Hvordan sette opp et midlertidig nettverk - hjelp!

Vis som: | |
13

Hei

I forbindelse med et arrangenment neste helg trenger vi fire PC-er i et nettverk. Vi trenger ikke internett-tilgang. For å få til dette skal vi låne PC-er her og der. Det er to private PC-er - som altså står hjemme hos privat-personer og brukes der på vanlig måte. Videre er det to PC-er som skal lånes fra arbeidsgivere - bl.a. min egen jobb-PC skal brukes. De to jobb-PC-ene er satt opp som medlem i bedriftens domain. De to private er vel satt opp i workgroups vil jeg anta.

To av PC-ene har trådløst nettverskort, mens de to andre har vanlig kabel-nettverkskort.

Jeg ønsker IKKE å lage en ny workgroup som alle fire PC-ene skal kobles til. Dette siden jeg da må melde inn PC-en min i domain igjen etter bruk. Her har jeg opplevd at dette kan ta laaaang tid (det spørs hvor guttene data-avdelingen er hen).

Derfor lurer jeg på å bruke en trådløs router til dette (denne får jeg også låne). Planen min er å sette opp routeren slik at hver av de fire PC-ene egegntlig er hvert sitt nettverk. Jeg skal IKKE ha tilkobling til verden omkring.

Vil dette fungere? Klarer jeg å sette opp routeren slik at den gjenkjenner fire forskjellige nettverk, to trådløse nettverk og to kabelnettverk? Eller er dette umulig å få til på denne måten?

Noen som vet?

Hilsen Goggen

Av Bill G. ates den 15/10/2004 - 14:55
14

Dette skal ikke være noe stort problem.
Det enese du må passe på er at den anticoaxiale fjernbryteren på nettverkskortet vippes over i "ON" mode. Samtidig må du passse på at du kun bruker en paradifferentiell monokrysset nettverkskabel som kobles til den trådløse routeren.

Bill

Av Canorit den 15/10/2004 - 21:22
14

Du kan sette opp en ruter til å håndtere 4, eller 200 nettverk, men vanlige hjemmerutere til under 2000 kroner har sjelden eller aldri mulighet til å rute mellom mer enn to nettverk(Internett-privat nett). Uansett blir det litt plundrete å sette opp, og det endrer ikke på behovet for arbeidsgruppe-oppsett.

Du trenger ikke arbeidsgruppe eller domene-medlemskap for å få det til å virke. Det enkleste du kan gjøre er å bruke en ruter med DHCP-funksjon. Da kan du sette opp PC'ene til å motta IP-adresse automatisk, og alle får en korrekt adresse som de kan kommunisere med. Hvilken IP-adresse PC'en din har finner du enklest ved å åpne kommandolinje-vinduet og skrive "ipconfig" og trykke Enter. For å teste om du har kontakt med en annen PC, åpner du kommandolinjevinduet igjen og skriver "ping 192.168.1.100" og trykker Enter. Bruk IP-adressen til den maskinen du vil teste kommunikasjonen mot og sjekk at du får svar. Det betyr ikke noe om PC'ene bruker trådløst eller kabel, bortsett fra at kabel vanligvis gir vesentlig større hastighet.

For å få tak i delte filer på en annen PC skriver du f.eks. "\\192.168.1.100" i adressefeltet i Windows Utforsker. Du bruker altså IP-adressen, og da gjør det ikke noe om PC'ene ikke er i samme arbeidsgruppe.

Mvh

Audun Seierstad
http://www.canorit.no