Bilferie fra Trøndelag til Spania (Alicante)

Vis som: | |
61

Skal ta turen til sommeren og ønsker gjerne tips om reiserute, plasser å besøke nedover, hvordan få det til rimeligst mulig, gjerne også andre tips. Skal bruke en liten uke på turen og vil gjerne høre fra andre som har tatt lignede turer.
Vi tenkte å kjøre Sverige nedover og unngå båt fra Norge til Danmark.

Blir svært takknemlig for svar.

Av Eurodriver den 10/12/2008 - 21:33
3

Tar du en av ColorLine sine komfortable ferger fra enten Oslo,Bergen,Stavanger,Kristiansand eller Larvik til Hirtshals er det strake veiene nedover på kjempegode motorveier.
Når du har sovet en natt og er avslappet og klar for kjøringa er det betryggende å bare kjøre ut av ferga og i første rundkjøringen starter motorveiene som leder deg helt til Spania.

Kjørekulturen i hele Europa har bedret seg veldig mye de siste årene og kulturen er som i Norge.

Den korteste ruten dersom du skal til middelhavskysten i Spania blir:

-Hirtshals>Hamburg >Hannover>Kassel>Frankfurt>Darmstadt>Mannheim>Karlsruhe>Freiburg>Mulhouse (Frakrike)>Lyon> Retning Marseille ,men husk å svinge av til Nimes/Montpellier ! >Perpignan>Barcelona og så videre der du måtte ønske...

Dette er en tur jeg har kjørt mange ganger.

Skal du derimot til Nord-Spania,eller til Malaga-området kan det lønne seg å kjøre gjennom vest-Europa fra Hamburg til Bremen>Osnabruch>Køln>Aachen>Liege(belgia)Charleroi>Valensciennes>Paris>Orleans>Tours>Poitiers>
Bordeux>Biarritz>San Sebastian (Spania)>Irurzun>Vitoria>Burgos>Madrid>Sydover mot Granada og Mallaga.

ELLER du kan ta ferge til England,kjøre til Portsmouth i Syd-England og ta ferge til Bilbao eller Santander i Nord-Spania.Men det blir DYRT! og mange timer på ferge...

Husk! Kjøp OPPDATERT kart,det er viktig,fordi når du kjører i Europa er det MOTORVEINUMRENE som er det vesentlige.Med nye utbygginger og nye nummereringer de siste årene er det derfor bare det nyeste som holder.
Jeg vil anbefale NAF'S kartbok.Vel og merke kartBOK fordi deres kart over Europa som de selger separat ikke er godt nok oppdatert.

God Tur!