Hjelp kona begynner å bli alt for tykk.

Vis som: | |
48

Tipper mange av dere allerede har dømt meg nedenom og hjem bare ved tittelen på innlegget....Men her er storyen.
Jeg er en mann 38år som liker å trene og holde meg i form, vil gjerne ha dette som en del av min livsstil.
Kona mi derimot, hun sier at hun ikke var noe lykkeligere når hun var tynn.
Hun trimmer lite eller ingenting, tar alltid bilen istedet for å gå og er flink til å stadig belønne seg selv med mat og snacks på kveldene.
Kona har astma som jeg mener har forverret seg i takt med hennes fysiske forfall.
Jeg har prøvd å hinte om at hun bør komme seg i bedre form (ikke et ord om kropp og utseende) men da sier hun at hun går så mye i jobben og får nok trim der.
Hun vil ikke gå på treningstudio for der er det bare "deiligberter" som i følge henne ikke har noen andre interesser enn å være sykelig tynne.
Dersom jeg prøver å si det direkte til henne at nå må du f... meg slanke deg vet jeg hva som skjer: da tenner hun på alle pluggene og sier at "hvis det er en 22åring som går på treningstudio du vil ha så prøv, se hvor lykkelig du blir osv.....) for så å ringe mora si, og diverse venninner som da er enig med henne om at jeg er en psykopat "hvem faen er det han tror han er?"l. Problem løst..
Problemet er at jeg gremmes over at hun stadig blir feitere og ikke engang prøver å gjøre noe med det, hun har ei smellfeit søster og jeg har panikk for at hun skal bli som henne,
Mulig jeg er litt psycho med feil verdier i livet, men dette dreier seg også om helse, alle veit jo at fedme medfører mange sykdommer osv.
Personlig føler jeg verdien av å holde seg i god form er så stor at jeg ikke fatter at noen orker å stelle seg til slik.
Seriøst jeg trenger noen gode råd, for dette er ikke bra for ekteskapet..

Av Anonym den 22/02/2010 - 18:59
27

Jeg er en kvinne selv, og kunne ikke tenkt meg å la meg forfalle på den måten. Jeg hadde jo også reagert om mannen min la seg veldig ut, særlig bør man ikke få får mye rundt midjen. Men alt med måte, selvsagt. Klager ikke på noen få cm økning over mange år. :) En ting jeg lurer på er hva dette gjør med sexlivet deres? Får du mindre lyst? Svar ærlig.

Av Anonym den 22/02/2010 - 19:05
7

Får selvfølgelig mindre lyst på henne, samtidig vet jeg jo at virkelighetens damer ikke er som i en pornofilm, he he.
Det største problemet er kanskje hennes komplekser som gjør at alt skal foregå under dyna, helst i mørket.
Og at hun alltid sier at "du får gjøre jobben"......hun blir jo så sliten av å ri.

Av Anonym den 22/02/2010 - 19:12
12

må jo bare kjenne på sjæl hva som er verdt det. Om det er en uenighet om verdier som er for viktig for deg. Ingen har plikt til å slanke seg for andre, ingen har plikt til å bli i forhold. Det er ingen fremmede som kan bestemme hva hun skylder deg.

Av Anonym den 22/02/2010 - 19:16
10

Hadde hun komplekser og var hun seksuelt lat også da hun var slankere? Hvis ikke, burde du kanskje minne henne om at dere har hatt bedre tider... mimre mimre... husker du hvordan det var osv... (vet forresten ikke, kan jo tenkes at hun tar det også ille opp. Forresten reagerte jeg på at hun "sladrer" til moren sin og venninner, det var barnslig og sært). At hun ikke selv ser problemet? Det synes jeg er rart. Mulig hun ser det, men gidder ikke ta tak i det, det koster for mye anstrengelse. Målet er for langt unna, og det svekker motivasjonen. Kanskje. Men hvem trenger å svette i treningsstudio? Hun kan kjøpe en trimsykkel og bruke hjemme, hun kan bli med deg på ski, sykkel til våren eller løpeturer (du får løpe i ring rundt henne, hehe). Man får bedre humør og overskudd av å trene, bare det må jo være noe å trakte etter.

Av Anonym den 22/02/2010 - 19:36
26

Det er jo hun som er lat og egoistisk. I tillegg er hun en smule dum.

Av jansin1 den 22/02/2010 - 20:45
74

Hjelp henne med å komme i form ..    masse aktiviteter dere kan gjøre sammen om du er bekymret for henne ,, fks   ski , skøyter , ballspill er utrolig morro (men det er min mening)   sykling ,svømming , bare ha det hyggelig sammen på tur så vil dette ordne seg ..  men vær positiv mot henne ..   om du mener noe med dette du har skrevet .. 
 

Av Anonym den 23/02/2010 - 08:35
2

du er gjenkjent. Og du er et kvinnemenneske.

Av Anonym den 23/02/2010 - 09:19
3

Bruk heller evnene på lottokupongen.

Av Anonym den 23/02/2010 - 09:54
45

Kanskje du bør fortelle henne at du bekymrer deg for helsa hennes? Du er selv 38, og fruen er kanskje omentrent på samme alder? Det blir viktigere og viktigere å ta vare på helsa etterhvert som tida går. Hva med å foreslå fine aktiviteter dere kan gjøre sammen, slik som å gå tur, skitur og slikt? Det er relativt god trening selv for de som ikke liker å trene, å gå tur er veldig sunt for både kropp og sjel. Gå en halvtime om dag, gjerne lengre etterhvert. Hva slags jobb har kona da, siden hun går så mye?

Glem å prøve å få henne til å "trene" i første omgang, men be henne med på å gå tur. Det er også en fin tin å gjøre som par fordi det da er tid tilå prate og bare vre sammen. Det er også veldig lav terskel, fordi alle klarer å gå en liten tur. Hvis du viser henne at du ikke setter pris på kroppen hennes selv om den er større nå enn før, ja da vil hun iallefall kun ha sex under dyna, og hun vil gi opp og heller la seg forfalle enda mer. Det er bare slik at belønning av atferd man vil se vanligvis fører lengre en "straff", så sutt å kjefte på henne og prøv å få henne mer aktiv for både hennes helse sin del og kanskej for forholdet også.

Av Anonym den 23/02/2010 - 09:54
16

Du kan jo foreslå at dere kan begynne å gjøre noe sammen, begynne på pardans eller noe sånt? Da ser det ikke ut som om at du gjøre det for treningens skyld.

Av Anonym den 23/02/2010 - 10:22
17

Om hun gradvis har blitt fetere med årene, siden du traff henne - og ikke viser vilje til å gjøre noe med det ... Skilsmissegrunn, uten tvil! Så lenge dette ikke dreier seg om sykdom, som gjør henne uforskyldt feit, så press henne til slanking.

Man er gjerne to i et parforhold, og vi snakker her om gjensidig respekt. Den ene er opptatt av å holde seg i form, og den andre gir fullstendig blanke ... Forbannet egoistisk lavpannet livsførsel.

Av Pjusken den 23/02/2010 - 10:26
7

Skjønner deg faktisk!
Jeg ser flere par som har det som dere.. En er opptatt av kropp og trening, mens den andre lar seg "forfalle", og det synes jeg er helt merkelig!
Jeg skjønner også at dette går utover sexlivet, og selvfølgelig også ekteskapet tilslutt..
Jeg synes det må være lov å si ifra, men du kan kanskje ta det litt mer forsiktig?..

Det er faktisk skremmende om hun har en søster som er smellfeit! Da ligger det kanskje i genene, og hun må faktisk jobbe mer en andre for
å holde seg i form..
Skjønner at hun kan bli oppfattet som lat, men kanskje du maser så mye at hun blir lei av maset, og føler at du uansett aldri blir fornøyd?..

Av Anonym den 23/02/2010 - 10:29
6

trenger ikke begrunnelse for å skille seg i Norge, tror du tenker på sharialover. Kan ikke folk bare vokse opp og bli såpass selvstendige at de kan stå for sine egne verdier, uten å spørre alle andre om de er 'greie', og uten å gi andre (feite) mennesker ekstra stress på grunn av deres egen dårlige samvittighet.

Overflatiske mennesker av verden - gå med hodet hevet og stå for hvem dere er! Det blir så mye lettere for alle parter.

Av Anonym den 23/02/2010 - 10:35
11

Jeg skjønner hvor du er.
Det er mye som blir verre når man blir større.
Pusten blir verre, og da hjelper det hvertfall ikke at hun har astma.
Kan du ikke prøve å få henne med deg på en gåtur om kveldene da, så er det en begynnelse.
Og når sommeren kommer kan du jo prøve å få henne med på sykkelturer.
Og kanskje hvis du lager middag en kveld, lag noe sunt, med mye grønnsaker.
Forsøk å få henne til å bytte bort vanlig pasta med fullkornspasta, og kutte ned på sausen.

Ikke kjøp inn snacks, det er og forblir en fristelse uansett hvordan du ser på det.
Ikke mas på henne angående dette, prøv heller å være litt sneaky.
Bli med ut på en gåtur kjære, det er så lenge siden vi hadde en ordentlig god gåtur med masse prat. :)

Jeg er selv jente, og min søster er også ganske stor.. Jeg er ikke det.
Jeg har jo henne som ett skrekkeksempel :P

Av Anonym den 23/02/2010 - 10:35
5

Hei

Jeg må si meg helt enig med deg. Selvfølgelig er det flere måter å si ting på og mange kvinner, inkl meg selv, har en tendes til å tolke ting på verste måte. Men det virker i grunn som om du har hintet forsiktig en stund.
Jeg selv liker å holde med i form, både pga helse og utseende og ønsker også at min mann har samme tanker om det. Jeg kunne aldri levd med en "feit slask" som ikke bryr seg om hverken helse eller uteseende. Jeg vil at min mann skal være sunn og frisk slik at jeg har han lenge.
Han er ikke syltynn med veldig definerte muskler, men han trener og er bevisst på hva han spiser.
Om din kone tror at du vil hun skal se ut som en "syltynn 22 åring" kan du jo legge vekt på at det kanskje ikke i første omgang er utseende, men helsa som er viktig, hun må jo være til lenge for deg og deres barn.
Man blir kanskje ikke lykkligere som tynn, men det blir man av en god helse...
Du kan jo vise henne noen av disse svarene og se om hun tar poenget.
Lykke til!

Av Anonym den 23/02/2010 - 10:42
16

kanskje bedre å oppmuntre i stedet for å si at nå får hun f... meg begynne å slanke seg... og er det slik at du ikke takler å være sammen med ho fordi hun begynner å bli stor og ikke personligheten teller mest, så skill deg da, ingen som tvinger deg til å bli i forholdet. og du som skriver på dette innlegget om at kona hans er lat og en smule dum??? hvor barnslig går det ann å bli?? begynn å vurder deg selv kanskje.... jeg syns folk får være som de er, og om du ikke takler at hun begynner å bli stor så får du gå fra ho da. hvis hun trives mer med å være stor og ikke var lykkelig når hun var tynn mener jeg..... da er hun vel lykkelig nå da?

Av Gift med overvektig den 23/02/2010 - 10:44
3

Om ho elsker deg skal ho høre på kva du har å si. I parforhold påvirkes vi av hverandres sjukdomer. Om ho får diabetes for eksempel, noe som overvektige lett får, det vil påvikre deg også.... ditt parforhold og ditt liv. Den du elsker reiser du jo ikkje i fra om ho blir sjuk..... Vidare vil ho bli fortare sliten, noe som påvirke humøret, problem med blodtrykk som fører til hodepine og så vidare... eg kan nevne opp problem som vil komme grunnet at ho ikke hører på deg.
Ho bør virkelig ta seg samen, om ikkje vil eg påstå at ho elsker deg ikkje 100% Du har full rett til å seie i fra.
Min kone er overvektig slik at eg veit korleis du vil få det.

Ein ting til; mora og venninene hennes ønsker ho ikkje alt godt når dei kan seie du tar feil.

Jeg ønsker deg lykke til, du vil ikke få det lett om ho ikkje tar seg samen. Sjølvsakt må du gi en hand for å hjelpe ho, aldri overlate problemet til ho aleine. Men vil ho ikke høre på deg, ja då har du gjort ditt.

Når ho blir dårlig.... minn ho på kva du har fortalt ho. Då kan det hende ho tar seg samen før overvekta vinner tak.

Av Anonym den 23/02/2010 - 11:20
6

For at et ekteskap skal fungere, så må man gi og ta. Og man må hele tiden ta partnerens ønske seriøst. Så om du synest hun bynner å bli for tjukk, og dette er noe som plager deg, så er det absolutt noe hun bør ta seriøst. Men hvordan hun reagerer, kommer jo an på hvilken måte du forteller det :) En ting jeg har merket med kvinner, er at de sjeldent tåler å høre noe negativt om vekt og utseende. Så kansje du skal prøve å få henne til å innse det selv, å få lyst til å slanke seg... F.eks ved å kjøpe et klesplagg til henne i den størrelsen hun brukte før, og si at dama i butikken som solgte det, hadde makent klesplagg, og det var utrolig fint. Når hun da prøver plagget å ser at det er for lite, så kansje hun bynner å tenke litt selv.. Eller kansje bestill en sydentur lang tid i forveien, å snakk mye om hvor morsomt det blir å bade/ sole seg. Da tenker hun kansje at hun vil slanke seg til ferien, og om hun ikke gjør det, så er set stor sjangs for at hun vil det etterpå :) Du kan også sette deg ned sammen med henne, og bla igjennom gamle bilder (der hun var tynn), og sitte og mimre. Kanje hun da forstår at hun trivdes bedre med kroppen hun hadde før. Og om hun ikke viser noe tegn til å bry seg, så kan du jo si at du f.eks synest at du selv har lagt på deg litt, og vil ta av deg ;) Dette er selfølgelig bare noen eks, og det er jo umulig å vite om det kunne funket på dama di.. Men lykke til :)

Av Anonym den 23/02/2010 - 11:22
1

Hei du , triste greier det du forteller egentlig, men faktum er at man ikke kan forandre andre mennesker. Jeg tror ikke jeg vil anbefale deg til å hale å dra i henne for å motivere og oppmuntre til en sunnere livstil, du kommer til å slite deg ut og ende bitter og forbanna). . Hvis du synes at 22 åringer eller trente 50 åringer er flotte så må du jo få lov til å mene det.....................- muligens det kan trigge hennes jaktinsinkt.............. Det kan også hende at hun er for feig til å gå fra deg , og dermed "spiser seg opp" for at du skal bli drittsekken når du ikke orker mer av motbydlighetene ( menn er også flinke til slikt)..... Any Way...................... Den som følger sin sjel gjør kroppen sunn
H

Av Anonym den 23/02/2010 - 11:28
5

Du kan, om du ikke allerede har, prøvd å inkludere henne på småturer. Si at du har lyst å ha henne med å gå en kort tur, fordi det er så fint vær ute. At det er litt kjedelig å sitte inne, at du har så lyst å komme deg ut i frisk luft og nyte naturen, men at du synes det hadde vert koselig om hun også hadde villet vere med.
Kanskje du kan snakke med legen hennes, få ham til nevne at astmaen hennes kommer til å bli mye bedre om hun trener litt kondisjonstrening, og få henne til å tenke over faren ved fedme.

Jeg har selv astma, og jeg finner at det har hjulpet meg KJEMPEMYE å trene og å gå til skole og jobb, isteden for å busse rundt. Sterkere lunger = mindre astma, enkel logikk:)

Når man først har begynt å trene så orker man også mye mer, og man blir som regel gladere av det, ikke nødvendigvis fordi en blir slankere, men fordi kroppen utløser noen spesielle feromoner som gjør at man blir lykkelig. Men dette vet du sikkert alt om selv.

Og det er bare tull at det bare er 23åringer som bare har som interesse å vere syltynne på treningsstudio. Jeg går ofte på treningsstudio, og jeg ser mange større utgaver av menn og kvinner, som tar et tak i "problemet". Du kan jo si til henne at hun ikke nødvendigvis trenger å bli tynn, men at hun kan bruke det fettet hun har til å bygge noen muskler. Det er greit å vere sterk og ikke vere avhengig av mannen hele tiden, når det er tunge tak å ta. Også får du poengtere at det ikke er noen bodybuilder du mener. Det er klart hun ikke var lykkeligere når hun var tynn, om hun var tynn fordi hun "bare" spiste sunt og ikke trente, da har hun jo bare vert tynn og svak.

Trening gir overskudd og er bra for astma. Det er faktisk veldig, veldig bra for astma, det kan jheg skrive under på.

Selv er jeg en 21 år gammel jente, med både astma og allergi, og jeg merker at begge deler er blitt mye bedre etter at jeg begynte å trene (igjen) for 2 år siden. Jeg trener spinning (som var veldig, veldig skummelt til å begynne med, men som faktisk var mindre slitsomt enn det ser ut til) og EP (som er styrketrening med stang), og begge hjelper meg mye, på hver sin måte. Jeg er ikke opptatt av å vere syltynn, men av å vere sunn og frisk, og kunne klare meg uavhengig av samboeren min, når det er ting som skal gjøres.

Kanskje du kan foreslå at hun og eg veninne kan melde seg på spinning i lag, så blir det litt gøyere for henne. Du kan ha en gulrot i enden, som en tur til Paris, eller andre ting du tror hun vil like, når hun har fullført så og så mange timer. Si at det bare er for å bevise at hun kommer til å føle seg bedre og ha mer overskudd at du vil ha henne til å trene, og at når hun har fullført disse timene (f.eks 10 timer) så blir det Paris-tur eller annet du måtte finne på, uansett om hun bestemmer seg for å fortsette eller ikke.

Men husk, trening er ikke for alle, uansett hvor godt man føler seg. Det er mange som ikke liker det i det hele tatt, og som hater å bevege på seg. Men de fleste, så snart de kommer over de første 1-2 treningene, begynner å like det, for det er å komme igang som er verst, definitivt.

Men husk å vere støttende i begynnelsen, om du får henne til å begynne, bli med henne om hun vil det, forklar henne ting hun lurer på, osv.

Lykke til:) Hilsen ei som ble mye lykkeliger etter at hun begynte å trene (igjen).

Av Tullhøna den 23/02/2010 - 11:32
3

Føler med dere begge. Har selv vært overvektig, og vet hvor nedtrykkende for selvbildet dette er. Og det er faktisk ikke sikkert hun "ser"seg selv, selv om hun kanskje vet att hun er overvektig. Vanskelig å si hva du skal gjøre for å få henne til å innse dette. Men du må trå varsomt. Har hun sett bilder av seg selv i det siste? er annerledes å se på et bilde enn et speil. Kanskje har hun det ikke bra med seg selv i det hele tatt, og synes det ouverkommelig å byne å ta av kiloer. For min del kan jeg tipse om et veldig lettvint/effektivt opplegg. sjekk wwww.lavkarbo.no. Men ingenting kommer av seg selv, og hun må ville dette selv. Lykke til. Håper du kan få igjen "drømmedama" di i ny fasong :-)

Av wenke den 23/02/2010 - 11:33
14

Jeg lurer på hva dere menn forventer av deres jevnaldrene koner. Kvinnekropper forandrer seg med alderen. Jeg leste her om dagen om en undersøkelse der veldig mange menn ønsket at kona tok plastiske operasjoner (fra england riktignok). Fettsuging var på topp, etterfulgt av brystforstørring/løft. Litt ned på listen kom oppstramming av huden på halsen(!) og ansiktsløft. En ting er fett, det har vi noenlunde kontroll på selv, men hvor går grensen for hva dere finner "usexy"? Er 5kg i overkant krise? 20kg? Rynker og enn viss omfordeling av fettet på kroppen kommer dessverre enten vi vil eller ikke. Jeg merker selv en formidabel midtlivskrise ved det å miste mitt gamle utseende. Ikke fett riktignok, men kunne trengt en "oppstramming av huden på halsen.." eller litt silikon kanskje? Blir så stressa av dette skjønnhetstyranniet, Jeg føler med din kone, og lurer på om min mann til en hver tid vurderer om jeg er pen nok for ham. Hva er akseptabelt forfall?

Av Anonym den 23/02/2010 - 11:33
2

Og, jeg glemte å legge til, prøv å finne noe hun liker. Er hun interessert i skisport? Ta henne med på ski og se hvordan hun liker det. Kanskje hun liker padling? Gjør det. Etterhvert vil hun få lyst til å bevege seg mer og vere med ute i naturen, pga anstrengelsene det kan ta å gå på ski og padle.

Av Anonym den 23/02/2010 - 12:17
2

Jeg hadde det på samme måte som deg, og til slutt sprakk jeg og sa hva jeg mente. Brutalt! Men da begynte han å trene igjen! Det funka i allefall for meg.. Dessuten hadde han merket selv at han ikke hadde overskudd, følte seg jævlig osv..

Har litt dårlig samvittighet, men fortalte ham at jeg gjorde det fordi jeg ønsker det beste for ham.. Mulig jeg var litt egoistisk der, men nå har han tatt grep og selv sagt at hverdagen føles bedre.

Lykke til!

Av Anonym den 23/02/2010 - 12:41
8

Hei
Har vært i samme situasjon som din kone, jeg var litt overvektig, min mann påpekte det men det hjalp ikke.
Plutselig fikk jeg lyst til å endre på det.
Jeg endret kosthold og begynte å trene.
Trenger ikke nødvendigvis å trene på studio, flere sportsbutikker har utvalg av egentreningsapparater. trimsykkler, tredemøller osv. Jeg vet ikke hvor stor bolig dere har om det faktisk er plass til det.
Er også nevnt gåturer, sykkelturer, skiturer.

Det beste er at hun må ha lyst til å gå ned selv. Du kan ikke dessverre slanke henne, hun må gjøre det selv.
Jeg har vært der selv og jeg vet at en må ha lyst til å slanke seg.

Ta en alvorsprat til og snakk rolig med henne. Fortell henne også at overvekt kan føre til flere alvorlige sykdommer og at du ikke vil miste henne.

Lykke til

Av Anonym den 23/02/2010 - 12:44
5

Hvorfor tar du ikke henne med på turer. Finn på romantiske og koselige utflukter. Skiturer, gåturer og liknende. Ta henne med på en gåtur en kveld for å se på stjernene?? Begynn med noen turer sammen i uka. Man trenger ikke gå på treningsstudio for å trene.

Av Anonym den 23/02/2010 - 12:48
8

Skulle faktisk ønske at jeg hadde en mann som deg. Etter 4 barn har jeg lagt på meg mer enn jeg liker, og har faktisk prøvd å gjøre noe med det, men det er ikke like enkelt å komme seg ut som før man hadde barn. Derfor har det blitt småturer i nærområdet sammen med barna, å en å annen kveldsturen når noen kan se etter barna. Mannen min har en slik jobb at han er borte over lengre perioder, så derfor må jeg ta hovedansvaret hjemme. Treningsstudio blir ikke prioritert pga økonomi, og ikke kan jeg bare dra fra barna heller. Skulle derfor ønske at mannen min tok iniativet til felles turer når han er hjemme, for det er enklerer å dra ut på tur med fire barn når man er to enn alene (sikkert ikke alle som er enige i det men, imitt tilfelle er det sånn). Så derfor, hvis hun ikke innser hvor heldig hun faktisk er, som har en mann som bryr seg, så kan jeg godt forstå frustrasjonen din. Håper det ordner seg for dere, til felles beste :)

Av Anonym den 23/02/2010 - 12:50
2

jeg må være ærlig og si at jeg først trodde at du var typisk mansjåvinist som bare likte skinny jenter med svære pupper (og kanskje du gjør det, men trenger ikke være manssjåvinist for d, ikke sant (; ). det er ikke noe galt i hva du føler og observerer. j er en jente som ELSKER å trene, så foreløpig så har j ikke noe problemer med vekta. men j blir urolig for kona di. om fedme er i slekta så er ikke hjerte- karsykdommer diabetes o.l langt unna. kanskje som mange av de flotte innleggene foreslår kan dere finne på noe sammen. har dere barn? still henne et ultimatum. enten gå ned og hun beholder deg (og eventuelle barn) eller hun får klare seg selv. hun er bare egoistisk. kanskje på tide at du blir det også?

Av Anonym den 23/02/2010 - 12:52
1

Dump her fat ugly ass...

Hvis hun vil ikke passe på helsa si, da er det hun som begår en stor tabbe. Best å finne seg noen som meddeler dine interesser i trening og kan ta vare på seg selv. Da skal hun skjønne hva hun har gjort feil. Og du trenger ikke bekymre deg om hva hennes familie og venner sier heller. Om hun reagerer slik du beskriver, så er det vel hun som er psycho, og prøver å stemple dette på deg. Usikre mennesker gjør alltid sånt for å få oppmerksomhet vekk fra seg og over til andre. Og det er himmel klart at hun er usikker siden hun unngår å dra på helsestudio og gjøre noe med problemet.

Av Crissie den 23/02/2010 - 13:03
4

Dump henne! Ikke fordi hun er feit, men fordi hun tydeligvis ikke ser problemet selv og det ikke går an å snakke henne til fornuft. Hun virker på meg som en dramaqueen, i og med at hun tenner på alle plugger og ringer både mamma og venner når du sier noe hun ikke liker. Dette var da sånn oppførsel flesteparten av oss la av oss da vi var 16 år gamle - eller yngre?

Du er ingen psykopat fordi du ønsker at hun skal ta vare på kroppen sin. Derimot er HUN en psykopat fordi hun har denne sykelige trangen til å overbevise deg om at det er noe galt med deg og få deg til å føle skyldsfølelse ved å ringe moren og vennene sine og fortelle om "de grusomme" tingene du har sagt. Kjenner jeg henne rett sier hun antageligvis at du har kalt henne feit også?

Nei, kvitt deg med kvinnemennesket. Grunnen til at hun lar seg forfalle nå, er fordi hun føler seg trygg på at du ikke vil gå fra henne. Hun vil bare fortsette å ese ut, med mindre du dumper henne og får henne til å forstå at utseende faktisk har noe å si. Man kan ikke bygge et forhold basert på kun personlighet, man må føle seg tiltrukket av hverandre utseendemessig også. Det er jo ikke personligheten hennes du har sex med, det er kroppen hennes.

Av Anonym den 23/02/2010 - 13:09
6

kjøp en bikkje til henne, ta henne med ut på tur. mye DU kan gjøre for å ikke bare bedre hennes vekt, men også deres nærhet. en lang tur i skog og mark er utrolig deilig og befriende, samtidig som det brenner kcal! samtidig kan du stå for innkjøp av mat, slik at du kan velge litt sunnere ting. samtidig kan du lage mat som er sunn og GOD!

Av Anonym den 23/02/2010 - 13:18
3

Alt dette snakket om turer om kvelden etc. Man blir dessverre ikke tynn av å gå noen turer! Kona det er snakk om her har et yrke hvor hun går hele dagen. Det må nok sterkere lut til er jeg redd. Kostholdet må endres, og da må hele familien samarbeide. Hvordan har det seg at mannen her er så sunn og ikke hun? Spiser dere helt forskjellig?

Av Anonym den 23/02/2010 - 13:26
3

spesielle interesser hvis man blir kåt på feite damer. Så send dama di på tur til Freia og se om hun finner en tjukkas på 52 også finner du deg ei på 22 på sats. Jeg er like gammel som deg og har den supersexy dama på 24. Traff på sats : ) Funker veldig bra! X-en er 20-25 kg for tung, Prøvde å si det samme som deg,men hun ville visst heller være alene...og det er hun. Veit jeg er stygg,eller kanskje ikke,men jeg klarer bare ikke å tenne på feite damer. Å ikke kom med at det er det indre som teller. Det gjør det etter sex! Da kan det godt være hyggelig å prate om noe fornuftig. Ellers er det bare å vente til dagen etterpå. Da er spreke jenter på 24 klare for sex..igjen! : )))

Dette handler jo i grunn om å ta det du sier alvorlig,men hun er som damer flest. Skjønner ikke en dritt før det er for sent og sitter aleine.

Av Anonym den 23/02/2010 - 13:35
22

er problemet deres?!! la no stakkars dama få gjøre som hu vil!!! når du fant henne var hun kanskje noen kilo lettere, men du har vel blitt glad i hennes personlighet med åra, og ikke bare kroppen hennes!!!! du må jo være noe forstyrret!!

Av Ano-nym. den 23/02/2010 - 13:41
2

Varslet hun jeg er forlovet med på et tidlig stadie i forholdet, at noe av det jeg absolutt ikke tenner på er overvektige damer som bare lar seg selv forfalle etter hvert som forholdet går, og det har de fleste damer (og menn) full forståelse for. Og selvføgelig fungerer dette begge veier. Og vi er ikke noen treningsnarkomane, men passer litt på kosthold, og trimmer nå og da, mer skal det ikke til. Mann må bestandig gi og ta, og lytte til partneren din i ett forhold.

Av Anonym den 23/02/2010 - 13:45
17

Jeg er målløs av hvordan dere kan sitte der og skrive noe slik, jeg skjemmes av å kalle med nordmann.
Faen ikke rart mangen sliter,deprimerte,føler lysten ikke til å leve lenger. Når vi har sånne mennesker som dere som dømmer.
Dere tror dere "hjelper" hell no. Dere gjør ting verre, sånne FOLK som dere får andre til å føle mindre verdigt, hva faen tror dere er?
Alle er like gyldige stor,liten,rar. Vi alle kommer i forskjellige former vi alle er ulike. DEAl med det og oppfør dere MENNESKELIGT.

Jeg håper derimot at hun tar til vett og ser den fyren du er og hva du tenker, smeltfeit søster, hadde noen sakt dette til meg jeg hadde tent på pluggene mine.

Samfunnet her er råtten, dømmanes og nådløs, skammeligt skammeligt.

Istedenfor å prøve støtte, prøve hjelpe ikke vær brutale men neida gjør det motsatt gå inn for å såra personen det er det dere er best til.

Men hei en plass må dette komme fra, oppdragelse? holdningen til foreldrene?

Forkastelig samfunn spør dere meg.

Av N@nni den 23/02/2010 - 13:45
11

"DUMP HENNE" - "SKILSMISSEGRUNN"... Makan... er ikke det litt drastisk da? Regner med at overvekta hennes bekymrer deg fordi du er glad i kona di? Antagelig har dere barn sammen også?

Det som har skjedd med din kjære kone (prater av erfaring).. er at hun er blitt "makelig" .. et penere ord for lat? Altså havnet i en vond sirkel, jeg er i samme sirkelen selv men har sett hvordan jeg kan bryte den..i morgen.. i morgen osv osv..

Hennes bortforklaringer og at hun ikke var lykkeligere da hun var slank, DET er bare et skalkeskjul. INGEN er lykkelige når de har valker, dobbelthaker, klærne strammer og midjen er norte. Alle som sier noe annet LYVER. Og det faktum at en overvektig kropp stort sett er tegn på dårlige levevaner kan heller ingen benekte..? Og det at din kone vil gjøre intime ting under dyna med lyset av, ja det bekrefter at hun IKKE er fornøyd med kroppen sin for meg er det et tydelig tegn på at hun faktsk skammer seg over kroppen sin og det er absolut ingen god følelse. Og du føler vel kanskje at du like gjerne kunne hatt sex med en saccosekk?

Alt hun sier er bare bekreftelse på at hun fortrenger at hun har et problem, og det er ikke bare hennes problem det er også ditt. Gi henne gavekort til en livsstilveileder - personlig trener... elle rnoe i den duren. Jeg er helt sikker på, at om hun prøver to uker med regelmessig mosjon og sunt kosthold, så går resten av seg selv fordi hun vil føle seg mye bedre :-) Man blir dorsk av for mye karbohydrater og for lite mosjon.

Lykke til :-)

Av Slank dame den 23/02/2010 - 13:52
4

Noen får jo panikk om en er litt lubben, noen kler å være litt lubben andre ikke.

Jeg er også noe opptatt av kropp/utseende, men er heldig fra naturens side, legger ikke på meg, toppen 1-2 kg og er da likevel slank. Det er nesten bra når jeg har gått opp 1-2 kg.
Det er skadlig å slanke seg mager, da kan en også få hjerteproblemer og andre sykdommer. Er man slank fra naturens side og ganske høy forbrenning, da kan en være sunn og frisk uansett.

Det kan være farlig være for feit og SLANKE seg mager. Trening er ikke dumt når en har astma, man trener seg opp til bedre pust. Håper du er glad i kona de uansett. Er du ikke det hjelper det ikke om hun blir slank, det du er glad i skal være hennes indre! Tenke noe på utseende og helse er likevel ikke dumt.

Av Sibba den 23/02/2010 - 13:52
16

.....må du rett og slett finne ut av hvor viktig kona di er for deg! Å skille seg fordi et menneske er overvektig blir for dumt, da er ikke de rett følelsene tilstede i utgangspunktet. Jeg er selv 42 år, høyreist og slank, jeg passer på hva jeg spiser og jeg trener et par ganger i uken, i tillegg til at jeg også har en jobb jeg går mye i. Mannen min er også høy men har sikkert 20 kg for mye å bære på. For meg er det helt ok, han bærer kg selv og jeg er glad i han som han er. Derimot, når han selv har sagt at han føler seg for tung osv....har jeg oppmuntret han til å trene mer og spise mindre. Hvert par må finne sin balanse etter mitt syn. Uansett, jeg kunne ikke drømme om å skille meg fra mannen min fordi han er for tung, det er da andre viktigere ting i forholdet enn noen kg for mye. Lykke til videre, jeg håper du finner ut av ting :)

Av Anonym den 23/02/2010 - 13:59
1

at feite folk skriver. Fedme er ikke arvelig, i få tilfelle noe med stoffskiftet.
Det som er arvelig er at man drar med seg det dårlige usunne kostholdet som en vokste opp med. Det blir vanskelig å snu til et sunt kosthold og trening, når en i mange år har levet usunt og latmannsliv hjemme.

I stedet for å bli sinna, så gjør noe med helsa deres. Det er ikke snakk om å bli radmager, men få en vanlig slank figur og mosjonere om ikke annet modrat.
Vagge av fedme er farilg!

Av Togfører1 den 23/02/2010 - 14:06
1

Typisk kommunikasjonssperre dere har gående. Greit at du har dine preferanser, hvor ekstreme eller ikke, de er. Hvis du vil takle dette på en respektabel voksen måte, sett henne ned og forklar seriøst dine synspunkter. Og prøv å forstå hva hun føler rundt dette. Det virker som om hun går rett ned i skyttergraven, når du nærmer deg temaet direkte. Det er det selvfølgelig en grunn til. Vær også mann nok til å stå for synspunktene ovenfor hennes mor, venninner, osv, på en seriøs måte. Dette fordrer selvsagt at du mener dere har en fremtid sammen, for dette krever sin mann. Det blir fort veldig lett å sitte på hver sin overbevisning, hvis dere ikke er villige til å inngå kompromiss. Lykke til!

Av Anonym den 23/02/2010 - 14:34
1

de har jo sånne kom i form hotel der de bare har sunn mat :)

Av Soria Moria den 23/02/2010 - 14:37
4

Jeg forstår deg kjempe godt! Jeg synes det er hverandres plikt å holde seg bra for hverandre også.... Jeg trener og tenker på kostholdet mitt dels for at jeg vil se bra ut for typen min og for at jeg vil tenke på helsen i fremtiden. "Man trener ikke for å bli unge, man trener for å kunne bli eldre". Vil ha ei bra helse til å kunne utfolde meg når jeg blir gammel også. Hun vet nok om det og tenker sikkert mye på det, det gjør sikkert henne litt deppa og klarer ikke å gjøre noe med det, typisk å ha en krass reaksjon da. Jeg og sikkert flere kvinner, hater når vekta går feil vei! Veldig lett å feil-belønne seg. Om hun virkelig bryr seg om deg og har de riktige følelsene så foreslå som så mange har gjort, en aldri så liten gå tur. Begynn i det små, gi henne en skrittteller. Vi kvinne kan være lett påvirkelige slik. Kanskje hun får en ny glød og motivasjon til å gjøre noe mer.

Lykke til!!

Av Anonym den 23/02/2010 - 14:47
0

dette kunne jeg ikke ha skrivi bedre,det stemmer så fantastisk med det som skjer her også..

Av hotpet den 23/02/2010 - 14:54
1

Jeg er en kvinne på 37. Jeg må bare si at jeg hadde mistet lysten til sex hvis min mann hadde lagt seg godt ut, men at det oxo hadde gått utover det psykiske, for er turn off med en mann som ikke tar vare på kroppen sin, og bare lar seg forfalle. Da tror jeg at jeg bare hadde gått rundt å skult på han og fått kvalme byer av hele mannen, uten at jeg egentlig ville det selv. Mener ikke at han skal gå de fleste dagene i uken på helsestudio, men holde seg i form, spise noenlunde riktig. Så forstår deg godt. Men damen din har tydligvis veldig dårlig selvtillit, siden hun må allierer seg med mor,søsken ol. hun trenger bekreftelse på at hun har rett. Hun føler seg sikkert veldig lite attraktiv, så syntes synd i henne der. Hvis du fremdeles vil være med henne, må du ikke angripe henne, men støtte henne, og hvis ikke det hjelper, så kanskje gå til par terapi, så hun får innspill fra en objektiv part. lykke til, håper det ordner seg for det beste.

Av Anonym den 23/02/2010 - 14:56
2

Hei.

Du startet med å henvise til en kommentar som kona di hadde ytret "Jeg var ikke noe lykkeligere når jeg var tynn"..vel ..da er det tenkelig at det er noe psykisk som ligger i bunn. Kan være en slags livsmestring hun holder på med, som resulterer i å kose seg med mat og snacks. En vanskelig alder fra midten av 30-årene til fylte 65. Dette er vitenskapelig dokumentert. De fleste som "koser" seg med maten og irriterer seg over andre slanke og tynne 20-årsjenter, har et litt forvridd selvbilde og ønsker seg til et annet sted i livet. Spising gir en form for nytelse som ikke alle kan fatte når det ikke dreier seg om dem selv. Det at hun "sladrer" til familie og venner om det du eventuelt skulle ha kunne sagt til henne, viser at hun nok ikke føler du forstår det hun EGENTLIG forteller deg. At hun er litt deprimert, savner ungdommen og at hun er sliten. Mange omveltninger og forandringer skjer i denne tiden av livet. Har dere i løpet av de siste årene kjøpt hus, fått barn, hatt økonomiske utfordringer, kan dette indikere at det er en bearbeidelse av dette som har slått innover henne. Skal ikke så mye til før man reagerer med et slikt utfall. Ikke lenger ungdom og heller ikke gammel. Snakk om hva hun tenker ville vært oppløftende å oppleve på nytt og fremover;)

Lykke til!

Av Petter Finn den 23/02/2010 - 14:58
4

Hun veier nå minst 25 kg for mye, hun er heller ikke høy. Da jeg traff henne og noen år etter at vi var gift var hun det man kan kalle passe slank. Vi har to barn og hun la ikke spesielt mye på seg i svangerskapet. Det som har skjedd er at hun har fått bedre tid til seg selv etter at ungene har vokst til. De bor ennå hjemme.
Hun elsker å lese og spise god mat, masse godterier så si hver eneste dag. Det er som hun bare digger seg selv på en måte. Bryr seg ikke så veldig om sitt utseende som før. Hun sier: Jeg er lei av å være dokke. Jeg liker slettes ikke dokker og jenter/damer med fjas og som er overopptatt av sitt utseende. Det er vel likevel en mellomting? Når sant skal sies tenner jeg ikke på henne seksuelt lenger, og det virker som det er greit for henne. Kanskje hun er lei meg? Jeg er ikke lei henne, hun er snill og hyggelig. Men forfaller mer og mer. Tror ikke hun dusjer like mye heller som før. Hun kan gå med flekkete joggebukser og bryr seg ikke. Hun er fornøyd når hun kan dra til bokhandleren eller kjøpe masse ukeblader, mat og godterier, konfektesker sklir ned på et blunk. Jeg tenker at hun kan pådra seg sykdommer etter hvert. Hvis jeg nevner at hun bør være forsiktig for helsa blant annet. Svarer hun: Kutt ut, hold munn om det der. Kose seg er viktig og jeg liker min livstil, lev ditt liv. Og så spiser hun rett foran fjeset mitt for å demostrere. Sleiker fingre og gliser.Så tar hun den: Du har masse å være glad i, så løfter hun på brystene. Hun gir blaffen.

Av Anonym den 23/02/2010 - 14:59
5

Det er ikke så rart at det er høy andel skilsmisser når man ser hviilke holdninger mange legger for dagen. Skulle jeg skille meg fordi mannen min har gått opp noen kg? Eller gjelder dette kravet om en stram kropp bare kvinner? Hvor mange kilo snakker vi om før det er skilsmissegrunn? Jeg er veldig nysgjerrig på HVOR overvektig denne konen er. Hun ser tydeligvis på seg selv som en aktiv person, siden hun sier hun får trim nok på jobben. Trådstarter har vært fraværende i debatten. Er det fedme vi snakker om eller er det bare en størrelse større bukser?

Av Tonaya den 23/02/2010 - 15:01
4

Du har fått!Dette dreier seg om mye sånn jeg ser det..men i bunn og grunn handler det om ett ønske om å forandre noe og denne gangen kona di.På meg hørest det ut som det ikke er det at hun begynner å bli feit som er problemet men dine manglende følelser for henne.Når en elsker noen så elsker en hele personen også om hun er tykk eller om hun blir tykk.Det er også tydelig at hun går i forsvarsposisjon når du kommer med dine hentydninger.Dere virker også forskjellige som personer..du sier at du liker å trene og holde deg i form medan hun gjør det ikke..hva med å ta dere en tur i jotunheimen på våren og gå i fjellet da? eller gjøre noe sammen som er fysisk..(ikke sex) men bare for å bevare følelsene.Dette med slanking er sårbare greier..og det er heller ikke lett å gå ned i vekt.

Av Anonym den 23/02/2010 - 15:02
8

ja,så var det denne slankinga i gjen da....huff, jeg har alltid hatt noen kg for mye,enda jeg er en aktiv person...
vet ikke om det er arvlig ,eller att kroppsformen min bare er slik....
jeg er glad i mat..men ikke fet mat...også går jeg med hunden en time hver eneste dag... men jeg er ikke typen som blir slank, helt siden jeg var meget ung har jeg ønsket en kropp,som jeg kunne være stolt og glad i...... vås...dette er tull... jeg har trent påhelse studio, gjort alt mulig for å få en slank kropp...men kroppen min er ikke slik...
jeg har sulta meg for og gå ned i vekt..gått mange grethe rode kurs og deretter gått opp igjen fordi jeg skulle øke min diett for att kroppen sku få den energien som den trenger for å fungere.....
nå har jeg blitt såpass voksen .. og orker ikke og drive med dette lenger...har faktisk brukt halve livet i bare slanking og måling og veiing... er rett og slett trøtt av hele møkka..... men jeg har fortsatt og gå en time ..halvannen hver eneste dag.... !!!!
du aner ikke hvor mange bøtter med tårer og svette jeg har lagt igjen ........ man blir sliten av og hige etter en kropp man aldri får...
så da for man være er når en itte vart som en sku......det er faktisk så sant som sagt....
og jeg kommer til å fortsette med og gå,dagen blir mye bedre bare en rett og slett rører på seg litt...
kanskje du skulle kjøpe en hund hun kunne gå turer med...da blir det litt morsomere....
Lykke til med madamen... håper dere finner en løsning i sammen....