hiv-angst

Vis som: | |
0

jeg hadde for 9 uker siden ubeskyttet sex med en "omgjengelig" jente i fylla, jeg vet at hun har vært i utlandet og gjort sitt og ble derfor litt enstelig da jeg kom til hektene igjen. Siden da har jeg levd i et helvette de første ukene, men nå på slutten så har det gått mye bedre. jeg var tidlig hos legen og sjekket meg, men pga at det tar tid å påvise hiv ble jeg bare sjekket for klamydia. Denne var positiv så jeg fikk ordnet dette da. Etter 8 uker dro jeg til legen og sjekket meg for det som kan smittes ved sex og fikk i dag vite at alt var negativt. Dette gjorde meg 20 kg lettere, men jeg skal sjekke meg for hiv igjen etter 12 uker er gått. Er jeg for engstelig eller bør jeg stole på resultatet jeg har fått? er det andre her som har vært i samme bås som meg?
Det mest ergelige med hele situasjonen er at jeg hadde med meg kondom da det skjedde, men at jeg var så full at jeg ikke visst hvor jeg var! bruk kondom folkens så slipper dere et slikt helvette om dere er litt redd for farlige infeksjoner!

Av niomi78 den 02/03/2006 - 15:23
1

Men du? Jeg kopierer innlegget ditt inn i en annen diskusjon, om gratis p-piller til tenåringsjenter, slik at de får gratis prevensjon. OK?

Skal krysse fingrene for deg!

Av Mann den 03/03/2006 - 12:31
1

Nå bruker de de nye testmetodene på Olafiaklinikken i Oslo.
Dette betyr at du 8 uker etter sexhendelsen kan ta en 100% sikker test der.
MAn trenger ikke lengr vente i fra 12 uker til et halvt år med å teste seg.
De benytter det nye laboratoriet på Ullevoll sykehus, og denne testen er 100% sikker 8 uker etter hendelsen.
Ta den. Det tar en uke å få svar om du er HIV smittet eller ikke.

Sjansene for deg som gutt er små når du har et vaginalt samleie med en jente, men du bør uansett sjekke deg,og ikke ha et ubeskyttet samleie med en anen jente før du har sjekket deg.
Ville vært ille om DU smittet en ANNEN...

Men... Mest sannsynligvis, så er du nok ikke smittet med HIV.

Av trådstarter den 03/03/2006 - 15:21
1

takk for svar, men jeg bor desverre i bartebyen så det er litt vanskelig å få dratt til oslo for å gjøre dette. noen som kjenner til hva slags metode det er som nyttes på st.olavs? jeg har selvsagt ikke hatt samleie med noen etter dette, vil friskmelde meg først!

Av annonym den 03/03/2006 - 21:27
1

hei.. jeg er nå oppe i akkurat samme situasjon. men jeg har hatt sex med et par partnere uten beskyttelse.de har ikke vært i utlandet å hatt seg da. tenker på hiv jeg også:( jag har heldigvis fått bestilt time hos legen nå.. gleder meg bare til å bli ferdig med det. måtte du spørre legen om du kunne få en sånn hiv test, eller spurte legen om det han?
gruer meg helt forferdelig:( huff. det er et helvette å gå å tenke på det...

Av trådstarter den 04/03/2006 - 15:45
1

skjønner helt klart hvordan du har det om dagene, men ifølge legene så er det svært liten sannsynlighet for å få hivsmitte sålenge ingen av dine partnere har er en del av risikogruppen (narkomane som deler sprøyre, homofile, utlendinger, altså noen som har vært i hiv-utsatte land osv..) Sex mellom vanlige heterofile ungdommer er stort sett preget av klamydia, hvis det i hele tatt er noe slikt. Har du ikke blitt smittet av klamydia enda så tør jeg å påstå at du står enda tryggere, da det tyder på at de har vært på "rundreise" hvis klamyia er tilfelle. En annen fattig trøst kan være at det er bare en promille som tester positivt på en hiv-test i Norge. Kontakt fastlegen din og si at du har hatt ubeskyttet sex og vil sjekke deg for det som kan gi deg problemer, du må selv si at du vil ha hivtest da leger ikke har lov til å sjekke det uten ditt samtykke!
Bare skriv tilbake hvis du lurer på noe så skal jeg forsøke å guide deg litt bedre ;)
have a nice day!