Forlovet med en Tyrker. Forlengelse av visum!

Vis som: | |
2

Jeg er forlovet med en tyrker som bor nede i Tyrkia. Jeg har svært lyst til å komme til han og bo hos han noen måneder. Men de som har vært i Tyrkia vet sikkert at det en får bare visum for 1 måned. Det jeg ønsket var å kunne bli der noen måneder.
Det er så vanskleig å være her i Norge mens han er der nede. Tenker på han hele tiden og savner han som gal. Jeg lurer på hvordan man kan få forlenge sitt visum?
Må man dra ditt landets ambassade, altså den tyrkiske ambassaden i Oslo og spørre de der, eller sende inn en skriftelig søknad? Noen som da vet hva man skal skrive på den søknaden?

Om noen har vært i samme situasjon eller kan dette veldig godt, så hadde jeg satt pris på om noen kunne hjulpet meg og svare på disse spørsmålene.

Takk for at du tok deg tid til å lese innlegget mitt.

Med vennlig hilsen Tina

Av niomi78 den 22/03/2006 - 13:39
2

Hei,
Jeg har ikke peiling, men etter en liten googling fant jeg dette på www.tyrkiareiser.no:
"Passet må være gyldig i 6 mdr. etter hjemkomst. Også spebarn må ha pass med foto.

Tyrkia krever visum av norske statsborgere. Visum for opp til 30 dager fås ved ankomst til Tyrkia og betales med kontanter. Det koster (nov. 2005) 20 EUR eller 30 USD. Prisøkning kan forekomme.

For opphold utover 30 dager må det søkes gjennom Den Tyrkiske Ambassade .

Adr. Halvdan Svartes gate 5, 0244 Oslo, tlf. 22128750. "

Så det ser jo ikke ut som det skulle være verdens største problem. Men stikk bort dersom du bor i Oslo, eller ring de og spør. Det er tross alt de som er ekspertene. :-)

Av Tina den 22/03/2006 - 22:02
3

Takk for at du svarte! :)
Jeg visste egentlig dette fra før. Men jeg tenkte kanskje at det var noen her som kanskje hadde prøvd noe lignende før. Jeg tenkte jeg skulle stikke innom ambassaden og snakke med de om det. Det kan da ikke være så vansklig å få forlenget visumet i 2 mnd ekstra.

Mvh, Tina

Av er gift med tyrker den 27/05/2006 - 09:39
1

hei

du må ringe den tyrkiske ambassade i oslo,si at du vil ha et papir på søknad om visum til tyrkia.du fyller det ut og sender tilbake,med passet koster 300kr.du får som regel for 3 mnd.men når du kommer til tyrkia.dra til politiet og der kan du forlenge passet med halvt år.det blir sendt til ankara.da får du en liten blå bok som bevis,koster ca 500 kr.lykke til.

Av jente24 den 10/06/2006 - 21:05
2

jeg fikk visum for 6 måneder uten problem hos den tyrkiske ambassaden i oslo. betalte 300 kr for dette..