Ganske mye blod i avføring

Vis som: | |
36

Hei

Har i omtrent 2 år hatt ganske mye blod i avføring av og til (1-2 ganger i måneden), jeg kan sitte i rundt 5 - 10 minutter etter avføring å vente på at det skal slutte å blø... dette er ekstremt irriterende!
Kjenner ingen smerte pga dette heller..
Noen som kjenner seg igjen som har fått hjelp med dette, og vil dele sin erfaring med meg?

Har veldig lite lyst til å gå til doktoren for å sjekke bak-enden... så håper på svar fra folk som har opplevd eller har peiling på dette :)

Hilsen gutt på 18.

Av Anonym den 16/04/2009 - 23:23
13

Det er ikke flaut å få undersøkt bakenden. Doktoren din har nok sett flere bakender en du ville trodd. Det er bedre å tenke på helsen en om det er flaut..

Av Anonym den 16/04/2009 - 23:25
3

Legeundersøkelsen
Legen vil undersøke magen din og kjenne opp i endetarmen

Aldrig i livet! 0_o

Av Anonym den 16/04/2009 - 23:34
15

så enkelt er det

Av Anonym den 16/04/2009 - 23:52
3

Var rødt sist gang jeg sjekket :P

Av Anonym den 17/04/2009 - 00:11
3

Du kan bare si til legen din at du ikke vil sjekke bakenden din. Ingen kan tvinge deg.
Men du kan da vel ringe å snakke med dem og spørre om de kan undersøke avføringen din?
Du skal bare ha litt med deg i en liten boks eller noe passende. Og be de analysere.

Av Anonym den 17/04/2009 - 01:12
4

om dette? Det kan være sår i tarmen, de kan utvikle seg langsomt. Blir det ikke oppdaget i tide kan du ende med utlagt tarm. Og det selv om blodet er rødt nå.

Men for all del drit i undersøkelse. Heller skadet en at legen sjekker, utrolig og ufattelig.

Av Anonym den 17/04/2009 - 07:57
4

og husk at legen ser dette flere ganger i uken!! Jeg jobber selv innen helse, og er så vant til å se folk i alle mulige situasjoner, at jeg ikke tenker på det lenger!! Men blod i avføring MÅ sjekkes hos legen. Kan være så enkelt som hemoroider? om du har hard/treg avføring? smerte under avføring? da kan du sprekke opp. Elr blødende tarm og da må du ha medisin. Kan jo og være tarm kreft, men du er så ung at det er vel ikke veldig sannsynlig? men det er uhyre viktig at du får sjekket dette og får rett behandling!!! Så ta deg sammen og kom deg til legen, Du har gått alt for lenge med det allerede...2 år er lenge i denne sammenheng!! Lykke til

Av Anonym den 17/04/2009 - 08:37
3

mest ut som blødende hemorrider, men bør sjekkes av lege.

Av Anonym den 17/04/2009 - 13:20
2

Takk for forslagene.. får se hva jeg kommer til å gjøre.

Av Sykepleier den 17/04/2009 - 14:45
3

Som det ble nevt tidligere her så kan dette være ganske alvorlig.

Ut i fra din alder så er det liten sannsynlighet for at det kan være tykktarmskreft (cancer coli).
Noe som heller kan være mer aktuelt som også er blitt nevt tidliger er hemorroider. Men du beskriver ingen ting om avføringsfarge eller om blodet er lyserød eller mørkt. Eller konsistens på avføringen.

Dersom blodet er lyserødt, friskt blod, og det kommer fra området anus er det mye som kan tyde på at de enten er indre eller ytre hemorroider.

Dersom blodet er mørkt (venøst) kan problemet sitte høyere opp i tarmlumen, feks colon sigmoidum.
En viktig ting du må undersøke er om avføringen din er synlig blodig og slimete. Dette kan være tegn på en kronisk sykdom som heter Ulcerøs Colitt. En betennelse i det innerste laget av tykktarmen med sårdannelse. Tegn som magesmerter og skiftende avføringskonsistens som diarè og hard avføring er også typiske symptomer. Denne sykdommen opptrer hyppigst i din aldersgruppe (20-40år). Denne kan i ytterste tilfelle føre til at du får en ilostomi (utlagt tynntarm) dersom den forblir ubehandlet.

Dersom avføringen din er svart/veldig mørk (Melena) betyr det at kroppen din har fordøyd blodet før det når endetarmen. Det kan være pga magesår (ulcus pepticum) eller blødninger i tynntarmen.

Dette må du ikke utsette videre! En undersøkelse av tykktarmen din (colonskopi) går veldig fort og er ubehaglig, men som regel ikke vondt. Scopet som føres opp er ikke tykkere enn en lillefinger.

Gå til legen og lykke til!

Av Anonym den 19/04/2009 - 11:40
3

Takk for hjelpen. Får se når jeg tar meg til å gå til legen.

Av Anonym den 24/06/2009 - 03:33
6

Ikke krisemaksemer dette.
For det første kommer det friskt blod, kan det stammen fra anus, rektum, sigmoideum eller nedadstigende del av tykktarmen. Mørkt/svart avføring stammer lenger bak enn dette området, lenger proksimalt altså. Har ingenting med venøst blod å gjøre osv videre. Blodet utseende ved avføring sier også noe bare om mulig lokalisasjon til blødningen ikke noe mer.
Så hvorfor fersk blod hos en frisk ung gutt. Ondartet svulst lite sannsynlig, og ville ikke bekymret meg for dette i det hele tatt.
Da er det mer realistisk med hemorrider, polypper eller fissurer.
Er du plaget med hard avføring vil dette føre til skade på det nevnte ved avføring(også kalt defekasjon), slik at man blør. Utifra at du blør ganske mye, vil jeg tro at dette enten er hemorrider eller fissur. Fissurer er som en langt skrapsår i tarmveggen, og et slikt sår kan blø kraftig.
I første omgang hvis du ikke ønsker å gå til lege, ville jeg prøvd mat som mykgjører avføringen. Rikelig med væske og fiberrik kost. Deretter ville jeg sett om man kunne se noen ytre hemorrider. Indre kan ikke sees utenfra og de kan heller ikke kjennes med en finger, man er nødt å se inn med et spesielt apperat, som kan være ubehagelig. Men ubehageligheten er nok mindre enn følelsene av å finne det ut.
Så prøv med mykgjørende mat og se det litt ann. Mest tro på fissurer, da slike oftest sitter i endetarmen og det er god blodtilførsel.

Annen ting er Morbus Chronh og Ulcerøs colitt, men da vil du oppleve diare, slim og magesmerter daglig, og ikke etter kun avføringer.

Av Undrer den 13/08/2009 - 13:10
2

Jeg må bare spørre; hva slags erfaring har du som irettesetter en sykepleier i faget hennes/hans?
Har du relevant utdannelse er det selvsagt helt greit, men dette er et litt for alvorlig tema til å synse om ting man ikke har peiling på.

Jeg er ingen sykepleier og ihvertfall ingen lege, så jeg har ikke tenkt til å irettesette noen av dere, men hadde synes det var interessant å vite hva slags bakgrunn du har.

:)

Av gutt 14 år den 28/06/2010 - 21:23
8

Jeg oppdaget blod i avføringen min for ca. 2 uker siden. Men da var det ikke så mye, men nå istad kom det ganske så mye. Hva skal jeg gjøre? Kjenner at det river litt også.