Holdbarhet på åpnet vin?

Vis som: | |
42

Er det noen som vet hvor lenge en åpnet rødvinsflaske kan oppevares før vinen blir dårlig??

Av vindama den 11/04/2005 - 09:44
3

den holder seg vel i minst 4 dager!

Av Catos den 11/04/2005 - 09:46
2

Ser ikke ut som du vet mye om vin.
åpne den om kvelden og neste dag er den ikke like god.

Av Anonymia den 11/04/2005 - 10:53
2

En ekte vinkjenner vil rynke foraktelig på nesa og mene at den ikke kan oppbevares i det hele tatt, etter åpning. Men de fleste merker ikke voldsomt stor smaksforskjell neste dag. Den kan sikkert oppbevares en ca. 4 dager, som ei her sa. Den oksyderer etter åpning, derfor vil smaken forringes noe, om ikke alt drikkes på en gang.

Av tone den 11/04/2005 - 10:59
2

håpner du ei flaske skal du jo så klart drikke hele!!! hehehe:-p
d skal jo drikkes!!!

Av VinoTinto den 11/04/2005 - 11:17
0

Med engang den er åpnet så begynner nedturen og allerede etter noen
timer er den merkbart dårligere.
Ikke så mye å spare på egentlig.

mvh
VinoTinto

Av Halllo den 11/04/2005 - 11:34
2

Skrif\veleif er kult. Men vin kan oppbevares og fremdeles drikkes hvis den lagres kalt i maks 3 dager. Allerede etter to timer i 20 grader vil det ha blitt omdannet nok edikk til at det kjennes. Dere som ikke kjenner vin så godt kan ha den ute i romtemperarur i to dager før dere kjenner det. Etter 4 dager i kjøleskapet, så kan den like godt taes ut, oppbevares i romtemperatur og brukes som edikk.

Av Bartender'n den 11/04/2005 - 12:39
0

jo mer luft vinen kommer i kontakt med jo dårligere blir den,, ergo etter du har åpnet flasken og vinen har kommet i kontakt med oksygen vil den sakte men sikkert starte å surne,, så gradvis vil den bli dårligere og dårligere. den blir kanskje ikke sur før etter en to til fire dager, men smaken er en helt annen etter bare noen timer,, så hvor lenge en vin holder avhenger faktisk bare av hvor kresen du er,,
LYkke til..

Av Vinguden den 11/04/2005 - 13:10
1

Kjøp en vakum-pumpe med gummikorker, da holder den gjerne en uke.

Av myal_ den 11/04/2005 - 13:41
2

som er problemet her er oksygen, defor må du sette korken på flaska igjen. Hvis du heller vinen over på en mindre flaske så det er mindre oksygen tilgjengelig, og korker den, vil du nok kunne oppbevare vinen fra ett par til 4-5 dager, avhengig av hvor kresen du er. Etter dette vil vinen sannsynligvis smake uggent. Jeg åpnet en flaske vin forrige helg, som kostet nesten 200 kr og ønsket derfor ikke å helle den ut. Jeg korket den og satte den kaldt (5grader), og den var fortsatt ok når jeg åpnet den lørdagen etter!

Myal

Av myal_ den 11/04/2005 - 13:43
2

http://www.aperitif.no/index.db2?id=6796

Av elgen den 11/04/2005 - 13:45
1

men så lenge d er kommet luft til vil d starte en kjemisk prosess som etter noen dager gjør vinen så sur at du ender opp m å studere toalettskålen litt nærmere...blæ

Av André den 11/04/2005 - 15:03
1

Kjøp kartong da, hvis du bare nipper til et glass i ny og ne.

Av chianti den 11/04/2005 - 15:44
1

Dersom du mot all formodning ikke har tenkt å drikke hele flaska, kjøper du vakuum-kork - så er problemet med luft i vinen løst....... Så kan du kose deg med resten av vinen en helt annen dag, eller uka etter, om du vil..

Av Vinekspert den 11/04/2005 - 16:24
3

1-2 minutter

Av borge den 11/04/2005 - 16:54
1

Drikk vinen innen et par tre timer.vakumkork er bare tull!

Av Nilsen den 11/04/2005 - 16:57
3

3-4 uker

Av Ridder Blåtann den 11/04/2005 - 17:12
2

Åplet vin holder i ca 15 til 20 minutter!!!! Forferdelig dumt spørsmål.

Av vamp den 11/04/2005 - 18:43
1

Glise!! Humor mann... humor!!

Av månestråle den 11/04/2005 - 19:50
1

...det finnes ingen dumme spørsmål....bare dumme svar !!! hørt den ???

Av fantomvin den 11/04/2005 - 21:01
5

frys den ned så holder den i årevis.

Av ponte den 11/04/2005 - 21:04
1

vinen bler jo ikke akkurat dårlig etter 1.2 minutter. Tosk

Av pupper den 11/04/2005 - 21:26
1

100 år sikkert;P

Av peder den 11/04/2005 - 22:28
3

vinen er best hvis den drikkes umiddelbart etter åpning.ja jeg vil si at styrting av vinen er å anbefales.da får en også maks virkning.

Av Frozt den 12/04/2005 - 10:28
2

å fryse ned vinen er en god ide, frys i isterninger så har du det klart til bruk i sauser og gryteretter.

Av Bæsj den 03/12/2008 - 23:51
5

Jeg syntes denne vinen jeg drikker nå , som var åpnet for 1 mnd siden smakte bedre enn en nyåpnet vin
Den vonde smaken er ikke så tydelig nå