Absurd tannlege skrekk, og pris

Vis som: | |
2

Hei, jeg er ei jente på 23 år. etter en uhyggelig tannlege episode så har jeg unngått tannlege besøk på alle mulige måter. Men nå, etter en del år har jeg begynt å få store problemer, med synlige hull, svarte områder i noen av disse. Og mistet tannkjøtt ovenfor 3 av tennene. Det høres sikkert ut som tull, men det er det ikke. Jeg har også smerter som forstyrrer nattesøvnen og får problemer på jobb pga dette. Har hatt smerter over lengre tid, men unngått tannlege da jeg verken har råd... eller tørr. Jeg føler meg helt hjelpesløs. Er det noe som helst som kan gjøres med prisen, evt nedbetaling? noe som kan gjøres med tannlege skrekken? Livredd og ikke akkurat rik heller.

Av Anonym den 20/06/2009 - 04:25
3

flere tannleger som har spesialisert seg på folk med tannlegeskrekk, og de er flinke. Problemet er heller regningene hos tannleger i Norge,- man kan få tannlegeskrekk av dem også. Men du behøver ikke ta alt på en gang,- du kan jo ta et hull nå og et da og betale for det, så slipper du en sånn kjempesvær oppsamlet regning for hele arbeidet. Legge det opp etter økonomien din og bruk gjerne måneder om du må..lange pauser mellom hver behandling så du ikke går konk.. Har du tannkjøttsykdom, er det mulighet for refusjon, men det er jo et krøkkete byråkrati og er vel laget slik så folk skal miste motet og ikke forsøke å få noe dekket. Tannlegen kan vel de reglene, eventuelt NAV..jeg er ikke spesielt oppdatert på alt det der. Men det er uansett tannlegen du må til først for å kartlegge tann- og tannkjøttproblemene.

Av Taurus den 20/06/2009 - 06:01
1

Du kan normalt få beroligende hos tannlegen.  http://www.lommelegen.no/328151/beroligende-medisin-mot-tannlegeskrekk

Jeg refinansierte noen dyre smålån ved å opprette konto i Skandiabanken og få kreditt der.
http://www.skandiabanken.no/SKBWEB/Betaling/Kontokreditt.aspx
Renten (12% eff) er ikke så ille i forhold til mange andre plasser og man kan betale ned når man ønsker så lenge man ikke overstiger kredittgrensen.

Av Anonym den 20/06/2009 - 08:20
1

Du kan også spørre tannlegen din om å få behandling gjennom det offentlige på sykehus. Der har dem oralkirurger, og du kan i beste fall kun betale en egenandel. jeg trakk visdomstennene mine der pga tannlegeskrekk. gikk kjempefint.

Av Anonym den 20/06/2009 - 09:25
2

at du hadde en absurd tannlege, hehe. Tannlegeskrekk skrives i ett ord. ;-)

Av koseli den 20/06/2009 - 09:46
1

For å ha mindre sjanse for å få hull og tannstein bør en pusse i 3 minutter,ikke for hardt.Først gni tannkremen på tennene med en eller flere fingrer og så pusse.Pusse om morgen og kveld.Før jeg pusser bruker jeg tanntråd mellom tennene,både tråd på rull og tanntråd på en stang. For det kan bli "mye " matrester mellom tennene. Prøv selv om det er trangt mellom noen tenner.På kvelden etter tannpus bruker jeg fluor munnskylle veske i 1 minutt.Jeg får vesken til å bevege seg i munnen.Prøv stort sett å unngå å små spise mellom hoved måltidene.Jeg har tenkt å skaffe meg en elektrisk tannbørste for den pusser tennene bedre enn hånden.Etter at du har spist frukt kan det være lurt å skylle munnen med vann.Kanskje du kan få mye narkose hos tannlegen så du blir bevistløs,men det tror jeg kan bli dyrt.Jeg tror en kan få slik narkose, men er ikke sikker.Kanskje før du skal borre kan få bedøvelse,hvis det gjør vondt kan du kanskje droppe å fortsete. Antaglig vil du ikke kjenne noen ting på grunn av bedøvelsen.Jeg vet ikke om det går an å få bedøvelse før en fjerner tannstein.Det har gått greit for meg før,det var først sist gang at jeg fikk lit vondt under fjerning av tannstein. Etter det er jeg blitt litt redd for å fjerne tannstein og har derfor blitt betraktlig flinkere til å stelle tennene.Bruk 3 minutter på tennene ,det er tennene dine verdt

Av Anonym den 08/08/2009 - 17:25
4

Hei!
Jeg har også hatt tannlegeskrekk etter en dårlig opplevelse for 8 år siden. Har ikkje vert med tannlegen før nå. Det stod så dårlig til med tennene mine, at jeg bare måtte gjøre noe. Fikk samboeren min til å bestille time til meg, hadde ikke sjangs å slå nr selv, og langt mindre snakke med noen der. Jeg fikk en samtaletime (som jeg utrolignok greide å møte til) med en kjempehyggelig tannlege. Hun beroliget meg veldig, og fikk meg på troen til att dette skulle vi greie. Jeg fikk stesolid tabletter (beroligende) som jeg skulle ta 2 om kvelden for å få sove og 2 før behandling. Hun lovte meg videre at alt vi skulle gjøre var smertefritt. Jeg fikk tilbud om lystgass om nødvendig, og i verte fall kunne behandlingen gjøres på sykehus i narkose. (men det var 1 års ventetid der, og det kurerer ikke tannlegeskrekken, så det anbefalte hun ikke). Hun satte opp et prisoverslag på det som måtte gjøres med en gang. D går an å ta det viktigste først og ta resten litt etterhvert, så blir det ikke så mye å betale på en gang. Du kan sikkert ordne deg en avtale på tannklinikken ang betalingen. Jeg er nå i full gang med behanlingen, og det går kjempefint!! Er så glad for at jeg kom i gang. Har ennå ikke kjent et snev av smerte!! Kjører på med bedøvelse for at jeg ikke skal få skrekken igjen, supert;)

Lykke til, bare ta steget og få deg en "snakketime" først. . Du vil ikke angre på det. Jeg går med ei ung, relativt nyutdanna dame, hun fortalte at de har mye undervisning på skolen om pasienter med tannlegeskrekk nå. Så kanskje d er lurt å gå til en ung tannlege??