Dårlig norsk veistandard

Vis som: | |
5

Veinettet/tognettet er jo selve blodårene i landet vårt og jeg vil påstå noe av det aller viktigste å holde i stand og oppgradere. Kvaliteten på dette har jo alt å si for hvor folk vil bygge og bo, bedrifter etablere seg, kostnader for transpor, trafikksikkerheten osv osv. At ikke dette kan ha høyeste prioritet er for meg et mysterium.

Jeg tror rett og slett ikke politikerne greier å forstå viktigheten av å få dette i kvalitetsmesig og skikkelig stand. Det blir nok brukt enorme summer på midlertidige dårlige løsninger i stedet for å bruke litt mer penger på noe som vil vare noen år.

Her jeg bor kjøres det rundt og skuffes kaldasfalt i alle hullene vegvesentet finner hele sommern. Det blir bare presset sammen med at bilen kjører over det noen ganger. Går 3-4 dager, så er hullene tilbake igjen. Hva er vitsen å bruke penger på slike kortsiktige dårlige løsninger??

Dersom en graveentrepenør skal krysse en vei, må entrepenøren reparere asfalten flere meter på hver side av grøften. Mener det var så mye som 4 meter (usikker). Det skal også påsees at veien ikke siger ned og lager dump. Dette er altså kravet til en graveentrepenør og gjør en kryssing dyr. Men for vegvesenet er det altså greit med elendig "klatting" i hullene. Hvor er logikken?

Av Anonym den 04/04/2011 - 16:24
1

asfalteres hovedveien like ved her jeg bor forholdsvis jevnlig (E39). At den er for smal, er en annen historie :-)

Av Anonym realist den 06/04/2011 - 11:53
0

Hu derre AP-ministeren Kleppa uttalte nettop at den dårlige veistandarden er Høyres skyld, de satt i regjering tidlig på 2000-tallet en gang. Og så lo hun den intelligente latteren sin. Så da så.

Av Anonym den 21/06/2011 - 08:29
0

kjønner godt att veistandrden er så dårlig i dette landet her også allt for mye fjell allt for mange småe byer med allt for få innebygere og veldig store avstander mellom vær by enkelte steder sikkert mange som ville bo i oslo eller noe sånt men de er jo den dyraste byen og bosette seg i også sotti ned prisene på boliger der og fått fikl utt av småe tetsteder i norge fåt samlett folk litt mere så hadde de gått litt mindre penger til veibyggyng er snart de enaste landet som man ikke har fått opp en enaste skyskraper hadde passet seg veldig bra i oslo tror jeg men man ser jo også att di aller fleste penger til veibygging blir sløst bort nede i u landene også !

M.H
kent

Av Anonym den 13/10/2011 - 09:13
0

Det vises gang etter gang at vegvesnets ingeniører ikke kan regne!For det første bygges veiene minder en trafikkbilde er og de bruker ikke tabellen som gjelder dybde for fundamentering av kuldeutsatte veier så veiene blir for smale,de får telehiv,sprekker og det blir huller! Hvorfor finnes det ikke folk som kan lese trafikkbilde litt bedre! Når de skal bygge motorvei med bom burde de ikke legge de nye veiene i samme spor som gammel vei fordi da blir det fort et eller annet problem og mye sving! Se bare til utlandet, hvordan klarer de det! Til og med uten bom, hvordan! Og de har vis ikke like mye penger som Norge har sies det! Nei vi er for dumme som finner oss i det! Vi er ikke vant til å klage på samme måte som andre land kan! Deer settes folket i gang og landet tvinges til å høre på folket! Vekk med bommen ,vi betaler jaggu nok til staten om ikke vi skal betale for veiene også! minst Hvis du betaler 28%skatt pluss 25% moms på alt du kjøper er jo regnestykket gitt! Det koster å ha bommer og de står for lenge også fordi det koster å kreve inn pengene også så vi taper uansett! Nei still Biler,busser,traktorer,og vogntog over alt et døgn uten å flytte de! Med karv om fullfinansiering av veiene i Norge! For med bommer blir varer dyrere! Buss blir nok dyrere der det blir bommer! Og hva med vedlikehold! Det kostor jo lik mye som ny vei snart så noe må være feil i kostnad aspektet! Vi lever i et høykostland men det får være grenser for grådighet!Moms, formue/penger er en uting i Norge fordi du ikke får ha de i fred! Staten tar uansett om du er fattig eller rik!

Av lastebilsjafør den 18/10/2011 - 08:19
0

Vi har så talentfulle politikere her i landet som skrur opp og legger till nye avgifter over en lav sko! Det er jo derfor Norge er et høykostland! Vi må stadig ha høyere lønninger for og betjene alle avgiftene som stadig stiger + moms(på avgitene)!
Og vi normenn bare nikker og klager,men ingenting gjøres og vi stemmer inn de samme folka på ting og regjering hver gang.Puhhhhhh når skal vi lære her i landet?
Man kan da ikke stemme på AP. fordi Einar Gerhardsen var en kjekk kar?

Hilsen frustrert normann!!!!