Hvordan fortelle barn om døden?

Vis som: | |
0

En venn av meg og jeg hadde en prat forleden om en kinkig situasjon. Der en førsteklassing snart kom til å miste et kjært familiemedlem. Foreldrene til dette barnet hadde ikke gitt info til barnet, de ville vente til rett før, pga unngå usikker tid med engstelse for barnet. De var usikkre på hvordan fortelle dette barnet at den den var så glad i skulle bli borte. Jeg ble spurt om råd. men usikker selv, har dere noen gode tips? Tror det er lurt å være åpen og ærlig, noe jeg nevnte, og det ville de også, men ville vente. var så lett likevel å finne ut hvordan de skulle gå fram ovenfor barnet, noen som kan komme med tips evt erfaring, hvordan gå fram når en skal fortelle en førsteklassing om døden og det å miste noen man er glad i? Vil så gjerne hjelpe og gi støtte til min venn, kunne bidra med noe i deres triste situasjon, så er takknemlig for alle svar!

Av Anonym den 17/08/2010 - 12:57
1

les astrid lindgrens brødrene løvehjerte.....

m

Av Anonym den 17/08/2010 - 12:57
1

jeg vet bare at det er lettere å si sannheten jeg selv mistet min egen far brått som 7 åring.dette husker jeg helt klart for han fikk hjertestans hjemme mens vi satt å spiste kveldsmat.jeg husker at ved senere dødsfall så taklet jeg det greit fordi jeg fikk vite sannheten.men en ting man aldri skal blande inn er ordet søvn eller soving.dette gjør ungene redde.enkelte foreldre forklarer at det er en form for laaaang tung søvn når dem forklarer døden.dette er ikke smart da ungene blir engstelig for sine foreldre fordi dem tror at hvergang dem legger seg så vil dem dø.og det med begravelse seremonien behøver man ikke å forklare hvis dem ikke spør om det.barn lager seg forklaringer på ting selv og det meste går seg til.

Av Anonym den 17/08/2010 - 19:06
0

Da min sønn var 6 år, mistet han sin oldefar. Jeg hadde mye hjelp i å lese den boken jeg fikk når gutten min ble døpt. Der sto mye bra om det å snakke med små barn om døden.

Et råd jeg husker spesielt godt, var å være KONKRET. Jeg forklarte sønnen min hva som skjer fysisk med kroppen når man dør. At man slutter å puste, hjertet slutter og slå. Man kan ikke prate lenger eller tenke. En død person er IKKE det samme som å sove. Aldri bruk det overfor små barn. Mange barn blir da engstelige for å sove. Snakk gjerne med de andre i familien også om at de ikke bruker dette utrrykket så barna hører på. Spesielt eldre folk bruker dette mye.

Sønnen vår ble også redd for at vi skulle dø fra han. Man skal ikke lyve og si at det ikke kommer til å skje. Men jeg forklarte han at alle skal dø en gang, men at det kom til å bli lenge til. Beroliget han på at han ikke skulle være redd for at vi skulle dø fra han, fordi de fleste lever til de er veldig gamle før de dør. (syns ikke det var rette tidspunktet å komme med alle eventualiteter...)

Håper dette var til hjelp

Lykke til