erfaring med Tolvon

Vis som: | |
226

Sliter veldig med å sove og har fått Tolvon 10 mg av legen. Men jeg kvier meg for å ta fordi jeg er redd for at de skal henge igjen i kroppen dagen etter.
Er det noen som har erfaring med Tolvon? Hjelper de mot søvn?

Av arnvin den 17/11/2006 - 08:24
37

For noen år siden var jeg stadig plaget med søvnløse netter. Tilslutt ga jeg etter for legens henstilling om noe å sove på og resultatet ble Tolvon.
Jeg fikk opplyst at dette egentlig var fremstilt som et allergi preparat men at de hadde oppdaget at bivirkningen var trøtthet. Jeg prøvde.

Jeg ble foreskrevet 3 tabl. ved sengetid. Om det var fordi jeg er uvant med medisiner skal være usagt men jeg var så og si "bevisstløs" når klokka ringte om morgenen. Jeg våknet vel ikke skikkelig før langt ut på dagen.

Medisinen virket, men jeg krympet mengden til èn tabl. da fungerte det utmerket, var kvil og opplagt om morningen.

Av trimi den 17/11/2006 - 16:26
39

En Bivirkning er at du kan regne med å bli tjukk av dem :-(

Av Søvnløs den 17/11/2006 - 17:43
11

takk til dere begge...jeg får gjøre det slik at jeg prøver en og ser nå i helgen. Har ikke lyst å gå med en "hang over" på jobb så det var fint at jeg fikk vite dette med tre for legen sa jeg kunne ta tre hvis ikke en eller to virker.
Og jeg har heller ingen lyst å legge på meg så jeg skal nok være forsiktig...

Av "Tingeling" den 21/11/2006 - 10:33
12

Hei, jeg har Tolvon (Mianserin er tilsvarende preparat, bare fra en annen leverandør) liggende til bruk ved søvnløshet. Min erfaring er at den til de grader henger igjen neste dag - til og med til langt på kveld. Egentlig er dette preparatet ett antidepresiva, men en av bivirkningene er tretthet/søvn. Derfor gis det som en sovemedisin.
Jeg vil heller råde deg til å prøve noe "innsovningstabletter". (Eks. Imovane eller Stilnoct) Har prøvd begge og sistnevnte type bruker jeg fast hver dag og har gjort det i mange år. Jeg har slitt med søvnmangel siden jeg var 17-18 år. I dag er jeg nærmere 40.
Kan hende du får den derre "pekefinger"-holdninga fra legen om du ber om en sånn type medisin, men det er for at disse to typene er såkalte B-preparater. (Med rød varseltrekant) Min erfaring er at legene nevner minimalt og ingen ting om bivirkninger på såkalte "lykkepiller/antidepresiva" som bl.a. Tolvon er, til tross for at den lista er lenger enn lang! Tro meg. Men med et preparat med rød varseltrekant hagler det med advarsler om avhengihet og bla. bla. bla. Skitprat etter min mening. Hvorfor skal leger leke med andres liv, for å ha ett godt rykte blant andre leger, apotek, trygdekontor mfl.
Hvorfor holde igjen preparater, eks. Imovan/Stilnoct, som faktis fungerer, kontra gi "bæreposer" av de andre typene! Stå på! Lykke til.
Tingeling:-)

Av dame 48 den 25/11/2006 - 21:56
7

Legene sier ikke et ord om lykkepiller/antidepressive men sitter med pekefingeren når det gjelder f.eks.Imovane. Helt enig.
Har samme erfaring som deg når det gjelder Tolvon. Den henger igjen.
Dessuten har jeg prøvd å slutte med lykkepiller og det går ikke fordi jeg blir svimmel.
Og jeg har virkelig prøvd å trappe ned, forsiktig.
Men hvis jeg spør om å få Imovane til søvn, svarer legen at jeg kan bli avhengig.
Har prøvd å forklare at jeg er helt avhengig av lykkepillene men da svarer legen.."nei, det er du ikke". Når jeg sier at jeg blir syk og svimmel..svarer legen. "Å, blir du det?"

Helt utrolig.

Av e-boy den 28/11/2006 - 19:20
10

har også prøvd tolvon,og fikk en skikkelig hangover dagen derpå,aldri mer tolvon på meg
prøv zopiklon..

Av ikkje avhengig den 19/08/2007 - 10:24
9

Hei.

Dette svaret kjem jo veldig seint i forhold til når spørsmålet kom. Men likevel.

Eg har hatt Tolvon liggande på lur i mange år. Eg tek ein tablett om kvelden når eg har sove dårlig i lengre tid slik at eg føler eg kjem over ei grense som betyr at at eg ikkje greier å ta inn underskotet, at eg bare søv mindre og mindre. Ein tablett om kvelden får meg då til å sove godt. Den heng noe igjen dagen etterpå, men ikkje meir enn at det bare er behagelig avslappande. Med det er eg "i rute" igjen med sovinga og det kan ta 1/2 til eitt år før eg tek ein ny tablett. Bare det å ha denne muligheten som hindrar meg i å bli bekymra om eg søv dårleg ei natt, kan vere nok til å kome i balanse igjen uten tablett.

Helsing ikkje avhengig

Av Jan 48 den 02/10/2007 - 20:10
5

Fikk resept fra legen på Tolvon. Har brukt Imovane i flere år i perioder, men sist jeg var hos legen sa han at jeg skulle begynne å bruke Tolvon for Imovane kunne man bli avhengig av. Da jeg begynte med Tolvon fikk jeg nesten ikke sove om natten (da tok jeg 2 tab) men nå har jeg gått over til 3 i en forsøks periode. Det var aldri slik at det hengte igjen dagen etter. Med Imovane våknet jeg presis kl halv 3 på nettene og da la jeg meg bestandig kl 2200 derfor ville legen ha meg på Tolvon

Av Jallajalla den 15/11/2007 - 18:21
6

Jeg er 16 år og fikk resept på mianserin idag, men fikk tolvon på apoteket (var vissst akkurat det samme produktet fra en annen leverandør). Håper de får meg til å sove:) Jeg ble litt sjokert da jeg så at det var anti angs/deperesive tabletter. (piller høres egentlig mye skumlere ut en tabeletter for mine ører...hva er egentlig forskjellen?). Jeg har tidligere fått utskrevet Wallergan fra legen min, men jeg fikk så mye bivirkninger at det var ikke måte på, jeg var trøtt i flere dager etterpå og fordøyelsen min ble en del tregere. Så håper disse tablettene/pillene fungerer bedre:D

Av Anonym den 09/01/2008 - 16:43
14

Tolvon bør ikke inntas etter kl 2100, grunn er hang over dagen etter

Av Anonym den 07/04/2008 - 23:36
14

tolvon hjelper mot angst.søvn.beroligene...

orfte brukt på narkomane,alkoholikere..

hilsen meg:)

Av Anonym den 20/04/2008 - 21:11
8

Jeg har brukt Imovane uten problemer i flere år. Tar ikke i helger og ferie, som forsøk på å ikke bli avhengig. Likevel anbefalte legen meg Tolvon.
Reaksjonen på min første pille på 10 mg.: Jeg ble voldsomt svimmel, følte meg på en måte ruset. Etter at jeg hadde lagt meg spratt det små tegninger av hus, kaniner, hunder m.m. i hjernen min pluss noen små fargete firkanter på rad som blinket bortover. Våkner flere ganger i løpet av natten, badet i noe så ekkelt som avføring. Det rente bare uten at jeg hadde noen som helst mulighet for å gjøre noe med det. Ingen magesmerter. Hadde ikke noen form for "hang over" men sov meget tungt senere på dagen. Det ble med den pillen. En skremmende opplevelse.

Av Anonym den 22/04/2008 - 20:45
16

Hei!
Psykologen min har satt på meg på Tolvon. Det skal hjelpe meg mot sovevansker og en mildere depresjon jeg sliter med. Jeg tar 20 mg. hver kveld. Er redd for å gå opp i vekt, da jeg har hørt dette er en veldig vanlig bivirkning. Stemmer det?
Er 20 mg "nok" for å gå opp i vekt, eller er det bare ved høyere dose??
20 mg er jo ikke så veldig mye, så jeg håper det skal en større dose til, ettersom jeg synes tolvon har hjulpet meg med søvnen. Har litt vanskeligheter med å våkne opp ordentlig morgenen, og merker jeg har ingen problemer med å sove 10-11 timer i strekk. Er på kanten til å bli litt "mye av det gode".
Har gått på tolvon i ca 3 uker.
Finnes det andre medisiner som ikke har vektøkning som bivirkning, men skal ha samme virkemidler som tolvon (antidepressiva/sovemedisin)?

Mvh
meg

Av Anonym den 19/05/2008 - 19:26
1

Bruker en del Tolvon pga søvnforstyrrelse. Det har jo noe virkning, men ikke nok. Jeg bruker ofte Melatonin som er et naturlig søvnhormon. Kjøper uten resept i Sverige. Legen kan skrive ut resept på dette her i Norge. Jeg prøver å gjøre det på denne måten for ikke å bli for avhengig av ett sovemiddel.
Hilsen Mona

Av Anonym den 01/06/2008 - 20:38
6

Det stemmer vell ikke helt. Det er en mulig bivirkning, er ikke alle som får noen bivirkninger fra Tolvon engang.

Av Anonym den 01/06/2008 - 20:40
2

Vil vell ikke akkurat anbefale Imovane, da den er vanedannende. Tolvon kan ha sine negative sider men den er hvertfall ikke vanedannende, så mye letter og trappe ned og slutte.

Av lk88 den 20/06/2008 - 20:56
5

det skjer ingen ting...æ bruka det 30mg! det virka ikke en gang..bare nåkka piss med

æ får bare så ondt i magen av det..så in i hælvete!!!

Av Anonym den 25/06/2008 - 09:45
5

Jeg sliter med en liten depresjon for tiden, samt at jeg har store søvnvansker. Sistnevnte er et symptom på førstnevnte. Jeg snakket med legen min her om dagen og jeg er svært overrasket hvor enkelt det kan foreskrives antidepressiva. Jeg sa ettertrykkelig at jeg ikke ønsket dette, men at jeg heller ønsket sovemedisin. Det ble foreskrevet både Tolvon og Imovane til meg. Da jeg slo opp Tolvon i Felleskatalogen, www.felleskatalogen.no, viser det seg at dette middelet er et antidepressivum, noe som jeg takket nei til. Jeg lurer på om alle er klar over dette, og også er klar over vanlige bivirkninger som følger med denne type medikamenter. Vær obs.

I fht Imovane har jeg tatt denne tidligere i fbm forbigående innsovningsvansker. Den funker greit. Har fått en liten metallsmak i munnen dagen etterpå, men om alternativet er å ikke sove, er dette noe man kan leve med, om man behandles for forbigående søvnvansker.

Av Anonym den 11/08/2008 - 21:26
1

Til siste kommentar her: Du må se litt på dosen du har fått, har brukt tolvon av og på en stund nå, fikk de først da jeg var deprimert for noen år siden. Bruker mellom 5-20 mg og det hadde overhode ingen effekt på depresjonen. Tolvon blir sjeldent brukt som antidepressiva nå lengre, så den var nok ment som sovemedisin fra psykologen din. Men jeg forstår at du er imot antidepressiva, det er skummelt. Heldigvis nektet legen min å la meg starte på det, blant annet fordi jeg var for ung, men også fordi han hevdet at jeg var suicidal og fordi antidepressiva i noen tilfeller kan "hjelpe" deg til å ta det siste steget.

Av Anonym den 09/09/2008 - 11:53
2

Jeg har tatt Tolvon i 4 mnd. nå. I begynnelsen virket det å bare ta en om kvelden før jeg la meg, men etter en uke sluttet de å virke, så legen ba meg ta tre, og da virket de som de skulle, men var så trett om morgenen, så har hatt perioder hvor jeg ikke kunne ta dem pga jeg ikke ville forsove meg. Men da fikk jeg et medikament som heter Zoloft, som skulle virke imot Tolvon, men de virker ikke i det hele tatt, får bare mass av rare bivirkninger. Men jeg anbefaler Tolvon pga det er absolutt ingen problemer med å slutte, og eneste bivirkningen som jeg har merket, er vektoppgang, men gikk ned igjenn rett etter jeg sluttet på de e 2 uker. Så er ikke noe farlige som jeg ser det, og virker bra når det er riktig dose som blir tatt.

Av Anonym den 09/09/2008 - 23:19
0

Ang. Tolvon og vektøkning så fortalte psykiateren min om dette. Noen får økt behov for å spise, derfor legger de på seg. Spiser du normalt, så legger du ikke på det pga. Tolvon.

Jeg har begynt med Tolvon 30 mg. pga. søvnvansker (har brukt Stilnoct og egentlig vært fornøyd med den). Jeg ble urolig og så masse lys innenforøyelokka. Vanskelig å beskrive...men det var forferdelig. Jeg ble veldig kvalm og sto opp, og da kastet jeg opp. :-( Føltes ut som jeg var full, sjangla og gikk inn i ting.
Skal gi tabletten litt mer tid.
Kanskje jeg må ta den litt tidligere om kvelden? Noen som har erfaringer ang. når man bør ta Tolvon for å sove godt?
Noen som har opplevd kvalme med Tolvon?

Av Anonym den 17/10/2008 - 20:28
0

tolbon virket en gan, den første, får en vanvittig hangover, må hvile 2-3 ganger til sammen1,5+ timer her dag, og sover dårligere, blir litt groggy av dem etter 15 min og d varer i nesten 1 helt døgn :(

Av Valerina den 15/11/2008 - 21:13
4

Jeg har i 4 måneder slitt med søvnen etter jeg fikk tinnitus. En del av årsaken skyldes den konstante piping i ørene, men en del av problemene skyldes et høyt angstnivå i kroppen som følge av tinnitusen. Med andre ord, er det veldig vanskelig å finne roen når jeg skal sove.

Har brukt flere preparater, bl.a . Remeron (ligner på Tolvon) som gav meg den beste søvnen!! Men man går opp i vekt. Jeg er veldig nøye med hva jeg spiser + at jeg trener mye, likevel gikk jeg opp 2,5 kg på 2 uker. Det høres kanskje ikke så mye ut, men jeg veier kun 55 og da er det litt. Med andre ord - det er ikke kun at man får økt appetitt, men virker som det gjør noe med stoffskiftet.

Går på Melatonin hormoner som ikke virker spesielt godt (får ikke dyp søvn). Tar også Imovane nå og da, men maks 3 gnr i uken pga avhengighetsfare. Gikk på Baldrian og Valerina Forte (naturmedisiner) i begynnelsen, men det hjelper meget begrenset.
Har fått flere andre alternativer av min psykiater nå som jeg muligens skal prøve: Tolvon, Lyrica (Pregabalin), Agomelatine (et nytt middel som kun finnes i Fr.rike), antihistaminer og en form for antipsykotisk medisin ( i små doser) - som alle virker søvndyssende. Tolvon og Lyrica har jeg utelukket etter å ha lest om de samme kjedelige bivirkninger (vektøkning). Vurderer om jeg kan få tak i Agomelatine eller evt prøve noe antihistaminer, men er også redd for at tinnitusen blir verre.

Akkurat nå er jeg veldig frustert...Siste 10 dager har jeg sovet i gj.snitt 2 timer per natt og det begynner å bli vanskelig å ivareta arbeidet, selv om jeg er delvis sykemeldt en måneds tid til. Det å bli frarøvet søvnen er virkelig tortur! Håper på snarlig bedring og at jeg igjen kan sove godt...

Blir glad for alle mulige tips:)

Av Anonym den 30/12/2008 - 00:07
5

Først en kommentar til Gulbrand Gråstein, som tydeligvis ønsker å belære oss med sin "livsvisdom". Du burde ikke snakke om ting du ikke har greie på! Kommentaren din er ikke oppbyggelig, den er bare sårende.

Nå til Tolvon:
Jeg plages av uro og angst som gjør at jeg ikke blir ordentlig trøtt og har problemer med å klare å sovne.
Derfor tar jeg 10 mg tolvon hver kveld og det virker stort sett bra. Må ta den ca 1,5 time før leggetid, det tar litt tid før den virker. Jeg har ikke lagt på meg av det, har tatt den i over ett år. Men de kveldene jeg er ekstra følelsesmessig opprørt og urolig, da tar jeg i tillegg en sobril.
Har ikke merket noen bivirkninger, blir bare trøtt på kvelden. Virkningen har tatt noe av siden starten, men min tro på at den virker spiller nok også litt inn...

Selvfølgelig er jeg bekymret over å ha vendt meg til å ta en tablett for å få sove, det blir jo også en psykisk tilvenning av det hele. Men å ikke få den søvnen man trenger er faktisk verre enn å være litt "avhengig". Søvn er så viktig. En dag håper jeg å slippe å ta noe som helst. Jeg går jevnlig hos psykolog, så jeg prøver virkelig å jobbe med meg selv.

Tenker egentlig at jeg hadde nok klart å sove dersom jeg bare ikke hadde måttet stå opp så tidlig. Samfunnets døgnrytme passer meg ikke. Det stresser meg så sterkt at jeg må klare å få sovet nok før ringeklokka ringer...

Av Anonym den 06/01/2009 - 17:57
1

dem hjelper slik at man får sove men jeg har problemer med og stå opp om morgen.

Av Anonym den 06/01/2009 - 18:00
0

tror det er du som har store problemer, det du skriver er jo helt sykt. ett godt råd til deg er... kom deg til psykolog. hilsen mona..

Av Anonym den 19/04/2009 - 10:44
3

Hei!
Jeg har nå siden november slitt mye med søvnen og etter 2 mnd hvor jeg nektet å ta noe som helst og trodde alt ville ordne seg selv - tok jeg i mot resept på innsovningtabl (immovane)
samtidig startet jeg med ukentlig akupunktur. Akupunkturen har ikke kurert meg hittil, men gjort at jeg føler meg langt bedre og mye stekere enn da jeg startet.
Jeg vil ikke lenger ta immovane da jeg kjenner det har bare forverrret min angst for å ikke sovne som er en dårlig sirkel og komme i.
Jeg har nå derfor bestilt time til tankefeltsterapi for å se om jeg kan få bukt med den angsten som nå har kommet snikende siden november.
Her skal ingenting være uprøvd! og det er for meg ingen god løsning å være avhengig av sovetabletter over lengre tidsrom.
Men til de som ikke har enda fått utskrevet sove-/innsovningstabletter enda, prøv 3 melatonin (3 gramstabl) den har vireklig hjulpet meg før og jeg håper nå snart at den kan brukes igjen.
Melatonin kan bestiller jeg fra noe som heter www.agestop.co.uk - du kan også prøve noe som heter somesta fra samme sted som jeg tror kan være en verd å prøve. Viktig at du ikke bestiller fra utenfor europa da det vil bli stoppet i tollen.

GOOD LUCK AND GOOD SLEEP

Av 20åringen den 11/05/2009 - 14:02
3

Hei, fikk Tolvon i dag fra legen pga søvnløshet. Har også respet på Vallergan, men ville prøve noe nytt. Spurte egentlig om Xanor, men legen sa jeg var for ung til det. Er det vanlig egentlig? Har aldri blitt avhenging av noe jeg har brukt (røyk, alkohol, vallergan;P, kokkain, hasj)

Takk..

Av Anonym den 19/09/2009 - 01:24
2

vel, svimmelhet ved slutte med lykkepillen er helt klart..

MEN det går over,, jeg gikk og hadde små "fall" i tja 2 uker??

men til slutt ble de mindre og ble borte,, kuttet ned på cipralex fra 2X10 til 1X10 aå tl en halv X10 i minst tre uker før jeg tok 5 mg annenhver dag i tja 2-3 uker så gikk jeg over til null omtrent..
var det en dag med mye "fall" så tok jeg en halv tablett..

i løpet av noen uker var alt borte..

så valget er ditt. løpe rundt med cipralex eller slutte..
jeg angrer ikke på at jeg sluttet etter ca 8 mnd..
kommer ikke til å begynne med noe slikt igjen,, faen ass,,

Av Anonym den 21/09/2009 - 20:27
0

haha morsomt innlegg :)

Av Anonym den 21/09/2009 - 20:29
0

10mg er nok for å gå opp i vekt...

Av Anonym den 21/09/2009 - 20:36
0

Hei Valerina.
Ikke ta medisiner på grunn av tinnitus. Du blir vant til det men det kan ta 2 til 3 år før hjernen venner seg til lyden...
Kroppen innhenter seg med søvn... det er ikke farlig å sove lite.

Av Anonym den 27/11/2009 - 01:24
1

Tolvon er et gammelt antidepressivum, og ikke "sovepiller" slik mange later til å ville ha det til. Selv er jeg deprimert og har gått på Cipralex en stund, og i morgen skal jeg hente Tolvon på apoteket etter en resept fra psykologen. Han mener at Tolvon er søvnfremkallende, men det må være individuelt, tror jeg. Jeg har i tillegg lang erfaring med hasj, noe som kanskje medvirket til at jeg ikke merket noe i det hele tatt med Vallergan. Men, dette er sikkert verdt et forsøk på å få tilbake noe søvn...

Av Anonym den 18/01/2010 - 22:36
0

Jeg har brukt Tolvon 10 mg om kvelden i 2 måneder med utmerket effekt. Før det har jeg prøvd Imovane, Stilnoct, Vallergan, Melatonin(circadin) og Sobril(som også virket bra(15mg). I og med at man ikke blir avhengig og ikke stadig må øke dosen synes jeg Tolvon er best.har fått litt økt appetitt, men har ikke lagt på meg mer enn 1 kg. Fordi jeg spiser kalori og fettfattig mat når jeg er sulten antakeligvis.Frukt og grønnsaker Grov kornmat og proteinrikt, aldri brus og lite snavvel.Måtte ta 20 meg noen dager pga smerter i et ben, da følte jeg en slags hangover utover dagen.Nå tar jeg Tolvon 10 meg klokka 22 og står opp klokka 08 og er i fin form.

Av Anonym den 14/03/2010 - 20:42
5

Tar tolvon for søvn. Hvis du tar den i 9-10 tida om kvelden blir du ikke trøtt dagen etter :)

Av Anonym den 23/05/2010 - 00:56
0

Samme sa legene jeg har hatt:( Prøver de ta livet av oss? Slet med kraftige bi virkninger av Seroxat dritt, værste opplevelsen jeg har hatt.

Av Skranglefant den 23/05/2010 - 01:09
0

Jeg gikk på disse og gikk op fra 70 til 82 på litt over en uke(kansje det var 2) Var ikke klar over at de var sovepillene som gjorde det før det gikk en god stund- Eg trengte de kiloene, men etter å ha fått masse andre bivirkninger slutta jeg og kiloene forsvannt like fort, spiste normalt-. Vurdere å begynne på de igjen nå som eg husker navnet på tabelettene for å prøve gå opp igjen. Kem trenger bol når man har Tolvon yeah :D

Av Anonym den 03/06/2010 - 11:27
4

Har akkurat startet på Tolvon 10mg sammen med melantonin for å få lengre og bedre søvn, ettersom jeg sliter med angst og depresjon. Sov som en sten i 10 timer, men våkner liksom ikke skikkelig etter å ha stått opp. Føler meg ør og ukonsentrert. Har noen erfaring med at dette bare er under innkjøring, eller vil det vedvare? Slik som dette kan jeg ikke ha det!

Ingrid

Av anonym den 10/06/2010 - 21:40
0

Hei Ingrid... Jeg har brukt antidepressiva av forskjellige typer de siste 3 År. Bruker tolvon i perioder mot
søvnproblemer forårsaket av angst. Min erfaring er helt klart " Hang over " den første tiden, men dette bedrer
seg etter ikke alt for lang tid ( 2-3 uker ). Jeg føler at jeg ikke har blitt avhengig på noen måte, da jeg fungerer
i lengre perioder uten.. Så stå på.. Jeg ønsker deg lykke til...

Tor Åge

Av partisan den 07/07/2010 - 14:42
2

Hva enn dere gjør...... IKKE bruk Efexor. har prøvd dem og bivirkningene gjør deg 10x sykere enn det du skal behandles for

Av Anonym den 24/11/2010 - 13:05
0

¨Hei!
Har nylig begynt å ta tolvon. Tar en kl 9 før jeg legger meg og føler meg fin når jeg våkner om morgenen. Jeg driver med aktiv idrett og lurer på hvordan det er å ta tolvon mens man driver med en veldig fysisk krevende sport. Her om dagen følte jeg meg i veldig dårlig form, og er litt bekymret for om det er grunnet tolvonen? har tatt dem kun to netter og har følt meg dårlig på trening begge dagene etter å ha tatt medisinen.

Mvh
meg

Av Anonym den 21/01/2011 - 19:36
0

Tolvon anbefales av leger av to grunn depresjon eller sovnproblemer pga depresjon. Lav doser som 10mg virker som søvn medisin, og blir ofte anbefalt av leger. Tolvon påvirker også mye på histaminnivå, som kan virke som en fordel da den den demper histaminnivå slik at man blir trøtt og sliten og blir nødt til å legge seg. Å slutte med Tolvon etter langvarig bruk i mer en tre år selv om det er lav doser, kan gi bivirkninger bl. a. høy histamine (en ganske mild Histadelia ifølge amerikansk forskere), og så blir man en lett sover og samtidig høy histamin kan gi mange allergier. Noe som kan føre til varig bruk av allergi medikamenter. Usikker hvor mange år dette kan ta. Mulig to år slik at histamin nivå blir normalt. Tolvon ( mianserin) brukes ofte for psykosis. Norske fastleger har lite erfaring da fleste pasienter som bruker disse medisner går over til en annen og problemet blir derfor usynlig for dem. Det er ikke lurt å ta tolvon som medikament. Dette kunnskap kom etter at vi tok en tur til USA/klinikker for å finne ut hvorfor en fikk alvorlig el-allergi, metall allergi ved slutt. Fast lege viste ikke noe om "histamin turn over" dessverre.

Av Anonym den 03/03/2011 - 22:50
0

har brukt tolvon en liten stund nå fordi jeg har hattt mageproblem og dårlig apetit og vekttap. har hjulpe gansk bra på disse tinga, men føler det er endel kjipe biv irkninger som hangover, ekstrem tretthet, og ironisk nok milde "deppresjoner". men men det er verdt det så mye vondt jeg hadde i magen

Av Anonym den 28/03/2011 - 22:42
3

Har selv brukt Tolvon 2 x 30 mg hver kveld og jeg har hverken Hangover eller noe som flere her sier.
Dette er forskjellig fra person til person.

Anbefaler alle til og prøve Tolvon og gi det en sjanse da det bruker en stund før det gir full effekt i kroppen.

Av Nysgjerrig x 2 den 03/04/2011 - 11:17
0

Hei Anonym av 21.01.2011, som forteller om undersøkelser gjort på besøk på diverse klinikker i USA. du skriver at mange har fått allergier etter langtidsbruk av Tolvon. Har du noen dokumentasjon på dette? Hva er din rolle i disse undersøkelsene? Kan jeg finne mer om dette på nettet andre steder?
Mvh Nysgjerrig

Av Anonym den 08/09/2011 - 21:47
5

Jeg har i flere år slitt med ekstreme søvnproblemer dannet av depresjon, og det ble så ille at jeg til slutt ikke hadde noe kontakt med omverden fordi jeg kun var våken natterstid. Da jeg kontaktet legen min og fortalte at jeg ikke klarte å fortsette slik ble det skrevet ut resept på tolvon. Jeg var i starten veldig skeptisk, men føyde meg med å ta 10 mg klokken 22:00 om kvelden. Jeg fikk da streng beskjed om at de ikke skulle taes etter det tidspunktet, da det ville hemme meg dagen etter ved tretthet. Dette fungerte utmerket for min del. Første dagen jeg tok tolvon hadde jeg sovet til 16:00, og tok tabletten som avtalt, og sovnet relativt tidlig, og sov hele natten igjennom. Jeg har nå brukt tolvon i 7 måneder, og bruker de fortsatt. Jeg har ikke merket noe til vektøkning, og jeg våkner uthvilt dagen etter. Ubeskrivelig deilig etter mange år med forstyrret søvn.

Av ivtano den 24/12/2011 - 20:25
3

Hei, er det noen som vet hvor lang tid det vil ta før en merker bedring med TOLVON?