hele magen. Starter etter hvert å bryte meg uten at jeg klarer å kaste opp og etterhvert tynn tynn diare. Kaldsvetter og har det helt J..... Flere som har det på samme måte??? I etterkant av store anfall er jeg mye kvalm og det tar noen dager før magen min "roer" seg. Etter ultralyd ble det påvist 3 gallesteiner, og etter en del frem og tilbake ble jeg søkt inn til operasjon. I den sammenheng hører det med at legen på sykehuset meinte jeg skulle vurdere operasjon, mens vikaren for min fastlege meinte operasjon medførte for så mange komplikasjoner at hun ikke kunne anbefale det. Hun syntes jeg burde gå ned 5 kg i vekt og unngå fet og alt som fremkaller anfall. Jaja.... For min del vil det si nei til veldig mye...
Hvordan føler man seg etter inngrepet?? Mye smerter?? Hvor lang tid tar det før man er tilbake i normalen? Jeg har hørt flere som har problemer med fordøyelsen i etterkant. Er det noen der ute som har kjennskap til dette? Jeg føler at jeg har så mye plager med mine gallesteiner at det eneste riktige er å fjerne galleblæra. Klarer nå å takle anfallene med voltaren stikkpiller, men syntes allikevel at det er slitsomt å hele tiden være redd for anfall. Gleder meg til den dagen jeg kan plukke ut noe på menyen ut i fra hva jeg har lyst på, og ikke bare fettinnhold. Er det mange som opplever vekttap etter operasjon? Håper det er noen der ute som kan dele litt av sine erfaringer med meg!! På forhånd TAKK :-)

Av Anonym den 03/04/2010 - 14:06
2

begynte å få anfall da jeg var ca.5 måneder på vei med lille jenta. har vært på legevakta mange ganger, men ingen har funnet ut hva det er å tror det bare er opspinn, å dårlig fordøyelse. anfallene mine varer i ca 30 uutholdelige minutter, og har kommet ca. 20 ganger nå.

igår ble jeg sendt i ambulanse med nok et anfall, jenta mi er nå tre måneder gammel. Da sa legen som var på vakt at det kanskje kunne være gallestein, å at jeg måtte kutte ut fet mat osv. skal prøve det nå. jeg fødte jenta mi uten noe smertestillende i det hele tatt, og jeg må si meg enig i at disse anfallene er mye værre !

føler at livskvaliteten min er litt redusert nå etter som jeg bare er 19 år, mn kan jo se på det som begynnelsen på en slankekur etter fødselen. og håper på operasjon, for jeg går jo hver dag å frykter ett nytt anfall som jeg aldri vet når kommer. har også merket at jeg kan reagere på pasta. så ble ikke mere lasagne på meg nei :S:S

Så fikk jeg høre av min tante igår at hvis jeg har gallestener så kan de vokse når jeg spiser mye fett. livstilen jeg la til under graviditeten var ikke akurat SUNN. synes bare noen leger er så useriøse, hadd legen min funnet ut hva dette kunne være da jeg merket mitt første anfall hadde jeg jo mest sannsynelig sluppet alle de andre !!! meget iriterende, men håper at alt blir bedre nå som jeg kutter ut fett..

Av Anonym den 09/04/2010 - 10:55
6

Jeg fikk gallesteinsmerter for første gang, da jeg gikk gravid med datteren min. Det er ca ti år siden. Var da 24 år. Jeg hadde spiste ribbe hos svigerforeldrene mine. Magen ble kjempehard og jeg fikk stikkene smerter. Vi dro til legen, for jeg var sikker på at det var noe galt med jenta vår. Men det var det jo ikke. Fikk noe smertestillende som jeg kunne ta og smertene ble borte. Etter hun var født, fikk jeg veldig vondt en kveld. Da jeg våknet dagen etter, var jeg gul i huden. Det viste seg at det var en stein som prøve å komme ut fra galleblæren. Men den satt fast. Så da var det inn på sykehuset . Etter mange gastrokopier, fikk jeg lov å dra hjem. Da var det bra i noen år. Jeg klarer å holde det borte, ved å ikke spise for mye dyrefett. Men det kommer tilbake en gang per år som regel. Akkurat som det har bygd seg opp en stund. Så sier den i fra: ikke glem meg. Hadde årets runde etter påske i år. Det er rundt slike høytider det dukker opp. Spiste maten til de vi var hos. Eldre mennesker vil gjerne gjøre vel og lager sauser på kraften fra kjøttet.
Både min farmor, min far og min bror har hatt gallestein. Min bror er flyver og fikk fjernet galleblæren med en gang. De kunne ikke risikere at han fikk vondt når han er oppe i lufta. Men jeg lever med det, og har mine pinex forte piller liggene i tilfelle det dukker opp. Har avtale med legen min at jeg bare kan ta kontakt, så skriver hun ut en resept. Dagene etter man har hatt vondt, så bør man være veldig forsiktig med maten. Lever på pasta og noen ganger litt potetgull med salt de første dagene. Så går det seg til. Jeg har født en gutt på over 4 kilo uten smertestillende og kan si med hånden på hjertet at gallesmerter på sitt verste, er verre enn det.

Av Anonym den 24/04/2010 - 23:13
4

Jeg har hatt gallestein i noen år nå. Konsulterte en naturmedisiner som sa ta denne kuren du nevner er svært effektiv, men kan reslutere i store smerter og i verste fall innleggelse og akutt operasjon....

Av Blindtarm-betennelse var galle ... den 15/05/2010 - 16:06
2

Jeg ble utskrevet fra sykehus i dag, etter å ha ligget der i 3 døgn... Jeg var også gjennom et smertehelvete, som beskrevet av flere her. Unner INGEN den smerten!!! Har gått i noen år med diagnose IBS (Irritabel tarm), men det var nok gallestein hele tiden. Feber og smerter uten like, inn og ut av legevakt m/ambulanse... Det var min høye CRP som sørga for at jeg ble innlagt. De var helt sikre på at det var betennelse i blindtarmen min, helt til jeg var på ultralyd. Da først fant de ut at det var betennelse i galleblæren. Nå blir det operasjon på meg etter sommeren. Om jeg blir mer plaget før den tid, skal de prøve å framskynde operasjonen.
Blir spennende å se hvordan matinntaket utvikler seg. Hva jeg kan/ikke kan spise osv. Alt dette er jo veldig individuelt. Men det er fett som går igjen i alle innleggene her inne. Styr unna feit mat!! Blir vel tynn som ei flis nå..hehe!

Av Anonym den 23/05/2010 - 20:52
4

Fikk mine første smerter etter jeg hadde født min første sønn som 22 åring. De kom og gikk og til slutt var jeg så lei så jeg dro til legen. Hun sa at det var nok magekatarr som kunne være begynnelsen til et magesår. Etter et par måneder gikk det over og kom ikke tilbake før etter 10 år, som da var for et par år siden, rett etter at jeg hadde født mitt barn nr 4.
Kjente igjen smertene og regnet med det var magen så da det ikke gikk over dro jeg til legen igjen. Denne nye legen mente også at det var magesekken fordi jeg har vondt fra midten av magen, rett under ribbena og helt ned til navelen. Når jeg får disse anfallene kan jeg ikke bøye meg framover eller legge meg ned, da blir de enda værre. Jeg må sitte i 90 graders vinkel selv om det varer i 2 timer midt på natta. Blir også kvalm og får skikkelige kramper, bein og armer blir iskalde og svetten renner. Hver gang vekker jeg mannen min og alle barna med mine skrik og stønning....utrulig kjedelig for hele familien.
Ble sendt for å svelge slangen fordi jeg sansyneligvis hadde magesår, men der fant de ingenting, alt så veldig fint ut og legen der sa det hørtes ut som gallestein. En ultralyd viste at det var det så nå går jeg og venter på operasjon og håper at jeg kan spise det jeg vil etterpå:-)
Men jeg reagere aldri på pizza, boller, reker og sånt. Hos meg er det kryddret mat som starter det. Kinamat, krydder og taco er døden. Ellers drikker jeg kaffe og cola og får bare litt ubehag av og til av det.
Det værste for meg med å ha gallestein er at jeg aldri vet når det kommer, og GLEDER meg til å bli kvitt den!!!!!!

Av Anonym den 06/06/2010 - 22:27
5

Hei. Er ein godt voksen mann på 46 år som har fått påvist gallestein for to år siden, 2 stk på 6 mm. Fikk time for operasjon men trakk meg, Eg er ei skikkelig pingle men nå orker eg snart ikkje meir, har igrunn bestemt meg fpor operasjon men kvier meg litt med tanken på å fjerne et organ, lurer på om det er nokon som kan trøste meg med andre som har fjerna blære å levd lykkelig til dei blir 70, 80 og 90 år.:)
Ps Det er faktisk litt trøst å lese alle inlegga her når man sjølv sitter med smerter.

Av Anonym den 16/06/2010 - 08:22
7

Hei jeg er en mann på 27 år med gallestein.

Når du får disse smertene er det få ting som hjelper.
Personlig så synes jeg varme og alkohol hjelper.
Her er ihvertfall det jeg har lært av å leve med gallestein:

Hold deg vekke fra feit mat, spis mindre porsjoner, og hold deg aktiv.
Det beste for å holde gallestein i sjakk er å være i bevegelse, trening på elixia eller tilsvarende er et krav.

Varmekabler:
I syden vil du ofte merke at anfallene går vekk bare du går ut, dette har noe med varmen å gjøre.
Befinner du deg hjemme og får et anfall og kansje ikke klarer å sove.
Da vil jeg anbefale deg å skru varmekablene på max på badet, slå av lyset og legge deg ned på varmekablene uten tsjorte frem til du føler du kan gå å legge deg i sengen igjen.

Alkohol:
Etter jeg ved tilfeldighet drakk litt "Underberg" som er sterk urte sprit så merket jeg at symptomene gjikk bort etter en kort tid.

Varme elementer:
På elkjøp får du kjøpt sånne varmeputer fra OBH Nordica.
Du får med 2 små puter som du koker opp i vann og kan ta med deg overallt, du aktiverer de ved å trykke på en metall gjenstand som utløser en kjemisk reaksjon som gjør at de blir varme og holder seg varme en god stund. Du kan da plassere disse på ryggen eller rett nedfor leveren så merker du ikke noe til smertene i ryggen og minimalt i galleblæra.

Av Karina den 25/06/2010 - 13:11
2

Jeg har vært til legevakt og fastlege to ganger denne uka med sterke magesmerter. Magesmertene sitter høyt oppe i magen, men går også ned til underlivet og bak til ryggen. Har fått time med ultralyd om tre dager med stor mistanke om gallestein. Smertene har vært der hele siden fra de kom, men sterke anfall har bare kommet to ganger. Verste er vel at det er så skummelt. Har lite fett å miste, så synes langvarig diett høres skummelt ut. Er det noen som vet hva slags vanlig fet mat man godt kan prøve. Har desverre merket at alkohol og potetgull er den største fienden min. Også lurer jeg på om deres smerter er avgrenset til ett område? Jeg ser ikke helt sammenhengen med mine smerter lengst ned i magen.

Hilsen Karina, 25 år

Av Daniel 36 den 08/08/2010 - 20:41
3

Jeg er en mann på 36 år som fikk påvist gallestein for ca 6 år siden. Første gangen jeg fikk anfall trodde jeg at jeg skulle dø, trodde alle organene mine sviktet samtidig. For tre år siden skulle jeg operere, men ble nektet opereasjon for jeg hadde for høy crp. Etter det har jeg ikke hatt anfall før i går. Dette skjedde midt oppe på fjellet mellom ulriken og fløyen i Bergen. Dette resulterte i at jeg ble hentet med luftambulansen, kom på legevakten og fikk en sprøyte, og smertene forsvant. I dag hadde jeg ett nytt anfall. To anfall på to dager, er ikke det ofte?

Daniel

Av Anonym den 12/08/2010 - 21:59
2

Jeg er en kvinne på 41 år.Har hatt gallestein i 3 år.Har slitt med overvekt i mange år.Vil egentlig ikke operere da jeg har lært meg og leve med steinene mine:-) Ved en tilfeldighet fant jeg ut at rødvin gjorde at smertene slapp......Har spurt mange om hva forklaringen på dette er, fordi legen som tok ultralyd så jeg måtte være forsiktig med alkohol?Er det noen som har samme erfaring.I skrivende stund har jeg smerter :-( Har nå drukket 3 glass vin og kjenner smertene letter litt :-)Lurer på hva jeg fikk vondt av i kveld.....Har inntatt endel hvitløk kan dette utløse ett anfall?Rører ikke fet mat og i hvertfall ikke PIZZA!!!!!Er redd jeg går som en tikkende bombe, når jeg tar meg ett glass vin eller tre ...men det hjelper!!!!Og det MÅjo være bedre enn voltaren????Noen som har samme erfaring?Fordelen med mine stener er at vekten går nedover :-) Trener mye (4 -5 gr pr uke og i tillegg med personlig trener) Men ikke trent i hele sommer ....kan dette ha en sammenheng?