Kløe i rompa

Vis som: | |
69

I går så var jeg på do og tørket kanskje litt for hardt. Kom litt blod. så klødde d litt, men gikk bort etter en stund. så i kveld kom d tilbake, bare at nå klør d så forferdelig. altså i selve anushullet. noen som kan hjelpe?

Av anonym den 09/09/2005 - 00:45
19

høres ut som om du har orm.. ikke farlig, men kan klø ekstremt mye. det eneste å gjøre her er og gå til lege og få medisin som fjerner dette enkelt og greit!:) Har en sønn som har hatt dette, det er noe du kan få via munnen, enten med å ta på noe (eller noen) som har ormeegg på seg og videre føre det selv i munnen med fingrene.. som regel ligger disse eggene i dyreeksrementer, men har du kjæledyr, kan du og få dette hos de ved at de slikker deg i munnområdet..Lykke til:)

Av ... den 09/09/2005 - 02:03
13

hemorroider, vennen. Takk og lov - det er da bedre enn orm. (Småunger spiser jo alt mulig, mens vi voksne har da en viss kontroll på det området) Har det selv, var just hos lege. Hun anbefalte å alltid tørke med kaldt vann i anus etter dobesøk. Det har faktisk hjulpet:)Ellers fins det hemorroidesalver å få kjøpt på apoteket vet jeg.

Av meg den 30/09/2005 - 14:06
13

jeg har samme greia... innimellom kommer det liti blod, detta har pågått en stund nå. bør jeg oppsøke lege? er litt redd for kreft å sånn :/

Av jente19 den 01/06/2006 - 15:01
9

har vært plaga med det samme.. kløe i rompa! skikkelig ubehagelig! fant aldri ut hva det var. hadde det i fleeeere mnd! tror det er borte nå for har ikke vært plaget noe særlig med det på en stund. har lurt en del på hva det kan ha vært!

Av anus kløeren den 04/10/2007 - 11:41
58

Hei
Har klødd i anus i mange år. Det er helt jævlig og værst om nettene. Jeg våkner ofte midt på natta av at det glør noe vannvittig. Jeg klør meg ofte til blods
Da jeg omsider gikk til legen min med problemet, fikk jeg en sprøyte med noe hemoridekrem. Dette hjalp ingenting.
Det hjelper heller ikke meg med mykt toalettpapir, Dr.Greve såpe eller å vaske undertøyet med såpe uten parafyme. Føler jeg har prøvd alt.
Men det er deilig å lese at andre har samme problemer som meg. Jeg "google'r" som en gal for å finne noe som kan hjelpe meg
Fint om du kan gi meg et svar viss du finner en løsning :O)

Av Anonym den 30/06/2008 - 21:33
27

det har klødd en del i/rundt anus en stund nå, hadde selv først inntrykk av at dette var etter en gang jeg var på do.

men da dette np ikke går over begynner jeg å bli redd/skeptisk, har vert noe sårt (sår=rur) som da har kldd noe helt vanvittig, men dette går over etter hvert men det virker ikke som det går helt over.

noen som har noen anbefalninger ??

har tenkt på å gå til lege men er alt for "sjenert/flau" til å klare å få meg selv til å gjøre det.

Av Anonym den 27/09/2008 - 13:51
3

Hei, jeg er en med det samme problemet...
Har lest litt her nå og funnet ut at det kan være orm eller hemoroider, men dersom det er orm, finnes det noen annen måte å behandle det enn ormkur? Jeg tror ikke jeg vil gå til legen å spørre om det ;/

Av Anonym den 03/10/2008 - 20:25
6

kan også være kjønnsvorter!

Av yooo den 25/04/2009 - 15:21
13

Har akkurat det samme problemet. Plutselig begynner det å klø noe helt sykt.
Som regel kmr det kun på kvelden hos meg, man av og til på dagtid også ( heldigvis ikke på skolen enda) har slitt med dette i rundt 4-5 uker kanskje.
Personlig ser jeg ikke på det som noe problem, når det sarter å kø så kør jeg, deretter går det over og kmr tilbake om noent timer bare :)

Av Anonym den 10/05/2009 - 23:18
2

Hei!

Jeg har hatt det samme. her våknet ofte på natten før at det svidde/klødde . og jeg gikk til legen for og finne ut om det var orm i magen, noe det ikke var. Så nå nettopp gjikk jeg på do og der fant jeg noen smp ekkle ormern, som er hvite/gjennomsiktige ca 2 cm . jeg fikk litt panikk for dette var ikke noe jeg hadde lyst og oppedage. og da gikk jeg og søkte på det. og de kaller det barneork. man kan bli smittett av dyr , eller viss man tar på ting og kan være uheldig og ta fingrene nært munnen etterpå. eller at kjærledyr sleier rundt munnområdet.

Det er muig og få tak i kuren på apoteket reseptfri. og brudde tas for hele familien , veldig viktig og skifte senge trekk og vaske hender ofte. så går det nokk bort.

:)

Av Legestudent den 31/05/2009 - 01:03
5

Kløen er pga av småmak som lever i tarmen i en stor del av befolkningen så det her er veldig vanlig! Under natten så kommer de ut fra tarmen og legger egg rundt anus som skaper kløe spesielt om natten. Det kan gi ubehag men er ikke farlig.
Den vanligeste typen E. Vermicularis (pinworm på engelsk) finnes KUN hos mennesker og spres IKKE fra kjæledyr! Liknende og beslektet innvollsorm finnes hos andre dyr, men dette dreier seg om andre arter som ikke smitter til mennesker. Men det smittes lett gjennom ytre faktorer og det er lett å bli smittet igjen gjennom inntak av egg..
Det er lett å behandle med Vermox som er reseptfritt på apoteket.

Av Anonym den 20/06/2009 - 15:14
28

Jeg har klødd i anus og rundt i mange mange år, har vært hos fastlege og hudlege men de gir meg en sop kur, men sier det ikke er sopp, men det hjelper i en kort periode, men nå bruker jeg Diprosalic, er igrunnen for hodebunn som jeg har et problem med også, klør ofte på kroppen her og der, ikke tør hud heller, heller ikke allergi, prøvd med milde såper og babyolje men nei.
Det store probleme er anus og rundt, hadde mark som liten men ikke nå lengere, tok ikke noe kur den gangen, men det er jo 20 år siden så kan vel ikke være det.
Hadde ikke spesielt med hemorider så burde ikke være det.
Men lurer på om jeg er allergisk eller har allergisk reaksjon på svette, hvis jeg ikke nøytraliserer med linament eller diprosalic så klør jeg meg til blods innen 1-2 uker, er forferdelig å leve sånn, blir gal!!
Havis jeg ikke har vært på do et par dager blir det litt hvit belegg inne rundt anus åpningen, når jeg tar bort dette svir det og begynner å klø.
Kan også begynne å klø i skrittet, ikke på kjønnsorgan men ja, der det kan bli litt klamt og mellom rompeballene.
KAN NOEN HJELPE MEG!!!
gutt 33 år

Av Anonym den 25/06/2009 - 18:13
3

Hei! Jeg har dessverre ingen råd å komme med, men du skal vite at vi er flere med samme problemet :-(
Jeg har også et slags hvitt belegg omkring anus, og fjerner jeg det så blir kløen sterkere; minner faktisk ofte om myggestikk-kløe, altså nesten umulig å ikke klø (men bruker toa-papir til kløen). Blir ofte veldig sår, og noen ganger klør meg til blods. Har tatt dette opp med fastlegen, og forsøkt noen kortisonsalver, også m/ soppdreper.
Virker som den lindrer/hjelper litt, men så er det like jævlig. Hvis noe kjenner til årsak og ev. "botemiddel" - PLEASE HELP!

Av Anonym den 12/07/2009 - 10:41
1

Ja i de to siste kjenner jeg meg godt igjen i, nøyaktig det samme sliter jeg med, fått salver, og slikt, hjelper en veldig kort stund så kommer det igjen, kanskje det er noe i gassen man slipper ut? Man kan jo ha allergi fra noe i den, finner ikke ut av det.

Av Anonym den 01/09/2009 - 08:30
2

Utfloden høres ut som en type sopp, og hemorider kan også være med på å forsterke symtomene. Småmark kan overleve i kroppen i mange mange år. Ta ormkur, og skift fastlege.

Av Frustert den 15/10/2009 - 20:23
4

Jeg leser litt her om orm å sånn??:S
JEg sliter oxo med kløe, ikke i anus men mellom anus og vagina?? hva kan det være??
Har fått salve for sopp osv.
Trenger seriøst noen råd om hva jeg kan gjørre?

Av Anonym den 10/12/2009 - 22:41
1

jeg har slitt med det samme problemet tydeligvis ganske vanlig... kanskje jeg skulle oppsøke fastlege?

Av Anonym den 14/01/2010 - 21:50
5

Hørt en teori om at det kan være hår som gnager når man svetter og dermed blir huden i det området irritert. Babypulver eller potetmel skal visstnok funke.

Av Anonym den 01/04/2010 - 23:40
2

Silulen hjelper meg... Zinksalve. Tynt lag. Ødelegger klær om man bruker for mye.

Av tilla den 24/04/2010 - 20:38
2

har det selv men gir seg når jeg dusjer og tørker meg og bruker sinksalve.men begynner noen timer etter igjen . har lurt på om det har med at jeg har en rift el noe tørr hud. om man har mark skal man jo kunne få de på en Qtips om man bruker det. Og etter hva jeg har forstått så er dt om kvelden/ natten man klør. om det er mark ikke hele dagen.

Av Anonym den 11/05/2010 - 00:08
12

Har akkuratt det samme problemet som dere folkens Klør som bare det i perioder i og rundt anus. Får ingenting til å fungere. Har enda ikke oppsøkt fastlege for jeg leser her att ingenting hjelper uansett. Jeg blir snart gal! Det forsvinner i noen uker, kanskje også i noen måneder men så kommer det tilbake igjen. Da varer det ca 2 uker, og det er alltid bare om kvelden og natten. Stapper Q-tips og tamponger i anus for att kløen skal stoppe men den kommer alltid tilbake. Trenger råd NÅ! Har hatt disse plagene i over 1 år nå og begynner å bli gal!!!!!

Av Anonym den 23/05/2010 - 23:38
0

Det man kan prøve om man ikke tørr å kontakt med legen, er å smøre litt vaselin rundt anusen..

Av Marra30 den 09/06/2010 - 10:51
0

Godt å se at jeg ikke er alene!

Har i lengre perioder, og i den siste tiden, vært plaget med svie og kløe i rumpa. Hadde en uke for litt siden hvor det sved noe forferdelig en hele uke, før det gav seg. Deretter klødde det som bare rakkern. Akkurat nå er det en "prikkende"/kløende følelse, ikke like sterk, men fryktelig irriterende. Har også sett litt blod i avføring et par ganger. Vært hos fastlegen, hun har sjekket for hemorrider, og det er det ikke. Jeg har gått på soppkur, prøvd eksemkrem og hemorridekurer, men ingenting hjelper. Det er heller ikke rødt rundt anus, ser ut som normalt ...

Dette er så plagsomt at det begynner å gå på psyken løs! Hjelp!

Av Anonym den 16/07/2010 - 15:14
1

Tidligere fikk man kjøpe Vermox og Vanquin mot barnemark og orm reseptfritt på apoteket. Reglene ble endret i fjor, for å unngå at marken ble resistent pga overforbruk av de typer medisiner, derfor ble de reseptbelagt, så man må kontakte lege for å få resept.

I Sverige så selges disse medisinene uten resept, så det kan være lurt å kjøpe med som føre var prisnipp, da mark i endetarmen er ganske vanlig på mennesker, og dukker tidvis opp, selv hos den mest renslige person.
Markeggene er små, og kan bringes med i lufta når det blåser, og er mer vanlig i landlige omgivelser med mye husdyrhold og jorder. Det kan også følge drikkevannet.

Av Anonym den 16/07/2010 - 15:18
1

Vet ikke om det hjelper, men man kan forsøke en tarmrensekur som heter C24. Den fåes kjøpt i helsekostbutikker.
Det er pulver du rører i vann, og olje, og rød grapefruktjuice. Du får med skikkelig diaré et døgn og stoffene i pulvret renser tarmveggene. Oljen får alt til å fyke ut.. og juicen er med å renser. Etter en slik kur, så er det omtrent ren magesyre som renner ut bak. Vil tro den syren tar det meste av snyltere på veien ut.

Verdt å forsøke? Den koster ca 390,- kroner.

Av Anonym den 16/07/2010 - 15:20
4

Noen kan reagere med irritasjon på limstoff som er i toalettpapiret. Forsøk annet toalettpapir, eller begynn å vask med vann og klut heller, etter toalettbesøk.

Av Anonym den 20/08/2010 - 10:17
0

Har samme problemet som mange her, mistenkte også orm da jeg har en sønn på 1,5 år. Ble ikke nevneverdig bedre etter vermox. Det som har hjulpet litt var å fjerne det jeg hadde av hår i skrittet, for på meg virker det som om problemet er varme og fuktighet (noe som igjen kan tyde på sopp). Skal prøve en krem som heter Lamisil. Noen som har erfaring med den? Det er verdt å legge til at jeg også sliter med sterk kløe over hele kroppen visse tider av året. Somregel august/september. Mulig jeg er har litt følsom hud. Noen andre som har fellestrekk med tidspunkt på året? Hva med kløe i skritt og anus, kan det skyldes fuktighet? Såvidt jeg har skjønt skal en eventuell sopp infeksjon gå tilbake av seg selv om man klarer å holde området nogenlunde tørt.

Av Anonym den 25/08/2010 - 17:38
9

Har vært plaget med kløe over en lang tid. Ble anbefalt Inotyol som fåes reseptfritt på apotek. Dette virker garantert !! Smør godt på om kvelden , men husk å vaske godt først gjerne med wipes for barn. Smør litt på om morgenen også. Lykke til :-)

Av Anonym den 08/06/2011 - 08:55
3

Jeg har lest igjennom alle innleggene her, og kjenner meg godt igjen. Jeg sliter selv med kløe i og rundt anus, spesielt om kvelden og om natten. Jeg besøkte en hudlege, som mente at dette var en type eksem, som er meget vanlig og utbredt. Hvis man ikke behandler dette skikkelig, så blir du aldri kvitt problemet. Etter 1,5 år med plagsom kløe, merker jeg nå endelig metoder som hjelper.

1. Vær forsiktig når du tørker deg etter dobesøk. Det beste er å skylde med kaldt vann. Hvis ikke er kaldt vann på papiret også skånsomt og lindrende.
2. Ikke overdriv vask i baken, og ikke tørk hardt med håndklet.
3. UNNGÅ for all del å klø. Husk at kløing bare gjør det verre.
4. Prøv å få i deg mer fiber i maten. Dette gjør at avføringen går lettere og er mer skånsom mot anus.
5. Begynn å få i deg omega 3. Udos Choice olje er det beste alternativet- dog noe dyrt.
6. Smør på med sink salve morgen og kveld. Dette er både lindrende og beskyttende. Ta gjerne på etter hver avføring også.

Prøv dette i et par uker. Om tilstanden ikke blir bedre, så må du oppsøke en HUDLEGE. Hør om du bør ta en kortisonskur (Prednisolon). Dette vil ta knekken på det meste. Be også om en resept på Apolar. Dette er en middels sterk steroidkrem som er klølindrende og meget god effekt. Dersom kløen er så intens om kvelden at du ikke får sove, så er Vallergan eller Atarax et kløedempende sovepille som vil hjelpe deg i starten.

Hvis du følger rådene over nøye, så er jeg sikker på at dere alle vil bli kvittt problemene :)

LYKKE TIL

Av Anonym den 10/06/2011 - 19:29
6

Har du prøvd å ikke drikke kaffe??? Mange som klør i anus av kaffe

Av Anonym den 08/09/2011 - 21:11
0

Jeg kjenner meg igjen her. I tillegg er jeg veldig klam i rumpesprekken. På kvelden er jeg helt våt og får veldig lyst til å klø. Hos meg har det klødd i årevis, klammheten har kommet det siste året. Potetmel neste?

Av Zigge den 08/09/2011 - 21:29
2

Jeg har intens kløe på natten, ikke i anus men et par cm til siden. I perioder har jeg et hvit belegg rundt anus. Klør jeg der, svir det som F etterpå. Jeg har noe som likner på kviser rundt anus, det er godt å klø på dem. Jeg har holdt på med denne kløinga i årevis. Har begynt å vaske med kaldt vann etter dobesøk. Aner jeg en liten bedring? Er også klam / våt i sprekken. Ubehagelig. Vil ikke at noen skal stikke hånda borte i der ... :-)

Av Anonym den 13/09/2011 - 14:03
0

Kan hende da du bæsjer at du ikke tørker ordentlig eller alle plasser da får jeg det sånn

Av Zigge den 24/09/2011 - 09:31
3

Tørker ordentlig pluss at jeg vasker med kaldt vann og deretter smører på vaselin. Da går det noe bedre. Men hvis man i løpet av en natt har klødd seg (klr seg i søvne), så er det "Rykk tilbake til start".
Skal gå bort fra vaselin nå og heller prøve potetmel metoden. Dette for å få bort fuktigheten.

Av Chris t den 04/01/2012 - 21:31
0

Jeg har også hatt dette problemet i ca 2 år. Etter myyyyye testing og feiling har vi funnet ut at det er en reaksjon på kaffe. De dagene hvor jeg har drukket kaffe i løpet av dagen kommer køen om kvelden.

Men det er jo ikke alle som vil slutte å drikke kaffe kanskje.

Av R den 11/01/2012 - 00:16
0

Hei, du burde prøve veromax mot orm!!! jeg hadde det ogs sånn det kommer og går legger egg osv.. høres kanskje flaut ut! men det hjelper!

Av Anonym den 08/03/2012 - 00:19
2

Hei,

Hadde dette problemet i mange,mange år...prøvde alt uten at det hjalp nevneverdig helt til jeg begynte å bruke POTETMEL. Har gått "vitenskapelig " til verks og det funker hvis man bruker det på riktig måte. Ta du på godt med potetmel før du legger deg, etter at du har dusjet, etter hvert dobesøk eller hver gang du kjenner antydning til kløe, vil det trolig hjelpe. For min del er det svette og fukt som utløser problemet. Ha alltid med en liten pose med potetmel, hyppig bruk er viktig. Du kan bli mistenkt for å være narkoman, men det er bedre enn å klø. Ikke gjør som Petter Stordalen ( som sliter med det samme problemet) . Han hadde med seg potetmel da han var ute på reise og ble stoppet i tollen. Litt flaut.....

Jeg er i dag kvitt problemet og er i ferd med å trappe ned på forbruket ( høres jo ut som jeg har rusproblemer)

Lykke til ! Rådet er gratis og potetmel er billig, men send meg noen gode tanker om du blir kvitt det helvetes problemet.

~O