Bjørn Dæhlie er dopet

Vis som: | |
6

For ikke så lenge siden sto en professor fram og fortalte om skadevirkninger ved bruk av høydehus. Bjørn Dæhlie mente professoren hadde "munndiarè".
I Nordens største avis, svenske Aftonbladet, gikk den svenske dopingeksperten Pekka Kanerva ut med at høydehus er doping. Kanerva sa til Aftonbladet at det hele var i forhold til moral helt sykt og feil.
Sprinteren Rodal mener også at høydehus er doping.
I tillegg er det med stor sannsynlighet at både Vegard Ulvang og Bjørn Dæhlie har brukt astmaspray for å øke sin fysiske yteevne. Bruk av denne typen doping kjenner man også fra Oddvar Brå sin karriere.
Et dopingpreparat i tablettform øker utøverens ytelse, utøveren blir puttet inn i et "trykkammer" som utøver en kunstig virkning på hele organismen- noe som fører til en økning av utøverens ytelse. Førstnevnte er forbudt, nummer to helt lovlig.
Trude Dybendahl sa 29.10.96. i Aftenposten at skisporten var pillråtten. Hvem stikker hull på byllen? Spurte hun. Det er høydehus, EPO og avanserte former for bloddoping. Hun sier rett ut at langrennsporten er blitt syk og farlig.
Trude Dybendal Hartz sier: "Det er lenge siden jeg stemplet høydehus som moralsk forkastelig. Det hjalp lite. For høydehusene har fått hjul å kjøre på, og i Finland skal det graves ut underjordiske løyper for å utvikle langrennsporten videre. Så jeg konstaterer at det går ad helvete med både sporten og moralen, og det går fort."