Hunden min er bilsyk! hjelp!

Vis som: | |
1

Jeg begynner å bli skikkelig lei av at hunden min er bilsyk.. det er blitt en jobb hver gang vi skal ut å reise noen plass.. Hunden nekter å bli med inn i bilen, og stritter imot med en gang den merker vi skal ut å kjøre. Og når vi først har fått hunden inn i bilen, så begynner den å skjelve og suggle. Vi har fra begynnelsen av prøvd å gjøre hver biltur til en kjekk opplevelse, og aldri tatt med hunden ut å kjøre bare for å kjøre.. hver gang vi er "framme", er det for å besøke andre hunder, reise til stranda eller andre kjekke plasser.. Så jeg skjønner ikke hvorfor hun er så redd.. Noen tips eller erfaringer? Vi har prøvd å leke med henne, rose henne, ha henne i fanget, la henne ligge på gulvet, i setet, i sin egen korg.. ingenting fungerer bedre enn noe annet =/ Jeg vil alltid klare å gjøre jobben med å ha en bilsyk hund, selv om det innebærer å polstre bilen med plastikk og håndklær hver gang(ettersom det hender hun gjør fra seg og suggler konstant), men jeg skulle virkelig ønske hun slapp å være så redd som hun er.. det gjør meg virkelig vondt at hun skal synes noe som er så ufarlig skremme henne sånn =/

Av j24m/hunder den 18/02/2007 - 14:12
1

Det hørtes ikke noe særlig kjekt ut for noen av dere..
Først vil jeg anbefale bur,på den måten så er hun trygg når dere er ute å kjører.

Har dere prøvd å la henne utforske bilen når den står i ro i innkjørselen? synes dere skulle prøve det,sett deg inni bilen og slapp av,ha gobiter med,og la hunden komme inni om hun vil og snuse rundt.Så når hun er noe lunde trygg på dette tar dere småturer,gjerne ha en liten gløtt på vinduet slik at hun får frisk luft.Ikke trøst hunden om den viser tegn til redsel,da forsterker dere den bare.

Men om hunden er vandt med bur så ta buret i bilen,og ha den inni der.Da blir det et trygt avgrenset område.Tror også du slipper "douhellet" for hunder gjør ikke noe fra seg der dem skal ligge.

Men hvor gammel er hunden?

Av ursis den 18/02/2007 - 14:24
1

hvor lange turer det er snakk om, men hva med å kjøre noen helt korte turer med hunden, for så å ta den ut og gå tur med den, leke med den osv.?

Min hund var også bilsyk før, og den ville absolutt ikke gå inn i bilen. Jeg gjorde den feilen at jeg tok den inn i bilen kun når vi skulle reise et eller annet sted - vanligvis flere timers kjøring. Så begynte jeg å "tullekjøre" med den. Bærte den i bilen (den ville jo aldri hoppe inn selv), kjørte bare noen minutter, stoppa og tok den ut, gikk tur. Den rakk ikke å bli bilsyk.

Med min hund hjalp dette veldig raskt. Den begynte å hoppe inn selv, og tålte lengre turer. Fortsatt kan den bli syk hvis jeg kjører veldig svingete veier, og den må i alle fall ikke få mat den dagen vi skal reise.

Jeg ville også si, at kanskje det ikke er så lurt å gjøre så stort "nummer" av det å være i bilen - det er nu greit å gi ros, men jeg ville ikke la hunden være en gang på gulvet, en gang i setet, en gang i fanget, en gang i buret. Hunden skal ha én plass i bilen hvor den kan føle seg trygg, og jeg tror det er best å være veldig konstant og rolig selv. Med en gang hunden får "trøst", er det også på en måte signal på at dette kan være farlig. Vi må selv bevise hunden at det er ingen sak å sitte i bilen. Sett på radio og syng med, vis til hunden at du bare koser deg og er ikke nervøs i det hele tatt. :D

Av Christina den 24/02/2007 - 02:37
1

Jeg skjønner godt at hunden din ikke vil bli med i bilen. Den vet jo at den blir syk og dårlig hver eneste gang.
Har du prøvd med reisesyketablett? Kan bruke akkurat den samme som man gir til mennesker, bare pakke den inn i litt leverpostei eller noe sånt. Gi den ca 1 time før dere skal ut å kjøre og se om det fungerer. Det er normalt at hunden kan bli litt trøtt og sliten av tabletten.

Av Hunde'mor' den 24/02/2007 - 09:22
2

En veterinær tok akupunktur på min boxermann og plagene ble borte vekk.

Av oslojente78 den 24/02/2007 - 11:36
1

Min hund på et år har blitt mer og mer bilsyk med tiden. Hun er rolig i bilen, hvor hun ofte ligger og sover. Men plutselig kan hun våkne, reise seg og kaste opp. Dette er veldig plagsomt, og på den 2 timer lange turen til hytta vår stopper vi opptil seks ganger for at hun skal få luft. All denne stoppingen blir kjedelig i lengden, og vi har prøvd alle mulige metoder for at hun ikke skal bli bilsyk.

Jeg er ikke for å putte masse piller i en hund, men prøvde det til slutt. De første gangene fungerte det ikke, men sikkert fordi jeg gav henne en veldig lav dose. Nå får hun 2 hele reisesyketabletter (etter råd fra vetrinær) en til to timer før vi skal dra. Siden vi begynte med dette, har hun ikke kastet opp. Hun blir heller ikke merkbart trøtt av disse tablettene. Så det kan jo være en ting å prøve. Tablettene er reseptfrie, og det er det samme som mennesker bruker.

Vår hund veier omkring 32 kilo nå, men hvis din hund har en lavere vekt burde du nok rådføre deg med en vetrinær angående dosen.

Lykke til, og jeg vet hvor kjedelig dette kan være:)

Mvh
Hilde

Av anita den 24/02/2007 - 12:12
1

for alle svar.. skal prøve med reisesyketabletter, men jeg hadde jo håpet å slippe dette også.. (prøvde det de første gangene vi reiste), da det ikke alltid er like lett å planlegge 2 timer i forveien når vi skal ta en liten kjøretur til f.eks noen venner.. greit nok viss det var 1 gang i måneden når vi skulle til hytta el, men dette gjelder jo tilogmed bare når vi skal ta en 10 min. tur til foreldrene mine osv. da kan det jo fort bli reisesyketabletter 2 ganger til dagen, og jeg tror ikke dette er bra i lengden =/ du med boxeren, hvor mange ganger måtte du gjøre dette? hvor lenge har det gått fra du gjorde det og til dags dato?

Av Hunde'mor' den 24/02/2007 - 13:36
1

år siden, det var den forrige boxeren min. Virkningen av behandlingen varte fra valpe/"slyngel"stadiet og livet ut. (Vel 8år.)
Første behandling hjalp, kan ikke huske om den fikk beha. nr to.

(Det er vel ca 12år siden).

Jeg kunne kjøre 2-300m og parkere, så spydde den som en gris, det hjalp ikke om bilen stod i ro heller.